icon

Decembrovčiatka 2012

karinka2105
25. mar 2012

ahojtee...
nas druhy pokladik ocakavame v polke decembraa... 🙂 prida sa niekto k nam? 🙂

dolla
10. jún 2012

@bubulik22 zapchu ani nespominaj.. Aj mna trapi..

tita1107
11. jún 2012

Ahojte ja mám termín 22.12.2012 . 🙂 a dúfam, že po dvoch chlapcoch ( 14 a 10 rokov ) to bude to vytúžené dievčatko 🙂

bubulik22
11. jún 2012

@dolla
No ja som z BA tak neviem či Kramáre alebo Antolská. Trochu sa bojím aby doktor ktorého si vyberiem k pôrodu aj prišiel, keďže je to taký dátum 🙂

bumbulko
11. jún 2012

Ahojte, chcem sa spýtať, či aj Vás trápi nespavosť. Večer dlho, dlho neviem zaspať, vadí mi poloha na chrbte aj na boku, iba sa prevaľujem a nie a nie zaspať. Keď konečne zaspím zobudí ma (WC) a znova si neviem nájsť miesto a polohu na spanie. Máte podobnú skúsenosť? Som v 12 t.

bubulik22
11. jún 2012

@bumbulko doteraz to bolo v poho ale posledný týždeň som na tom presne ako popisuješ, navyše ma bolia kosti a keď ležím na boku dlhšie musím sa prevaliť. Na bruchu spať nemôžem lebo ma hrozne bolia prsia a ešte aj bruško mi dosť vyskočilo. Je to nepríjemné ale asi ti neostáva nič len to nejako vydržať. Kedy máš termín?

bumbulko
11. jún 2012

dik za písmenká, ako píšeš, len to nejako vydržať... termín? vraj 25.12., ale dúfam, že sa maličké prihlási
aj skôr a že na vianoce už budeme doma.

bumbulko
11. jún 2012

ešte ak môžem, aké máte skúsenosti s ovocím, aj by som si ho dala (napr. hrozno, broskyne.., ale potom
na druhý deň sa mi nazbiera veľa tej žalúdočnej žltej kys. a nasleduje vracanie a nevoľnosť celý deň,
tak sa teda bojím ovocie jesť, ale na druhej strane viem, že mimi by sa vitamíny zišli.. ste na tom rovnako?

szdan
12. jún 2012

@bumbulko úplne tak isto 🙂 Z ovocia mi nerobí problém jedine tak banán 🙂 ale dávam si aj ostatné ovocie, len nie veľa naraz a nie ráno a tri hodinky pred spaním už zasa nie, lebo mám potom tiež problém s kyselinou. A džúsy, citrónové malinovky, či čaj s citrónom nemôžem piť vôbec. To mám úplne od začiatku. Tie klasické nevoľnosti už zdá sa zväčša prešli, ale na toto si musím dávať pozor naďalej.

bumbulko
12. jún 2012

ahojte baby..dnes som spozornela na krvavý toaletný papier, keď som sa utrela po WC, bolo
to krvácanie z pošvy, ktoré však po 2 min. ustalo, bolesti som nemala a nemám žiadne.
Prosím ak máte skúsenosť budem vďačná. Mohlo ísť o poškodenie cievky v dutine maternice?
Ďakujem za príspevky.

susanne5
12. jún 2012

ahojte, aj ja mam termin v polke decembra 🙂 dufam ze uz na vianoce budeme doma s babom ale ktovie mozno budem prenasat ako stariseho syna a prezijeme sviatky v nemocnici.. (hadam nie).
ja mam problemy s nizkym tlakom, nic mi potom nechuti a musim sa nutit do jedenia, tiez by som mala jest viac ovocia. nastastie so zaludocnou kys. problemy zatial nie su
@bumbulko krvacanie som nemala ani v prvom tehu, tak neviem ale radsej by som isla na kontrolu ku gynekologovi.

maruska.s
13. jún 2012

Ahojte, chcem sa Vas spytat, aj vy ste tak strasne ospale, ci len ja? az mi to vadi, stale by som spala, keby sa dalo 🙂

dolla
13. jún 2012

Ahojte tehulky.. Mam na vas otazku: planujete ist ako tehulky na dovolenku? Ked si to tak zoberiem, bude to nase prve babo.. A najblizsie dva roky sa asi z domu nepohneme.. Aj by sme isli.. Aj sa obavame.. Ako ste na tom vy? My sme mysleli na Turecko..

dolla
13. jún 2012

@maruska.s ahoj.. To s tou unavou je normalne.. Aj ja to tak citim..
Som schopna zaspat cez panelak..

margotka666
13. jún 2012

@bumbulko mne sa to stalo v 11tt, jasna cervena krv, tyzden na to tmava krv - po tej som uz sla na pohotovost a povedali mi, ze kym nezacnem krvacat ako pri menstruacii, tak to len praskla cievka, alebo aj maternica moze trosku krvi vylucit.. potom o 2tyzdne mi vysla krvna zrazenina rano, ako hrozno, a hnedy vytok som mala, ale o pol dna ustal.. a odvtedy nastastie nic, tuk tuk tuk 😉

maruska.s
13. jún 2012

@dolla ked ja som aj cez den strasne ospala, kedykolvek by som zaspala...ked som cakala prve, tak tiez viac menej az vecer, ale teraz aj cez den

mery7
14. jún 2012

no s tou unavou to je niekedy strasne :D keby som mohla tak zaspim aj po sediacky v robote :D niekedy uz vecer o osmej spim a rano nie a nie sa postavit z postele :D a zasa niektore dni sa necitim vobec unavena a vydzim byt dlho hore a rano bez problemu vstanem. ale citala som ze casom ta unava ustupi a v takom stvrtom - piatom mesiaci pride prival energie 😉

mery7
14. jún 2012

@bumbulko
co sa tyka toho krvacania alebo spinenia tak to nie je sranda. mne sa to stalo na zaciatku tehu, praskla mi cieva. a mala som nakazany klud na lozku skoro dva mesiace som bola pn a evidovali ma ako rizikove tehu. lekar nasadil liecbu na udrzanie a nastastie vsetko dobre dopadlo. ale doky povedal, ze keby sa to zopakovalo keby iba naznak spinenia tak hned na pohotovost mam ist. ak si nebola este u lekara tak by som ti odporucila tam ist aby si vedela ze je vsetkok a bola si kludnejsia. drzim palceky 🙂

adriana_13
14. jún 2012

ahojte ;)

luciko
14. jún 2012

Ahojte, maminky, muzu se k vam pridat? mame termin 25.12. a bude to nase druhe babo 🙂

mirreckall
15. jún 2012

@ dolla ahoj, my dovolenku urcite planujeme, ale chceme ist do chorvatska, a nemam z toho ani ziaden strach ani obavy, citim sa skvelo, teda aspon zatial, tak preco neist... ako kazdy hovori tehotenstvo predsa nie je choroba... pokial sa dobre citis, nevidim ziadny problem... a ak by si mala predsa len obavy, zajdi sa svojim doktorom a nechaj si poradit... .. poznam kopu bab okolo mna co boli na dovolenke pri mori tak cca 3-6 mesiac a uplne v pohode... a takisto aj s malymi babatkami.. tak od pol roka chodievaju... netreba mat z toho strach 🙂

mirreckall
15. jún 2012

@bumbulko ahoj, ja jedavam ovocie a vela, a dokonca jedavam aj take, na ktore som predtym mala alergiu a nic mi to nerobi... alergologicka mi povedala, ze je to v poriadku a v tehotenstve sa alergie stratia, teda niektore.... ja by som ho momentalne jedla na kila 🙂 nic ine mi az tak nechuti... a ak ti je zle, poradili mi pit mineralku fatru, a ked uz je velmi zle tak pohar coca-coly a zabera to ... 🙂

szdan
15. jún 2012

@susanne5 tak v to neprenášanie budeme dúfať dve 🙂 ja mám termín 16.12. a tiež strašne dúfam, že na vianoce budeme aj s krásnym vianočným darčekom doma. Malú som prenášala 9 dní. V decembri začnem asi aj schodisko 5krát denne umývať, aby som to urýchlila 🙂

szdan
15. jún 2012

@dolla my sme tento rok zvolili dovolenku na Liptove. Myslím, že i mne samotnej padne lepšie takáto pokojná rodinná dovolenka s prechádzkami po prírode. A myslím, že ani mojej 5ročnej dcére nebude chýbať more 🙂

szdan
15. jún 2012

@maruska.s z toho si nič nerob. Pri malej som bola unavená tak prvé dva mesiace, ale dokázala som normálne fungovať. A teraz.... Som v 14.tt a normálne si proste musím poobede dať aspoň svojich desať minút. aj keby som akokoľvek nechcela, proste mi začnú padať viečka a koniec 🙂

dufa
15. jún 2012

Ahojte, mozeme sa pridat s dalsim nadejnym vianocnym darcekom? Na 24.12. je stanoveny nas den D 🙂

maruska.s
16. jún 2012

@szdan dakujem za odpoved 🙂 ani nevies, ako si ma potesila 😉 uz som sa bala, ci je to normalne. 😀

maruska.s
16. jún 2012

@mery7 tak na ten prival energie sa velmi velmi tesim 🙂 fakt by som ju potrebovala 🙂 aj ked teraz ma dobija slniecko 😎 takze cez den sa ani necitim ospala, ale vecer okolo 9tej koniec 😉

katkara
16. jún 2012

cavte zienky 🙂 pridavam sa k vam, aj ked mam obavy ci to do konca decembra stihneme bo termin mame 28.12... 🙂 je to nase prve, taze vobec netusim co nas caka... len dufam, ze to bude vsetko v poriadku 🙂

verka9
17. jún 2012

@dolla ja som sa ohľadom cestovania na dovolenku bavila s mojim doktorom a nemal žiadne námietky, pokiaľ nemaš žiadne ťažkosti tak je to úplne v pohode, my ideme tento týžden na Grécky ostrov a veľmi sa teším, lebo stále som taká unavená, tak tam konečne budem môcť driemať celý deň. Budem si viacej dávať pozor na jedlo, len balenú vodu, žiaden ľad v nápojoch a podobne. V lekárni som si nakúpila nejaké homeopatiká pre istotu, keby náhodou ale inak sa teším už veľmi 🙂

zabiak
18. jún 2012

Ahojte mamicky mozem sa k vam pridat.Planovany termin mam 30.12.,je to moje prve dieta. Mozte ma prosim pridat aj do sukromnej skupiny.
🙂