icon

Decembrovčiatka 2012

karinka2105
25. mar 2012

ahojtee...
nas druhy pokladik ocakavame v polke decembraa... 🙂 prida sa niekto k nam? 🙂

bubulik22
22. jún 2012

@atomica87
rozmyšľala si už kde budeš rodiť, či príliš skorá otázka?

atomica87
22. jún 2012

@bubulik22 tak toto si trafila do cierneho, toto riesime uz mesiac. Kedze zijem v PK, tak som uvazovala ze Kramare, citala som tu na fore celkom dobre odporucania, ale hacik je v tom, ze ja nie som z BA, a na sviatky by som chcela ist domou na Oravu, takze ak sa nas drobec poponahla, tak potom mi ostava len Dolny Kubin...neviem si to ale predstavit po porode sa trepat do BA, alebo neist dom na vianoce, alebo po porode ostat chvilu doma na Orave, co nemozem, kedze januar = skuskove, alebo ak sa zadari skor, cestovat s novorodencom...tiez blbe riesenie...no proste u mna je to zatial riadny mesung. Keby tak nas krpec pockal aspon do 3tieho januara, kym sa vratim do BA. A ty si uvazovala?

bubulik22
22. jún 2012

@atomica87
hehe trochu to máš komplikované, viem že stráviť vianoce bez rodiny je nič moc, ale ak si plánuješ zazmluvňovať lekára asi by som ostala v BA. Ja som zatiaľ zvažovala Antolskú, veľa mojich známich tam rodili a veľmi si pochvaľovali ale rozhodnutá ešte nie som. Neviem ani akého lekára si zasmluvniť a či vôbec zazmluvniť, veľa ľudí a rôzne názory na túto tému. Ja mám síce dokiho aj pôrodníka ale rodí iba u Kocha a toľko peňazí sa mi za pôrod ktorý sa ničím iným okrem luxusnej izby od iných nemocníc nelíši dať nechce.

atomica87
22. jún 2012

@bubulik22ja nejdem zazlmluvnovat, v BA ziadneho porodnika nepoznam, na nikoho nemam osobne referencie, co som citala na forach, tak na kazdeho boli aj staznosti aj chvlay, a podla fora si to vybrat neviem...naviac ak sa to zadari na Orave, v Kubine sa nezazmluvnuje, nie je treba, je tam jedna z najlepsich porodnic, teda co sa tyka ochoty personalu vraj (na Oravu sa este stale nerobi medina koli prachom, ale koli poslaniu), vsetky zname tam rodili, a pocula som tak max. jednu staznost, ale to bola prilis precitlivela baba. Ja osobne by som rodila radsej asi tam, len tam pred porodom nedokazem chodit na kontroly, kedze budem mat este skolu, a po porode sa potrebujem nejak dostat do PK, kde chceme mat detsku lekarku. Ale mozno sa mi to nejak podari zariadit...

atomica87
22. jún 2012
bubulik22
22. jún 2012

@atomica87
Tak sa nestresuj a choď na vianoce domov, buď to príde, alebo nie.Keď tak aspoň budeš kľudná že rodíš na mieste ktoré ti max. vyhovuje a tá cesta naspäť bude podľa mňa v poho. Teda ak máte auto tak také malé bábätko bude veľa času spať a cestu podľa mňa zvládnete. K lekárke ho prihlásiš keď prídeš do PK. A film ti neporadím tiež mám rada historické ale poznám ich žalostne málo a všetky si už asi videla 😒

atomica87
22. jún 2012

@bubulik22 ja ich poznam zalostne vela, ake mas najradsej? ja o druhej svetovej, a potom romanticke historicke, ale to je asi zenska uchylka :D auto nemame, moc ich neuznavame, a doteraz sme tvrdili ze kym nam ho netreba tak ho nekupime (ja som tak troska ekologickejsie zalozena). Teraz sme kupili byt, v byte sa nam na prvy sup zadarilo, auto by nam o pol roka treba bolo, ale teraz nan zasa nemame :D...co ti poviem, ako architektke mi je momentalne prednejsi gauc, koberec...ako fáro, ale povoz nebude problem, po porode sa vari niekto zlutuje 😠

zimmi
23. jún 2012

Ahojte, našla som tuto temu neskoro, ale pridavam sa 🙂

bubulik22
25. jún 2012

@atomica87
no možno sa mi budeš smiať, ale moja srdckovka je Heart brek a posledný mohykán(tie viem pozerať dokola a nepresítim sa). Auto je fajn vec, ale tiež je to čistý žrút peňazí a tiež s ním neskutočne zlenivieš 🙂 .

bubulik22
25. jún 2012

uspešne som vhupla do 14 týždňa akurát som sa dnes postavila na váhu a zistila že som kilo schudla(nechápem) asi to bude z toho že ma lekár trošku vynervoval, inak sa cítim super, konečne chodím pravidelne na WC, takže ďakujem za radu šípkový čaj a občas nealko pivo, naozaj pomáha, ešte vlastný postreh možno pomôže niekomu inému ale aj bezkofejnová káva vie byť dobrý pomocník na zápchu. V stredu mi idú opakovať nenamerané hodnoty z posledného pokusu NT tak dúfam že tentokrát to bude ukážkové. držte palce baby 😉

janulap
25. jún 2012

@bubulik22 budem ti drzat palce.Ja mam o tyzden volat na vysledky z tripple testov,tak tiez sa stresujem,ako vzdy-uz mam taku povahu 😅 Inak kočky,mame aj sukromnu skupinu-decembrovciatka,tak ak sa chcete pridat,kludne napiste @st2 😉

atomica87
25. jún 2012

@bubulik22 :D ja mam tiez srdcovky, najvacsia su Goyove prizraky, to som videla uz asi 20 krat, naposledy predvcerom, a Parfum pribeh vraha :D a k tomu chudnutiu, ja som tiez prehupla, a od kedy som tehotna, tak som schudla uz 6 kil...nechapacka

susanne5
25. jún 2012

ahojte, aj aj som v 14. tyzdni, tiez som kilo schudla oproti min. mesiacu, ale to asi z toho, ze sa stale citim plna a hlavne na obed mi uz tak nechuti ako mi chutilo pri prvom, dokonca mam pocit ze zjem menej ako ked som nebola tehotna... no musim sa nutit.:( a uz sa desim tripple testu v sedemnastom tyzdni, lebo pri prvom mi vyslo to najmensie riziko aj to len preto ze mi ho spravili v patnastom tyzdni anie v sedemnastom, nakoniec bolo vsetko v poriadku ale ak mi zas vynde zly tak zas tie behacky a dalsie vysetrenai a stresy...inak moja srdcovka je Bridget Johnes🙂

szdan
25. jún 2012

@susanne5 buď rada. Ja som začala pri malej priberať až v 4. mesiaci. A teraz? 3,5 kg živej váhy navyše 🙂 🙂 Mne majú trip.testy robiť tento štvrtok, to budem končiť 16.tt. Myslíš, že to môže dajako skresliť výsledok. Ja som nad tým vôbec nepremýšľala, proste ma lekár objednal na ten termín, tak som brala, že vie čo robí

atomica87
25. jún 2012

@susanne5 ja mam za sebou prvy odber a sono, a dalsi odber ma caka 18teho, ja vobec neriesim testy vysledky zatial, idem kam ma posle lekarka, zatial som ziadny problem nemala s nicim, nechcem sa zbytocne stresovat inak mne lekar sa tom sone povedal ze som este len v 10. lekarka stale tvrdi ze v 12, na krv ma podla jej vypoctov objednali v 16tom, so by bolo podla jej vypoctov 14...sama neviem ako to funguje, ale dufam ze bude vsetko OK...inak mne tiez vobec nechuti jest, ale ked sa nenajem, tak poriadne citim potom, unava, zavrate, a najhorsie je ze som nikdy nebola zvyknuta na pravidelnu stravu, a ked som zamyslena a nieco robim, tak zabudam jest a potom mi je zle

bubulik22
25. jún 2012

@st2
môžem sa pridať do súkromnej skupiny?

st2
25. jún 2012

@bubulik22 jasneeeee uz sa ta aj pridala 😉

atomica87
25. jún 2012

@bubulik22 jak funguju tie sukromne skupiny? som tu kratko, a toto som este nejak nepostrehla

susanne5
25. jún 2012

@szdan mne ho spravili skor ako mali kedze mi vypocitali17. tyzden o 2 tyzdne skor takze jasne ze vysli vysledky zle, ale to sa niekedy stava co uz. pokial je to dobre vypocitane tak neboj🙂 urcite sa nad tym netrap🙂

susanne5
25. jún 2012

@atomica87 no ja som to tiez mala plus minus dva tyzdne v prvom tehotenstve. je super ze sa zbytocne nestresujes. mne stale nechuti!! a potom som stale malatna, aj vela pijem... no co uz musim vydrzat. inak kedy mas termin? ja najnovsie 22.12 teda by som v nemocnici stravila sviatky... dufam ze to bude skor...

atomica87
25. jún 2012

@susanne5 ja mam termin na silvestra, no nestresujem mozno preto, ze si to este ani neuvedomujem, bolo to necakane, cas leti ako voda, najme teraz cez skuskove to len tak utekalo, a keby som nebola malatna, tak asi ani neviem ze som v tom....a samozrejme keby mi manzel nehovoril v mnoznom cisle :D

susanne5
25. jún 2012

@atomica87 ale jasne aj tak to neovplyvnim, uz to beriem kludnejsie🙂 tak ty si studentka? ja ked som cakala prveho tak som bola na VS, robila som s bruskom ZS🙂

ludka77
25. jún 2012

@atomica87 súkromná je taká že tvoje príspevky čítajú len členovia skupiny. Ked sa chceš pridat napíš st2. Potom ked kliknes na súkromne skupiny tak tu našu ti tam ukáže a mozes vstúpiť 🙂

atomica87
25. jún 2012

@susanne5 no este studentka, ale buduci rok koncim, chodim naviac na 6rocnu vysku :D tak som si to nejak zle vyratala, drobec mohol este rok dva pockat, ale tak vsetci ma utesuju, ze ked pojdem na statnice v predtermine s bruskom, ze sa nado mnou zlutuju...len neviem ci aj na nasej skole je nieco take vobec mozne

atomica87
25. jún 2012

@ludka77 a je vas tam vela? zije to tam? :D

janulap
25. jún 2012

😀 😀 @atomica87 je nás tam požehnane 😀 😉

atomica87
25. jún 2012

@janulap ste ma navnadili, idem jej napisat 😎

st2
25. jún 2012

Inak podla údajov je v súkromke 120 členov ale prispieva tipujem tak polovica

atomica87
25. jún 2012

@st2 tak ja budem vo velkom, lebo sedavam v praci na webe 13tky :D a nudim sa tu

margotka666
25. jún 2012

@st2 a z tej polovice polovica su spioni 🙂 😉 😀 😀