Detičky septembrových snažiliek 2009. Pridajte sa
Ahojte septembrovky povecsine uz maminky otvaram nasu novu temu aby sme mohli diskutovat o tych nasich pokladikoch 🙂
ahoj kocky,
@klaudika81 - dakujemeee, aj ked som si ich velmi neuzila, lebo som bola skoro stale s matuskom, to sme sa striedali s maminkou, teraz vecer od 19.00 tam uz ostala ona s nim spat. Inak matuskovi davali dnes klizmu asi 3x a aj prehanadlo, ale potom sa vobec nevykakal, takze este rano mu daju jednu klizmu a o pol 8 ma to vysetrenie. Bude tam s nim aj mamina a mi povedali, ze mu cez konecnik zavedu hadicku do crievok a vstreknu kontrastnu latku, takze nebude musiet nic vypit.. a potom sa bude cakat a budu sa robit snimky.. no a aj som si pre neho vypytala, ze ci by mu mohli dat nejake oblbovaky, tak mi povedali, ze mu daju dorsicum a kamoskin manzel je zubar a povedal, ze potom si to nebude pamatat, takze dufam, ze to bude v pohode. No len maminka, chuda, si to odskace, ale potom dufam, ze tam zase s nim cez den budem aj ja, lebo dnes mal aj ocko dovolenku a to on vonku kocikoval marinku, my s maminou sme sa vymenili, ja som zbehla ku kamoske, co byva oproti nemocnici, nakojila som ju a dala opat ockovi a vymenili sme sa s maminou.
no a teraz som prisla po celom dni domov. Inak to zvladal celkom v pohode, dobrucky bol, skoro stale len pozeral a raz chcel ist domov, ale inak ok.. no tak zajtra na nas myslite, dakujeme
@ivic26 drzte sa
ahoj kocky,
dakujem velmi pekne za podporu, ze ste na nas mysleli. doma sme od stvrtka poobedia, ale nedostala som sa skor k pc. zvladli sme to celkom dobre, som straaasne rada, ze to mame uz za sebou a sme konecne doma v pohode. vo stvrtok maminka uz o pol 9 volala, ze uz je po tom, ze matusko bol v pohode a ze dokonca ani velmi neplakal, ze ho pan doktor velmi chvalil, ako to statocne znasa a tak 🙂 no a nastastie sa bali, ze tam najdu nieco, ale ze to tam nenasli, lebo to by ho museli operovat, ale ze ma dlhe a hrubsie crievko. no a viac nam povedia na gastre ako dalej, co by mal jest a nejest. matuska som si rozmaznavala po tom vsetkom a este do toho marina nejako viac place, zase ju z niecoho viac trapi brusko, dnes sa cely den nosila... a v stredu som bola s marinou na krvi, lebo doktorke sa zda viac zlta a aj sa to potvrdilo, nema uplne v poriadku pecenove testy, tak jej predpisala flavobion a ma pit vodicku s hroznovym cukrom, ze treba zdriedit bilirubin. a o 2 tyzdne sa mame prist ukazat, ze kolko marina pribrala 🙂
tak tolko o nas, prajem vam pekny vecer este, papa
@ivic26 Ivka no super som rada, ze to dobre dopadlo,Matusko je fakt statocny 😵 snad ta dietka nebude velmi drastickaa nezakazu mu oblubene jedla. ALe to s Marinkou ma mrzi, do frasa ked sa lepi, tak sa lepi ☹ a co povedala dr.. bude to v poriadku, snad to nie je nieco vazne, drzim palce nech ste uz vsetci zdravi 😵
Baby, neviete mi poradit nieco ucinne na kakanie pre mojho maleho? Prdka, ale ma problem sa vykakat-tlaci a nejde mu to, potom sa hneva a place. Je kojeny. Stolicu ma normalnu, vobec nie tuhu.....
😵 😵 😵 Krásne a veselé vianoce prajem všetkým mamičkám a ich detičkám 😵 😵 😵 😵
Mame dalsi prirastok do rodiny septembrovych snaziliek...jupiii.....viac info ma @damiana
Stastny rok 2011 prajem kazdej mamicke a jej babetku 🙂
ako sa mate??? davno som tu nebola a ako tak kukam nie som sama, deticky davaju zabrat? 🙂
my sme uz zacali s prikrmami, ale nie bohvie ako stastne...chutit malickej chuti, len sa mi dost vyhadzala
mozno to ani nie je z jedla, pretoze je vyhadzana uz dlhsiu dobu...ale uz sa jej to zlepsovalo a zasa sa vyhadzala 😒
ako ste na tom vy s prikrmami? v akom poradi davate zeleninku a v aky cas? kedy budete davat masko a ovocie?
a my si uz papame nozicku uz asi tyzden a sa pretacame do jednej stranyyyyyy 😵 jaj a este robi sklapacky ako sa chce posadit 😵
@janusa127 dakujeme za prianie k vianociam 🙂 ako malinka??? co vsetko uz vie? uz prikrmujes?
@klaudika81 ahoooj 🙂 aj tebe všetko dobré do noveho roka,aj všetkým maminkám aj detičkám, hlavne veľa zdravíčka 😵 😵
tak už papáte príkrmy? to je dobre že jej chutí 😉 my príkrmy až od 6.mesiaca, dr povedala že skorej určite nie 😀 som presne vedela že ona bude zástancom že až od pol roka príkrmy,už ju poznám 😝 že keď je malá plne dojčená a matka má vyváženú stravu tak netreba skorej nič .. potom začneme zeleninkou, tri dni len mrkvička(-to aby sa počkalo zakaždým ked pridáš zeleninku alebo ovocie na stolicu..), potom budem pridávať ďalšie zeleninky a už ani poriadne neviem aké, tak si musím preštudovať zošit kde som si to písala že ako som postupovala 😅 vy zatial len mrkvičku papate? a z čoho sa to vyhádzala? nezmenila si kozmetiku? čo na to dr, neposlala vás na kožné?
emička je šikulka 😵 nedáš nejaké foto,aspoň do súkromného albumu? 😎 janka sa tiež pretáča do jednej strany aj z bruška aj z chrbátika, nohy naťahuje vkuse 😀 sklápačky nám idú tiež, ale s ručičkami sa nevie zachytiť tak ked sa mi minule pokúšala v lehátku sadnuť tak skoro vypadla lebo ju prevalilo na jednu stranu 😅 najradšej je ked je holá to vtedy cestuje neskutočne ,to je jej jedno či do prava či do ľava 😀 a vtedy sa aj plazíííí a pokúša sa dať na štyri 😀 je to sranda sledovať ako sa "besní" stačí ju len vyzliecť 😀 😀 😀 a zo zubkami ste na tom ako? tiež tak slintáte? my vkuse prsty v puse a najlepšie ked sa tam zmestí aj dudka aj pršteky, cmúlame o dušu 😀
dodatočne všetko naj k výmesačníkom, hlavne polročníkom 😵
@janusa127 tyzden sme papali len mrkvicku, potom som dala zemiacik ale len roztlaceny a ten my vygrckala asi koli tomu ze nebol rozmixovany uplne na jemnucko...no a potom v ten den som jej dala v sklenenej flasticke mrkvu so zemiakom...ten jej chutil ale potom sa mi max. vyhadzala 😒 takze sme presli zasa len na mrkvu (kupovanu lebo sak take male mnozstvo rozmixovat sa neda)
no ale dnes som jej rozmixovala zemiak a mi ho spapkala, tak sa vytesujem...a uz budem davat len varenu zeleninku a nie kupovanu. ale stale je vyhadzana...ani neviem z coho...uz to trva aj 3 tyzdne...ma taku suchu pokozku na tvary a uz sa jej to rozsirilo aj pod krkom, takze zajtra ideme zasa k dr...a nas urcite posle aj ku koznej.
pred 3 tyzdnami mi dala nasa dr na to jeden krem, ale z toho sa jej to zhorsilo...tak som jej davala na to cistu vazelinu, aj sa to zlepsovalo ale potom sa jej to zhorsilo po tej mrkve s tym zemiakom kupovanym 😠
aj tvoja malinka je uz sikulka, je to uzasne sa kukat na ne, ked tak lezu a kopu nozickami...mala riadne vyska, normalne s nami krici 😀 a slintame tiez riadne..dava si do ust celu past....cumel jej nestaci...no najradsej ma moju ruku alebo draheho...no musim povedat, ma riadnu saciu silu 😀
tak teda idem dat nejake nove fotky 🙂
@janusa127 este som pridala najnovsie fotky, idem kuk tvoje 🙂
ahoj dievcata,
no ja sa uz hlasim z kolina, v utorok vecer sme prisli, cesta nam trvala 14 hodin autom, deti boli zlate, akurat marinku bolelo po ceste brusko, takze sme museli kvoli nej aj parkrat stat. a ako sa mate vy ostatne? ja momentalne nic nestiham, este stale nie som poriadne vybalena, nemali sme kam dat marinkine veci, tak mm bol v ikei a kupil komody, ktore sme montovali a teraz ma caka este zehlenie a potom mozem konecne ulozit marinkine veci do komody a budem mat poriadok.
Inak marinka je zlata, strasne krasne sa usmieva, stale si dviha hlavicku nad podlozku, ked lezi na chrbte a najradsej by uz sedela, a uz krasne chyta hracky do ruky a potom si ich nasledne da do pusy- teda tie z hrazdicky 🙂
S Matuskom som chcela ist dnes uz do skolky, ale kamoska mi spominala, ze je tu nejaky hnusny virus s grcackami a hnackami, takze som si povedala, ze urcite este pockam, a najneskor buduci pondelok ideme na to 🙂 ozvite sa, ze ako sa mate a prajem vam pekny dnik, papa

@ivic26 ahoj jaj je mi luto Matuška 😒 snad vam uz pomožu,nam to prešlo Zuzka už kaka v pohode sama ide na wc len zakrici uz sooom 🙂 vo štvrtok budem mysliet na drobca...
po dnesnej poradni s Martinkom mame 6940g a 70cm 😨) a od nedele ideme na mrkvičku 🙂