Detičky septembrových snažiliek 2009. Pridajte sa
Ahojte septembrovky povecsine uz maminky otvaram nasu novu temu aby sme mohli diskutovat o tych nasich pokladikoch 🙂
@lubif a ešte ma napadlo aj anka kibuk má chlapčeka 🙂 no tak skonštatujme že prevaha dievčat 😀 ...aspoň o tých čo vieme, lebo v pôvodnej téme nás bolo omnoho viac.
@katarinka85 😀 😉
@janusa127 na schwarza mam podobny nazor, preto som si zazmluvnila tohto, aby som nahodou nevyfasovala schwarza...ja mam na neho tazke srdce uz z prveho porodu...rodila som v novom kresle, sama som si hovorila do akej polohy ma maju dat, bolo to super, rodila som v polosede...
a pôrodné asistentky prišli 5 minut pred tlačením - akurát sa menili služby , boli úplne úžasné, tie isté boli aj pri prvom , všetko mi pekne vysvetlili a povzbudzovali ma, ako píšeš, potom ma chudatka obskakovali akoby boli zaplatene 😅
hore spokojnosť všeliaka - tam už to bolo rôzne, na ženskom celkom fajn sestričky, na detskom to už bolo horšie, jedna sa tam tvarila strašne znechutene, ked som sa na niečo pytala, tak len očami prevracala 😝
@lubif myslim ze estenie..jeden cas mali svoju temu ale pred par dnami ju dala zavriet Karolinka... ☹
@katarinka85 gastro je v pohode..my sme boli teraz v utorok...prve isla nalacno na sono , potom som ju nakojila a tak pozerali sonom ci sa jej mliecko nevracia..my sme mali novorodenecky reflux a uz vraj nemame, tak sa tesim z toho...
@michaela80 tak to som rada, ze to je iba sono a ako velmi ti vrackala mliecko???som rada, ze to uz nemate, dufam, ze ani my nebudeme mat nic vazne ☹
@katarinka85 no tak vracala ked mala 10 dni ze sme skoncili v nemocnici...ale po tych 6-8 tyzdnoch sa to upravilo...kojim ju vzdy po sediacky ze ma vyvysenu hlavicku, po nakojeni s nou nemanipulujem...
ahoojte kocky,
vidim, ze sa mate dobre, to je fajn. Aj my sa mame dobre, stale si zvykame na seba. Matusko je zlaty, stale sleduje, ze co Marina robi a normalne ju sam pohladka a pobozka, ked place. Trosku aj ziarlil, hlavne, ked si ocko vzal Marinu na ruky a on nebol stredobodom jeho pozornosti, chvilu mrncal a po 2 min. bolo vsetko v poriadku a zase sa pekne hral. Marinka je zlata, vela spinka, ale ma aj bolenie bruska ☹ , ona kaka niekedy aj 3krat za den, ale niekedy sa jej zase neda, a aj velmi smiesne jedava, v noci si len tak cucne a potom cez den chce jest aj hodinu a to tak, ze papa cca 15 min. potom zaspi, odgrgneme, polozim ju a o 20 min. si pyta znova a takto papa aj hodinku a niekedy aj dlhsie. Hovorim si, ze asi vie, kedy je hladna, tak jej dam. a niekedy si aj trosku grcne a chce potom dalej papat! no sranda je to s nou. Tuto noc sme mali zlu, do 2.00 som bola hore, bolelo ju brusko, ani na ruckach nepomaha byt, potom sa vykaka, a je opat dobre. Este budem mat tento tyzden doma posilu a potom som zvedava, ako to zvladnem sama s oboma naraz....
Janka, Ta obdivujem, ze mas doma vsetky 3 deti. Ako to zvladas? Ja som v neustalom pohybe, ale poobede sa snazim spat s Matuskom, teda ked spi aj Marina a netlaci ju nic.
@ikon gratulujem k malinkej, sa nam narodili v jeden den, budu spolu oslavovat narodeniny 🙂
ahojte..
@ivic26 my sme kakali prvy mesiac pri kazdom kojeni...to som prebalila aj 16-18 denne malu a v kazdej bolo nieco... 😀 😀 😀 😀
fotka dnesneho dna u nas. zistil ako je to super ked malinka spinka v liliputi...
ahojte.tomu nasmu jedoskovi zase neviem co je 😖 grckanie zoslablo za to zacal uplne odmietat jest s prsnika museli sme mu dat z flase lebo to bol neskutocny rev.vcera plakal od 17 do 21hod v kuse akoby ho drali bol napapany napity dostla aj trosicku yvzivy kakal kupkali sme sa pred tym hrali sme sa a ani za svet prestat plakat ani gel na zubky ani nosenie nic nepomahalo.teplotu nemal.dnes spravil to iste rano si susedia muslia mysliet ze ho tyrame.od popedia neche pit jedine z flase hladny je ako krokodil ale vytiahnut si ani z svet 😢 tak som zase odsala uz sa bojim co mu bude zase rano.moje krasne usmiate babo je nejake hystericke 😖 my kojime cez klobuciky tak neviem ci mu zrazu teie nevadia ale bez nich to nejde ☹ miska avys te to ako vyriaseili ked mala tak plakala pred jedlom?
@sofinka2009 nijak ..akosi to prestalo..nasa z flase nevie ..ked zacala plakat a ze sa neprisla tak som ju uspala a za úolhodinku sa najedla normalne...ona nesmie byt velmi unavena pri kojeni lebo vresti...vela krat som ju uspla hladnu a tak potom nakojila...ty uz davas vyzivu? nie je to skoro ked dojcis?
@michaela80 nie nedavame to sme len skusili par lyziciek ci neni hladny ale nic to nepomohlo este mame cas len taka skuska to bola.
@ikon jaj tak si sa mala super na novom kresle 😀 😀 ja ani neviem či mi dvíhali opierku, či stihli lebo to nabralo strašne rýchly spád a skoro ma odrodila p.a. 😀 a malá vyletela na jedno potlačenie 😅 inak nezdalo sa ti to ctg pokazené? 😕 mne to hodinu pred pôrodom zaznamenalo podľa p.a. "cvičné" kontrakcie a ja som už stenu skrabkala pomaly tak som sa tam "vadila" s nimi že to majú pokazené 😀
@ivic26 moja neboj aj tebe sa to nebude zdať až také namáhavé, keď prejde aspoň mesiac... ja som prvý mesiac tiež spávala na obed s deťmi ale teraz už som zvyknutá tak cez deň je to už v pohode a aj večer už chodím o niečo neskôr spávať a nie o 21hod 😀 niekedy sú horšie dni niekedy lepšie, a keď sú aj chalani doma tak oni sa celkom už sami vyhrajú a potom im pustím rozprávku, dačo prečítame a tak,.. dá sa lebo aj malá doobeda zväčša spí.
@sofinka2009 mne večer janka tiež odmieta piť ale to je z únavy, tiež som najprv nevedela že čo sa deje, keď sa okupkáme a ideme papať , tak papá len chvílku a začne plakať tak si dáme dudku a pospí si chvílu a potom sa sama zobudí a papáme potom... už som rozmýšlala že ju nakrmim pred kúpaním, ale sa bojím či mi nezaspí ešte pred kúpaním a neviem ako by dlho spala a kedy ju potom okúpem? 😕
@klaudika81 emičke gratulujem k dvom mesiačikom 😵 inak sranda, boli sme rovnako dlho tehotné, ty si mala tp 16. a rodila si 24 a ja som mala tp 18. a rodila som 26 😀 no škoda že sme nemali ronako tp to by sme rodili v ten istý deň 😀
@janusa127 ja ju pred kupanim trosku nakrmim a tak o pol hodky ju kupem..lebo ked ju necham hladnu tak po kupani uz nemam sancu ju nakrmit...
Ahojte 🙂
vidim, ze ste dost popisali 🙂 Baby ja pocujte moja Alex ma take cudne tiky, normalne ju myka, nema to kazdy den, ale posledny tyzden to mala uz 3 x, neviete ci je to normalne? Vcera som si ale vsimla, ze to robila ked bola velmi unavena, ona ma totiz strasne vela energie a aj ked chce vela krat spinkat tak sa jej neda.
@michaela80 ja som si aj myslela, ze asi sa im este nezadarilo lebo snad by dali vediet, no ale dufajme ze sa im vsetkym zadari.
@sofinka2009 aj mne sa mala jeduje a nechce jest ked je unavena, tak ju uspavam a potom sa ukludni a napapa sa neskor. Vtedy sa odtahuje od cicky a tiez mrnci a sermuje neustale celym telom.
@janusa127 si mi pripomenula ako som lezala na sale, kazdy si myslel ze to potrva straaaaasne dlho ani kontrakcie som nemala a behom hodky uz boli kazde dva min. a uplne otvorena esteze som dobehla za p.a. a ta uz kricala, ze ved vy uz rodite a primar este spal 😀
@ivic26 som rada, ze sa vam dari, mala je nadherna aj Matusko ma iste velku radost, ze mate doma taku krasnu babiku 🙂 My sme boli zo zaciatku staaaaale na cicke, ale upravilo sa to, veru ked sa da treba si pospat a nie si u vasich?
@klaudika81 aj ja sa pripajam vsetko naaaaaj malinkej 🙂
@lubif moja zase ked chce spat a jej to nejde alebo sa z nej zosmykne deka tak kruti hlavou bud do stran alebo hore dole...vyzera to komicky a pritom funi ako keby mala plny nos a nemohla dychat..manzel vecen na mna ze jej treba odsat a ja mu ked zaspi uz bude dychat normalne... 😀 😀
@michaela80 no to poznam a uplne ma zrychlene dychanie, ze 😀 ale to mykanie nechapem budem musiet povedat dr neviem ci nas neposle aj na neurologiu, mam taky pocit, ze z malej Alex bude hyperaktivne dieta teda uz asi je 😀 kedy idete na ockovanie?my teraz v stredu uz teraz sa strachujem, co bude potom ☹
@lubif my mame ist na tyzden v streu tusim 3,11 a uvidi sa podla ockovania TBC lebo este to nema zahojene...
@michaela80 vazne este stale to nema zahojene?chudatko a davas jej na to nieco?no ja dufam, ze to zvladneme relativne v pohode, musim este kupit nurofen alebo nieco, co je aj od bolesti 😖 a som zvedava kolko sme zas pribrali, uz by to malo ist pomalsie no a pri tom jej sermovani a kopani by mala spalit hodne kalorii 😀
@lubif uz ej to asi tri krat hnisalo a stale tam citit hrcku..Robino zvladol vsetky tieto ockovania uplne v pohode...dufam ze to bude tak isto aj s nou...
@michaela80 myslis, ze tam ma hnis?uz to ma teda riadne dlho
no to je super, ze ti ich tak pekne zvladol, snad aj s Viki to tak bude, aj tak nechapem,co uz nevymyslia nejaky iny sposob ako ockovat, hlavne bezbolestny a bez reakcii 😠
@janusa127 j amyslim ze to unavou neni lebo on papava vecsinou po spani ked sa zobudi tak do 10min pyta 😔 neviem v com bude problem
@lubif robino mal este tie prve vakciny, teraz su uz nove a nemaju take vedlajsie ucinky..
@klaudika81 jaaaj 😅 som si to pomýlila s kamoškinou emuškou čo sme spolu ležali na izbe 😀
@michaela80 neboli ste s tým očkovaním na plúcnom? ževraj to posielajú keď sa to nepekne hojí, teda hojí sa vám to dlho 😨 nám to na minulej poradni sestrička vytlačila a vyčistila a klop klop je to už skoro zahojené, som rada lebo som sa bála- sa mi "podarilo" strhnúť chrastičku pri kúpaní pár dní po tom čistení 😖 ale urobila sa pekne nová.
@janusa127 s malym ma poslali na plucne ale teraz nie a to som sa sama tam pytala ze ci by nebolo vhodne to ukazat aj na plucnom, sestricka ma ohrkla ze to by kazde druhe babo tam museli posielat...ja som vcera rozmyslala xi jej to neprepichnem sterilnou ihlou, lebo ono by to islo von ale asi nema odkial to vyjst.... 😝
Caute koceny :D odisiel mi book tak pisem z mobilu,dufam ze sa mi podari si to tu vsetko zasa vymazat :P ... Dnes sme boli na 2-mes poradni a pani dr sme ukazali ako nechcemeee past kone,tak sme sa zasmiali ze to pase take mini lucne koniky haha...ale inak januska 'pokecala' s dr a hadzala usmevy akoby ju fotili do katalogu :D zasa krasne pribrala, 6040g a 61cm a maminka dostala pochvalu ze ma smotanu 😉 ,ved ma aj statocne 'papa' vahovo som o 5kg menej ako pred otehu tak som happy...klop klop klop.O mesiac ideme na ockovanie a rozmyslam ze dam malu aj proti rotavirusu,teraz to stoji 'len' 55eur,pri chlapcoch to bolo o 30eur viac ... len to by chudiatko moje dostala az 3vcelicky naraz :( prevenar+pneumokok+rotavir ufff no porozmyslam... To je odomna vsjio tak sa zatial majte krasne :-*
@janusa127 proti rotavirusom je len sirupcek 😉

tak a uz sme nalozili a bez pomoci tubiciek, hadiciek a teplomerov 😀 😀 bolo toho riadne vela, no ved od pondelka nebolo nic 😀