Detičky septembrových snažiliek 2009. Pridajte sa
Ahojte septembrovky povecsine uz maminky otvaram nasu novu temu aby sme mohli diskutovat o tych nasich pokladikoch 🙂
Ahoj dievcata,
dakujem vam vsetkym, co ste na nas mysleli. Takze, uz sme 4ia, Marina sa narodila v utorok, 12.10.2010 o 17.42, mala 3620 gr a 51 cm. Rano ma prijali s tym, ze teda to skusime pustit. Samozrejme najskor priprava - klistir, vzali krv, bola som na monitore, okolo 11.00 mi dali cipok na zmakcenie krcka, 2 hodky som musela lezat. Pomaly mi zacali slabe kontrakcie, o 14.00 mi pustili vodu, a o 17.42 sa nam narodila krpana. a stihli mi dat aj epidural, sice som citila kontrakcie, ale urcite boli slabsie, ako keby ho nemam vobec a aj sitie som vobec necitila.
dnes nam odisiel ocko, tak je nam smutno. matusko ziarli v ramci normy, najvacsia krivda bola, ked si zobral marinu na ruky ocinko, ale ved si zvykne. vcera sme mali prvy tazky vecer, od 20.00 do pol 1 krpana len jest a plakat a nosit sa, ani som sa nemohla najest, takze sranda zacina 🙂
tak zatial tolko v kratkosti, marina chce uz papat, tak musim utekat. drzte sa a opat sa ozvem. prajem pekny vecer, papa
@ivic26 gratulujeme, vela zdravicka Marinke nech sa jej dari a krasne rastie a tebe vela mliecka no a posielame velku pusu malinkej 😵 som rada, ze vsetko prebehlo v poriadku a netrpezlivo cakame na fotky 🙂 Nech vam cas bez ocinka rychlo uteka a nech je tazkych vecerov co najmenej 🙂
@sofinka2009 no ja som aj intervaly predlzovala, niekedy sa napapa aj za 10 min, ale proste grcia furt, aj ked ju nedam hned grgnut lebo ona sa strasne mechri, tak ale som rada, ze s vami je to lepsie 🙂
Jaaaaaj baby dneska zase rev v kociku ☹ tak som ju vzala na ruky a potom zas supla do koca, tak zaspala na hodku a potom spustila zas rev, tak som ju dala na cicok a zaspala behom minuty a uz spi zase hodku, ja uz nechapem co ju to chyta 😖 dnes som citala nejake temy na konikovi, tak som prisla na to, ze je pllllllllno deticiek co nemaju radi kociky 😲 no len dufam, ze je to prechodne lebo nie je to stale, ale teda v poslednom case casto ☹
ahojte,
tak som vás nakoniec našla....už to máme aj my za sebou. Simonka sa narodila 12.10.2010 s mierami 3080 g a 50 cm...foto vid v albume 😉
vsetkym detickam zelam vela zdravia...
@lubif moja nie si sama...moja mala tiez nema rada akosi kocik kym je hore. tiez ju musim najprv uspat, aby som ju dostala do kocika 😒
ako napr. dnes...nie a nie ju tam dostat...ked davam ciapku je koniec...max rev spusti 😀
takze sme dnes zatial neboli vonku...okolo pol piatej bude papat tak hadam zaspi.my mame novu maniu...strkanie si ruky do ust 😀 a riadne slintame...ako keby nam chceli ist zubky, na co je samozrejme este priskoro 🙂
@ivic26 gratulujeeeeeeeeeeeeem 😵 😵 😵
@ikon jeeeeeeeej tak uz aj ty? gratulujem 😵
@janusa127 dakujem, nie epi som nestihla 😵 prisla som na kontrolu o 15tej, kde mi doktor povedal, ze som otvorena na 6 cm 😕 a to bez akychkolvek bolesti...takze mi tam trosku posmatral rukou , do pol hodiny som mala 3 minutove kontrakcie a do troch hodin bola mala na svete...bolo to super rychle, prvy porod som mala strasne dlhy (35 hodin), takze teraz to bola paradicka...
@ikon Gratulujem, mala je nadherna, vela stasticka a zdravicka, nech sa Vam dari. Super porod 😀
@klaudika81faaakt aj vy 😲 no ja sa zblaznim, nam to vobec nerobila, dokonca aj teraz niekedy krasne buvinka, ale niekedy a posledne dost casto je to o dusu, rev neskutocnyyyyyy, kazdy sa len pozera, ze co jej robime a kazdy ma len same mudre rady 😖 Hej obliekanie neznasame ani my to ju musim strasne zabavat, aby neplakala. Ruky si aj my uz dlhsie papame a sliny nam tecu ako privalove vlny 😀 ale to je normalne. No teraz sa otec vratil z prechadzky, tak dnes nneplakala 😲 juuuuj som nesmierne rada, aĺe co bude zajtra to netusiiiiiim.
@ikon jeej to si mala fakt rýchlo, parádička 😵 a kto ťa rodil?
@klaudika81
@lubif my sme opak, lubime kočík 😀 by v ňom spinkalaaaa tak jej to dúfam dlho predlho vydrží 😀 😀 😀 ale obliekanie tiež nemusíme ... ale teda keď jej dám čiapku tak už vie že sa ide vonka tak je celá netrpezlivá také oči na mňa hádže že mám dosť 😀 a keď ju položím do kočíka tak už aj hneď musíme vyraziť z bytu lebo to je potom reev ak sa náhodou motám v chodbe ešte okolo chalanov alebo sa dlhšie obúvam... no netrpetliváááá je , že hojdáááť mamaaa akoby ju počujem 😅
Ahjote, neviete mi nieco poradit nato aby sa moja malinka vykakala, nekaka uz tri dni,pouzila som aj teplomer aj rektalnu rurku a nic... : ☹
@ikon super že si bola spokojná, ja by som tiež nemenila môjho 😵 ako sa vraví sto ľudú sto chutí 😀 inak ja som si myslela že aký je super schwarz a keď som ho potom trix zažila na poradni tak som názor rýchlo zmenila, okrem toho že je vulgárny je aj hrozný egoista 😖 tak som sa modlila len aby som jeho na pôrod nevyfasovala... a aj pôrodné asistentky boli dobré, teda napriek tomu že som ich nemala zaplatené kmitali okolo mňa pekne 🙂
hore na oddelení si bola spokojná tiež? a ozaj rodila si na tom novom kresle? mňa tam jedna prebehla o pár minut ale tej nakoniec cisara robili, až po mne... to som si kludne mohla to nové kreslo vyskúšať ja 😀 😀 😀
@katarinka85 ak je malá len kojená tak kakať nemusí aj týždeň 😉 mne kubko nekakal aj dva týždne aaaale potom ten náklad....... 😅 😀
no prave...ja kojim aj prikrmujem tak preto neviem, ci to je normalne ci nie...viem si predstavit ten naklad 😀
@katarinka85 no ja tiez kojim aj prikrmujem, tiez som mala s tym problem, resp. jeden den mi nekakala. doktorka mi povedala ze je to normalne...ze ked viac kojim ako prikrmujem, tak aj viac dni nemusi kakat 🙂
a aj ti mala tlaci? ci je uplne kludnucka? lebo moja tlacila stale a nic neslo, tak som jej zvykla pomoct tou hadickou. bojim sa len aby si na nu nezvykla, nieze sa bez nej nebude vediet pokakat...nepouzivam ju sice casto, ale aj tak 😒
@klaudika81 no puci sa ako keby chcela kakat a nakoniec iba prdik a riadne spmradlavucky 🙂 tak neviem ci to je normalne...no ja viac kojim ako prikrmujem aspon sa snazim. Nemas problem, ze ti nechce chytit prsnik ked davas flasu??? Lebo moja ked ma prsnik tak taha troska viac vzduchu od kedy prikrmujem.
@katarinka85 moja sa tiez puci a ziadne kakanie 😒 aj tuto noc som sa od pol piatej do siestej stale budila na to ako tlaci chudatko moje, tiez boli z toho len prdiky.
ja kojim cez klobuciky, takze s tym nemam problem...skor mam problem, ze mam coraz menej mliecka ☹ musim viac prikrmovat, teraz je to asi pol na pol.
@klaudika81 moja znama tiez mala taky problem, ze sa jej mala pucila mala plesen na crievkach ktore si priniesla z nemocnice.Nam tiez robili vyter a dnes po obde by sme mali mat vysledok...tak ja musim kojit kazdu hodinu a po niekedy chce aj castejsie...ja som tiez skusala cez klobuciky lebo som mala popraskane bradavky a nechela mi vobec chytit
Ahojte zenusky 🙂
musim sa Vam pochvalit, uz dve hodky spime v kociku a ani nie vonku, ale doma 😀 juuujlen aby som to nezariekla 😝
Inak cele dni sa nam usta nezatvoria 😀 a ja sa len smejem ake krasne zvuky to vieme vydavat. My sme dnes o siestej asi 20 min prdeli a pucili sa a potom sme sa krasne pokakali
🙂
@klaudika81 a co vy ako dopadla ta prechadzka minule?
@janusa127 no aj nam sa dlho kocik pacil a potom zrazu konec 😲 ale tak snad to uz bude lepsie,dufam ze vam to vydrzi bez strajkovania 😉
@katarinka85 drzim palce nech budu dobre vysledky, ale urcite ste v poriadku 🙂 Inak aj ja som na zaciatku stale len kojila a kojila az posledny mesiac sa to krasne upravilo a vieme sa napapat celkom rychlo a aj intervaly sa predlzili, ale na zaciatku to bolo o dusu.
@ikon
@janusa127 my 3 sme tu mali asi najrychlejsie porody 😀
A kde ste ostatneeeeeeeee halooooo
tak vysledky su dobre tak som velmi stastna 🙂 ale che nas poslat na gastro ☹ ☹ z dovodu, ze vracka mliecko tak uz mam teraz bolenie brucha, ze co nam budu robit ☹
@ivic26 Gratulujem a vela vela krasny spolocnych chvil 🙂
ahojte 🙂
všímate že sa tu narodili len samé dievky? ešte že máme sofinkinho maxika 😀 sám chlap v dave báb 😀 😀
@katarinka85 tak to je super, ze mate dobre vysledky. My grckame, uz od narodenia vela, ja len dojcim, ale dr vravela, ze kedze krane priberame nema zmysel chodit na gastro, ja teda neviem, ale este by som pockala 😖
@lubif no parádička ako ti spinká 😀 ...dúfam že to tej mojej princezničke vydrží nastálo a v kočíku mi bude spokojná 😝
akurát tu leží vedľa mňa s holou riťulou, to je jej 😀 😀 vtedy je najspokojnejšia a vykeciava si , nohy dvííííha že si kolienka chytá 😀 no podarená je taký môj pukačík, mi tu prdká pod nosom 😀
@katarinka85 to je fajn že ste dobre dopadli s výsledkami, na gastro sa neboj to jej len pomôžu 😉
a ide sa papať ...

@lubif mozno aj tym aj som skratila papanie aj sa sice rozplace tak mu dam rychlo dudu a nedavam ho hned grgnut ale aspon 10 min je tak vylozeny vo vankusi moc s nim nehybem a potom opatrne ho dam grgnut .