Detičky septembrových snažiliek 2009. Pridajte sa
Ahojte septembrovky povecsine uz maminky otvaram nasu novu temu aby sme mohli diskutovat o tych nasich pokladikoch 🙂
michaela80 aspon ze to ...nevedela som si to predstavit ...ale aj tak to bude dost zaberak na organizmus no nie? :-/
sofinka2009 jaj to je super ze sa vam to upravilo 🙂🙂 tak len tak dalej 😉
Caute zeny 🙂
co to nikto nic nepise??? 😲
@leveretka dodatocne vsetko najlepsie k piatim mesiacikom 🙂
@janusa127 vam zase dodatocne vsetko naj k dvom 🙂
a nam k styrom 😀
Nam dnes odisiel tatino uzili sme si ho fajne bol tu od soboty, boli sme v Poprade a v nedelu na nakupoch v Kosiciach, ale dnes uz musel odist a pride o 3 tyzdne na jeden den. Inak my sa mame fajne od konca stvrteho mesiaca uplna zmena, Alex je velmi dobrucka musim poklopat 😀 uz mame konecne vytvoreny rezim a neustale sa smejkame a vypravame mam z nej veliku radost. Uz mame za sebou aj ockovanie, dopadlo v celku dobre, teplotu sme mali len rano o stvrtej, spapali sme sirupcek a bolo fajn, ani umrncani sme neboli proste uplne v pohodke, tak som bola velmi rada.Tentokrat sme za 3 tyzdne pribrali 800 gramov, takze uz to ide pomalsie 😀 Inak aj ja idem dat asi malu este zaockovat tym rotarixom, ako ste na tom ostatne?????A ako sa Vam vsetkym dari???
@sofinka2009 ako ste uz je to teda ok?
@janusa127 krasne rastiete Jani, teda okrem teba ked si tak schudla 😀
@lubif my sme uz celkom o.k. zajtra nas caka druhe okovanie dufam ze dobre dopadneme.my slavime v piatok pat mesiacikov 🙂 kazdym dnom ocakavame prvy zub .ja by som este velmi rada schudla zostalo mi 10 kg 😔 keby sa mi tak cvicit chelo ako sa mi nechce 🙂
@sofinka2009 tak to vam budem drzat palce, nech to je co najmenej bolestive a nech to co najlepsie znesiete. Maxik je uz iste riadne veliky, ze?Ved som myslela, ze uz aj vy o chvilku budete mat 5 mesiacikov. A uz vidno na dasienku nieco?Moj bratranec mi hovoril, ze jeho maly trojmesacny uz ma 2 zuby vonku 😀 ja som zvedava ako to bude s nami, stale len slintame a zuzleme. Fiiiha 10kg to ti verim, ze by si to rada dala dole 😒 ja som este plus 1kg ale to mi nevadi lebo som bola velmi chuda.Ale cvicit by sa ani mne nechcelo 😖 .
No a zabudla som napisat, my teraz papame asi tak, ze kus popapame a potom sa na mna pozera a zacne sa smiat a vypravat a to robi v kuse a ja potom neviem ci uz teda je najedena, ci co 😀
ahojte dievcata, nemam vela casu docitat spatne, tak aspon na poslednu stranu zareagujem 😉
@lubif my sme dali ockovat proti rotavirusom. Radsej ako si potom vycitat, ze sme neinvestovali. Ved kolko veci sme pokupili, tak uz tych 110e nas z chudoby nevytrhne 🙂 a takisto dodatocne Alex zelame vsetkoooo len to najlepsie 😉 aj my tak niekedy papame a je to poriadna zabava
😵
@sofinka2009 ja som zacala pred zhruba dvomi mesiacmi cvicit a znizila sa mi tvorba mliecka, tak som to musela zabalit 😕 ja mam plus 4, ale teda vobec nie som spokojna s tym ako vyzeram kedze uz som zacinala pred tehu s takou vahou, ze to bol moj limit...no nic, ked prestanem kojit, tak potom na sebe popracujem, snad 😝 😀 😀 😀 drzime zajtra palce na ockovani
Ahojte 🙂
ja som nakúkala včera či sa píše a mi neukazovalo príspevky 😕 až dnes, no totok 😠 😀
@lubif ďakujeme a aj vám všetko naj 😵 tak ste si užili tatika super 🙂 a aj to priberanie je ešte veeeľmi pekné 😵
janka papá tak isto ako Alex , trocha sa napapá a keď je už v pohodičke tak sa začne po mne vyškierať a blabotať 😀 podarená 😀 inak aj nám sa polepšilo,hlavne čo sa týka toho večerného plaču tak ten už asi týždeň nie je, klop klop, dúfam že to nezarieknem 😝 😅 a keď tak si troška poplače ale to som prišla na to že to nie je bolenie bruška ani únava ale že si skrátka musí poplakať aby zaspala... robili mi to aj chalani ale neskôr ...
čo je teda novinka tak že konečne paseme konikyyyyy 😀 😀 😀 z ničoho nič pred dvoma dňami začala dvíhať hlávku ako profíčka, mám aj foto,stiahnem a dám do albumu.
inak babulky nebojte sa tie kilečká pôjdu dole, naozaj sa nemá cvičiť počas kojenia, ako píše @leveretka môže sa znížiť tvorba a aj mliečko že je horké po cvičení, to mám origoš od fitnesky jednej 😀 ja som v šoku stále z toho ako mne idú dole, už mám dole 7kg z predtehu váhy 😨 už si poniektorí myslia že nejem...ale ja práveže je tak ako malá,aj 5x denne menšie porcie a chodím aspoň raz denne na prechádzku okolo sídliska čo je prechádzka cca na 1hodku.
idem akurát piecť koláčik, zasa 😀 včera na markíze v Bez servítky robil taký jednoduchý koláčik, že Štandardný koláč sa to volá a je to jablkový koláčik a veľmi jednoduchýýý a chválili ho tam že je super tak ho idem urobiť nech mi tu jablčka doma nezhnijú lebo to nestíhame jesť...zajtra ideme po chlapcov, boli na týždeň u starkých , starká volala že ich máme doniesť že jej je smutno ... a v sobotu bude mať maťko oslavu 5.narodenín tak budeme mať zasa veselo a tortu 😀
juuu a idem dnes poobede ku kaderníčke po polroku 😀 konečne zafarbiť vlasy lebo už mám vyrastené riadne a bojím sa to sama si zafarbiť keď ich mám už také dlhé, nechcem si to pokaziť lebo to už nie je sranda ...tak zatiaľ paa
Ahojte 🙂
@leveretka
@janusa127 aj my dakujeme 🙂
Leve a nemala mala nejaku reakciu po ockovani?Stale totiz citam o tom ako su deticky este par dni nekludne a dost grckaju a maju riedku stolicu. Ja tiez si nechcem potom vycitat a este ked sa to nepicha len sa bojim stale reakcii po ockovaniach. ☹
Janus hej este je to pekne to priberanie 🙂 ale uz sa to pekne znizuje ako sa coraz viac hybe a vraj od toho stvrteho mesiacia to ide trosku pomalsie.Takze uz pasiete, to je super no vidis, chce to len cas 🙂 aj my pasieme, ale nevidime v tom ziadnu zabavu 😀 A kadernicku mi ani nespominaj uuuuuuurgentne ju potrebujem, ale som leniva 😀
@sofinka2009 tak co uz mate po?myslime na vas 🙂
ahoj kocky,
konecne som si nasla trosku casu vam napisat. Citat som vas citala, ale odpisovat som nemala vobec cas, zial. S dvoma detmi je to sranda, janka ozaj Ta obdivujem, ze ako to zvladas s 3ma 🙂 Ked marinu neboli brusko, a pekne spinka, tak sa to da zvladnut, ale ked ju chyti bolest bruska, tak nemam sancu, aj marinu nosit aj sa venovat matuskovi. Dnes sme prvy den sami, mamina isla do prace a zatial sa da, lebo mala zatial pekne spinka, klop, klop.
Pozeram, ze ako ten cas leti, ze Zoe a Max maju 5 mesiacov, alex 4 .. ved len teraz ste spisali o porode! Ale vsetky deti pekne rastu, dufam, ze aj budu pekne papat a priberat aj nadalej 🙂 no prave zacala krpana vyvadzat, tak musim ist, pa
@ivic26 Ahij moja, myslela som na vas, ze ako sa vam vodi 🙂 no mas dost to chapem, veru ani ja nechapem ako taka Januska a Anka to zvladaju, klobuk dole 🙂 DUfam, ze vas nebude dlho trapit brusino a budes mat viac casu, dnes mate presne 3 tyzdne ako to leti o chvilu budete mat prvy mesiacik, to uz bude snad lepsie 🙂 Drzte sa vsetci traja a ked bude cas napis ako sa mavate, pa 🙂
@lubif uz zme zaockovany.dobre dopadlo vobec neplakal ocino ho zabavil.ai teplota zatial neni.ale so smutna lebo pribral za sest tyzdnov 340gramov cize mame 5540g.o tyuden mame prist na prevaznie.doteraz piberal pekne postupne ale priberal ani nemohol skocit z dvoch na neviem kolko.ale toto je malo a urcite koli tomu grckaniu.dufam ze nas uz konecne posle na sono bruska.a uz mame novy vigantol predpisany.
@ivic26 nam pomohlo na brusko infant dophilus jedine co skutocne zabralo vyskusali sme vsetko a uzivame doteraz
a este stvrtok ideme na kontrolu na nefrologiu a este na kontrolu na neurologiu sa musim preobjednat zabudla som na to 🙄
@sofinka2009 to ma mrzi ☹ , ale niekedy mavaju deticky take "hluche" obdobie, ze priberaju malo, aj ked za 6 tyzdnov to je asi dost malo 😒 takze to grckanie vam pretrvava?nam stale, ale my priberame a tak nas nechce nikam posielat, myslim ze ked zacneme s tuhou stravou tak sa to upravi, ale kedze Maxik malo pribera, tak by asi bolo dobre zajst na to gastro predsa len. A s cim chodite na neurologiu? ALe to ockovanie ste krasne zvladli, snad nebude ani horucka, aj ked my sme mali az nadranom, dovtedy tiez nic. A este som sa chcela opytat, ty si tiez davala Maxika ockovat na rota?
Joj baby neviem sa rozhodnut, sice som uz bola rozhodnuta, ze dam Alex na rota zaockovat, ale stale citam ake mali reakcie niektore babatka alebo ze aj tak dostali ine tipy 😖 ale zas na druhej strane citam ako skoncili v nemocnici s rota atd. no fakt nevieeeeem ☹
juj lubif ja by som chcela zaockovat aj som na to zabudla .nasa pediatricka je zaroven aj detska gastro velmi vychvalena tak jej doverujem ze vie co a ako.povedala ze pockame tyzden kolko priberie a podla toho sa uvidi.ale moze to byt aj zubkami.let ten nas stupel mal 2kila pri porode tak je nam kazdy gram vzacny .ale sa divim preco nas na sono neposlala uz davno vsaktam by vydeli ci neni problem.cize mi prikrmy este na mesiac minimalne odlozime ked je 6kg hranica tak mame casu.na neurologiu chodime koli tej nizkej porodnej vahe na kotroly vsetko o.k. A na nefro lebo mal po porode dilataciu rozsirene panvicky v oblickach vraj sa to same strati tak dufam zatial je to dobre zmensuje sa.postupne.
@sofinka2009 moja tak, to vam budem drzat palce nech uz mate vsetko v poriadku, chudatko male ake vseliake vysetrenia to musi absolvovat ☹ len nech ste v poriadku. Snad aj to grckanie sa coskoro upravi, budem drzat palce aby ste pribrali co najviac za ten tyzden, snad je to len prechodne a mozno naozaj zubky ked si vravela, ze uz sa mu tlaci.
@ivic26 držím palce, aby tých dní keď to bude dobré aj s dvoma detičkami bolo postupne stále viac a viac 🙂 vydrrrrrž 😉 na bruško je aj dobrý sab simplex, espumisan,...je toho dosť stačí sa poradiť v lekárni alebo s dr.
@sofinka2009 krásne ste zvládli očkovanie 😵 s tou váhou ma to mrzí ale keď si zobereš koľko ste vážili keď sa narodil tak má aj tak peknú váhu 🙂 tak dúfam že za tento týždeň pekne priberiete aby ste nemuseli po dr ďalších behať , máte toho aj bez gastra dosť, chudiatko takto sa trápite s grckaním ☹
@lubif nečítaj moja toľko 😀 lebo budeš mať z toho guláš 😝 neboj sa, troška ak bude reakcia tak bude, dáte sirupček a bude dobre 🙂
Takze teraz sa opat dostavam k pc, malu opat trapilo brusko, teraz sa trosku upokojila a dufam, ze bude buvat.
@lubif - dakujeme, ze na nas myslite, no som velmi zvedava, ze ako dlho to bude trvat.. ja som pripravena na to, ze ked bude velmi zle, vyberiem baby vak a budem fungovat tak, ked budem musiet robit aj ine veci popri tom a nebudem vediet
@sofinka2009 a skusala si aj bio-gayu? ja davam infant dophillus matuskovi, pre marinku som kupila bio gayu.
aj ked detska lekarka hovorila, ze by este pockala,ale ako som ju videla trpiet, tak jej davam teraz 4ty den uz kvapky, dufam, ze sa to bude len zlepsovat.
@janusa127 - dakujem pekne, som zvedava, aky den bude zajtra, ide hlavne o to, ako sa vyspime aby som potom vladala cez den fungovat.. ale dnes som zvladla robit matuskovi mlieko s marinou na pleci, potom trosku plakala, ked som ho ukladala, ale tak neda sa vsetko a zase matuskovi chcem dopriat aspon nejake veci, kedy nemusim hned utekat za marinkou.. a sab sipmlex, aj probiotika davam, no ale aj tak ju trapi brusko, verim, ze sa to zlepsi
Inak krasne cislo, ze minus 7 kil, ja som mala pri matuskovi asi minus 4, ale tie som potom pribrala, teraz mam este plus 2,5 ale verim, ze to schudnem, tiez pred tehu vahu som mala trosku vyssiu, ako pri matuskovi, takze tak 😒
@ivic26 skusala som aj bio gaiu ale ta nam nic nepomohla aj espmisan infacol sab simplex
drobec od 15:30 spal o 22som ho zobudila na jedenie medzi tym zacala horucka dostal nurofen uvidim ako bude chuda male 🙄 zatial spat nic nic.. @lubif dakujeme za podporu 🙂
@sofinka2009 neries vahu, pokial je malinky spokojny a ma dost pocikanych plienok tak je mu fajn..babo ma zdvojnasobit svoju porodnu vahu v pol roku ako som sa teraz dozvedela a to nasi drobci maju..nasa pribarala za 3,5 mesiaca 2 kila presne...ale doktorka je spokojna...
@janusa127 jooooj ked ja uz gulas mam a riadny, do prcic neviem sa vobec rozhodnut, je to predsa len ziva vakcina, tak sa toho dost bojim ☹ to je hrozne som 50 na 50 do frasa raz si hovorim, ze hej a potom zas, ze radsej nie ☹
@sofinka2009 aku noc ste mali, dufam ze ste potom zaspali. Ja si tiez myslim, ze ked je maly spokojny, tak je vsetko v poho a to Maxik urcite je, on sa este vytiahne.
@michaela80 a vy co, ako sa mate?uz je rucka lepsie?Miska a ty das tiez malu zaockovat na rota? Ja viem hrozne to riesim, ale neviem sa rozhodnut ☹
@ivic26 ja som tiez kupila babyvak a mala spekulantka v nom nechce byt, tak bude asi pre druhe 😀
@lubif akurat ideme do poradne sa zaockovat a davam aj rotarix
@lubif my sa nosime vo vaku doteraz aj v liliputovi.noc hruza spala som dokopy asi hodinu len to blbo vyslo ze uz tretiu noc nespim lebo pre tym noc nam havo vracal krv lebo sa otravil jedon na potkany tak sme s nim lezteli na pohotovost a presne vtedy sa aj maly zobudil o tretej a nespal a den pred tym nas zase zubky trapili.duam ze dnes konecne nieco pospime.teplotu mame cely den raz klesne raz stupne a zacalo ho prehanat.
@sofinka2009 no to je blbe, ze ste este aj nevyspati, a havino je uz ok?chudak, ked sa kopi, tak sa kopi poriadne 😠 my sme praveze spali po ockovani ako keby dva dni nespala. A stale mu stupne nad 38?Boze to je hrozne s tym ockovanim, len nech dost pije chudatko lebo ked ma aj teplotky a prehana ho , aby nenastala dehydratacia, ale to ty iste vies. Budem na vas mysliet, potom napis ako sa mate.
@lubif snazim sa mu davat castejsie papat aj cajik aj vodu kolko vipije zeravy je ako uhlik nastastie aspon neplace iba hundre a keca s bananom.ale grcka statocne prvu ligu by som povedala.
@sofinka2009 joj chudatko, tak to ma riadnu reakciu, veru len mu davaj pit, budem na vas mysliet, snad budete dobre spinkat a zajtra uz budete fit 🙂 my sme sa teraz zobudili a sme nejak zlostniiiii
@lubif dakujeme.aku hojdacku to mate tam na foto kde je malinka take nieco na hojdanie nepride mi na rozum ako sa to vola 😎 ??

ahojte.nas smolko nakoniec prestal vcera papat uplne ale zacalo mi tvorit menej mlieka tak som zabojovala nasadila cajik pokusala som si oddychnut a rano sice aj sme trosku zapasili ale mali sa napapal a cely den uz potom pekne papal dne s ani jednu flasu nedostal tak som stastnaa ale stale trpnem ci sa to nezopakuje 🙂 ale uz je lepsie ani velky rev dnes nebol 🙂