icon

Detičky septembrových snažiliek 2009. Pridajte sa

sofinka2009
13. okt 2010

Ahojte septembrovky povecsine uz maminky otvaram nasu novu temu aby sme mohli diskutovat o tych nasich pokladikoch 🙂

sofinka2009
autor
5. nov 2010

uz to ide 🙂 tak predtym mi ta vobec nenaslo 😨

lubif
6. nov 2010

Ahojte 🙂
@sofinka2009 tak dufam, ze to nie je nic vazne 😲 , ale to je teda cudne, ze jeden povie tak a druhy onak 😒 nechcelo by to este nejakeho tretieho lekara nech sa vyjadri?A co na to tvoja pediatricka?TO som tiez este nepocula. Ale krasne buvinkate a v noci ti teda vobec nepapa? 😲 Juuuj to my sme tuto noc papali asi 4 x teda pocuckavali. Z tej dr si nerob nic, niekedy su ti lekary tak odudrani a pritom su tam pre nas a nie my pre nich 😠
@michaela80 no toto 😲 ako si to nemohla vsimnut? daj potom vediet co vam povedali na detskom.Ja ti stale neviem co s tym ockovanim, viem ze moze tu pliagu dostat hocikde, ale ked niektore deturence mali fakt zle reakcie a niektore zase aj tak dostali iny typ tohto virusu 😒
@klaudika81 no proste ti tam vpichnu miernejsiu formu ttohto virusu, ak sa teda nemylim 🤐 ale ja nechcem strasit ani ta navadzat, len mna tie reakcie dost prelakali ☹

sofinka2009
autor
6. nov 2010

@lubif on uz takto spinka od 3mesiacov.ked sme prisli z porodnice tak sme papali kazde 3hod cca aj cez noc potom sa to posunulo ze spal od 20do 00hod potom papal kazde tri hodky zase a neskor si to posunul ze spal od 20do 03:HOD a dalej zase po 3hodky a nakoniec nam vzniklo ze spi celu noc.ale dnes sa zobudil o 5 najedol spal do 8 a zaspal az teraz.len sa mi zda ze cez den ho nejlepsie uspi svokra ta si ho ponosi a on je tuhy ako drevo mne ked zaspi tak len na pol hodinu .

lubif
6. nov 2010

@sofinka2009 no to mate super 😵 uaau my papame kazdu noc a ked sa niekedy Alex nezobudi dam jej cicik aj tak lebo ma boli z toho aky je plny, celu noc by som asi ani ja nevydrzala, ale tak obvykle papame dva x len niekedy mame taku horsiu noc a chce pocuckat castejsie, ale cez den bud spi vonku alebo ju uspavam na cicke inak nezaspi ani nahodou ☹ my cez den spime 3 az 4x obvykle rano alebo na obed spi aj 3 hodky a potom uz len tak po hodke, ale stale je do dvoch hodin unavena. My rano vstavame o 6.30 a chodime spat pred siedmou, ale tak som spokojna aj horsie spia deti, takze v poho 🙂 Hod uz nejaku fotku Maxika uz musi byt riadny chlap z neho 😉

janusa127
6. nov 2010

@sofinka2009 máš IP 😉
tá dr na nefro bola riadna pizda teda 😕 ako sa má bábo vycikať do skúmavky?a stáť a čakať nad ním kým sa vyciká, veď to mu aj zimka musí byť... naša dr dáva na rozbor moč v polroku a to sa vycikáme do sáčka a sestrička to preleje do skúmavky... niekedy sú dr takí divní, vychŕlia na mamičky tolko výčitiek akoby sme my mali vedeť že čo sa kedy ako robí a chodí, no des 😠 držím palčeky, dúfam že sa to maxíkovi rýchlo upraví 🙂

@klaudika81 šikulka klikuje 😀 musí byť pevná 😉 s kojením ma to mrzí ale keď nejde tak nejde ☹
maličká sa má doobre 😵 každým dňom je šikovnejšia a teda už riadne pasie koníky, vydrží celkom dlho pozerať, hlavne keď sa bráškovia pri nej hrajú a potom telku 😀 posledné dva dni sa mi vytáča na bok, že sa chce pretočiť ale sa zakaždým vráti naspäť na bruško 😀 aj my už krásne vydržíme v noci spinkať, je raz hore na papanie, našťastie lebo by som si musela v noci odsať mlieko a je lepšie keď to vypije ona .

my máme dnes spavý deň , dúfam že aj v noci bude spinkať 😅

ivic26
6. nov 2010

ahoj kocky,
takze doktorka marinku skontrolovala, ze zatial je to len soplik, dychanie aj hrdielko ma ciste a mam jej davat materske mliecko do nosteka a este vytierat pamyconom. Neviem, ci poznate pamycon, su to antibiotika lokalne a su velmi dobre a mam to striedat s tym mlieckom. No a prosim pekne, za tyzden pribrala 400 gramov, takze vazi uz 4480, ale aj narastla, je poriadne dlha. A vcera doktorka len zasla, totiz ako ju pocuvala, dala ju nabok a ona sikula sa pretocila na brusko a este si vytiahla aj rucicku spod seba a doktorka hovori, no keby moze, tak uz aj lezie. Totiz dvihala zadocek, hlavicku si drzala nad podlozkou, akurat nozicky mala vo vzduchu. Marina si drzi hlavicku na brusku uz dost davno, ona aj spava rada na brusku, tak si myslim, ze neskor bude aj rada past konicky. A doktorka si vsimla, ze uz aj pekne vie fixovat pohlad (samozrejme len na kratko) a pekne aj otacala hlavu za mnou 🙂 Takze u doktorky sme dopadli dobre a v pondelok sa mame ozvat, ze ako sme na tom.
Akurat dnes zacal matusko kaslat, tak mu idem dat mucosolvan sirup, nech mu to rychlo prejde.
@sofinka2009- ja som davala len mundisal a kamistad gel a striedala som ich, mam kamosku lekarnicku a mi povedala, ze ich kludne mozem striedat, ze sa nemusim bat, takze ja som si kamistad gel nechavala na noc a mundisal som davala cez den. a ostatne ani nam nepomohli. drzim vam palce s oblickami a na dr. kasli... nech hlavne vsetko dobre dopadne...
@lubif, neviem, ci budem davat ockovat marinku na rotavirusy, matuska som nedavala, asi ani marinu nedam, este uvidim...
@michaela80 - drzim palce, nech sa vam to rychlo zahoji

lubif
6. nov 2010

@ivic26 Uauuuuuuu tak to ste teda pribrali neuveritelne 😲 😵 😵 😵 krasa, krasa a aka je to sikovnica, no uzasne, to som rada, ze sa vam tak krasne dari, uz sa tesim na dalsie Marinkine fotky 😵Ja som davala materske mliecko aj do ocka, veru je to super liek. Len nech ste zdravi a Matuskovi nech ten kasel sup sup prejde 🙂

sofinka2009
autor
6. nov 2010

@ivic26 a ten mudnisal zabera?skusim aj ten ja si ich uz setrim davam iba trolinku lebo sa horzne rychlo minali asi som mu davala vela

sofinka2009
autor
6. nov 2010

@lubif ja si tiez myslim niektory maju aj kazdu hodinu deti na cicke to 🙂 je este v pohode.zajtra ho pofotim lebo uz zaspal.bol hore od 14:30 tak uz som ho ulozila suchal si ocka.lepsie by bolo keby siel aspon o siedmej ale nevydrzal.tak o piatej ma urcite zobudi

janusa127
9. nov 2010

ahojte 🙂

@ivic26 pamycon poznám dôverne sa dá povedať 😅 chalani ho berú zakaždým keď sú chorí... je dobrý, isto pomôže aj s mliečkom na striedačku 🙂 fííí marínka je riadne šikovná a krásne pribrala, len tak ďalej 😵 držkajte sa...

a vy ostatné ako sa mávate? 😉 my nemáme nič takého nového...

lubif
10. nov 2010

😲 fiiiha kde nic tu nic 😕 kde sme vsetky?

@janusa127 my sa mame dobre a vy 😀 ani my nemame nic takeho noveho 😀

janusa127
10. nov 2010

@lubif 😀 ja mám nového iba nervy na úrady...alebo žeby to nebola novinka? 🙄
s jakubkom ideme zajtra na urologiu do nemocky kvoly fimoze a predtým hneď ráno na krv na komplet krvný obraz a test imunity....chudateko moje si ide vytrpeť ☹ tak som ho už dneska trochen pripravovala na to že to bolkať trocha ale keď bude statočný tak bude veľká odmena, ach jaj...

ozaj baby a naušničky sa nastrelujú na ušnom? chceme dať najprv nastreliť guličky a potom dať naušničky, to mi treba aj tie guličky kupovať že?

lubif
10. nov 2010

@janusa127 a co je to ta fimoza 😕 joj chudacik 😢 kolko si musia tie deticky niekedy vytrpiet to je hrozne ☹ a aka bude odmena?hej urady poriadne nervuju aj mna, nic nove 😖 ja som dala nastrelit v zlatnictve, u nas to robia aj tam totiz a tam som kupila aj gulicky, vsetko ma to stalo 10 euracov a mesiac po mozes dat aj svoje 🙂

michaela80
10. nov 2010

@lubif a sme po ockovani a dala som aj proti rotavirusom...vypocula som pre a proti od doktorky a rozhodla sa pre 😉

lubif
10. nov 2010

@michaela80 juuuj Miska, tak drzim palce nech to vsetko ockovanie co najlepsie Vikinka znesie 🙂 takze tbc je uz zahojene?

michaela80
10. nov 2010

@lubif davalôa som na to fucidin na noc pod leukoplast a zabralo to...teraz este spinka od pol 2

lubif
10. nov 2010

@michaela80 tak to je super, ze to uz konecne preslo 🙂 no to krasne spinuska 🙂 nam sa teraz akosi pokazilo nocne spanie a strasne casto sa budime ☹ dufam, ze to rychlo prejde lebo doteraz sme sa budili tak 2x a teraz aj 4,5x a to len dudkat chce

michaela80
10. nov 2010

@lubif my sa v noci budime 7- 10 x..tak mi hovor o tom.. 😠

janusa127
11. nov 2010

@lubif fimoza je že nemá pretiahnutú predkožku na pipišovi, jemu sa to nedá, má to nejak viac zrastené alebo čo... no neviem, maťovi sa to pekne spravilo že mu to pretiahneme ale kubkovi nie, má to len kusiček a to by mu v budúcnosti robilo problemy...tak sa s tým musí ísť na urologiu aby to tam urobili,pretiahli, potom napíšem čo presne mu robili, viem len približne ale nič príjemné ☹ už volal mm že sú v nemocke, moje chudiatko dúfam že mu to rýchlo urobia a bude boleť čo najmenej ☹ ...odmenu si pôjde tuto blízko nás,vybrať do stánku takého s hračkami nejakú drobnosť 😝
no urady naše milené 😠 nakopala by som zopár ludí do zadkov že by ich to fest bolelo......
si ma potešila tými naušničkami, to by aj u nás mohli tak robiť 😵 pozisťujeme keď pôjdeme kupovať naušničky za 2týždne 🙂 už sa na to teším 😵

lubif
11. nov 2010

@michaela80 juuuj tak to je este horsie tolko x ☹ to potom mozem byt rada, dnes to bolo 4 x a spala az do 7.30 tak som bola rada, dufam ze dnes to bude aspon takto a ako ste prezili noc?boli teplotky alebo nieco?
@janusa127 jaaaaj chudatko Kubko 😢 dufam, ze ho to teda velmi nebolelo ani si to neviem predstavit potom pisni co a ako, ja by som teda na uradoch tiez vedela nakopat zopar ludi, hlavne ma stve ta blba byrokracia a zabudla som vam aj povedat, minule som niesla nejake papiere a jedna dobra dusa mi vravi, ze ved vy mate narok na vyssiu matersku a ja ze coooo 😲 ze to vym nikto nepovedal???no som mala dost dobreze uz nemame vediet aj vsetky zakony a vyhlasky 😠 Myslim, ze aj u vas isto budu robit tie nausnicky ako tu takze uz budete onausnickovane aj vy 😀

ivic26
11. nov 2010

ahoj kocky,
moje deti su este stale soplave, ale ja dufam, ze to uz pomaly prechadza.. len mi je luto marinky, lebo v noci velmi nevie dychat,a to ju mam v perinke tak, ze ma hlavicku na velkom vankusi, aby bola vo zvysenej polohe.. uz ma sopliky huste, vcera som jej musela odsavat vysavacom, chudatko moje male.. matusko sa pekne vyfuka a uz kasle len rano po zobudeni a trosku cez den.. vcera marinu trapilo cely den brusko, takze som vobec nic nestihla spravit, co som chcela .. ale dnes som stihla uz nieco pozehlit a este ma nieco caka..
Ja dam nausnicky nastrelit az neskor, lebo sa to takym malym detickam neodporuca, az po 6 mesiaci, lebo v usku sa vyvijaju nervove zakoncenia.
@michaela80 - a to tak casto papa, alebo ju boli brusko? to je teda dost vela.. drzim palce, nech sa to rychlo zmeni..
@lubif- aj vam drzim palce, nech to rychlo prejde a nech sa lepsie vyspis
@janusa127 - jaaaj, dufam, ze to kubko zvladol a neplakal velmi a nebude ani velmi plakat.. chudatko moje male... nechcem strasit, ale co som nieco citala, tak niekedy to musia robit opakovane a ze deti nechcu potom cikat a tak.. dufam, ze u vas to bude uplne inak..

lubif
11. nov 2010

@ivic26 ahoj moja, no vidim trapia vas riadne tie sopliky uz aby ste boli fit, mala je strasne zlatunka a ako uz narastla, kedy sa vlastne vraciate do nemecka?A Matusko chodi aj tu na sk do skolky?Ja sa celkom vyspim lebo som si zvykla chodit spat s malou o siedmej 😀 takze v poho, ale radsej by som bola keby sa to vratilo na 2x za noc 🙂 ale tak snad aj to bude

ivic26
11. nov 2010

@lubif- no trapia nas, ale dufam, ze ozaj to uz rychlo prejde a na druhej strane si deturence buduju imunitu 🙂 no narastla, uz neoblecie niektore 56 a to bude mat zajtra mesiac 🙂 do nemecka ideme az zaciatkom januara, po vianociach a pojdeme autom vsetci spolu, len dufam, ze nebude snezit, lebo to by nebolo velmi dobre...
ano, matuska davam tak na 2-2,5 hodinky do sukromnej skolky , mame to asi 50 m od domu, je to novo otvorene zatial je tam sam, takze ma tu pani ucitelku celu pre seba, tak sa mu tam veeelmi paci 🙂 ale uz zacnu chodit dalsie deti, som zvedava, ci nebude ziarlit .. hehe...
wow, ze o siedmej ist spat, tak ja chodim, zial, az okolo jednej.. je toho dost okolo dvoch deti a este robime aj predvianocne upratovanie s maminkou a do toho zehlenie a varenie atd, takze sa nenudim 🙂

lubif
11. nov 2010

@ivic26 fiiha rastiete naozaj, to je krasne len tak dalej 😵 aj my chceme ist do svajciarska s malou zaciatkom decembra, ale trochu sa toho bojim ako to mala znesie lebo predsa 11 hodin cesty 😖 takze este si to chcem nechat ulezat v hlave.Veru aj ja sa bojim toho snehu na cestach. Jej super Matusko sam v skolke 😅 to bude velky sef ked dojdu ostatne deticky uz tam bude vsetko poznat aj pani ucitelku, urcite si zvykne aj potom ked sa o nu bude musiet delit 🙂 a dudusku uz nemate?No hej ja chodim spat so sliepkami, vecer uz fakt nic nerobim, ale chapem ze s dvomi detmi by sa to urcite nedalo, tak si to teraz este vychutnavam lebo pri druhom uz aj ja budem ponocovat 😀 Nam teraz v sobotu zase pride moja mamina, chodi na 2 tyzdne do Rakuska, takze sme len s dedom, ale teraz dva tyzdne aspon nemusim varit tak sa uz tesim 🙂

ivic26
11. nov 2010

jeej, to je super, ze sa chystate za ockom 🙂 no aj nam to trva 12 hodin, ale mozem povedat, ze matusko to zvladol uplne super a ja si myslim, ze alex bude spinkat vacsinu cesty, uvidis... no som zvedava, ako prijme ostatne deti.. 🙂 nie, dudinu nema uz cca 2 mesiace.. ked sa narodila marina si zrazu opat spomenul (kedze ona ma dudulu, ktoru velmi nechce dudlat 🙂 ) ale teraz ju uz nespomenie vobec .. jeej, tak budes mat o jedneho pomocnika naviac, supeeer, kedze pride maminka 🙂

michaela80
11. nov 2010

@lubif lubif ale nasa taha tato v noci uz mesiac skoro...takze si zvykam...noc bola o.k. nic mimoriadne po tom ockovani sa nekonalo... 😝

michaela80
11. nov 2010

@ivic26 my stale v noci papame..uz som skusala len ju uspat takto bez cicky ale nehrozi..ona si musi podudlat...

janusa127
11. nov 2010

@lubif tak už to má chudatenko moje za sebou... dr to pozrela a povedala že to nie je na hospitalizáciu že to spraví ambulantne, tak že mu dajakým krúžkom dokola okolo pipiša urobila a stiahla kožku a natrela to lidocainom tak bolesť netrvala dlho,(ja byť tam tak mi aj zle ostane, stačil omi ked to mm opisoval ☹ )... aj na doma máme lidocain a natierame...najhoršie to je keď chce cikať, to mu musíme natreť predtým aby ho to nerezalo pri cikaní ale aj tak ho to bolká a on je ešte taký citlivučký tak nás čaká zopár ubolených dní ☹ dnes len lidocain dávať a od zajtra to máčame a preťahujeme v repíku, to bude...bože ☹ ale vydržíme a potom už bude dobre 😵
mne keď malá bola často v noci hore tak som tiež chodila so sliepkami spávať aby som ráno bola schopná vstať z postele 😅

@ivic26 tiež som čo to o tom prečítala tak dúfam že to nebudú museť robiť znova 😒 ale mm povedal že mu to stiahla dr celé a teraz už bude len na nás aby sa mu nezarástlo...
ale to letí teda, už mesiačik idete mať 😵 s tou škôlkou to máte fajné, tak blizučko a je tam zatail sám, aspoň si na to zvykne a potom už aj kamoši pribudnú a bude veselšie 😀
inak naušničky, to ja si takto plánujem dať ešte pred vianocami ale či ma dr nestopne je otázne lebo čo som naposledy od kamošky počula tak že naša dr preferuje naušničky až po všetkých očkovaniach taaakže takkk 😔

joooj baby, riadne dlhé cesty vás čakajú ...

ivic26
11. nov 2010

michaela80 - a kolko viktoria vazi? dufam, ze uz negrcka tolko...
janusa127- joj, ono sa to aj hrozne aj cita.. a aj plakal, ked mu to stahovala? chudatenko moje ... som sa chcela opytat, ze ako vlastne na to prisli, ze mu to treba robit? ja som matuskovi skusala sama pretahovat no cca pred pol rokom a islo mu to pekne, ale od vtedy som neskusala a on si ani nenecha ho chytat.. ze mami, to je moje 🙂
hej, mame to super, som rada, on tam chodil uz predtym, ako sa marina narodila, aby si zvykol a to sme tam boli s nim a ked som bola v porodnici, mamina ho tam nechala na pol hodku sameho, ze sa na nu len opytal, ze kde je a bol v pohode.. a potom aj mm ho tam nechal sameho na nejaku dobu a postupne si zvykol tak, ze ja im ho len odovzdam medzi dverami a uz mi hovori maminka papa, posiela pusinky a ja teda idem 😀

janusa127
11. nov 2010

@ivic26 pri sťahovaní plakal ale že to celkom rýchlo robila dr a že akonáhle mu dali ten lidocain tak už bolo dobre.. domov prišiel ako nič 😨 tak som bola prekvapená že čo ho to nebolí? ale to ešte účinkoval ten krem a ako šiel potom cikať tak konec ...tak natierame zakaždým keď to obživne.
prišla na to dr pri poradni trojročnej, neviem ako vaša ale naša kontroluje zakaždým predkožku a od malilinka mala poznačené v karte fimoza a že sa mu to nelepší nejak, tak nás poslala na uro...inak my pri každom kúpaní sťahujeme chalanom a čistíme lebo s tam zbiera maz tak som aj ja videla že to je nič moc v porovnaní s maťom,ktorý to má už stiahnuté pekne.