icon

Február 2008. Kto tu je ešte s týmto termínom?

bklaudia
9. jan 2011

Ahojte Mamičky!
Moja "maličká" Dorinka 22. februára naplní 3 roky. Je 99cm vysoká a má 18kg🙂 Veľmi ubehli tie roky, teraz už začneme škôlku:(((
Pred niekoľkými mesiacmi začala rozprávať ale veľmi zle, nerozumieme ani polovici čo rozpráva, tak zajtra mám v pláne zavoľať na logopédiu po termín...
Ak máte čas podte sa rozprávať🙂)
Klaudia

skatarina
29. jún 2011

@nelustek Joooj mala Nelinka musi byt rozkosna.Urcite sa tesi na sestricku. 😉 😉 😉
A co v skolke?Bude chodit aj cez prazdniny?Ja som Petku dala.Doma by sa nudila 😉 😉 😉

nelustek
29. jún 2011

@skatarina ahoj, na jul som ju do skolky nahlasila ale v auguste si ju necham doma.Nasa skolka bude zatvorena a deti pojdu do vedlajsej skolky,Nelka by tam plakavala vies tak jej nebudem robit stresy.Ja uz som doma od augusta,tak si leto spolu uzijeme 😀
Petka rada chodi do skolky? Nelka rano plakava,ale iba pri rozlucke potom je v poho.

sisanka
29. jún 2011

@skatarina jeeeej su krasne...a mas aj plech na muffiny alebo si to dala len do tych kosickov?lebo ja nemam plech a rada by som tiez niekedy urobila...len neviem ci to mozem dat len tak do tych kosickov len a piect...inak by som uz rada kazdemu oznamila ze uz rodime 😀 a v tej zahradke by som si aj ja rada porobila...pred mesiacom som este druhykrat nasadila redkovku a trebalo ju prethrat a tak sa mi zda ze je uz neskoro...ze skonci cela pre zajace 😀

skatarina
30. jún 2011

@nelustek Aj my mame v auguste zatvorenu skolku,bude doma.Petka chodi rada do skolky,dokonca plakala cez vikend,ze chce ist do skolky 😀 😀 😀 😀
@sisanka Mam plech na muffiny,ale su dost velke a do skolky som chcela nieco mensie,aby to deticky zjedli vsetko.Robila som v kosickoch,nic sa tomu nestane.Na velky plech som poukladala kosicky a naplnila do 3/4 a piekla. Deticky mali obrovsku radost.To stoji za tu namahu,ked vidim,ze sa detom pacia 😀 😀 😀

sisanka
30. jún 2011

@skatarina ani sa necudujem ze sa detom pacili,boli fakt rozkosne 🙂 si ma poteisla ze sa to da piect aj v tych kosickoch...asi to niekedy vyskusam,ak narazim na nejaky fajn recept...dnes isiel manzel do Bratislavy na skusku aj s malym,svokrou,dedom...tak som az do vecera uplne sama v celom dome..sice svagor je doma,ale mali dnes vysvedcenie tak ktovie kedy dojde a este ked mamu doma nema...bola som trosku nervozna z toho ze keby ma to nahaodou chytilo tak som volala ocovi nech je na telefone keby nahodou 😀 a vravel ze ma pride pozriet,aj tak je sam doma,mama je v kupeloch tak sa trosku nudi ked tam nema Deniska...rozmyslam ze ho vezmem na zahradku a pomoze mi s niecim... 🙂

skatarina
30. jún 2011

@sisanka Uzi si toho pokoja,ktovie kedy budes mat dalsiu prilezitost 😀 😀 😀 .V septembri uz pojde Denisko do skolky? Tesi sa ?Alebo to zatial neriesite.Drzim manzelovi palce 😉 😉 😉

sisanka
30. jún 2011

@skatarina ano uz konecne pojde..u nas teraz skolka v lete asi ani nie je...a myslim ze sa tesi...lebo sem tam ked si kreslime alebo sa hrame tak mu hovorim co vsetko tam bude robit tak je cely bez seba tak sa tesi 🙂 vies co ja mam toho pokoja uz viac nez dost 😀 cele dni som sama doma...mm rano Deniska vezme bud k nasim alebo k dedovi a prichadzaju az okolo 17-18h..sice sama uplne nie som ale aj tak,dost sa nudim...ale na druhej strane o par dni tu bude pocut zase detsky plac a budem v jednom kole 😀 ale tesim sa ze sa budeme chodit prechadzat a nebudem stale doma zatvorena... 😉

skatarina
30. jún 2011

@sisanka Byt tehu je uzasne,ale ten posledny mesiac je najhorsi.Clovek sa citi ako slon 😀 😀 😀 😀 .
Nakoniec sa malemu nebude ani chciet vonku 😀 😀 😀 Uz mas vsetko nachystane na prichod krpca? Si zbalena do porodnice?
Ja mam pocit,ze to moje dieta je asi v puberte 😀 😀 😀 .Neskutocne s nou narabaju nalady.Esteze chodi do skolky a tam sa vybije 😉 😉 😉

sisanka
1. júl 2011

@skatarina je to uplne super obdobie,ja som si ho uzivala ale teraz..hruuza,cakam kazdym dnom kedy to pride,furt sa sledujem a doma o nicom inom nehovorim..manzelovi uz riadne leziem na nervy 😀 nachystane tak zhruba mam..sice nie vsetko,ale to sa zvladne aj ked dojdeme z porodnice 😉

skatarina
1. júl 2011

@sisanka Ved jasne,je to ine ked uz je druhe babatko. Ja sa pamatam co vsetko som nakupila zbytocne 😀 😀 😀 😀 .Ale to bol taky osial,prve babo,tak som s toho bola paf 😀 😀 😀 .Pri druhom by som uz nic take nekupovala 😀 😀 😀 .A meno je uz na 100% vybrate?

sisanka
1. júl 2011

@skatarina ja som nekupovala teraz nic...len take drobnosti...cumlik,ciapocku(najmensie mam len zimne 😀 ),ponozky a mama kupila supravu ked pojdeme z porodnice a zavinovacku...inak vsetkeho mam asi dost a ked uvidim ze mi pochybi tak dokupim...lebo aj tak babo z toho rychlo vyrastie a urcite vselico dostane ku krstu ako aj Denisko...s menami uz spekulovat nebudeme..ak chlapec tak nakoniec Oliver a keby naaaahodou ze dievca tak Ema 🙂 a vy ako prazdninujete?ci mate este skolku?...ja som dnes po dlhej dobe doma aj s Deniskom...je u nas strasne skaredo a vcera bol v tej Bratislave a bol strasne unaveny tak som povedala nech je dnes doma v klude...moj oco isiel aj tak po sestru a jej mm do Bratislavy na letisko,vracaju sa z dovolenky a ked je skaredo tak som ho nechcela davat k dedovi,aj tak by tam nemal co robit ked von nemoze....a inak je dnes dobrucky ako med...doobeda sa pekne hral,najedol sa a isiel hned spat...a spi doteraz 😀

skatarina
1. júl 2011

@sisanka Takze nakoniec Oliver.To je pekne meno.Prazdninuje Petka v skolke,aby mohla mamka robit v klude torty 😀 😀 😀 .Kazdy tyzden mam nieco 😉 😉 😉 .Nejako sa to rozkrikolo po dedine 😀 😀 😀 .To sa mi ani neoplati chodit do roboty do mesta.Neviem co sa tak pokazilo to pocasie.Fuka vietor a je chladno aj u nas.Zajtra pojdeme s Petkou na plavaren,nech ju naucim konecne plavat.

sisanka
1. júl 2011

@skatarina tak to mas fajn ze sa ti to rozbehlo...aspon sa nenudis a este aj nieco z toho mas 😉 a na leto co planujete??nejaku dovolenku??..my by sme v auguste chceli aspon niekam cez vikend zajst..aj ked neviem ci nam to vyjde..tak mozno len take jednodnove vyletiky..a planujem dat Deniska na prazdniny k nasim ked bude mat moja mama dovolenku,ti s nim aj po vyletoch zajdu a mozno sa aj ja pridam s miminom ak bude mm vpraci 🙂

skatarina
2. júl 2011

@sisanka Chceme chodit na kupalisko do Madarska,mame to kusok a su tam lepsie sluzby nez u nas.Nas tatik je v novej robote,tak nejaku extra dovolenku neplanujeme.Este sa chystam s Petkou k rodicom do PP,trosku si oddychnut 😉 😉 😉 Kazda zmena je dobra 😀 😀 😀

sisanka
2. júl 2011

@skatarina no jasne,my budeme mat tiez jednu velku zmenu 😀 😉 mama mi kazde rano vola ze kde som,ci som doma este 😀 tak sa mi zda ze to skoro este nebude...musim cosi podniknut asi na vyvolanie 😉...a uz mas mm doma?alebo stale chodi na dlhsi cas prec ked je v novej robote...moj stale hovori v poslednej dobe ze by siel niekam prec...zarobit,peniazky treba..ja som nadsena neni,hlavne teraz ked babo bude...ale minimalne rok to urcite pocka kvoli skole...no uvidime ako co bude,ako najradsej by sme sli vsetci niekam prec,tu u nas su hrozne podmienky na zivot...hlavne co sa tyka financnej stranky...

nelustek
2. júl 2011

@sisanka ahoj ja som pri Nelka koncom tehu zacala pit alchemilkovy caj. To ti moze vyvolat porod...

sisanka
2. júl 2011

@nelustek ahoj no neviem,ked citam tu na fore tak zevraj je to len o psychike ze tie caje pomozu...ale akurat mi oco volal ze sa mu snivalo ze sa Denisko topil v cistej bielej vode...uplne sa dolakal ale mne tak napadlo ze ci to nema suvis s porodom 😀 kiezby a voda by mi odtiekla 😀 lebo zevraj cista voda je dobre znamenie a na nete som nasla aj nejaky suvis s tehotenstvom 😉

nelustek
2. júl 2011

@sisanka ahoj,len sa ty nelakaj.Kopu zien poznam ze si polezalo v nemocke ze predcasny porod a kade co a nakoniec aj prenasali 🙂
Ten sen teda neviem,ale volat a lakat to ta nemusel 😉 Ja som ten caj pila aj teraz ked sa nam zo zaciatku nedarilo otehotniet a hned v prvy mesiac ako som ho pila som otehotnela,mozne je ze je to aj o tej psychike 🙂
No tak my ten caj ostal a budem ho pit zas od toho 38 tt .Tak som zacala aj pri Nelke a narodila sa na druhy termin.Sice uz si myslim ze mala byt davno vonku,mala som zelenu vodu ☹

skatarina
2. júl 2011

@sisanka A kedy mas poradnu? Snad sa nieco dozvies.Ale ako druhorodicka by si mala spozorovat kedy to uz pride.Moja kamoska na vyvolanie isla umyvat okna a aj to zabralo 😀 😀 😀 😀 .Chcela este doumyvat,ale nestihla.Manzel ju zfukol ako male dieta 😀 😀 😀 .Nastastie bolo vsetko ok.
@nelustek Tiez som pocula o tom caji. A ty ako tehulkujes? Si v pohodicke?

nelustek
2. júl 2011

@skatarina Ahoj ja mam tehu zatial v pohode.Tiez mam niekedy dni ked ma nieco pobolieva v brusku,alebo teraz v tyzdni mi aj trochu stvrdlo.Ale bez ziadnych ukrutnych bolesti.Tak mozem povedat ze som v pohodicke 🙂
A ty ako ? Mala chodi do skolky ci ju mas doma?Nelka este tento mesiac bude chodit do 22. a potom mame celozavodnu a potom ostavam uz na materskej.

sisanka
2. júl 2011

@nelustek aale ja som sa vobec nedolakala...ja na take neverim viac menej...myslim na sny...ale teraz tu bola u mna sestra a mozno ten sen ani nesuvisel so mnou ale s nou lebo sa vratila z dovolenky a zacali sa s mm snazit o babo tak mozno ze bude tehotna ked cista voda znamena tehotenstvo 🙂

sisanka
2. júl 2011

@skatarina no neviem ci to spoznam lebo pri Deniskovi som nic take necitila...odtiekla voda a bolo...a ani som sa neotvarala,myslim ze mi odtiekla kvoli infekcii nejakej..lebo som sa aj dr pytala cim to vtedy mohlo byt a povedal ze aj nejakou infekciou kedze som sa neotvarala,v nemocnici mi museli dat vyvolavacku...a vtedy som mala inu dr a ta ma cele tehotenstvo neprezerala tak si myslim ze to trosku zanedbala,preto som teraz zmenila dr...cize sa vobec necitim ako druhorodicka...poradnu mam v stredu a v pondelok ctg...som uz zvedava ako co bude 🙂

nelustek
2. júl 2011

@sisanka aha vidis a je to vyriesene 😀 kolko si pribrala? ja doteraz uz 10 kg

skatarina
2. júl 2011

@nelustek Petka chodi do skolky do konca mesiaca a august bude doma.A Nelka sa ako pripravuje na babatko?
@sisanka Mne zasa vobec neodtiekla voda.Zacala som mat kontrakcie,ale take slabucke uz v noci a potom v priebehu dna sa to zosilnilo a boli castejsie.Este som stihla poprat,ist na postu a potom dosiel muz z Ruska a odniesol ma do porodnice,kde som bola uz otvorena na 2 palce 😀 😀 😀 .
MOj manzel zmenil zamestnavatela.Teraz robi 3 tyzdne a tyzden je doma a za tie iste peniaze ako co robil pred tym 6 tyz. a jeden tyzden doma.

nelustek
2. júl 2011

@skatarina ahoj no Nelka je podarena vsade kde sme to oznamuje a hladka mi brusko.Ze tu mame babatko Lindusku a da jej pusinku 😀 no podarena, mame aj kolisku v izbe a kazdemu kto pride ju ukazuje.Tak si myslim ze sa dost tesi

skatarina
3. júl 2011

@nelustek podarena je 😀 😀 😀 .Bude to tiez pre nu velka zmena,ale trojrocne deticky su uz velmi sikovne,tak ti bude urcite napomocna 😉 😉 😉

sisanka
3. júl 2011

@nelustek ja tiez 10kg...ale na zaciatku som mala dost tak som rada ze len tolko lebo keby viac tak by som mala co robit aby som to zhodila potom...sice aj teraz budem mat ale tak snad co najviac necham v porodnici 😀 a Nelka sa tesi na sestricku? 🙂 ja by som tiez chcela dve dievcatka 😉

sisanka
3. júl 2011

@skatarina a kolko trvalo kym si porodila ked si dosla do porodnice?ja sa citim stale rovnako...sem tam nejake bolesti,ale nepravidelne..sem tam brusko stvdne...a este ma stve aj vytok 😠 ale teraz je uz taky hustejsi...tak uz len kazdym dnom cakam ze bude zafarbeny od krvi a vtedy by som uz asi aj sla...
tak to mate teraz fajn ze ho mate castejsie doma,aspon sa mozete posnazit o babo 😉

nelustek
3. júl 2011

@sisanka tesi tesi, najskor som chcela druheho chlapca,ale som rada ze to bude zas dievcatko 🙂 nelka bude mat aspon kamosku. A neskor si urobime takeho maznacika chlapceka 😀

skatarina
3. júl 2011

@sisanka v porodnici to trvalo asi 6-7 hod.Manzel bol so mnou a masiroval mi chrbat a pochodovali sme po chodbe,ale bola to pohodicka 😉 😉 😉 .Neprijemne to bolo az vtedy,ked sa zacali kontrakcie kazde 2 minuty,ale to som do pol hodiny uz porodila.Tak som zatlacila,ze Petka bola von naraz 😀 😀 😀 .Ja som tyzden pred porodom bola lezat v nemocnici,lebo som krvacala,ale nic mi nezistili,len som tam dostala infekciu ☹ ☹ ☹ ,preto musela ist Petka na noc do inkubatora.Hrozna spina je v tych porodniciach.Jeden zachod a chodia tam aj navstevy.Potom som si radsej zaplatila VIP izbu a mala som sprchu na izbe a na zachod sme boli len tri.
@nelustek Baby vy by ste si mali vymenit pohlavie dietatka,aby ste mali parik.Ale babatka este niesu von,tak mozne je vsetko 😉 😉 😉