icon

Február 2008. Kto tu je ešte s týmto termínom?

bklaudia
9. jan 2011

Ahojte Mamičky!
Moja "maličká" Dorinka 22. februára naplní 3 roky. Je 99cm vysoká a má 18kg🙂 Veľmi ubehli tie roky, teraz už začneme škôlku:(((
Pred niekoľkými mesiacmi začala rozprávať ale veľmi zle, nerozumieme ani polovici čo rozpráva, tak zajtra mám v pláne zavoľať na logopédiu po termín...
Ak máte čas podte sa rozprávať🙂)
Klaudia

sisanka
26. aug 2011

@nelustek vsak to vravim aj ja...aby potom nespekuloval 😀 a ako si tam zvykla?

nelustek
26. aug 2011

@sisanka ved vies ze detom je doma pri nas najlepsie 🙂 prvy den tam nespala nevedela co sa robi.Druhy den tam uz nechcela ist a po troch tyzdnoch si zvykla. Najhorsie su rozlucky,to plakala ale cez den bola v pohode.

sisanka
26. aug 2011

@nelustek fuuuha..ja mam uz teraz slzy v ociach ked si predstavim ze bude plakat pri rozlucke...mi to bude trhat srdce...aj ked teraz je uz druhy tyzden u nasich na prazdninach a vobec nechce ist domov 😀 tak snad to bude tak brat aj v tej skolke...aj ked mam taky hlupy pocit stale,ze si bude mysliet ze tam ide kvoli tomu lebo mame babatko a ja som ho vymenila.... ☹

nelustek
26. aug 2011

@sisanka tak mu vysvetluj ze do skolky chodia uz velke deti a treba tam chodit,ze aj Oliverko tam bude chodit 🙂 ja som tiez vzdy plakala cestou zo skolky,

sisanka
26. aug 2011

@nelustek jj vysvetlujem mu to stale...snad si pekne zvykne...a ak nie tak ziadna tragedia..ja som doma takze ho nutit potom nebudem uz...ale verim tomu ze sa mu tam bude pacit...rad sa hrava s detmi...a ked mu hovorim co vsetko bude robit tak sa asi aj tesi 😉

nelustek
26. aug 2011

@sisanka netreba potom cuvnut,treba to len vydrzat.Ja budem davat nelku tiez ked som doma.Ale ona uz bude druhacka 😀 ale plakavat budeme isto obidve 😀

sisanka
30. aug 2011

@skatarina
@nelustek ahojte babule...tak nam sa uz blizi termin nastupu do skolky...uz zacinam trosku stresovat ale verim tomu ze sa tam bude Deniskovi pacit...pomaly uz zaciname chystat aj veci...dnes sme dali nove papucky uz do ruksaku 😀 chvilku ich ponosil a potom si dal stare aby si nove neznicil 😀 😀 😀 taky bol zlaty....a v piatok si to tam asi pojdeme este obzriet kym tam nikto nebude len ucitelky...dnes mi to svokra navrhla tak som rada,aspon sa trosku zoznami s prostredim....

skatarina
2. sep 2011

@nelustek
@sisanka Ahojte baby.Len dnes sme sa vratili.Nechala som sa trosku rozmaznavat maminou 😀 😀 😀 😀 😀 .Stale zvraciam,kedy to uz skonciiiii ☹ ☹ ☹ .
Aj my sme isli do skolky hned aj spinkat a nebol problem.Nam pani riaditelka povedala,ze maju lepsie skusenosti z tym ked dieta jednoducho hodia do vody a nech plave 😉 orbazne povedane,tak sme to aj tak urobili.Dnes sme boli odniest veci do skolky,tak sa Petka velmi tesi.

sisanka
2. sep 2011

@skatarina ahoj neboj ono to prejde..od toho 20tt si to zacnes uzivat 😉 a ake veci ste boli zaniest do skolky??

nelustek
3. sep 2011

@skatarina
@sisanka my mame veci v skolke este spred prazdnin 🙂 musim to potom zobrat,Nelka vtedy ochorela a uz sme preto neboli.. My sme v skolke dopredu neboli,veci si pekne zoberieme v pondelok.
Pre nas to bude isto placlivy tyzden..ved mesiac bez skolky je dost dlha doba 😀 budeme plakat obe

sisanka
3. sep 2011

@nelustek a ake veci si beriete do skolky?ja mam nachystane pyzamko,papucky a kedze prve dni bude chodit asi autom tak ho uz doma obleciem a bude tam v tom...a este mu nabalim na prezlecenie keby nahodou sa pocikal alebo tak...inak neviem co este treba....hm?

nelustek
3. sep 2011

@sisanka Ano treba pyzamko,papucky,nahradne veci keby bola nehoda..nohavicky vo vasom pripade slipy 😀 tricko teplaky ponozky..cez zimu aj tielko,Nelka sa v spanku dost poti. My sme museli do triedy kupit cely pakel balikov vreckoviek..ked tam deti placu 🙂 alebo mu dat aspon do skrinky

sisanka
3. sep 2011

@nelustek aha tak to mu zabalim aj ja preistotu tie vreckovky 😉 ale citala som ze niekde nosia aj toaletny papier,zubnu kefku,pastu,dokonca jar 😕 ale tak co sa svokra pytala tak nic take extra tam asi nebude treba a keby ano tak donesieme dodatocne 😉 normalne sa uz zacinam aj trosku tesit ze uz mame velkeho skolkara doma 😀 ale v poslednych dnoch mi hovori ze bud tam nepojde alebo tam bude so mnou...fuu tak som zvedavaaa...

nelustek
3. sep 2011

@sisanka u nas v prvej triede kefku nepotrebovali,ale mozno uz v druhej ano.Neviem tiez by sme dokupili co povedia pani ucitelky . Budes musiet len vydrzat ked bude plakavat.. aj my budeme isto

skatarina
4. sep 2011

@sisanka Boli sme odniest periny + obliecky,pyzamko,kefku,pohar,hreben,pastu,prezuvky a veci na prezlecenie,vesiaciky,uterak,toaletny,vreckovky.V kazdej skolke je to inac a ucitelky ti povedia co treba.Kefku sme mali od zaciatku,ved dieta ma mat nejaky rezim,tak nech si zvyka aj na hygienu.Akurat toaletny,vreckovky a pastu detom nedavaju,ale oni im to daju ked treba.Ved to by bola pri umyvani zubkov riadna vojna 😀 😀 😀 .

sisanka
4. sep 2011

@skatarina
@nelustek dakujem baby---sa nam to uz blizi a Denisko nejako zacal hovorit ze tam nepojde 😀 asi mu stale o tom hovorim a ze tam nebudem a uz zacina vymyslat....no nic,uvidime ako bude zajtra 😀 fuuuha ze aj periny a obliecky...nam nic take extra nehovorili ze treba doniest ale tak zajtra sa dozvieme urcite 😉

skatarina
4. sep 2011

@sisanka My sme mala dedina a taketo veci tu chybaju.Aj Petka mala reci,ze nepojde do skolky a ked sme isli odniest veci,tak nechcela odist 😀 😀 😀 😀 😀

sisanka
4. sep 2011

@skatarina noo ved aj my sme mala dedina ale tak zatial sa tu nic take nehovori ze by sa take veci do skolky nosili 😀 ja sa uz aj tesim na zajtra,verim ze sa mu tam bude pacit 😉 aj ked sa trosku obavam jeho jedenia a spania tam ale stale si hovorim ze sa mu tam bude pacit a dobre si zvykne tak snad to tak aj bude 😀 😀 😀

skatarina
4. sep 2011

@sisanka bola by si prekvapena ako pekne sa deti prisposobia v kolektive.Aj co sa tyka jedenia a spania.Vacsinou chcu byt take iste ako ostatne deti.Niekedy su deti v kolektive lepsie ako doma.Doma im vacsinou dovolime viac.

sisanka
4. sep 2011

@skatarina joooj snad to tak aj bude 😉 Denisko aj ked bol u nasich tak tam pekne jedol,posluchal a spal pekne ale ked som tam dosla ja tak sa zacal predvadzat, vymyslat a neposluchat....normalne sa uz tesim lebo je to taky dalsi zlom v nasom zivote-uz budeme mat doma velkeho skolkara 😀 😀 😀 a este ked donesie nieco co tam vytvori,budem taka pysna na neho aky je sikovny,strasne sa tesim 😉 doteraz to bolo take moje babatko este 😀 😀 😀

skatarina
4. sep 2011

@sisanka No a prve vystupenie.To bude radosti 😉 😉 😉 😉 😉
Daj vediet ako bolo.

sisanka
5. sep 2011

@skatarina samozrejme ze dam...dnes som uz asi od 5h hore...Oliver asi tusi ze sa nieco deje lebo uz vystraja 😀 ale snad uz pomalinky drieme aby ked budeme odchadzat spal...

nelustek
5. sep 2011

@skatarina
@sisanka
Ako ste zvladli dnesne rano??? Nelke som slubila ze pojdeme do cukrarne ked nebude plakat a zabralo,sice jej skrivilo kutik 😀 ale neplakala .Uvidime co povie ked pojdeme pre nu

sisanka
5. sep 2011

@nelustek 😀 tak my sme to zvladli dnes zatial dobre...uz okolo 5h sa zobudil ked som kojila Oliverka a uz sa pytal ci ideme 😀 ale inak pekne si rano zubky umyl,obliekol sa a sli sme...a tam sa pekne prezul a isiel do triedy...som sa este chvilku s ucitelkou rozpravala a Denisko sa tam obzeral,neplakal..a ucitelka ze nech uz ideme az nas nevidi ako odchadzame tak neviem ako reagoval ked zistil ze tam nie sme...ale svokra sa pytala v jedalni kucharok ci tam neplakal rano ked im desiatu niesli ale ze nie...tak som zvedava ked pojdem ponho aky bude...uz normalne odratavam minuty 😀 😀 😀 😀

nelustek
5. sep 2011

@sisanka a nechala si ho na cely den?

sisanka
5. sep 2011

@nelustek nechala...aj ked mi ucitelka povedala ze prvy tyzden je adaptacny len doobeda...ale som jej povedala ze on by potom spekuloval a nechcel by tam ostat tak ho tam nechali...ze keby cosi tak zavolaju 😉 zatial nevolali tak asi dobre..teraz od 13h maju spanok tak ho tam uz asi nechali.. 😉 aj ked mne bolo rano vselijako.... 😢

skatarina
5. sep 2011

@nelustek
@sisanka Tak ste to zvladli.U nas pohodicka,ale ako vzdy bol problem ist domov.Este sa chcela hojdat a hrat v piesku a tak.... 😀 😀 😀

sisanka
5. sep 2011

@skatarina boooze ked som po neho prisla a uvidela ho tak hned som vedela ktora bije...oci cervene od placu..chudatko moje...ze ked isli spat tak mu prislo luto a plakal do vankusa a ked sa ho ucitelka snazila utisit tak spustil taky rev ze pobudil vsetky deti...chudatko moje...ze si myslela ze mi uz pojde volat...ale inak nechcel ist domov 😀 😀 😀 ze aj trosku popapal...a zajtra sa uz tesi,vravi ze tam je rad..a hovoril mi ze mu ucitelka povedala az neplace ale jemu neslo prestat...ze plackal za mnou....ale inak podla toho co vravi tak sa mu tam pacilo aj zajtra chce ist...len sme museli pyzamko odtial vzat lebo ho chcel dat do ruksacika a zajtra si chce ine zobrat 😀 no sand bude dobry lebo mam vybavovacky zajtra...

skatarina
6. sep 2011

@sisanka aaa neboj sa to ho prejde. Teraz bude mat plno kamosov a aj na spinkanie si zvykne. Len mu dookola opakuj aky je uz velky skolkar 😉 😉 😉

nelustek
6. sep 2011

@sisanka
@skatarina
nasa Nelka dnes plakala ☹ ale myslim ze je to len rozluckou,ze jej pride luto.Ved ked pre nu prideme vzdy je vysmiata ako take male slniecko ,na spanie ma v skolke aj svoj malinky vankusik s ktorim spavala od mala