icon

Február 2008. Kto tu je ešte s týmto termínom?

bklaudia
9. jan 2011

Ahojte Mamičky!
Moja "maličká" Dorinka 22. februára naplní 3 roky. Je 99cm vysoká a má 18kg🙂 Veľmi ubehli tie roky, teraz už začneme škôlku:(((
Pred niekoľkými mesiacmi začala rozprávať ale veľmi zle, nerozumieme ani polovici čo rozpráva, tak zajtra mám v pláne zavoľať na logopédiu po termín...
Ak máte čas podte sa rozprávať🙂)
Klaudia

skatarina
24. feb 2011

@sisanka Urcite sa Deniskovi venujes na 100%,nemas si co vycitat.Zlyhali iba matky co sa o svoje deti nestaraju.Kazde dieta je ine, urcite najdes na Deniskovi nejaku vec v ktorej bude skor ci neskor vynikat.Take su deti.Ja sa Petku nesnazim nejako prerabat.Bohuzial ma moju povahu a s tym nic nenarobim.Je hrozne tvrdohlava 😀 😀 😀 .Ukecana,ale zaroven aj citliva.Na nu musim jemne,lebo sa rozplace.Ked uz je zle a nepocuva,tak pomoze iba krik a potom sa zlakne a na chvilu je pokoj 😝 😝 😝 .
Ja som mala nevolnosti do 4-teho mesiaca.To bolo nieco,ani mi brusko nebolo vidno,lebo som skoro nic nepribrala,ale potom sa to rozbehlo a nejako sa to este nezastavilo 😀

sisanka
24. feb 2011

@skatarina sak to 😀 mne sa to priberanie tiez nezastavilo 😀 😀 😀 ani tri roky od porodu 😀 ale tak daco som na zaciatku tehu schudla tak som bola rada..a teraz ked budem kojit sa uz budem inak stravovat,lebo najviac som pribrala pri kojeni..
Denisko je zase take zive dieta..ked sme spolu sami tak je dobry,ale akonahle pride nejaka navsteva tak sa strasne predvadza a vyvadza..preto sa trosku aj obavam tej oslavy.. 😒 a je zivy po manzelovi,sa vsetci smeju ze len co zacal chodit tak uz ho nebolo..ze tolkokrat usiel ked bol vonku a tiez vymyslal a predvadzal sa 😀 ja som tiez bola taka zivsia a tvrdohlava a aj rozmaznana asi tak to mal po kom zdedit 😀 😀 😀 aj to plakanie po nociach,ja som bola uplakana..aj do skolky ked som sla tak som plakavala,si to pamatam doteraz!som neznasala chodit do skolky tak dufam ze sa Denisko v tomto nepoda na mna..ze sa mu tam pacit bude a nauci sa trosku nevyvadzat 😀

skatarina
24. feb 2011

@sisanka Ja som pri Petke pribrala asi len 11kg,co je myslim normal.Zostalo mi 6kg a do roka som ju kojila a potom som naberala a mam tolko ako ked som bola tehotna ☹ ☹ ☹ .No co narobim.Som leniva cvicit 😒 😒 😒 .To asi preto sa predvadza,lebo je stredobodom pozornosti.Ma okolo seba stale tych istych ludi.Ale to je normalne,v skolke sa to napravi 😉 .A hlavne ked bude surodenec.Inac je fasa,ze chceme aby nase deti neboli taki ako sme boli my 😀 😀 😀 .Je som bola strasne urevane dieta.Otec ma volal plačko 😀 😀 😀 .Nastastie moje dieta nieje take 😀 😀 😀

sisanka
24. feb 2011

@skatarina 😀 zato manzel urcite neplakal v skolke 😀 on bol skor taky maly vodca 😀 😀 😀 svokra sa smeje ze u neho sa nikdy nebala ze by bol sikanovany,on sa vedel o seba postarat 😀 😀 😀
ja mam momentalne teraz tolko kil kolko som mala ked som sla rodit 😀 😀 😀 pri prvom som pribrala 14kg,schudla asi 7kg a potom som zas pribrala asi 10kg 😀 😀 😀 hruza!ale tak mame to v rodine 😀 moja mama cely zivot drzi diety,aj ked si myslim ze jej to moc netreba..len ona sa smeje ze uz ani inak jest nevie 😀 😀 sem tam ma male prehresky ale inak sa snazi neprejedat..tak uz teraz sa musim snazit jest zdravsie,ked kojit budem malemu to na skodu nebude a ja nebudem priberat..ziadne zaprazane polievky ako mi kazdy hovoril..u mna na mliecko fungovalo len vela pit a maly aby poriadne tahal...a tak sa mi zda ze keby sa v 8.mesiaci sam neodstavil kvoli zubom tak ho kojim doteraz 😀

skatarina
25. feb 2011

@sisanka ja som na MD zacala vyvarat a vypekat,tak preto sa nieco nalepilo.Nasa Petka vkuse spala a ja som sa nudila 😀 😀 😀 .Zelam malemu oslavencovi vsetko najlepsie.Nech to zajtra dopadne dobre 😉 😉 😉 .Daj potom vediet ako sa Denisko tesil z tolkych ludi 😵 😵 😵

sisanka
27. feb 2011

@skatarina taak uz je po oslave..unavena som este dnes..a este sa mi zda furt ze treba nieco upratovat 😀 vonku tak krasne,inokedy by som aj vysavat,umyvat zacala a dnes nist.. 😠 sice je nedela ale take drobnostky poupratovat treba este..manzel zobral maleho von ze nech si porobim a urobim obed a ja nic,sedim pri pc 😀
no Denisko bol ako sa dalo predpokladat 😀 predvadzal sa o sto sest,nic nejedol len lietal hore dole 😀 😀 😀 a dubal do torty..musim povedat ale ze bola vyborna,ja nemam rada take torty kremove,ja skor smotanove,tiramisu a tak ale tato bola vynikajuca 😎 tak som bola rada..este kusok zostal tak som rada,aspon nam vela nepoostavalo..lebo neviem kto by to jedol furt..aj ked manzel rad sladke 😉 sranda ze uz ma tri roky..ako to leti..za chvilku budem uz aj rodit 😀

skatarina
27. feb 2011

@sisanka hlavne,ze to uz mate za sebou.Ja robim vacsinou slahackove plnky a tie aj kazdemu chutia.Ked si predstavim,ze niekedy boli len tie tazke margarinove,tak mam este teraz z toho zimomriavky 😵 😵 😵 .Moj muz ma tiez rad sladke,tak ked sa vrati tak musim upiect este jednu torticku s Patom a Matom 😀 😀 😀 .Jednu som uz piekla a celkom sa vydarila 😀 😀 😀 .Kukni foto 😀 😀 😀 .To bola jedna z prvych na zakazku 😀 😀 😀 .trosku nekvalitne foto

sisanka
27. feb 2011

@skatarina vau..ta obdivujem!ze si sa dala len tak sama piect...ale ked to niekoho bavi tak asi nie je tazke sa naucit piect...nasa bola taka klasicka obycajna,na vrchu boli dve autka tak Denisko bol spokojny a hlavne asi s tymi ohnostrojmi a svieckami 😀 papat ju moc nepapal,iba krem zvrchu polizal 😀
akurat rozmyslam ze kedy ist na urad..ci hned zajtra alebo mam nejaku lehotu..s tym ze ma zaeviduju spatne?nevies?mne sa zda ze je to pat pracovnych dni...ale nie som si ista...az nemusim nic doplacat,az mi tam dni nelietaju dake...nevies nahodou ako to je?

sisanka
27. feb 2011

@skatarina a tu je ta torta nasa..

skatarina
27. feb 2011

@sisanka no jasne auticka 😀 😀 😀 .Pekna cokoladova.
Ja som sa mala hlasit do 7 pracovnych dni.Tak to bude asi rovnako,ale odporucam ist v stredu,lebo je najdlhsi pracovny den.A tortu ste si dali piect?

sisanka
27. feb 2011

@skatarina jj svokra dala upiect u nejakej znamej..vravi ze torta nevyzera nejako extra ale chuti velmi dobre..a ma pravdu,nemam rada tie krasne na pohlad ale jest sa nedaju😀 ako sme mali na svadbe..bolo nam ich luto rozkrajat a ked sme ich uz konecne rozkrojili tak nic moc 😀 😀 😀
rozmyslam nad stredou aj ja...skocim si zajtra po ziadost,doma vypisem..mam dake vybavovacky este zajtra a v utorok mam poradnu a je to v inom meste tak neviem ci sa mi bude chciet lietat hore dole..a v stredu v klude tam pojdem...

skatarina
27. feb 2011

@sisanka a Deniska beries zo sebou,alebo mas niekoho kto ho postrazi?

sisanka
27. feb 2011

@skatarina prave nad tym rozmyslam...na urad ho urcite nevezmem..sak by tam nesedel 😀 zajtra ho vezmem,zavolam mojmu ocovi ci mi ho postrazi alebo mozno s nami aj povybavuje 😉 v utorok pojde tiez k nasim,mama ma volno tak pobavia a v stredu asi zas poviem ocovi,neviem ci mama v praci nebude...
to je blbe ze na ten urad musim do ineho mesta ako mam dr..to mam v okresnom meste a na urad musim ist na vysunute pracovisko,sice je blizsie od nas z dediny ale zas tie spoje nist moc...bud poprosim mojho oca az strazi alebo manzelovho dedka..bude rad..a denisko je nastastie uz zdravy tak moze aj k nemu🙂

skatarina
27. feb 2011

@sisanka pre deti je to po uradoch nezazivne.Lepsie mu bude s dedkom.To cestovanie ide na nervy aj mne.Trva nam to potom pol dna a dokopy nic nevybavim.Musim si urobit ten vodicak a nebudem sa aspon riadit ako idu spoje.

sisanka
27. feb 2011

@skatarina ja iba niekedy idem autobusom..ked ideme k nasim..9km..a niekedy aj oco po nas dojde autom..v tom mam super rodicov..a ked sme este s kocikom chodili tak oco zakazdym po nas zasiel...a do toho druheho mesta su to asi 2-3km..a ked cosi potrebujem rychlo vybavit tak zas manzel povie dedkovi nech ma zavezie,a to vzdy len tak na otocku..ja nejako neplanujem vodicak,nemam odvahu sadnut za volant 😀
a zatial som ani nepocitila potrebu si ho urobit...ked cosi tak manzel ma a ked niekam ideme na nakup tak spolu ideme vecer ked dojde z prace,maleho vtedy vzdy svokra postrazi..
inak ked tak rozmyslam u nas su spoje celkom fajn..zastavku autobusovu mame pred domom 😉

skatarina
27. feb 2011

@sisanka tak v tomto to mas dobre.Kebyze nechodi manzel vonku.tak mi ho ani netreba.Ale susedia chodia na nakup do mesta,tak stale volaju co potrebujem 😉 😉 😉 .Na buduci tyzden ideme odniest veci do skolky.Som zvedava co bude hovorit Petka 😀 😀 😀 .Este v skolke v triede nebola 😀 😀 😀

sisanka
27. feb 2011

@skatarina to su fakt ako tvoja rodina ti susedia 🙂 ja tiez kolkokrat zavolam nasim ked cosi pochybi a nechce sa mi kvoli tomu lietat na nakup...a oco ked ide do prace tak mi dovezie,ma to po ceste..a oni byvaju v meste tak to je ine..hocikedy na nakup odbehnu..ja odbehnem len tak k nam do potravin a to len tak na pecivo 😀
len aby ti tam hned nechcela ostat 😉 a co take tam nesies??

skatarina
27. feb 2011

@sisanka mame doniest postelne pradlo,pyzamko,kefku,pastu,poharik,vesiaky a veci na prezlecenie ak by sa oliala a tak.Dufam,ze som na nic nezabudla.Neviem ci treba toaletak,mydlo...S tym ratam,ze bude chciet ostat,ale musim ju ukecat 😀 😀 😀 .
Ja do obchodu chodim len po drobnosti.Mame stale nakupene vo velkom a chlieb si tiez doma peciem,aj rozky aj briosky.To robi ta pohodlnost 😀 😀 😀 .Nechce sa mi chodit po chleba tak si radsej upeciem 😀 😀 😀 .Ale chuti nam domaci,tak nemam potrebu kupovat.Kupovany som uz nejedla asi rok a pol 😀 😀 😀

sisanka
27. feb 2011

@skatarina ja tiez peciem..mame pekaren...kedysi sme furt vypekali ale teraz sa nam sem tam zacnie aj po normalnom..vo vedlajsej dedine je pekaren tak niekedy manzel kupi po ceste z prace..a niekedy mam strasnu chut na rozky..ale to si musim privstat aby sme mali cerstve a to sa mi nechce😀
aa tak vy ste doma dve..uvarite si aj upeciete na co mate chut..ja musim aj na manzela prihliadat,hlavne s varenim..nemoze byt furt na cestovinach 😀

skatarina
27. feb 2011

@sisanka ja si chlieb davam v pekarni len vykysnut a peciem ho v rure,mam rada ten klasicky tvar 😀 😀 😀 .Ked sme sami dve tak nam staci do srncieho chrbta a jeden ide do mrazaku 😀 😀 😀 .To varenie je u nas podobne.Jeme nieco aj 4 dni.Ked je muz doma,tak varim kazdy druhy den 😀 😀 😀 .Doma sa nevie dojest.Nam tu do dediny chodi mobilna pekaren,ale este ani raz som nebola.Ked nieco peciem,tak polovica ide rovno susedovcom.Oni to pojedia 😀 😀 😀 .Smiala sa suseda,ze od kedy tu byvame tak pribrala 😀 😀 😀

sisanka
28. feb 2011

@skatarina ja mam tiez radsej peceny v trube..uz len kvoli tej korke..ale je to pohodlnost to tam nahadzat a nechat az do konca 😀 a ked je cerstvucky tak je uplne fajny,vtedy ho vieme aj hned zjest..
no ja mam dnes vsetko pobehane,unavena som,no hruza..bola som si po kartu u zubarky,idem si dat k nam az nemusim lietat do mesta..a oco bol dnes na prehliadke tak som sla s nim..aj maly bol s nami..bolo u nas dnes fajne teplo tak sme si urobili taky vyletik..aj v kniznici sme boli,sa tam tak pekne uhral..dokonca mu tam aj vypisali citatelsky a dostal zalozky tak bol cely stastny..a ja som potrebovala dake knihy do skoly tak oco ho bavil kym som nasla..a zajtra ma caka uz konecne ta poradna tak sa tesiiiim 😎 snad bude vidno co to je,sa uz neviem dockat 😉

skatarina
1. mar 2011

@sisanka tak drzim palceky nech je to vytuzene dievcatko 😉 😉 😉 .Daj potom vediet.Akurat sa chystam s Petkou von,je teplucko,tak nech sa vysanti 😀 😀 😀

sisanka
1. mar 2011

@skatarina taaak je to este stale 50na50...babo malo nozicky pri sebe ale dr povedal keby to bol chlapec tak ma navrchu semenniky,ktore nevidi ale ze mudrejsi budeme o tri tyzdne..tak som zvedava a beriem to tak ako keby mi nic nepovedal..lebo tak tuzim po tom dievcatku ze si to ani neuvedomujem 😀
u nas tiez svieti slniecko ale straasne fuka tak je zima...

skatarina
1. mar 2011

@sisanka mne povedal doktor,ze to bude na 50% dievcatko a ja som bola ela stastna 😀 😀 😀 😀 a potom mi manzel povedal,ze to moze byt na 50% aj chlapec,tak sme sa nasmiali.Doktor si robil srandu a ja som naletela 😀 😀 😀

sisanka
2. mar 2011

@skatarina to tak lepsie znie ze na 50% dievcatko ako keby to malo byt ze na 50% chlapec 😀
ja uz mam dnes vsetko povybavovane,aj na urade som uz bola...nastastie tam nikto nebol tak to slo rychlo...fajne,som sa bala ze tam budem aj hodinku sediet a cakat a ja som sa za necelu hodinku uz aj dom vratila...manzelov dedko vzal maleho k nim ze ked je pekne tak sa moze pobavit...a ja rozmyslam ze idem poupratovat lebo furt kadesi lietam a nemam cas pomaly ani riad umyt 😀 😀 😀 a poobede sa musim trosku uz povenovat aj skole...

skatarina
2. mar 2011

@sisanka tu skolu ti nezavidim,ale radsej teraz ako potom ked sa babo narodi.Vcera sme boli odniest veci do skolky a Petka chcela ostat v skolke.Po celej ceste domov sa ma pytala,preco sa nemoze hrat z dievcatkami 😀 😀 😀 .Dufam,ze jej ten elan vydrzi ked pojdeme na ostro 😀 .
Tak to si fajn vystihla,ked tam nikto nebol 😉
Ja mam na sobotu dalsiu tortu upiect pre 14 rocnu slecnu,tak zbieram inspiraciu po nete 😀

sisanka
2. mar 2011

@skatarina tak to mas dobree ze sa len pytala..Denisko by asi plakal...ten ked niekam chce ist a nejdeme tam tak place,neda si vysvetlit...hruza,som ho moc rozmaznala 😀 a pritom som si hovorila ze mu nebudem davat co chce,len sa mi zda ze sa mi to vysmyklo spod kontroly a teraz diriguje on mna 😀 😀 😀 moja mama vravi ze je strasne nezdareny a svokra zas ze nie,aj jej deti boli presne take iste 😀 😀 😀 a moja mama mala dve dievcata a my ze sme boli uplne ine ako Denisko..tak uz viem po kom to ma 😀 a preto chcem teraz dievcatko,len aby nechytilo maniere od deniska 😀

skatarina
2. mar 2011

@sisanka v tomto je Petka dost rozumna,ze nemusi mat vsetko 😉 .Tiez jej nic nechyba a kazdy ju rozmaznava,ale ja sa snazim jej dat nejaku odmenu,alebo nieco co chcela az potom,ked si napr. uprace izbicku.Ked chce sladkost,tak az po jedle.Myslim si,ze to nieje ani tak vychovou,ale viac v tom hra povaha dietata.S niektorymi detmi sa manipuluje dobre,niektore deti ta nebudu pocuvat ani za nic 😀 😀 😀 .
Deti sa aj tak budu ucit jeden od druheho.Ty len dufaj,ze Denisko sa bude ucit od krpca 😀 😀 😀

sisanka
3. mar 2011

@skatarina ked mne sa zda ze on si zobral z mojej a manzelovej povahy to najhorsie 😠 😀 on je raz dobry a raz si nevieme s nim rady..ale inak je velmi sikovny,len to dako este neprejavil,myslim ze to je tym ze nerozprava..aj ked mi chce vsetko povedat len nevie ako..
a stale mam taky pocit ze druhe budem uplne inak vychovavat 😀 pri Deniskovi sa zatial len ucim a stale si hovorim ako co budem inak robit 😅 inak mame uz tu postel a musim si zaklopat uz dve noci tam pekne spal...aj ked prvu prisiel nad ranom k nam ale tuto druhu tam spal celu noc..aj ked sa zobudil ale ostal tam,nechcel ist k nam..iba manzelovi zobral vankus lebo v nasej posteli zaspaval tak ze drzal v ruke gombiky z jeho vankusa 😀 😀 😀 a z ineho nechce len z jeho,ako keby to nebolo jedno,sak gombik ako gombik 😀

skatarina
3. mar 2011

@sisanka Nasa Petka ma oblubeneho macika.Uz je taky usmudlany,ani vyprat sa neda 😀 😀 😀 .Bez neho ani nezaspi.Nastastie ked ideme von tak ho nemusi mat.Do skolky ho musime zobrat na spanie,ale bude v skrinke,aby sa deticky s nim nehrali 😀 😀 😀 .Boli sme v skolke vyplatit skolne aj stravu.Ti poviem,ze aj tak sa za tie zariadenia dost plati.Nechala som tam 40€ ani neviem zaco 😀 😀 😀 .