icon

Február 2008. Kto tu je ešte s týmto termínom?

bklaudia
9. jan 2011

Ahojte Mamičky!
Moja "maličká" Dorinka 22. februára naplní 3 roky. Je 99cm vysoká a má 18kg🙂 Veľmi ubehli tie roky, teraz už začneme škôlku:(((
Pred niekoľkými mesiacmi začala rozprávať ale veľmi zle, nerozumieme ani polovici čo rozpráva, tak zajtra mám v pláne zavoľať na logopédiu po termín...
Ak máte čas podte sa rozprávať🙂)
Klaudia

skatarina
14. mar 2011

@darusik7 Petka v skolke zaspi a ked nezaspi,tak len tisko lezi.Minuly tyzden spala 2x a 3x len lezala.My sme platili za stravu okolo 20€,vychadza to 1,06€/den. Potom 8,20€ /skolne/+6,66 /neviem uz na co 😀 /+ 3,33€ /raz polrocne na hracky/.
Je to dost penazi,ale som rada,ze chodi do skolky.Ma pestry program 😉 😉 😉 .Doma je uz potom kludna 😵 😵 😵

darusik7
14. mar 2011

@skatarina ja necham Patka spat asi v stvrtok a v piatok,tak uvidime 🙂
aj ja som rada,ze tam chodi,lebo bol ako z divych vajec niekedy :D u nás ta strava na cely den vychadza okolo 1,13€..zaujimave,ze kazda skolka ma ine poplatky..uz ked vedeli schalit jednu vysku RP,tak by mali aj to schvalit narovnako

darusik7
14. mar 2011

@sisanka ja som tiez niekedy mala pocit,ako keby som tam bola len na "navsteve" predlzenej

skatarina
14. mar 2011

@darusik7 My byvame na dedine,tak je to asi rozdiel ako v meste.Ale ani v meste sa neplatia rovnake poplatky.Mali by byt rovnake.A to si zober,ze v meste je urcite viac deticiek,tak sa da co to usetrit,hlavne na strave.Ale zda sa,ze je to naopak.Kamoska plati kazdy mesiac este 7,5€ na zosity a ceruzky.To sa mi zdra privela.

darusik7
14. mar 2011

@skatarina keby som sa vratila k ex,tak aj to je taka dedinka a je tam skolka,tak by ma zaujimalo kolko by tam vysla..a akoze platit este aj za zosity,tak to uz je moc..
potom sa cuduju,ze je nizka porodnost..ked si kazdy zrata kolko to dieta "stoji",potom tie problemy s robotami,atd.. od prveho nastupujem do roboty,na jednej strane sa uz tesim,ale na druhej aj trosku bojim..

skatarina
14. mar 2011

@darusik7 Ved prave,ze dieta nieco "stoji" a oni daju 20€ pridavky na dieta.Ved je to smiesne.My by sme chceli este jedno dieta,ale nejako sa nedari.Manzel je stale prec. ☹
Drzim palce v robote,nech sa ti dari 😵 😵 😵

darusik7
14. mar 2011

@skatarina dakujem 🙂 🙂 🙂 sa posari,ked to budete najmenej cakat 🙂 🙂 cigani poberaju vseliake davky,ked sa im nieco nepaci tak hned idu do telky a vsetci su z nich po...ni..akoze aka spravodlivost.. 😠 😠
my si po materskej musime obehat socialku,zdravotne,úp a nakoniec ti povedia ze bud nemas narok na podporu alebo ti daju podporu 55€ ako dostala kamaratka..nevedela ci sa ma smiat alebo plakat..

skatarina
14. mar 2011

@darusik7 To je skor do placu.Minuly tyzden som bola na UP a okolo sam cigan.Ten smrad sa nedal vydrzat.hruuuuza 😠 😠 😠
Moja mamka uz maroduje 2 roky a rok uz je totalne bez prijmu.Ze vraj nema narok 😠 😠 😠 .Esteze ma otec dochodok a este aj pracuje.Neuznali jej invalidny dochodok.Chyba jej jeden bod.Uz mam pocit,ze je to naschval ☹ ☹ ☹ A nikoho to nezaujima.Musia si nejako pomoct sami ☹ ☹ ☹

darusik7
14. mar 2011

@skatarina a tak mama akoze nebude dostavat zaidne peniaze?nemoze ist do predcasneho?mne by asi tiez nedali podporu,lebo som mala odpracovane rok a pol a materska sa so toho asi nepocita..
v tomto state si ziju dobre len politici.. 😠 keby si oni ubrali,tak by bolo aj na vyssie materske 😠

skatarina
15. mar 2011

@darusik7 moja mamka uz rok nedostava ziadne peniaze.Do dochodku ma este 3 roky.Ja mam narok na podporu.Pracovala som pred MD 10 rokov.Ale je to len na pol roka a potom sa uvidi.Koli Petke nemozem chodit do prace do mesta,lebo som na nu sama a casovo nestiham ☹ ☹ ☹ .
Za chvilu pojdeme k zubarke,uvidim,co bude 😀 😀 😀

darusik7
15. mar 2011

@skatarina na úp ich nezaujima ze nemozes dochadzat x km do prace,lebo si sama..ja som tiez niekedy uplne ko
tak dufam,ze bude hrdinka a necha si skontrolovat zubky 🙂 🙂

skatarina
15. mar 2011

@darusik7 Dopadlo to super.Krasne otvorila usta a nechala si popozerat zubky a potom jej dala este gel na zubky a bolo hotovo.Pochvalila ju ako si pekne umyva zubky.Potom jej dala hracku a omalovanku. Petka bola spokojna 😀 😀 😀

darusik7
15. mar 2011

@skatarina tak Petka je sikulka 😉 🙂 tak to uz aj my by sme mali zubarku navstivit 🙂 ja som dnes isla malemu kupit prechodnu bundu.obehala som vsetky obchody,cele mesto a nic.. 😠 iba same mikiny a vesty..porazit ma islo..

skatarina
16. mar 2011

@darusik7 My mame prechodnu bundu,ktoru mala na sebe raz 😉
Nejako sa stratil prechod zo zimy na jar.Za chvilu vhupneme do plaviek 😀 😀 😀
@sisanka ako sa mate vy?Ako postupuje tehulkovanie?

darusik7
16. mar 2011

@skatarina aj sa na tie plavky tesim,len by trebalo zhodit nejake kilo 😀 aj sa chystate niekam na dovolenku?

skatarina
16. mar 2011

@darusik7 My mame dovolenku kazdy den 😀 😀 😀
Asi nam na to nevyjdu peniaze.Manzel konci z podnikanim a zamestna sa.Nebude mat ani dovolenku.Ale mame dom zo zahradou.Musi to stacit 😀 😀 😀 😀 😀

darusik7
16. mar 2011

@skatarina Petku budes davat aj cez letne prazdniny do skolky?u nas bude mesiac zatvorena a potom otvorena..maleho ale davat nechcem..prve dva julove a augustove tyzdne bude u otca a ja budem robit,aby som tie dva posledne julove a augustove s nim niekam mohla ist..

sisanka
16. mar 2011

@skatarina aale celkom fajn len sa uz neviem dockat dalsej poradne 😀 inak oddnes ideme skusat spavat bez plienky tak som zvedava ako to dopadne a obavam sa toho ze sa budeme stale prezliekat lebo Denisko sa v noci furt bude a pyta kakao...a potom vela cura...

sisanka
16. mar 2011

@darusik7 @skatarina my planujeme dovolenku kazdy rok a nikdy to nevyjde...raz financne teraz zas rodit v lete budem...velmi chceme ist do chorvatska autom...este pred svadbou sme boli a velmi sa nam pacilo...tak snad nam to o rok uz vyjde... 😠 inak asi budeme travit vela casu u manzelovho dedka az nie je sam a mozno na chalupe este...a hlavne niekde poblizku keby ma to chytilo az rychlo utekame do porodnice 😀 😀 😀

skatarina
16. mar 2011

@darusik7
@sisanka Este neviem ako bude v lete so skolkou.My chodievame na chatu.Rada by som isla aj k nasim do PP.Nech si trosku aj oni uziju vnucatko 😀 😀 😀
Ja by som taaaak chcela ist na dovolenku.Trosku zrelaxovat,vypnut.Snad sa podari,ked sa tento chaos ukludni 😀 😀 😀

darusik7
16. mar 2011

@sisanka este stale to vyzera na dievcatko? 🙂 ako sa citis?
ja chcem ist sama s malym do Bulharska,tak uvidim ako to dopadne

sisanka
16. mar 2011

@darusik7 zatial ano..uvidime o tyzden..citim sa fajn..sem tam mi nieco zasmrdi ale inak si uz pomaly tehotenstvo uzivam 😎

@skatarina no ja by som tiez rada dala Deniska na prazdniny k nasim...bude toho v lete vela 😀 snad sa niekto podujme a zoberie ho niekam...az ja mozem oddychovat...aj keby aspon cez den,na noc moze byt doma...

darusik7
16. mar 2011

@sisanka kolkateho jula mas termin? 🙂

sisanka
16. mar 2011

@darusik7 13 a 14. jula...snad teda porodim v termine 😉

darusik7
16. mar 2011

@sisanka hlavne nech je mala v poriadku..Denisko sa narodil v termine?

sisanka
16. mar 2011

@darusik7 Denisko sa narodil v 36tt...ani by mi nevadilo ze by sa aj toto narodilo trosku skor...Denisko mal 50cm a 2900g cize bol dost velky len este v juni budem mat skolu tak preto,az to vsetko postiham 🙂

darusik7
16. mar 2011

@sisanka tak ty si sa tiez s babatkom poponahlala 🙂 na aku chodis skolu?popri Deniskovi to normalne stihas?

sisanka
16. mar 2011

@darusik7 no poponahlala😀 sa zadarilo hned po mature...chvalabohu ze nie pred 😀 😀 😀 chodim externe aj s manzelom..na VSEMvs..sturium po maturite nam nevyslo tak sme sa minuly rok na to dali znova...a zatial zvladame,teraz toho bude viac tak snad to vsetko postiham kym bude mimi v brusku 😀

darusik7
16. mar 2011

@sisanka aj si dostavala matersku?manzel niekde robi?Denisko ma mladych starych rodicov 🙂

skatarina
16. mar 2011

@darusik7 Pozerala som fotky tvojho Patka a je teda velky.Nasa Petka je taka utla.Ma okolo 14kg 😀 😀 😀

@sisanka takze vy po veceroch studujete spolocne 😀 😀 😀 😀 😀