Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@tunylyk
Držím palce ;)
Uvidíš, bude to v poriadku 🙂
Ahojte baby,
tak som si tu konečne vytvorila konto, nech môžem s vami popísať 🙂 mam termin 10.2 a od minulého týždňa cítim pohyby, je to nádherné. malé sa začalo mrviť na dovolenke, keď som sa vyvaľovala na slnku - asi sa mu to nepáčilo, celý tato, ten sa schováva v tieni 😎
čo hovoríte na 3D ultrazvuk, je to užitočné, alebo sa z nás snažia iba vytiahnuť prachy?
Myslim že 3D a 4D jsou spíše pro potěchu rodičů,někomu to za ty peníze stojí,pro někoho je zbytečný i klasický ultrazvuk a vyhýbá se mu.To záleží na každém
@deenakee ahoj dobre robis, ze nejses na triple testy vsak strasne vela bab poslu na amnio koli zlym vysledkom ☹ tu v Rakusku sa taketo vysetrenie robi nejak do 15 tt mne ho robili v 13 tt a povedali, ze su dost presne teda vacsina vysledkov vide presne nie jak co sa robia na Sk v 16tt az 18tt ci kedy...tiez mi to pride, ze ide o biznis a je otazka casu kedy to zrusia...inak uz viete pohlavie ci budete mat prekvapko?
Kdybych nešla na NT v 11tt tripply bych taky nepodstoupila
Ahojte baby,aj vam tak tvrdne brusko?nemate neake osvedcene triky,da sa to vobec zmiernit?
ahojte baby, pridavam sa do skupiny k Vam ak mozem. poradite mi prosim? uz druhy den ma v noci zobudia cudne stahy na bruchu a citim si ho ako kamen to trva aj tri hodiny, neviem spat. mam aj klasicke roztahovacie krce a citala som v knizke, co mi dal doktor o tehotenstve, ze tento tyzden babo rastie najrychlejsie, tak je to roztahovanie? lebo ma v rodine strasia, ze taketo su kontrakcie. este ma boli aj spodna cast panvy, tie kosti dole, akoby sa roztahovali. cez den som ok, boli to len ked sa postavim, inac mam naordinovane len lezanie kvoli praevia {placente vcestnej}. kontrakcie bolia viac, nie? vdaka za akekolvek rady.
Ahojte baby,tak sa uspesne opat pridavam do temy 🙂 uz citite pohyby?Ja len sem tam,ale nie som si ista ci to nie su len creva 😀
@amulienka ahoj,tak ja som tiez celu noc nespala,co mi tvrdlo brucho a citila som velku bolest pri pupku a smerom napravo,neviem co to moze byt,lebo este stale to citim,snazim sa nepanikarit,skusila som napisat do poradne na www.gynda.sk,tak cakam,co mi odpise
ahojte babule,
tak sa k vám pridávame aj my s drobčekom.
Cez víkend som mala neuveriteľné bolesti v podbrušku a dnes som aj kvôli opakovaným tripple t. bola na gynde (nízke hcg, celkový skr. negativny). Dr. ma pozrela, dieťa bolo v poriadku ale kvôli silnému zápalu močového mechúra mám atb sumamed a vkladačky (skoro som skončila v nemocnici). Mali ste niektorá podobné problémy?
@veronika9686 aj ja som mala tu bolest napravo, neviem mat v noci narovnanu nohu tak ma to trha, tak ju mam vylozenu. cez den ale v pohode, len ma boli panva pri kazdom kroku. mozno ju mam malu a robi sa miesto. potom daj vediet ak nieco odpisu,
baby co ste ved rodili, aky pocit je to kontrakcia?
@vrabciatko zelam coskore uzdravenie, urcite vsetko dobre dopadne, my vydrzime vela 😉
@amulienka tak odpisali mi , ze to moze byt viacero pricin,mozno hrozi predcasny potrat,alebo to moze suvisiet s ochorenim obliciek alebo pecene,odporucaju v pripade stupnujucej sa bolesti navstivit gynekologa alebo pohotovost,tak ale dufam,ze to nie je nic take,ze to prejde,lebo by som asi zblbla,keby som o babo prisla
@amulienka
ďakujem amulienka.
Vydržíme veľa, to máš pravdu. Ja mám skôr obavy z tých opakovaných triplov. Dnes som sa objednala aj na 3D v 20 tt na nedeľu do femicare v MT, dr. mi povedala, že ak chcem mať kľud a nestresovať sa zbytočne ďalšie 2 týždne, kým prídu výsledky, tak mi odporúča toto sono, že ukáže veľa. Tak uvidím v nedeľu. ☹
Kontrakcia? Rodila som pred 8 rokmi viac ako 16 hodín 😖 ale bola to opakovaná príšerná krátkodobá bolesť brucha, ktorá mi vystreľovala do krížov.
@vrabciatko ahoj,neviem cim to je,asi castejsim mocenim,aj ja som mala problemy,ale nie az na ATB,len prirodnymi som sa preliecila. Ty ides do femicare?Kolko sa tam plati?Ked som volala tak ze 65 ale suseda mi vravela ze ked chces len foto a DVD nie,tak 20 eur
@lucka227
Keď som volala s doktorom povedal mi, že 30 eur, nakoľko idem v nedeľu, cez víkendy je tam 5 éčiek príplatok, takže 35. Bavili sme sa ale o konkr. vyšetrení v 2. trimestri o dvd nebola reč, takže neviem. Napíš mu cez ich stránku, je tam kontaktný formulár, určite ti odpovie.
@vrabciatko no ja som volala priamo s MUDr. Grochalom a ten mi tak povedal.No ved uvidis,ked tak mi daj vediet,aj ja sa chystam,ale mne neodporucal este,ze okolo 24TT su najkrajsie,ze skor nic nezarucuje.Ale vyzeral byt sympatak,vsetko mi povysvetloval 😀
@vrabciatko ozaj on je tvoj obvodny gynekolog?
@lucka227
nie nie, ja som z PU a moja dok. mi toto pracovisko odporučila, lebo som nervózna z tých triplov. Vraj potom si budem istejšia a kľudnejšia.
tak a dnesna konzultacia na genetike dopadla podla ocakavani,dostala som odporucaci papier a cisla na odbornikov v MT a KE,mam sa objednat,podla vlastneho uvazenia,kam mi lepsie vyhovuje,no lekar ma upozornil,ze KE aj ked ich mam blizsie,tak sa tam viac caka,no neviem dohodnem s mm a uvidime
@vrabciatko tak co som pocula,je to sukromna klinika takze aj pristup je taky. Ze sa mozes pytat na cokolvek,odpovedia ti a su trpezlivy.Uz citis pohyby?
@lucka227 ved prave,cakam na mm,ako sa dohodneme,zalezi na tom,ci bude doma,MT by nebol problem,aj ked to mam raz tak daleko,ako pise@vrabciatko da sa tam dohodnut aj na vikend,no uvidime,do KE viem zajst aj sama,len potrebujem pestunku k detom 😉 ak by sme zvolili MT,mozu ist aj drobci na vylet 😉kiezby som to vedela v auguste sme tam boli,pri nasich potulkach prazdninovych 🙂
@vrabciatko ak sa smiem opytat,dlho vopred sa v MT treba objednat?
@tunylyk
Ja som bola na gynde dnes a dok. mi dala na MUDr. Grochála číslo. Inak majú výbornú stránku www.femicare.org. Súčasťou je aj objednávkový formulár,keď som prišla domov vyplnila som ho a do hodiny sa mi doktor ozval. Povedal mi že tento týždeň, majú nejaký kongres, tak mi dal najlbližší možný na nedeľu. Ja potrebujem abs. 20 tt. Ak sa môžem spýtať, tebe vyšli triple t. pozitívne ako záver, alebo len niekt. hodnoty boli mimi normu?
@lucka227
Pohyby?
Sú to len také bublinky v bruchu, ale včera ho chúďa od bolesti trochu "zosmýkalo", takže to som pocítila ako ten ozajstný pohyb. Dnes to neviem rozoznať, lebo z nasadeného sumomedu som začala parádne hnačkovať. ☹ a neviem, či sú to črevá alebo drobček
Ahojte, v pátek jsem byla na krevních odběrech na tripple testy. Už jsem výrazně klidnější, když NT dopadly dobře. Jsem ale rozčarovaná z nálezu velkého myomu na děloze. Sice z vnější strany, takže mimčo neutlačuje - ale stejně. Nemáte s tím náhodou někdo nějaké zkušenosti, radu, příběhy kamarádek? Nevím totiž, co můžu a co ne, jestli je to nebezpečné pro mimčo, jestli nemám už nastoupit na PN... Budu vděčná za každý příspěvek 😔 Děkuji.

v pondelok o 9-tej mam termin,drzte palce 😉