Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@elisisse ja idem u nas v trstenej,na orave.uz sa na to velmi tesim 🙂)))
@kokorunecka není to pozdě, já jdu taky až 3.10. mi můj doktor říkal, že se to dělá v rozmezí 20-22tt, takže jsme v normě 😀 Jinak jsem si všimla, že máme stejný TP 😀 😀
Jáááj tak to je ďaleko... 🙂 ja som z okolia Bratislavy.... a kolko ta to vide ak sa mozem spytat???? ja pojdem asi do Bratislavy... ale este chcem chvilocku pockat..... my sme v 17tt neviem ci to este nieje skoro ist teraz... 🙂
@lucka227 Tak čo ja ti viem 😀 Teraz pozerám do tehotenskej knižky a nejako zisťujem, že on mi zapisuje o dva týždne menej..... Teraz nechápem, či počíta podľa pravdepodobného počatia alebo čo, lebo termín pôrodu mi vyšiel tak isto ako jemu a ja som rátala iba podľa menštruácie...
No musím to zistiť, že prečo mi tak zapisuje, som potom za sprostú 😀
@beruskaev A tak potom by to malo byť ok... To budem akurát 22 tt 😀
Takže nie som jediná neskorá 😀 Aj ja som si všimla, aj @lucka227 má rovnaký termín 🙂
@matulat a môžem sa opýtať, či si na PN chcela ísť alebo máš zdravotné problémy, a pracuješ?
ahojte, ako sa cítite? ja niekedy tak, že keby som nemala brušku tak ani neviem či som v tom 😀
@kokorunecka to byl nějaký plodný den 😀 😀 Já mám termín taky podle mestruace a to dokonce i v tom případě, že u nás se přesně ví den oplodění, protože jsme po IUI a i holky co znám a jsou po umělém, tak mají termín podle menstruace, asi to tak dělají, pokud není velký rozdíl na ultrazvuku..
@tunylyk caf, moj velky (4 roky) ma zvacsene oblickove panvicky este dnes 🙂 chodime preto na nefro, ale len na kontroly raz do roka, lebo ako rastu oblicky samotne, tak sa ten pomer zlepsuje. a vitaj v klube 😀 aj my cakame chlapca c 3 🙂 a to som bola teraz fakt presvedcena, ze to vyjde s babulkou 😀 😀
@kokorunecka ahoj,no ono sa nerata podla poslednej menstruacie ale upravia ti to podla nalezu na ultrazvuku.Aj mne to vychadza menej,napr. ja len zajtra zacinam 21tt a uz by som mala koncit podla menstruacie.V tom 12tt ci ktorom to urcuju najpresnejsie a teraz ked mi robili tak to len potvrdili 😀 Inak manzelova kolegyna teraz prisla o babo v siestom mesiaci tak mam nejaku depku z toho ci co ☹
@beruskaev Tak to je potom iné, keď sa vie aj presný dátum, keďže ide o umelé 🙂
A inak ako sa cítiš? Dlho ste mali problémy??
@lucka227 Bože, ja som už toľko toho čítala, že baby aj dokonca ešte v siedmom mesiaci potratili, že až. Potom sa mi snívajú hovadiny a nemôžem sa dočkať ultrazvuku už len keď jeden deň sa malé nehýbe a ja som hneď vystrašená či sa mu niečo nestalo a čo mám robiť...
Totálne stresy mám z toho.
Ale aj tak..Podľa utz...Veď ako je možné, že až dva týždne hore-dole? 😀
A ešte aj o dva dni menšie bábo...
@kokorunecka to sice ví, ale stejně mi dali TP podle menstruace a to je rozdíl 5 dní, ale to je jedno, hlavně ať je všechno v pořádku a jestli to bude o nějaký den dříve nebo později neřeším..
Jinak já se cítím celkem v pohodě, začátky těhu byly celkem těžké, byla jsem hrozně unavená a dost jsem trpěla na nevolnosti a to skoro až do půlky 4 měsíce. Ale teď v pohodě, nemít pupík, tak ani nevím, že jsem těhu 😀 😀
My jsme se snažili o mimi asi rok a třičtvrtě, podle vyšetření bylo všechno v pořádku a povedlo se na první IUI, takže takový malý zázrak, protože jsme to měli bez jakékoliv hormonální stimulace v normálním cyklu 🙂
@beruskaev
Presne, hlavne nech je všetko v poriadku 🙂 A nech sa nič nepokazí 🙂
A tak to máš dobré 😀 Ja sa ešte stále budím na to, že mi treba zvracať.... 😒
Tak nech sa malému zázraku darí 🙂
No dneska UTZ dopadol super a mame druhe chlapčeka! Takže párik jupííííííííííííí !!!!!!!! Majte sa krásne maminky!
@kokorunecka - na potraty nesmíš myslet, to by ses zbláznila ... jsou i případy, kdy miminko v bříšku "usnulo" v 37.tt 😔
baby, držte palce, dnes idem o 17.00 do poradne..dúfam, že všetko bude ok a možno budeme vedieť už aj pohlavie..to by bol krásny svadobný dar, keďže v sobotu už budeme svoji 🙂
@kokorunecka ved podla poslednej MS to mas len informativne na to je ten ultrazvuk aby to urcitli presne.Kazde babo sa inak vyvija takze den dva hore dole jasne ze moze byt 😉 vzdy sa treba spytat ci je to OK a ked povedia ano tak pustit z hlavy 😵 a podla ms jasne ze aj dva tyzdne lebo sak ovu mas najskor 14 DC 😀
@kokorunecka asi moc rozmyslame 😒
@silente Viem,viem, len keď sa odvšadiaľ na mňa hrnú články o tom, tak strašne nad tým začnem premýšľať a všetko si hneď brať....
@lucka227 Mne ovulácia vychádzala vždy úplne presne pri prekrývaní dvoch posledných dní menštruácie 😀
Tak by sme asi mali prestať rozmýšľať 😀 Možno sa budeme cítiť bez mozgu, ale aspoň nebudú hororové scény 😀
@kokorunecka jaj ako som doma tak sa uz ako bez mozgu fakt citim :D snazim sa mysliet na ine veci a hlavne som stastna ked sa malinka ozve 🙂
@lucka227
Ja mám taký pocit, že to bude chlapček, ale tak, dozviem sa v pondelok 🙂
Aj ja som úplne rada, keď sa hýbe a dovolím si tvrdiť, že to je už denne. 🙂
Ahojte, my čakáme dievčatko, bola som na DNA testoch krvi v Genetone, lebo môj lekár mi pohlavie odmieta pozrieť a nechápe načo mi táto informácia bude, keď už doma mám párik.
3D/4D usg je veľmi silné žiarenie a keďže Isa bola už ožarovaná až až (absolvovala som v prvom 3 trimestri 2kavitácie, keď som ani netušila, že som tehu), tak som volila túto možnosť. Stojí to necelých 72 Eur. A je to istota ako pri amniocentéze. Len pri 2ičkách nie je táto metóda použiteľná. http://www.geneton.sk/slu_prenatal.html
Pri tom 3D ultrazvuku obe moje staršie deti sa vyslovene skrývali a uhýbali pred sondou, evidentne im to presvecovanie vadilo.
@kokorunecka aj mna tesi, zesa babo pravidelne ozyva, a teba uz kope aj silnejsie? mna stale len tak jemne ako rybka.
dnes po utz to vyzera ze skor to bude baba, ale nie je to potvrdene. a to som chcela chlapceka, ale kedze sa od zaciatku napchavam cokoladami a zakuskami tak ma to neprekvapilo, aj tak sa nevieme zhodnut na mene pre chlapca.
baby a to je mozne, ze moje mimi moze mat 25cm? na utz bolo uplne dlhe, vyrovnane, pekne sa dalo zmerat, to bol zazitok 😀
@amulienka
No, mňa už tak silnejšie, až som z toho prekvapená, keďže ide o moje prvé bábätko. 😅
Akože, bruško mi nenadskakuje, ale veľmi dobre už cítiť kopanie 😀
😀 A na mene pre dievča sa viete zhodnúť? 😀
Ahojky,tak my zasebou máme velký ultrazvuk a vše je ok,miminko odpovídá,krásně spolupracovalo,že paní doktorka změřila vše co potřebovala bez problémů.
Akorát říkala,že mezi 22.týdnem a 26.je zas nějaký velký nárůst,takže může tvrdnout bříško,ale magnézko mám,takže jsem vybavená. 🙂 Měla jsem zas jít za 4týdny,ale to tam nebudou,tak už jdu za 3týdny(sem ráda,protože 4 týdny jsou strašně dlouhé!!) 😅
@kokorunecka no nehajme sa prekvapit.Ja citim malinku tiez denne,len ma zacalo nejak par krat do tyzdna pobolievat brucho,snad to bude zvacsovanim maternice,uz je na case aby sme zacali naberat 😀 ty sa mas ako?
@lucka227
A tak, ja priberám od samého začiatku 😀 Len sa teraz bojím postaviť na váhu 😀 Ale 6kg mám hore už určite 😀
Pfú, mňa bolí maximálne tak žalúdok...Len keby to bolo len z určitého druhu potravín alebo čo, ale zo všetkého... A ani vrchom von, a ani spodkom 😀 Môj muž má zo mňa šou.... Jediné čo mi pomôže je, keď si hodím Paralen a idem spať.
A strašne sa mi popraskali prsia... Akože nechápem prečo 😀 Ja viem, že som mala doteraz malinké a teraz skoro jak Pamela 😀 Aj keď si ich od samého začiatku krémujem, spolu s bruškom a zadkom, tak len tie sa mi dotrhali...Nervy mám 😀
@krakorka
Tak to je super !!! A už aj viete čo to bude, až to bude? 🙂
Ja sa už nemôžem dočkať do pondelka 😀 Taká som zvedavá 😅
@kokorunecka na 70%nám to paní doktorka řekla,ale říkala,že se vždycky jistěji ještě jedním ultrazvukem,takže za tři týdny nám to buď potvrdí nebo vyvrátí,ale doufám,že potvrdí 😀 Ale tady to říkat nebudu,nějaké tajemství musí být 😀
Jinak teda nechci nikoho naštvat,ale já mám nahoře zatím jen kilo 😅 😀 Ale snad si mimčo bere vše potřebné a nestrádá.
ahojte maminky ja mam termin 20.2.2012 🙂

@kokorunecka ani nie ze neskoro ale aj v knizke mas ze sa robi v 20tt tak preto.Ale neva,hlavne ze je vsetko OK.Ja vsetko po starom,dnes som riadila a prezliekala periny tak som aj unavena zajtra ani palcom nepohnem 😀 a ty ako? 😵