Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@krakorka
Veď samozrejme, len ja som tvor zvedavý, tak mi nedalo sa neopýtať 😀
A mňa tým nenaštveš 😀 Že iba kilo 😀
Ja som doteraz bola podváha a nedalo sa mi nijako pribrať a teraz sa cítim už dobre 😀 Nekolabujem, môžem byť na slnku, takže sa nesťažujem 😀 Cítim sa lepšie jak s hrkotajúcimi kosťami 🙂
@kokorunecka meno pre babu sme mali za jeden vecer a jednohlasne az sme sa cudovali 🙂 to si ale nechame pre seba.
@krakorka aj mne spravi asi o 10 dni dalsi utz a pozrie sa ci budu jasne vidiet gulky alebo susura.
u mna je to dost otrava chodit kazdy tyzden na kontrolu, ale ked sa tak boja ze potratim, tak nech si sleduju, hlavne ze sa citim dobre a snazim sa nepripustat si tie reci co maju doktori na moj myom a praeviu, tak som len "zvysene" riziko. musim lezat a uz som si aj celkom zvykla. male je cule aj tak, tak ma to tesi. dokonca ma niekedy kopne stereo, ze aj do boku aj dozadu citim dost casto naraz vypady, tak ktovie co tam stvara heh.
ochvilu vas uz niektore caka aj glukozovy test, dnes pri mne bola kocka co si ho davala a poradila mi, vypit naraz a hned do dna, ze je to blivajz 😝
@kokorunecka naivně jsem si myslela,že to bude překvápko jako při prvním,ale hold manžel to vymyslel jinak 😀 Já při prvním nabrala cca 10kilo a šlo to co měsíc to kilo,ale teď nějak nepřibejvám a to žeru 😀 ,protože kdybych nežrala,tak by mi bylo blbě.
@amulienka určitě je dobré být pod kontrolou než něco zanedbat,ten pokládek za to stojí 😉 Příští kontrolu budem právě test na cukrovku už domlouvat,ale abych pravdu řekla,tak si pohrávám s myšlenkou ho odříct,co jsem četla tak to fakt nic moc příjemného není a někdy se může i stát,že ta tekutina ten cukr zvedne sama,takže nevím nevím.Uvidíme,ještě mám čas si to rozmyslet.
Poprvé jsem na testu nebyla,byla jsem pod hranici 25let,tak jsem měla na výběr zda na něj jít a nebo ne.
@kokorunecka no vies,niekto sa nemusi kremovat a niekomu nepomoze nic.Mne zatial "tuk tuk" nepopraskalo nic,aj ked o dve cisla mam prsia vacsie minimalne.No ja som pribrala max. 4 a to sa divim lebo jem co vidim,prevazne sladke 😅 Boze mna to kremovanie tak nebavi, ja sa nejak nemozem donutit 😠
ajojte tak som spat po piatich dnoch sme s drobcekom domka su trosku komplikacie ale verime ze to zvladneme 🙂 dakujem vsetkym co drzali palceky
@lucka227
No ja dúfam, že to už zostane tak jak je a nič viac praskať nebude 😀 Lebo potom neviem čo by som robila 😀
😀 😀 A tak ja som odjakživa bola na sladké, teraz nevnímam nejakú zväčšenú chuť naň....Ale slané, o tom sa mi aj sníva 😀
A mňa to baví 🙂 Aspoň mám pocit, že sa snažím urobiť všetko čo je v mojich silách, aj keď sa nedarí, ale nevzdávam to 😀
@veronika254
ahoj, aj my sme sa dnes vrátili po 5 dňoch z nemocnice aká náhodička. S čím si tam ležala?
@kokorunecka hej boze tak pridem k tebe na instruktaz :D ale sak aj ja popraskam,neboj sa,zatial nemam nejaky extra balon,cakam teraz v siestom ze sa to prejavi 🙂ale vies co ked len to,nech mame strie aj na cele,nie ? 😀 😀 😀
@lucka227 😀 😀 Tak ja si ešte chcem v živote obliecť minisukňu 😀
Ale myslím, že to sa potom zasa scvrkne a bude to tak jak predtým..
Dnes sme konečne prišli domov na SK 🙂 Hneď som sa aj odvážila a k dnešnému dňu od začiatku tehotenstva evidujem prírastok na váhe 5 kg 🙂 Menej jak som si myslela 😀
A ty ako dnes? 🙂
@vrabciatko stale zvraciame vobec nepriberam ale iba chudnem a nevedia ze co za tym je.... hladna som uz jak pes ale vsetko co zjem ide von..ale trosinku sa to napravilo a tebe co bolo??? 🙂
@veronika9686 ahoj veronika..pri Tvojom komente som sa zastavila,bo my sme boli tento piatok tiez na sone,tiez som v 20tt a male sa nam najprv tiez nechcelo ukazat..jaqoby nam to nechcelo prezradit..sme boli velmi zvedavi,ci to bude dievcatko abo chlapcek..ale nastastie ma sonografka poslala na toaletu a male sa mi otocilo..a ukazalo sa,ze to bude krasne dievcatko 🙂
@veronika254
fúha, chúďa moje. Ja som mala problém s močovými cestami. ATB mi to preliečili a o týždeň to bolo späť, tak som si tam bola poležať. Už je to ako tak dobré, ale dnes mám od rána brucho ako skalu, tak dúfam, že sa tam nevrátim ☹ ☹ ☹
@vrabciatko myslim na teba dufam ze uz nie ... ja to mam tiz dajak nahnute ale verme ze vsetko bude oki a deti nas len skusaju 🙂
@kiityii tak blahozelam,my musime cakat,asi to uz nechame do porodu tak a budeme sa tesit,hlavne nach je zdrave 🙂)) ale tiez mam od zaciatku tusaka,ze to bude dievcatko,asi su dievcatka take tajnostkarky a otacaju sa ritkami 😀
@krakorka ahojky toto po mne minule povedali ze narastlo vela aj ako hlavicka ....tiez tvrdlo brusko mam magnesko B6
kolko beries denne ?? pomaha ti ?? ja som zostala vylakana , lebo to roztahovanie maternice a podbrusko ledva vstavam niekedy heh ako babicka
Tak já už půjdu na OGTT test potřetí a větší humus jsem během těhu včetně porodu nezažila,nicméně neodmítnu ani tentokrát.Někomu to nevadí.Mě vadí jednak dost velké množství toho sajrajtu a ta šííílená přeslazená chuť.Minule jsem měla s sebou půlku citronu ani ten to nezachránil,takže já jsem už bez iluzí 😀
Některé maminy to vyzvracely a taky se nic nestalo,prostě když to do sebe nedostaneš,stejně nikdo nic nenadělá
bříško mi při třetím tvrdne taky častěji,řekla bych tím zápřahem celodenním,ale čípek v pořádku,tak magnesko nechci
@bebel akoze wow, ja teda kukam ze co pises.
cakas tretie dieta a ty nevies ze ultrazvuk sa siri vlnenim a nie ziarenim??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????' (o tom nam tusim rozpravala pani ucitelka na zakladke 😕 )
a teda uz vobec nechapem co myslis tym ze tvoje deti unikali pred ziarenim ktore im bolo neprijemne....ved aj keby si bola na x-ray tak to dieta sa neuhyba lebo to neciti (aj ked to skodi).
verim ti ze sa uhybali ale pod tlakom sondy, sak aj ked si rukou zatlacis tak by sa uhlo 😀
@jankasramka Ahoj 🙂 Tak tu nevysvetlíš také základné veci 😀
A ako sa inak máš? 🙂 Už všetko v poriadku s malým? 🙂
@jankasramka .....tak sa posuň za ZŚ a checkni si novšie poznatky z výskumov biofyziky.
Bavila som sa o tom s kamarátom, ktorý ako jediný v SR vypestoval ešte ako študent nano trubice a dnes pracuje v najodbornejších vedeckých kruhoch na patentoch momentále vo Švajčiarsku a publikuje v rôznych odborných časopisoch v USA práve z biofyziky pre medicínu.
A detto mi hovorila kamarátka gynekologička pôrodníčka, ktorá je o týždeň tehotnejšia ako ja.
Ale keď ti to je 1...nech sa páči, papkaj všetky lieky, ktoré ti lekár predpíše, chodievaj k nemu na usg každý týždeň ako do kina a potom sa nečuduj až tvoje dieťa bude mať ADHD alebo iné špecifické poruchy učenia, ktorých základom sú mikroskopické lézie v nerv. dráhach v šedej mozg. kôre.
http://www.compleatmother.com/ultrasound_danger...
http://www.chem-tox.com/pregnancy/ultrasound.htm
http://www.naturalnews.com/019910.html
Ahojky,tak víkend za námi.
@babatienko27 já mám magnosol(nebo jak se to jmenuje),jsou to pytlíčky,které se rozpouštějí ve vodě a měl by se brát jeden denně,ale doktorka mi říkala,že stačí obden a je fakt,že teď už mě to tolik netrápí,takže to neberu.
@veronika254 a @vrabciatko držím pěstě aby se to spravilo a do nemocnice už jste nemuseli!
včera jsem učinila malou objednávku pro píďáláčka,tak už se těším až to dorazí,jednalo se hlavně o praktické věci,osuška,lahvička a tvrdá přebalovací podložka na postýlku a nová taška na kočárek)
Ahojte, pridavam sa k vam, ja mam termin 9.2.2012. Brusko rastie, aj vaha sa mi uz rozkolisala. Chcem sa spytat na jednu vec, ci mate tiez take problemy ako ja. Z prveho tehotenstva si to uz nepamatam. V piatok ma zacalo tak postupne od rana dole tlacit, Niekedy sa mi kvoli tomu tazko chodilo. Na druhy den to uz bolo lepsie. Je to taky pocit, ako keby sa babo posunulo smerom nizsie. Viem, ze takyto pocit som mala aj minule, len sa mi to zda rychlo. Ako sa vy citite?
lucyone27 neviem preco nam zavreli temu, ale vsimam, ze aj tu je 🙂
lussy211 pridaj sa aj ty k nam 🙂
ahojte maminy ako sa mate ?? skupinu co som spravila nam zavreli neviem preco, ale som rada, ze aj vy mate taku 🙂 termin porodu mam 20.2.2012 🙂
ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat jako zkušených maminek - už mám docela velké bříško a je normální, že mě třebal "tlačí" podbřšiek? při prudším dosedu nebo předklonu mě i jakoby tahá nebo píchne, nevím, jak to přesně popsat, myslíte, že to neznamená nic špatného?
Jo a taky jsem chytla pořádnou rýmu - byla jsem u dr, dostala kloktadlo a Vincentku do nosu, ale moc to nepomáhá, tak jen doufám, aby to neublížilo miminku:(
No ahojte ja mám termín 6.2.2012

ahojte,tak dnes sme boli na ultrazvuku a malicke trocha protestovalo,nechce aby sme vedeli,ci je chlapcek alebo dievcatko,tak sa otocilo zadockom a nie sa otocit,tak stale nevieme ale aj tak sme stastný,ze ho mame 🙂))