icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

kohutovci
5. nov 2011

@nuna55 od juna? 😲 fu.. tak to nezavidim.. ja som od oktobra a uz mam toho plne zuby a trosku.. 11 decembra by som mala nastupit na predcasnu matersku tak to dovtedy nejako hadam prezijem.. aj ked uz neviem co od dobroty.. byt 5x krat komplet prehadzany, izbicka zariadena.. tak coooo? vrrr 😠
neviem co je natom pravda, ale vraj tehulkam na kontrolu nechodia.. jedna znama bola pn cele teho a neprisli ani raz.. ale pokusat stastie asi fakt netreba.. 😒

skvele
5. nov 2011

@nuna55 ja som tiez od juna na PN, trosku mi to uz zacina liest na nervy. Ale za tie peniaze to vydrzim. Mne kontrola tiez este nebola.

viknat
5. nov 2011

Ahoj holky, prosím ty, které byly na gluk. testu. Po prvním odběru a vypití vody se musí zůstat v čekárně nebo se může opustit a přijít až za 2 hodiny. Kamarádka tam totiž byla a říkala, že ani nesměla nikam jít, že tam seděla 2 hodiny na dřevěné lavici, protože jim to výslovně nakázali, že nesmí být ani ta nejminimálnější fyzická námaha jako chůze. Jiná zase říkala, že normálně odešla, šla se podívat po obchodech a vrátila se až po 2 hodinách. Tak teď vůbec nevím. Abych si s sebou popř. vzala tuny časopisů na čtení 😀 😀 😀 Jdu v úterý, tak už se mi to blíží 😒

jarka23
5. nov 2011

ahoj holky, já mam temín 5.3, takže doufám, že nebudu rodit 29.2 🙂 🙂 🙂 🙂
@viknat mě ješte oGTT čeká, ale co mi říkala paní do telefonu tak mi říkala, že bych se měla pohybovat v rámci polikliniky, přeci je to velká zátež na tělo a kdyby se něco stalo jako omdlení zvracení....tak je člověk blíž doktorům.. ono na lačno po ránu a v těhotenství vypít takový fúúúúúúúúúúúúúj není asi nic moc. 🙂 🙂 🙂 nebo máte holky jiné zkušenosti?
@skvele ja jsem od září na PN začala jsem špinit a skončila na týden v nemocnici, musím říct, že počítám dny do ledna na nástup na mateřskou at nemusím dodržovat ty blbé vycházky 🙂 🙂 🙂

amulienka
5. nov 2011

@kohutovci rada si to vymenim, to lezanie na gauci je take monotonne, uz som spocitala tie vzorky asi stokrat. a strop sa tiez nemeni...
keby v tv daco davali pozeratelne 🙂

amulienka
5. nov 2011

@viknat a ked vyjdu von sa opytat ci si v pohode, nie je ti spatne a nebudes tam? ale tiez som pocula, ze je lepsi ten minimalny pohyb.

katkamyska
5. nov 2011

@viknat
ahoj ja som bola tento štvrtok na tej glukoze, no neni to nič príjemné ale dá sa to v pohode zvládnuť. len mne vyšli moc vysoké hodnoty, tak teraz budem behať po dalších vyšetreniach,takže radosť ☹

kohutovci
5. nov 2011

@amulienka no mala by som sa hambit, ze sa stazujem.. mas pravdu.. mozem byt rada, ze nemusim cele dni lezat 😔

@viknat mne sestricka povedala, ze sa mam co najmenej pohybovat.. ale nesedela som tam.. hned vedla labaku bol iny lekar a cakalo tam kopec chorych ludi, takze som sa odtial pratala co najrychlejsim krokom.. sedela som s muzikom v aute.. zbehli sme este k mojej dokyne po jeden papier.. a tak
mne glukoza chutila.. som zvyknuta jest len co rozlepim oci.. bola som hladna ako vlk a toto mi dalo dost energie aby sa mi netocila hlava.. takze ako sa hovori..mne to bodlo 🙂 akurat som zle znasala ten odber.. ale ja odpadavam z kazdej ihly.. 😀

amulienka
5. nov 2011

@katkamyska to ma mrzi, a to este nemas definitivne stanovenu cukrovku?

katkamyska
5. nov 2011

@amulienka
no práveže neviem, len so to mala fakt dosť vysoké tie hodnoty. a pritom sa cítila úplne super, vôbec ma ani nenapadlo,že by mi to môhlo nejak zle dopadnúť. ved teraz idem v utorok už priamo na nejaké biochemické vyšetrenie, tam mám prísť už ráno na 7, aj s močom.tak som zvedavá čo mi tam zistia. jaj nebolo lepšie niekedy našim mamám ked sa to ešte ani nerobilo? teraz len zbytočne stále nejaké stresy zo všelijakých vyšetrení. a ty si už bola na tej glukoze?

tunylyk
5. nov 2011

@kohutovci s tymi kontrolami v tehu je to individualne,kamoska marodila 3mesiace a to mala kontrolu 5x,ja som pri prvom marodovala od decembra az do nastupu na MD,maly sa narodil v auguste,no a neprisiel mi nikto.Vidim ze ste debatili o tom,ci tie 2hodinky sediet alebo v cakarni pri testovani na cukrovku,nam taktiez odporucili minimalny pohyb.

veronika9686
5. nov 2011

@amulienka nie nevieme co cakame,pretoze na ultrazvuku malicke vzdy protestuje,tak sa s manzelom nechame prekvapit ak nam to na najblizsom ultrazvuku nepovedia
a co sa tyka chuti,tak mi chuti vsetko,po novom najviac syr,uhorka a horcica 😀

viknat
5. nov 2011

@jarka23 @amulienka @katkamyska @kohutovci @ tunylyk Moc děkuju za odpovědi. Já mám totiž ten samý den dopoledne i poradnu, tak jsem si říkala, že bych to čekání využila u druhého doktora, kde stejně budu čekat cca tu 1,5 hodiny, než přijdu na řadu. No pozeptám se přímo v laborce, jestli si tam můžu dojít. Pro mě je spíš noční můra to sezení a čekání, než pití fujtajxlu 😀 V autě a metru strávím 1,5 hodiny, potom čeka 2 hodiny na cukr, potom 1,5 hodiny na poradnu u svého Dr. a další 1,5 hodiny cesta zpět.... už teď mi je z toho špatně. Trpím šíleně na záda, tak to bude zápřah.
Jinak já jsem už taky na neschopence, nejdřív jsem ji měla vypsanou od gynekologa, tam jsem měla vycházky neomezeně a teď ji mám vypsanou od obvoďačky a ta mi napsala vycházky 7-12 hod. a 12-18 hod., takže respektive celý den 😎 tak doufám, že se s kontrolou nesetkám 🤐

veronika9686
5. nov 2011

@skvele ani mne a to som pn od jula,aj doktorka mi vravela,ze sa nemam coho bat,ze tehu nechodia,lebo ja mam pn este na povodnu adresu,tak kzm pojdem na matersku,musim to zmenit,aby sme s manzelom nemali rozne adresy 🙂

skvele
5. nov 2011

@jarka23 ja to uz tiez zacinam odpocitavat, sa neviem uz dockat, ked nebudem mat vychadzky. Tak by som kade tade behala, ale sa bojim co ak. Nie vzdy sa to da dodrzat, ale snazim sa 🙂 Ked sa narodi male, tak to bude zase ako keby som mala vychadzky, nic moc.

skvele
5. nov 2011

@veronika9686 ja som sa pytala sestricky ci chodia kontroly a ta mi povedala, ze zeny hovoria, ze chodia a ked uz pridu, tak aj 2x za den.

veronika9686
5. nov 2011

@skvele mne doktorka povedala,ze nie,ze akonahle je na pn napisane tehotensto,tak nechodia a mozno je to pravda,lebo co mi kamaratky vraveli,tak ani jedna nemala kontrolu,tak uvidime

petrusew
5. nov 2011

@viknat nemělo by se pohybovat. Měla by jsi být co nejvíce v klidu. Nejíst a nic nepít.

amulienka
5. nov 2011

@katkamyska no presne, dnes kazda druha doma, lezat, (vid ja) stale mi predpovedaju potrat a co ja viem co, pritom som mala dost ked som videla vo farmarovi tu Lenku, a to som inak uplne v pohode cele tehu, nemam stresy ani podobne a aj tak si telo robi co chce :(
nebola som este na cukor, asi o dva tyzdne ma to caka, ale cukor papam 24 hodin denne takze som fakt zvedava ako to dopadne.

amulienka
5. nov 2011

@veronika9686 ja som sa uz vcera potesila, ze konecne mam chut na dobru kapustnicu a nejake slane rezne s ryzou a zrazu sa vidim v komore ako po obede oblizujem praskovy cukor 😀

amulienka
5. nov 2011

@tunylyk niekedy ma prepadne pocit, ze ta kontrola je na niekoho aj poslana 🙂 lebo ozaj idu len takym, co o nich v praci myslia, ze no ta sa ma...doma je

kohutovci
5. nov 2011

@viknat tak to mas skvele vychadzky.. ja mam od 10tej do 12stej a poobede od 15stej do 17stej.. pocula som, ze sa da aj neobmedzene.. ked pojdem najblizsie do poradne, tak skusim hodit kukuc na sestricku 🙂 nasi byvaju od nas 25km.. a rada by som u nich stravila nejaky cas.. hlavne ked je manzel tri dni po sebe cely den v robote.. no s takymito vychadzkami sa to neda ☹

viknat
5. nov 2011

@kohutovci Jj, určitě to zkus. Za to nic nedáš 😉 Já mám právě taky rodiče cca 40 km daleko, tak kdybych měla vycházky jen pár hodin, tak se s holkama za nima ani nedostanem ☹ Ono ještě kdybych byla bez dětí, tak je to vopruz, ale dá se, ale jak mám malým dětem vysvětlit, že zrovna teď, i když svítí sluníčko nemůžeme jít na hřiště, že by mohla přijít kontrola. No ještě že jsou doktoři, kteří mají pochopení 🙂
@amulienka Taky jsem slyšela, že kontroly chodí pouze na popud zaměstnavatele, ale nevím, jak je to opravdu. Naštěstí jsem žádnou ještě neměla 😀

kohutovci
5. nov 2011

@viknat moja gynoska je dcera mojej zamestnavatelky tak teraz neviem ci by dala popud svojej mame.. alebo nie 😀 ze opytam sa jej? 😀

viknat
5. nov 2011

@kohutovci No záleží asi proč máš nemocenskou. Já jsme "zdravá a bez problémů", ale mám nebezpečnou práci, kterou jako těhotná nemůžu vykonávat, takže jsem vlastně na nemocenské povinně a vycházky mám v pohodě. Pokud jsi na tom podobně a nemáš žádné problémy, že bys musela ležet, mělas horzící potrat nebo tak něco, tak bych se určitě zeptala 😎 A jestli je šéfová v pohodě, tak bych se taky zeptala... no co, když už ti je jednou tvoje Dr. napíše, tak ti může být jedno, jestli budou chodit kontroly nebo ne 😀 😀 😀 A když ti je nenapíše, tak aspoň budeš vědět, že jsi pro to udělala maximum 😎

amulienka
5. nov 2011

@kohutovci ja mam zadane dve adresy na socialke tak u nasich mozem byt kolko chcem.

viknat
5. nov 2011

@amulienka tak to je super, já mohla zadat bohužel jen jednu adresu 😢

skvele
5. nov 2011

@veronika9686 len keby som dopredu vedela, ze naozaj nikto nepride, v decembri si poviem aka som bola blba, ze som doma sedela 🙂

skvele
5. nov 2011

@viknat @amulienka @kohutovci ja mam tiez dve adresy, jednu trvalu a jednu prechodnu, ked chcem ist prec tak to nahlasim socialke, ze budem na druhej adrese, len neviem ci to treba aj doktorovi dat vediet, zatial som to tak nerobila.

jarka23
5. nov 2011

@skvele to je pravda, ale budem v jednom kole, ted mam pocit, že když nic nemusím tak se mi tím víc nechce