Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
citam si co ma bude cakat v 29tt a aha co pisu:
Bábätko otvára očká a pri dobrom svetle vidí siluety objektov a dokonca aj ľudí v okolí tvojho brucha 😲 to ked dam precitat muzovi..tak odteraz chodim doma s holym bruchom a on bude nacapeny na bruchu 😀
@bambula1307 já asi dřív, trošku. Jdu na císaře. První termín mám 8.2 a druhá 10.2. Ale nevím, kdy přesně to bude 😀
@petrusew no to zaujim aj mna. Bud mas rizikovy zdr. stav ty, alebo mimi ma zlu polohu...no to sa moze este upravit. Alebo uz si cisarskym rodila ..tak potom vacsinou volia zase cisarsky.
podla mojich vypoctov by to u nas malo byt 6.2..tak som zvedava. len dufam, ze to pojde rychlo a nebudem 4 hod lezat s monitorom ...bo to je utrpenie.
@petpop kludne sa moze stat, ze az na sale zistia ci treba cisarsky. podla mna vlozky aj nohavicky vyuzijes aj po cisarskom.
@petpop No, já mám astma bronchiale IV. stupně, nekrózu kyčelní hlavice rok a čtyři měsíce po operaci. Věděla jsem, že jediná možnost jak porodit je císař hned na začátku. Nějak jsem nepřemýšlela, jestli bych raději normálně, asi vzhledem k tomu, že tato možnost je absolutně mimo mě.
@petrusew No tak to hej, aby sa ti nepohorsilo...radsej cisarsky.
@amulienka ...spontanny porod je asi namahavejsi, no na druhy den uz behas ako srnka. Po cisarskom to viac boli..tak som pocula...dlhsie sa zotavujes a rana moze zhnisnut..
Ja s cisarskym skusenost nemam ,tak neviem porovnat. pre mna bolo najhorsie 4 hod lezat s kontrakciami. keby som mohla chodit, verim, ze by neboli take silne.. ked bolo treba tlacit, bola som hrozne vycerpana.
@bambula1307 ...zabudla si nam tam vsetkym prvorodickam dopisat, ze aj tak to bol pre teba najstastnejsi den v zivote! 😀
@amulienka pre mna nebol. ja som mala skor strach...nevedela som co mam robit s malou..stale plakala a ja som nevedela co skor..tak som plakala tiez :(..mlieko som nemala, asi bola hladna
@kokorunecka pekne meno,mne sa vzdy pacila Klara,ale manzel o tom nechce ani pocut,tak som vybrala ine
@silente ja som bola viac vystrasena. preto sa viac tesim na toto druhe, hadam uz budem klunejsia a budem sa viac tesit, ked budem drobca drzat v naruci. Uz sa tesim na tie male ocka a rucky. 🙂) ... si ani nepamatam, ake su tie novorodniatka malinke 🙂) budem mat s cim porovnat 🙂).
@bambula1307 Asi tak. Raději efektní jizvičku 🙂 než mít problémy ještě větší (mohla bych se udusit, přidusit miminko, ... těch rizik je tu strašně moc) A říkám si, že je lepší plánovaný, než akutní. 🙂 Jen nebudu mít na sále manžela.
Zjistila jsem, že čím víc se blíží porod, tím víc se bojím, jestli všechno zvládnu, ale to má tak asi každá, co?
@petrusew jasne, clovek provorodicka urcite nevie presne co ho caka..kazdy ma strach aby vsetko dobre dopadlo. Neboj sa, postaraju sa o vas oboch. mate vsetko naplanovane..to je lepsie 🙂)
a kazdy porod je iny..ja mam tiez strach..no este mam trochu casu, hadam to prezijem.
@petrusew mne manzel pri porode pripadal vystraseny, ani ma nepodoprel neovlazil usta..a ja som mu ani nevladala povedat...az ked bolo po vsetkom.. Akurat, ze zavola lekarku, ked uz ma nutilo tlacit..inak by som tam asi rodila sama.
@petrusew - neboj, vše bude v pohodě. Musí být 😉
Já se přiznám, že jediné, z čeho jsem před prvním (a teď i před druhým porodem to je vlastně stejné) měla obavy je, že dojde k nějakému problému, který nebudu mít šanci ovlivnit, např. přidušení miminka. Ale na to je lepší nemyslet 😉
Mně manžel při porodu moc hezky podpořil a myslím, že porod patří mezi nejkrásnější naše společné zážitky 😵
@veronika9686 Prečo nechcel ani počuť? Veď to je pekné meno.
@bambula1307 Spoléhám na to. Proto jsem se rozhodla i pro 60km vzdálenou porodnici v nemocnici, kde se o mě stará moje alergoložka. Oni s ní i velmi úzce spolupracují, co se týká těhulek s astmatem.
@silente Děkuju za uklidnění. Občas mám pocit, že začínám mírně bláznit, ale prý je to normální 🙂
@bambula1307 Já bych tam muže i chtěla, ale opravdu si myslím, že nemusí být u všeho, hlavně u císaře. On by tam být mohl, ale tohle rozhodnutí nechám úplně na něm. Rozhodla jsem se, že ho do ničeho tlačit nebudu a nenechám nikoho, aby na něj tlačil. U normálního porodu by chtěl být, ale u císaře spíše ne. Tak uvidíme, jak to bude nakonec.
@kokorunecka klara je pekne meno, ale mame doma asi sto knih o menach a je to bohuzial velmi nestastne meno. dufam, ze tu nie su klarky a neurazia sa.
@petrusew neviem ako u vas, no tu pri cisarskom manzel ani nemoze byt..bo to je operacia.

@bambula1307 - Michaela je super jméno 😀 A nejen pro to, že se tak jmenuju 😀 To jméno má super zdrobnělin a možností. Já bych ho dceři taky dala, ale nechci se dožít toho, že budu "ta stará" .... 😀 My první holčičku pojmenovali Anna-Maria (manžel chtěl Aničku, já Marušku 😀 ), kdyby z druhočete byla nakonec holka, bude to Elizabeth. Chlapeček bude Jan, po tatínkovi 🙂