Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@red.miky Jé, ty máš sny 🙂 Budu držet palečky, aby byli broučci v pořádku a budu se těšit na foto. Jsou to krásné foto dvojčátek. Já nevím, já bych asi dvojčátka s tou roštandou doma nezvládla. 😅
@xxx.klarka
No paráda, vidíš jak se to samo srovnalo. Matka příroda ví co dělá.
Hezká fotka, taky mám takovou.
Ted už to bude všechno jen v pořádku.... 🙂
holky, můžu se zeptat, nemám vůbec zkušenosti - jaké nás čekají v nejbližší době vyšetření? zatím jen kontrolní UTZ, ale snad kolem 11 týnde už by to měly být genetické testy? Slyšela jsem, že se jim teď dává přednost před triple testy v 16 týdnu, je to tak?
@loretana Moje dr. dělá tripple testy, na screnning nemá vybavení a ani nikde v okolí není myslím.
Holky, už mátě některá těhu průkazku?
Já s Matym jí dostala už v 8tt, ted nevím... v pátek jdu k Dr. tak uvidíme...
@irenka Já jí podle mě dostanu za ten měsíc až půjdu na odběry krve a UTZ.
@xxx.klarka
Já jsem právě z toho dost zmatená, jak píšu s Matym už v 8tt, teď mám novou doktorku, je skvělá a ta dává průkajdu asi kolem 10-12 tt.
Už bychom to chtěli říct rodině, páč to začíná být vidět ale i znát... změny chutí, únava, atd. atd.... chápeš.
Ale já to chci říct až bude průkaz.... taky už si nepamatuju ty krevní testy... 🙂
Člověk rychle zapomene co 😀
@irenka Moje dr ji taky dává až kolem 12 týdne, tak jsem na to zvyklá. Jinak naše rodina už to ví, nešlo to zakrýt a utajit. Jo jo rychle zapomene, ale když si vzpomenu na těch 6 zkumavek co mi zase bud ebrát, tak mi je zle už teď. 😀 To si pamatuji velice dobře.
Jinak máme skoro stejné dětičky, tak jsem se chtěla zeptat zda už malý dobře chodí, a zda budete pořizovat sourozenecký kočárek nebo už myslíš že bude malý zvládat bez kočárku?? Já v to pevně doufám.
@xxx.klarka aha, tak to uvidím, jak je to u mé dr. ... jinak ty krevní testy (HIV, žloutenka, krev. skupina) mi už dělala na minulé návštěvě (to jsem byla 6+4)....
@loretana to dělá celkem brzo teda. Koukám, že moje doktorka čeká se vším až kolem toho 12tt. Ale asi to bud ei tím, že se zabývá léčbou neplodnosti a zažila hodně potratů a všeho. Tudíž i tu průkazku vydává až kolem toho 12 tt.
@xxx.klarka
Já si taky nepamatuju co kdy ale bohužel na porod jsem zatím nezapomněla..... 😠 😉
Já se tedy zatím snažím to utajit, ale nějak mi leze ven pupek, tak to vidím tentokrát na holčičku... nebo že by to spíš bylo zbožné přání? 😀
No jo, máme... jen my máme o 2 m. víc...
Kočárek asi kupovat nebudeme. Pořídím takový ten skútr za kočárek a budu se snažit ho vést k samostatnosti.
My už běháme o 106... neboj to taky přijde. Maty mi v 8m.stál a až v 10m. seděl pořádně na zadku. Jsem ráda že není po mě, já chodila už v 10měs. 🙂 Maty začal sám tapkat ve 13.měs. a ted je to drak.
Taky máme pro něj už tu motorku a myslím, že příští rok už bude běhat a moc v kočárku stejně nevydrží.
Taky se dá koupit nějaký sedátko na kočárek....
@irenka
@xxx.klarka tak já jen doufám, že to nebylo předčasné a že příští čtvrtek tam to srdíčko bude tlouct, moc moc moc si to přeju!!!!!
Holky, taky jsem četla že se musí k praktickému a zubaři, kdy se tam chodí?
@loretana
Já chodím k zubaři dost pravidelně... a myslím, že jsem byla tak v půlce těhu. To nemusíš hned...
Ono by ti tohle všechno měla říct sestra... 🙂
A určitě bude někde nějaký přehled toho, co tě čeká v nejbližší době. Já jsem jen ted hrozně líná to hledat.
Ale zkus tohle: www.babyweb.cz
@xxx.klarka gratulujeeem 😵 veľmi ma teší, že je všetko v poriadku 🙂
jááj, kočky, aj ja by som chcela už vidieť naše bábätko, ale budem si musieť počkať až do pondelka.
@loretana pokiaľ si dobre pamätám, tak najskôr krv, to bolo okolo 8 tt, potom prvé veľké sono 10 tt, tam pozeral nuchálne prejasnenie - prvý skreening, triple testy boli až okolo 15 tt, ale to si presne nepamätám.
@irenka pri prvom som dostala preukaz v 8 tt, teraz som zvedavá, kedy.
U mňa na nevoľnosť nepomáha nič 😒 Doteraz mi bývalo doobeda a potom poobede. Pauzu medzi tým som využila na vybehnutie na ihrisko s malým, ale dnes mi bolo tak zle, že sme sa museli vrátiť. Som myslela, že udivím raňajky druhý krát, keď som zacítila blízku reštiku.
Holky, mám po opočinku tady s vámi.... dítě vzhůru a pes chce ven... 🙂
Tak zatím pááá..... a těhulky držte se a miminka vy ještě víc..... a hezky si hnízděte. 🙂
@irenka Mě pupík právě taky leze a celkem hodně 😀 Já měla porod dlouhý, ale moc jsem si ho užila a ráda na něj vzpomínám. 🙂
My jsme se stavěli taky v 8. měsících, v tu dobu se taktéž naučila sama sedět. A chodit začla cca 3 týdny před rokem. Taky lítá co se dá, kočárek máme jen na spaní, tak pevně věřím že to zvládneme. Díky tomu že jsme z vesnice, a máme u tchýně zahradu, tak nechodíme na nějáké dlouhé tůry, tak by to mělo být v klidu. I teď kočárek používáme minimálně, tak snad to bude i tak nadále. Po prázdninách chceme koupit větší postel a začít malou učit na postel, aby jsme nemuseli kupovat další postýlku. Tak snad se do porodu to naučí.
O sedátku jsem ještě neslyšela, o skejtíku ano, ale nevím zd aby na náš kočárek šel. 😒
@loretana Určitě bude tlouct. K obvodnímu a zubaři jsem šla cca do měsíce od té doby co jsem dostala průkazku.
@lucika09 Neboj, rychle to uteče a taky miminko svoje uvidíš. 😵
@xxx.klarka
No vidíš, tak to jste rychlejší než my.... 🙂
A co máš za kočárek? Je tolik druhů skejtíků, že bys určitě nějaký vhodný vybrala. U nás to bude horší. Já budu i tak jezdit na tréninky a tak nevím jak to z dvouma dětma bude.... no nějak to prostě zvládneme no ne? 🙂
Koukala jsem že máš hezkou profilovku, není ze svatby?
@irenka nezvracala som ešte ani raz, ale mám pocit, že to už bude každú chvíľu. Čistú vodu pijem priebežne po celý deň, lízatka 0 bodov, dnes som skúšala ráno aj zázvorový čaj, ale mala som pocit, že to je ešte horšie... Ostáva mi to len pretrpieť. Najhoršie je, že sto prichádza akoby v návaloch a vtedy som vyradená z akejkoľvek činnosti. Jediné šťastie, že som doma, ale chudák malý len sa na mňa vrhne a hladká ma a hovorí mo mama (moja mama) 🙂 Taký je zlatučký 😵
Ináč rodina to tiež ešte nevie, ale mám pocit, že to už tušia. Brucho mi začína trčať, k tomu určite hýrim všetkými farbami, keď to na mňa príde, som unavená, nepijem kávu, malého dvíham minimálne,... tiež chcem počkať aspoň do budúceho týždňa, keĎ budem vedieť, či je naozaj všetko o.k.
@irenka Máme orlando alu, kombinaci. Tak nevím zda by to šlo i na to přidělat. No uvidíme, nějak to zvládneme. 🙂
A copak za treninky máš?
Ano ano, je ze svatby, před 3 týdny a kousek jsme se s tatínkem Natálky brali. 🙂
@xxx.klarka ďakujem 🙂 dodatočne gratulujem a prajem veľa šťastia a hlavne tej lásky 🙂
@irenka u mňa pôrod tiež dlhý s komlikáciami, nakoniec všetko skončilo akútnym cisárom v hodine dvanástej, ale už som na všetko zlé zabudla a ostali len pekné spomienky 🙂
@lucika09 a papas pravidelne? male davky velmi casto?? ja som vylucila mliecne vyrobky, sladke jedla a ovocie a zatial sa drzim... dala som si pred obedom banan a hned ma krutilo... ale teraz som si dala uz obed a je lepsie...
ja som mala porod dlhy 2dni, ale krasny... chcela by som opat rodit tak isto.. epidural super zaberal, s manzelom sme si to uzili a ja som uz na druhy den behala ako lan... bolesti celkovo skoncili po 2 tyzdnoch, to uz som ani nevedela ze som bola sita... akurat som sa strasne vytrapila s malou v nemocnici, tak dufam ze tomu sa vyhnem...
a kocik neviem ako budem riesit, asi kupime novy kedze nas sme uz predali a mam len sportak pre malu, a mozno budem zo zaciatku satkovat a malu vozit v kociku.. ja som nosila aj dominiku a neviem si to vynahcvalit... ona kocik neznasala, revala v nom ako tur....
ach baby, ja sa strasne bojim aby to nase babo bolo zdrave ☹ ... stale na to musim mysliet.. uz aby sme mali aspon po prvom screeningu...
ahoje kocky..........ja dnes 11 DPO na ceste duch... nak som neodolala a urobila digi test a tam 1-2tt dufam z evsetko dobre pojde..a o par mesiacov budeme drzat nase uzlicky v naruci podla kalkulackytermin 29,2 🙂
Ahojte zienky mozem sa k vam pridat?

Já jdu na utz v pátek a jsem zvědavá, zda ti naši dva broučci budou v pořádku. Posledně mě to dost překvapilo, že mi ani v tu chvíli nedošlo si požádat o fotečku, tak to teď napravím a pak vám ji taky ukážu. 🙂 Stejně je ale nádherné vidět to srdíčko, co? V mém případě teda dvě... Fakt sranda...
Pro mě je to stejně strašně zvláštní pocit, jsem těhotná poprvé a rovnou dvě mimča. Mám strach, ale zároveň se moc těším. Ale to asi jako každá maminka. Dnes jsem měla i divné sny. První byl ten, že se nám narodili dva chlapečci, ale že jsme pro ně ještě neměli vůbec, ale naprosto vůbec nic nakoupené, takže "sranda". Ani jsem nevěděla, jak děti pořádně přebalit, čím jim natřít zadeček, jak nakojit, no bylo to veselé. A druhý sen byl zase o tom, že jsem teprve přišla do porodnice, že asi budu rodit. A přitom moje břicho odpovídalo současnosti, takže břicho téměř žádné a v 8tt asi těžko nějaké kontrakce, že? No to podvědomí fakt dělá své... 😉