Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
ahojte, aj ja by som sa rada k vam pridala, termin mi vychadza na 22.2.2012 .... chcela by som sa poradit, kedy mi odporucate ist na prvu navtevu ku gynekologovi?
Ahojte vsetci 🙂 Aj ja sa chcem pridaaaat 🙂)) Chersi,ja mam ten isty termin ako ty,len zatial nemam potvrdene tehu od lekara..Ty uz ano ?....a adenka ? 🙂
saaska,ja som dnes volala sestre na gyn.a ta mi povedala,ze najlepsie je az v 10.tyzdni..No ja som chcela co najskor..Lenze vraj je to zbytocneee :((
ale nas tu je s terminom na 21 😀 pekne 🙂 sa to rozrasta 🙂 ja idem k dokimu az o dva t sa teprv len objednat 😅 tak som bola aj s prvou a s druhym som mala cestu tak som isla skor ale teraz sa mi nechce 😀 no ved nic mi neunikne 🙂 pojdem v 8tt a ked ma zoberie tak budem hadam v 9tt a potom uz do poradne rovno 😀 zatial sa tehotne citim len niekedy ked mi pride trosku nevolno inak nic vinimocne sa nekona 🙂
ja by som najradsej sla co najskor, aby som sa uistila, ze je babo tam kde ma a ze je vsetko ok....je to moje prve tehu, tak asi preto....no ja mam vsetky priznaky:( .....bolia ma prsia,som nafuknuta, unavena a furt by som nieco jedla...
To mi odlahlo..hejditka 🙂)) Lebo ja nemam ziadne priznaky,okrem pozit.testu a bolesti prs 🙄
jeeeej,to vaazne 🙂 supeeer,blahozelam 🙂 Nevyhresil Ta,ze si prisla zbytocne skoro ? 😕
Paci sa mi ten pristup lekara 🙂 Juuu,dva roky je dlha doba...Ja som sa uz po dvoch mesiacoch snazenia zacala bat,ci som v poriadku..no a dva roky..Klobuk dolu 😉 nemali ste stres?
@momo35 no bydlime v baraku s manzelovymi rodici a prarodici, takze moc v klidu jsme nebyly, v prosinci 2010 jsme poprvé jeli do CAR a podstoupili 2 x IUI která se nepovedli, v březnu jsme se rozhodli pro kopi bytu. v dubnu bylo provedeno IUI při kterém mi bylo strašně špatně - tak jsme si řekli že se v klidu přestěhujem a najednou se nam v květnu porařilo počít.
ahoj holky vás teda přibylo 🙂 já byla na utz v 6+3 a už bylo srdíčko...v 10tt mi to přijde už pozdě já bych nevydržela tak dlouho aspon bych chtěla vědět zda je tam srdeční akce a pak dr. stejně objednává až za další měsíc 🙂
par dni som tu nebola a celkom pekne nas pribudlo 🙂 vsetkym novym mamickam cakatelkam blahozelam 🙂
v poslednych dnoch mi byva celkom dost zle, aj dnes som utiekla skor z prace, a to som nedavno bola nestastna, ze mi v juni v praci konci zmluva, zacinam sa na to celkom tesit 🙂
chcem sa ale spytat, doktorka mi doporucovala ist na PN, ale netusim, ako to funguje ked budem PN ako nezamestnana, ci sa mi to vobec oplati, ak mam trcat kvoli PN nonstop doma, to by som zosalela :( inak si platim aj DNP (dobrovolne nem. poist.), ale len od januara a to tiez neviem, ci si mam od jula zvysit, alebo je to zbytocne
zatial sa mi podarilo zistit len to, ze ak by som bola PN, nemusim si platit DNP
asi to znie trosku chaoticky cele, to asi preto, lebo mam v tom uplnu spanielsku dedinu, ak by sa nasiel niekto, kto sa trosku rozumie takymto veciam, budem rada kazdej dobrej rade 🙂
chersi,takze az ked opadli z Vas stresy,podarilo sa 🙂 Ja som na tom podobne 🙂)
suzamen,aj mne sa to zda neskoro,preto som bola velmi sklamana,ked ma sestra objednala,az ked budem v 10tom :((
yanga...dakujeme 🙂
Vítam nové tehulky 🙂 ale nás tu pribúda, len tak ďalej 😉
@adenka ďakujem za rady, papkám pravidelne v malých dávkach, sladké nejem, potom je to ešte horšie, od ovocia som závisláčka, najmä na melóne 😀 Mliečne mi ani nechutí, akosi mi teraz smrdí 😝 Celkovo mám pocit, že nalačno je to znesiteľné, ale po jedle sa to zhoršuje 😝 Budem musieť len pretrpieť, už len 5 týždňov.
@yanqa tiež si platím DNP a pokiaľ viem, na PN môžeš ísť a neplatiť do sociálnej poisťovne až po uplynutí 270 dní (čo teraz nespĺňaš) a podmienka pre materskú je, aby si bola poistená (alebo zamestnaná) súvisle 26 týždňov pred materskou (alebo pred pôrodom, vtedy Ti začnú peniažky vyplácať, až po splnení podmienok). Ak chceš ostať doma, odporúčila by som Ti zvýšiť odvody na maximum, budeš mať vyššiu materskú 🙂 v inom Ti neviem poradiť.
vitam nove tehulky a prajem vela uspechov....
@lucika09 ja som pri prvom tehu nejedela az do 12tt skoro vobec... vsetko slo hned von.. aj voda... teraz sa snazim vzdy nieco malicke zut a dnes musim potukat, celkom sa drzim.. okrem ranneho mlieka zo mna neslo nic 😀
ale zajtra idem na krv, nalacno, tak uz vidim ako hodim tycku niekde okolo nemocnice.... bleee
@adenka pri prvom som sa cítila výborne, ale zas mala som iné problémy. Takže toto je pre mňa nová skúsenosť s ktorou sa musím popasovať. Jediné šťastie, že všetko som zatiaľ v sebe udržala, aj keď niekedy sa mi až pred očami zahmlieva, ako sa v žalúdku všetko krúti 😝
Držím zajtra palce, neboj zvládneš to 😉
@adenka spermie dozrievajú 3 mesiace, tak teoreticky by to malo byť v poriadku. Ale istou Ti nikto nedá bez ohľadu na mm diagnózu. Tiež mám strach, či bude bábo zdravé, myslím, že toho sa bojíme všetky.
V lietadle skús čo najviac sa hýbať a pribežne piť tekutiny. Držím palce, aby ste si oddýchli a prišli na nové myšlienky 🙂
Ahoj holky, muzu se k vam pridat? V patek jsem mela pozitivni testik, u doktorky jsem jeste nebyla, jsem objednana na pristit tyden. Jen vubec nevim kolikaty jsem tt protoze jsem myho malyho zrovna odstavila a chytli jsme rovnou prvni ovulaci bez MS......ale podle pohlavniho styku to vychazi asi na 14.2.
Mimco jsme chteli do dvou let, ze to bude takovej fofr nas trosku zaskocilo, chteli jsme spis az na podzim, no ale nechranili jsme se a tak se stalo.
Koukam ze je nas tu vic co mame prcky kolem roku, tak aspon budu mit s kym probirat jak to sladit dhromady. Malej jeste nechodi, respektive dneska udelal prvni krok, takze ho porad musim tahat. Sourozenecky kocar taky nechci, doufam ze to poresim skejtikem i kdyz nevim teda pokud chytnem jeste snih jak to pujde, asi taky budu nejak nosit, v krosnicce a tak.
Jinak jsem taky trosku nervozni, tesne pred testem jsem dobrala cipky na kvasinky co se nesmi v prvnim trimestru. Podle doktorky je to v poradku, no ale musim rict ze co jsem to brala tak mi bylo pekelne spatne od zaludku a jen co jsem je dobrala tak je to skoro v pohode. Jinak krom obcasne nevolnosti a unavy uz taky pocituju ze si obcas musim povolit pasek u kalhot kdyz sedim, docela fofr, bud je to druhy tehu nejaky rychlejsi a nebo kdo vi v kolikatym jsem.... Mame jet v cervenci na dovcu do Chorvatska tak to jsem zvedava jak to vsechno zvladneme.
@slunce_veruna vitaj
babulky neviete ako je to s nastupom z rodicaku na matersku? budu mi ju vyratavat z mojho predosleho prijmu v praci?

@chersi vitaj 🙂