icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

slunce_veruna
21. jún 2011

@adenka pokud jsi stale zamestnana tak by ti ji meli pocitat z toho sameho co tu minulou, alespon v CR to tak je....

silvia.t
21. jún 2011

aj ja vitam nove babulky 😀 pekne sa to tu rozrasta 😵
@adenka myslim ze pocitat sa to bude z predosleho prijmu,ale nie som si ista 😅 drzim palce nech vam vsetko dopadne ok...ja mam tiez obavy lebo som mala silny zapal mocovych ciest,a brala som silne ATB,a zrejme pred tym zapalom som otehotnela,tak tiez dufam ze to nijako neohrozi babatko 😔

adenka
21. jún 2011

@slunce_veruna no som momentalne na rodicovskej dovolenke, ale zmluvu u zamestnavatela mam stale, nakolko je na neurcito.. cize by som mala dostavat to iste co som dostavala pri malej? to by bolo faaajn...
len v CR ste trosku socialnejsi, tak neviem ci to tak je aj u nas 😀

lucika09
21. jún 2011

@slunce_veruna vitaj 🙂
@adenka pokiaľ si nepracovala, alebo si neplatila DNP od nástupu na prvú materskú nedostaneš bohužiaľ nič 😒
Podmienka materskej je byť nemocensky poistená (buď odvádzal zamestnávateľ, alebo si si sama platila) 270 dní v priebehu 2 posledných rokoch a druhá byť súvisle 26 týždňov nemocensky poistená pred nástupom na materskú/pôrodom. Aj keby si si teraz začala platiť DNP, už Ti to nevyjde, lebo 1. podmienku nesplníš. Dostaneš len jednorazové príspevky a potom až rodičák.

slunce_veruna
21. jún 2011

@adenka ja to mam taky tak, taky jsem na RD, smlouva na neurcito, jen se nam mezitim v CR zmenila ta vyse materske, jeste teda jsem se nedivala na to co bude platit pristi rok, ale tak pekny jako loni to urcite nebude.

slunce_veruna
21. jún 2011

@lucika09 no tak to to mate v SK dost jinak a fakt nic moc.....

lucika09
21. jún 2011

@slunce_veruna veď to, preto som si začala platiť DNP, a zaujímavé, že teraz dostanem ešte vyššiu materskú, akoby som bola zamestnaná 😀 Keby som to vedela pri prvom, zariadim sa ináč.
@adenka pokiaľ viem, tak rodičák sa berie ako sociálna dávka a počas materskej za teba zamestnávateľ neodvádza nič. Predtým to fungovalo tak, že materská sa rátala akoby od odpracovaných dní, ale tak sa mi marí, že to teraz zmenili, ale nie som si istá.

irenka
21. jún 2011

@xxx.klarka
Prvně moc gratuluji ke svatbě a přeji hodně štěstíčka....
Určitě jste si to řádně užili.

Ke kočárku. Koukala jsem a měla jsem podobný a podle mě by na ten tvůj měl skejtík jít.

Trénuju svůj soubor, scénický tanec, balet, moderna... 🙂
Od září chci i přípravku, ale nevím kde na to vzít čas, tak zaúkoluju holky ze souboru.

adenka
21. jún 2011

@lucika09 to mi ani nepis lebo ma mieste svacne... to bude fakt sklamanie... ☹

irenka
21. jún 2011

@lucika09
Já císaře odmítala do poslední chvíle... a povedlo se. Mimi bylo stále OK, jen má měla problémy. KOntrakce které mi šly přes nemocný záda a proti sobě, místo toho aby posouvali dítko dolů.... fuj, nerada na to vzpomínám.
Maty se narodil pak ve 23:25 a měl 4100g..... ale ta jizva ze šití... ještě měsíc po porodu jsem si nemohla sednout.... fakt byl velikej, tedy spíš měl velikou hlavu a na 3x mě nastřihávali....
A to jsem si říkala, jak budu statečná, že odrodilo tolik holek a zvládli to... no já pak taky.
Dr. mě sice chválila i PA, ale to mi bylo k prdu... 😀

lucika09
21. jún 2011

@adenka teraz som mrkla sociálnu poisťovňu a tam píšu, že sa do obdobia 270 dní ráta aj rodičovská 🙂 Bodaj by som sa mýlila ...
@irenka buď rada, že to všetko dobre skončilo 🙂 Ja som sa trápila 17 hodín bez epi (zo zdravotných dôvodov som nemohla), posledné 6 hodiny som myslela, že umriem, kontra cca 1-2 minúty, ale mala som pocit, že sú trvalé, následne padli malému ozvy pod 50/minútu, rýchlo sono, tam zistili, že malý zle zrotoval, k tomu sa aj otočil tváričkou dopredu + ručička, proste sa zasekol a nešlo to. Rýchlo cisár, našťastie bol o.k., ale kvôli komplikovanému pôrodu sme ešte chvíľu behali po neurológoch.

adenka
21. jún 2011

@lucika09 tomu nerozumiem...

lucika09
21. jún 2011

@adenka to znamená, ak je to na ich stránke aktuálne a správne tomu chápem, že by si predsa len niečo mala dostať, aj keď nie veľa.
http://www.socpoist.sk/materske/1293s

irenka
21. jún 2011

@lucika09
Ty sis to chudáčku taky vyžrala až do úplného dna.... a asi za více maminek.
Já bych přála všem pohodový porod...
Taky se toho druhého tak bojíš? Já docela jo, ale první na koho myslím je mimčo. to samé jsem měla u prvního porodu. STále jsem se ptala co mimi.... a mimi bylo OK, tak jsem byla o to klidnější..
Budeme věřit, že vše bude lepší, že už mají přeci jen tu cestu prošlápnutou... 🙂 😉

adenka
21. jún 2011

@lucika09 nuz, skusim nieco pozistovat.... dakujem

lucika09
21. jún 2011

@irenka bojím, hlavne teraz keď som po cisáre. Ak by sa dalo, chcela by som skúsiť prirodzene, ale mám ešte väčší strach ako pri prvom, lebo viem, čo všetko sa môže stať.
Veru, vytrápila som sa riadne, najhoršie na tom bolo, že som mala celkovú anestézu (malý sa narodil krátko pred polnocou, v piatok) a keď som sa prebrala na JIS, nikto mi nevedel, povedať, čo je s ním 😒 Najhoršie hodiny v mojom živote to čakanie, či je v poriadku po toľkých komplikáciach.

irenka
21. jún 2011

@lucika09
Vůbec se ti nedivím... záleží asi kam půjdeš rodit. Kamarádka taky první dítě císařem, mimčo bylo koncem pánevním a zjistili to až na sále... a druhé porodila úplně v pořádku... 🙂
Neboj, hlavně se nestresuj.... chce to i pozitivní myšlení, jinak si to člověk sám přivolává. 😉
Já vím, že bych tady v Praze nešla do dvou porodnic... 🙂

adenka
21. jún 2011

@lucika09 fuha, tak ty si to mala riadne dramaticke... drzim palce aby to tentoraz slo lahko..

lucika09
21. jún 2011

@irenka máš pravdu 🙂 , veľmi závisí od môjho zdrav. stavu, jazvy, nemocnice, lekára, ... ešte je skoro, uvidím ako sa situácia vyvinie, len uvažuje nad možnými krokmi 🙂
@adenka ďakujem

irenka
21. jún 2011

@lucika09
Zase máš do porodu daleko. Kamarádka měla prcky necelé 2 roky od sebe a zvládla to.
Určitě to zvládneš taky... 🙂
Ty jsi na SK?

lucika09
21. jún 2011

@irenka preto sme druhé takto plánovali 😀 Hej som zo SK 🙂

irenka
21. jún 2011

@lucika09
No vidíš, a jak se krásně zadařilo, tak určitě vše dopadne dobře... 🙂 A v únoru si budeme hýčkat ty naše druhé uzlíčky a bude nám připradat první dítko obrovskéééééééééééééé 😀
Já jsem se ptala, protože plno lidí žije v ČR víš... 🙂 😉

tunylyk
21. jún 2011

@lucika09 napadne mi to pripomina moj prvy porod,len u mna to skoncilo kliestovym porodom,1rok behanie s malym po neurologii ale nastastie je ok,druhe drobco sa pre zmenu tlacilo super rychlo,snura obtocena okolo krku,vztycena rucka ako superman,no uvidim ako to dopadne do tretice 😉
maminky vsetkym vam zo srdiecka blahozelam k tehulkovaniu,to moje je zatial s takym velmi velkym psssst 😉 doki ma dovolenku,musim cakat a az potom oficialne 😉

momo35
21. jún 2011

@suzamen dakujem za radu 🙂 Ja uz sa neviem dockat,ci je vsetko ok,ked ..ako som uz pisala okrem bolavych prs a pozitivneho testu nemam ziadne priznaky tehotenstva...
...no a mam kvasinky 😠

slunce_veruna
22. jún 2011

Dobre rano,
@irenka a kam bys nesla rodit? Jsem taky z Prahy. Ja rodila na Bulovce a rada tam pujdu zas. Segra rodila u Apolinare a jak to tam zmrskali to svet nevidel.....
Muj porod byl taky nic moc, poloha oblicejem nahoru, takze siti jak blazen, nastesti se podarilo na posledni pokus vytlacit prirozene nez sli pro kleste...

irenka
22. jún 2011

@slunce_veruna
Ted to tu napíšu a budou mě kamenovat.... 🙂
Já jsem vysazená na Podolí, ale extrémně!!!!!!!!!
Rodilo tam nezávazně víc kamarádek až na jeden případ ostřesný.
Ale ono je asi jedno kde , záleží na příštupu lidí a jaký zrovna chytíš personál. To bude problém asi všech nemocnic nebo porodnic.
No vidíš, zrovna Apolinář má skvělé recenze a ségra a plno kamarádek taky v pohodě... :(

red.miky
22. jún 2011

Dobré ráno, holky!
Tak já pořád zápasím s nevolnostma, asi se jich jen tak rychle nezbavím. Ale nemůžu se dočkat dne, kdy to konečně odezní a já si budu moct těhotenství užívat plnými doušky. 😉
Koukám, že tady řešíte porodnice. Já jsem teda ještě nikdy nerodila, bude to moje premiéra a navíc dvojčata, takže to bude asi taky hodně "veselé", ale tak teď to ještě neřeším, jelikož je to ještě daleko. Shrnula bych to asi tak, že záleží na zkušenostech každé z nás, některá může jistou porodnici chválit, druhá zase bude tvrdit, že ta daná porodnice je katastrofální. Prostě je to o lidech a pokud člověk natrefí na dobrý personál, tak je porod úplně o něčem jiném, ale pokud zažije nějaké nepříjemné lidi, tak je to humus. Já jsem slyšela z vyprávění o porodnici, kam půjdu, různé příběhy, ale vždy to bylo právě o těch lidech. Takže si člověk kolikrát moc nevybere. Uvidím sama, na jaké dr a sestřičky narazím. 🙂
Ale určitě nám všem přeju, abychom měly pokud možno co nejjednodušší porod a hlavně aby byla naše miminka zdravá, protože o to tady jde, že? 😉

xxx.klarka
22. jún 2011

@irenka Moc děkuji.
Aha, tak to jo. To určitě nějak budeš zvládat. 🙂

jinak dobré ráno 🙂

slunce_veruna
22. jún 2011

Tak se mi poprve udelalo zle pri prebalovani.....nastesti nejsem blici typ takze jsem to ustala. @irenka hele ja si o tehle "velkejch" porodnicich taky myslim svy, ze kdyz nema clovek zaplacenyho porodnika, tak to tam ma hodne blby protoze je az ten posledni na rade, proto jsem si vybrala "malou" porodnici a pristup personalu byl super i kdyz tam bylo spousty veci co mi vadilo jako treba rozpadly porodni kreslo....

xxx.klarka
22. jún 2011

@slunce_veruna jé, koukám další kdo jde do 2 dítka brzo po sobě 🙂 super.