icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

petpop
11. jan 2012

Jo a s usima, nikdy jsem se ani mamy neptala, kolik mi bylo, kdyz mi je nechala propichovat. Nikdy jsme o tom nemluvily, tak si myslim, ze zadne trauma to nebylo. To spis vzpominame na propichovani ocnich kanalku ..
Ale dalsi dirky uz jsem si @krakorka jako mlada hlupa pubertacka napichala sama! 😕 Vyrvala jsem si od nasich na Vanoce 2 pary nausnic, a jeste na Stedry den vecer jsem si do kazdeho ucha pichala dve dalsi dirky sama doma 🤐 ....No ted uz bych to neudelala, ze? ...Jeste ze to na me nezanechalo zadne nasledky 😀
Ale ja byla celkove "svihnuta", nausnici do oboci a do brady mi pak pichala kamoska ve skole o prestavce!!
...co na to rict, ..asi se mam na co tesit s mymi detmi,...jeste k tomu v kombinaci s tim, co provadel jejich otec .. 😅

siwinka1717
11. jan 2012

@matulat Ja som videla reportáž v televízii a máš pravdu, aju osobne sme boli konzultovať, lekári to považujú za zbytočné vo väčšine prípadov

kohutovci
11. jan 2012

@petpop na 336 strane o 10:37 pisem o mamilii

petpop
11. jan 2012

@kohutovci Jo jo vim, ja to psala jako reakci na to, ze dneska rano jeste neodepsala, musi byt chudak vyrizena, i kdyz uz to ma mozna za sebou..

defs
11. jan 2012

Ahojky holky, přeji vám krásný den 🙂 a děkuji za synátora za přáníčka 😉

@suzamen Dneska na Tebe myslíme.... je vidět, že je dětem u Tebe dobře..... stejně jsi dobrá, že to tak zvládáš a pořád se držíš 🙂 ... vlastně držíte..i děti
😉
jinak co se týče pupečníkové krve, měla jsem zájem, ale v porodnici mi řekli, že už nemají místo na uskladnění, tak že odběry PK nedělají..... tak je mi z toho z toho smutno....chtěla jsem pro malou udělat co nejvíc....
A jiná společnost tam nemůže.... . Jak to máte u vas na SK.? Platíte taky odběr+ potom ročně za uskladnění?
Co jsem se informovala u jedné společnosti,která provádí odběry, tak se tam platí 9000,- +cca1500 ročně za uskladnění. S tím, že pokud pup.krev není vhodná, tak neplatíš prý nic. Děkuji za info
🙂

jahmara
11. jan 2012

@siwinka1717 prepac, ty myslis tu pupocnikovu krv alebo na nieco ine od matulat reagujes? ja stale brazdim po nete a citam kadejake info, preto sa pytam.... bud dnes tu zmluvu poslem alebo to uz nebudem riesit,tak ma to zaujima... inak, kocky, vy ste ake pohodacky. Ja idem rodit druhy raz, prvy porod bol uplne super, ale normalka som nervozna a stale sledujem, ci to este nezacina 🙂)

petpop
11. jan 2012

@jahmara 😀 Pry pohodacky, my uz tu "rodime" snad mesic 😀 Taky se pozorujem kazdy den, jestli uz to nezacina, tak bud v klidu 🙂

krakorka
11. jan 2012

@petpop tý jo propichovat si to ještě sama,tak to už vůbc ne 😀 Já mám píchnté dírky od doktora blbě,mám je uzounnké,ale jako nikdy jsem z toho jako taky trauma neměla,nevim,nepamatuju si to,myslím si,že na to je prostě ten dětský ranný věk lepší,že si nepamatuješ!!

krakorka
11. jan 2012

@jahmara tak pohodářky rozhodně nejsme 😀 Já jdu rodit taky po druhý a jsem z toho vystreslá víc než poprvé,takže tak. 😉 😅

jahmara
11. jan 2012

@defs na Slovensku to stoji nejako 850 eur ten odber a potom rocne za uskladnenie 58 eur. Pri prvom synovi, ktory sa narodil v roku 2008 platime za uskladnenie 33 eur rocne, ale v tejto dalsej zmluve co poslali je to uz riadne vyssie, preto uvazujem, ci do toho zase ideme. Tiez som videla nejake reportaze o tom, ze je to cele iba jeden velky biznis. Ale zase, keby naaahodou.... proste je to na uvazenie. Tu na Sk myslim nie je problem s odobratim... teda neviem ci v mensich nemocniciach nejaky je, ja som rodila v Ba a to bolo bez problemov. Akurat vraj ak chce rodicka darovat, tak vtedy moze vzniknut, lebo o darovanie az taky zaujem ta firma nema, kedze to neplati rodicka

jahmara
11. jan 2012

@krakorka si ma potesila, lebo sa citim ako taka truba 🙂) doteraz som vas nejako necitala, ale z poslednych stranok proste ide pohodicka, az na rosalindu, ale verim, ze to vsetko u nej dobre dopadne.

jahmara
11. jan 2012

@petpop 🙂) ja som to ignorovala, ale od vcera nespim, ked doktorka povedala, ze uz je telo pripravene a pride to kazdu chvilu... psychika akosi nie je...

kohutovci
11. jan 2012

kocky.. mne z toho fb uplne zblbol pc.. nestiha to vsetko spracovat 😀 😀 😀 presypacie hodiny ma hypnotizuju uz asi 10 minut.. 😀 😀 😀 idem hodit restart.. vyvencit Benda a poobede sa vratim 😉 krasny den vsetkym zelam..

paja83
11. jan 2012

@jahmara To se Ti nedivím, to bych taky nespala🙂, ale neboj, brzy tu bude za Tebou🙂

rony2011
11. jan 2012

FB potvrdené 🙂 🙂

jahmara
11. jan 2012

@paja83 ved hej.... ked ja vzdy stresujem, proste si nepomozem :(

parvitas
11. jan 2012

ahojte dievčence, 🙂 do tejto verejnej skupiny som už dávno nenakukla. (prispievam prevažne do súkromnej témy február/únor už maminkami) ako sa máte? už máte nejaké februárčiatko? 🙂

paja83
11. jan 2012

@jahmara To znám, já když se začnu něčím stresovat, tak to je šílené a nejsem schopná to ničím potlačit. Je hrozné, co ta psychika s člověkem zvládne. A nejlepší je, když všude čteš (slyšíš), že při porodu se žena nemá stresovat, pak se rodí hůř.... Zajímalo by mě, zda jsi byla víc nervózní při prvním těhu nebo teď?

krakorka
11. jan 2012

@jahmara jo tak to mám stejně,včera jsem si psala se ségrou,tak mi taky psala a´t se nestresuju dopředu,ale copak se tomu dá poručit?! 😅

jahmara
11. jan 2012

@krakorka jaj akurat som sa sa docitala na stranu, kde si opisovala prvy porod... pekny postup 🙂) mne prvy vyvolavali niekolko dni po termine, ale vobec to nebolo strasne, mala som epi, takze som citila nejake dve kontrakcie z celeho porodu. Preto sa hlavne bojim, ze to bolo taaaaak prijemne, to sa proste zopakovat urcite uz nemoze. Tentokrat by som to zvladla radsej bez epi, lebo vtedy mi hrozne klesol tlak a stratili sa ozvy.... netrvalo to dlho, ale zostalo to niekde vo mne ten pocit... jediny zadrhel, ktory sa vyskytol vtedy

jahmara
11. jan 2012

@paja83 ja som si pred prvym porodom pozrela na youtube video ako to pri porode vyzera a rozhodla som sa, ze proste nerodim 🙂) takze bola som v uplnej panike... ale iba do chvile, nez ma prijali do porodky, potom uz som to brala ako nutnost a bola som ok. tentokrat som bola absolutne pokojna az do vcera, ked mi doktorka povedala, ze kazdym dnom rodim.... zrazu mi cosi zablikalo v hlave a uz som zase v totalnom strese. Nechapem preco... ale asi ani krakorka, ze? 🙂) nastastie, zamestnava ma prvy syn, tak nemam tolko casu riesit co a ako...

paja83
11. jan 2012

@jahmara Aha, takže nekoukat na porod, rozumím😀. Neboj, zase by bylo dobře, kdybys to měla už za sebou, mimi už je vesměs připravené a lepší, než 14 dní přenášet...@krakorka Však vy to zvládnete i napodruhé🙂 Ono je možná něky lepší něvědět, do čeho člověk jde.

paja83
11. jan 2012

To je hrozný, na našeho králíka přišlo jaro a nedá mi (lépe řečeno mým nohám) pokoj😀. Je to nějak silnější, než on, ale asi nechápe, že já už jedno mimino čekám😀

jahmara
11. jan 2012

@paja83 diky za povzbudenie... snad nam to vsetkym dobre dopadne. Ja som sem vtrhla ako velka voda, tak radsej idem nieco porobit. Pekny den vam prajem vsetkym

kessinka
11. jan 2012

@petpop tak to na tom nie som najhoršie... dierky do uší som si nechala prestrelovať v obchode 😀 sama by som to rozhodne nedala 🙂
ale dierky v obočí mi tiež robil kamarát, v 14tich, vonku sediac na zemi pred obchodom 😎 ako rodiča by ma tiež asi porazilo, no máme sa na čo tešiť keď naše dietka začnú vyvádzať 😅

kacarina
11. jan 2012

ahojte, vsetky vas pozdravujem, obcas som vas tu bola pozdravit, termin sme mali 4.2. ale nasi drobci sa vypytali na svet uz vcera, v 35tt, su malinki, ale zdravi, sami dychaju, aj pekne papaju. drzim vam vsetkym palce do zaverecnych tyzdnov! katarina

jancag
11. jan 2012

@kacarina VAU ...hlavne, ze su ok🙂) drz sa

amulienka
11. jan 2012

@kacarina vsetko naj zelam.
ahojte kocky, tak ste mi chybali 🙂
vsetko ok, len som sem nechodila sa toho uz popisalo strasne vela.
zelam vsetkym nech to prebieha tak ako ma a nase pokladiky pridu na svet pripravene.

kohutovci
11. jan 2012

@kacarina aaaaaaaaaaaaaale.. mame prve babanka? veeeelka gratulacia.. a tesime sa na fotkyyy 😀 😀 😀 😀

cizu
11. jan 2012

holky, tak k propíchnutí náušnic. Moje mamka nechala sestře, která je starší propíchnout jako miminku - a protože prý chudinka trpěla a špatně se to hojilo, tak druhé dítko - mně - nechali, ať si v budoucnu sama rozhodnu. A bylo to super, v 5ti letech jsem si šla do zlatnictví vybrat náušnice přesně podle sebe (s krásným modrým kamínkem) a hurá k paní Dr. na propíchnutí. První ucho bolelo, ale když se mě při pláči sestřička zeptala, jestli propíchneme i druhé, byla jsem velká hrdinka, nenechala jsem si jenom tu jednu😉 A o pubertě - taky škoda mluvit - měla jsem jich celkem 5 v jednom uchu - a jeden v pupíku - a jizvička se ukázala, když jsem te´d už jako velryba😀
Když jsme se ve zlatnictví dívali na náušnice pro mimčo (nevíme pohlaví), tak byl rachot, kopalo jak o život. Takže buď je to kluk a opravdu je nechce nebo holčička a taky je nechce.....