Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@kohutovci
ja to isté, bola som len v rýchlosti vyvenčiť Ninku pred vchodom, ale nádherne bolo...okno mám otvorené od rána, ten vzduch je úplne jarný...ale teda najradšej by som vybehla niekde aspoň na hodinku, otvorené okno je predsa len o ničom...ale necítim sa vôbec na to, od rána mám nejaké divné pocity v brušku a aj mi tvrdne, čo posledný týždeň vôbec netvrdlo ☹ a stále myslím na to čo povedal doktor, tak pekne a poctivo radšej ležím 🙄
@siwinka1717 Ok, diky 🙂
@hanus177 Zkus si neco vygooglit 🙂 Nedoporucuje se to pry kvuli tomu, ze se tlaci na tu dutou zilu, ze mimi pak nema dostatek kysliku. Ale vsude si prectes a uslysim ruzne nazory. Jini treba rikaji, ze pro mimi to nebezpecne neni, ale tlak na tu dutou zilu muze zle delat Tobe. A spani na boku pry i podporuje prokrvovani delohy. Tolik, co jsem vycetla ja 😉 Pry se i doporucuje spat spis na levem boku, nez na pravem...to uz nevim proc 🙂
@kohutovci ja som bola u našich,že prechádzka fuuuu fakt to bolo utrpenie gulať sa do kopca ale čo by som zas neurobila pre tie palacinky 😀 😀 😀 do obeda som upratala po obede žehlila a teraz funim v posteli čo som ledva už stala na nohách tiež som blbá hned ako mi je trosku lepšie už aj vystrkujem rožky a ťahá ma to upratovať...no my ženy už ine nebudeme 🙂
@hanus177 já teda na zádech spát nemůžu, přijde mi, že by mě prcek udusil, současně nacpal žaludeční šťávy až do krku (pálí mě z toho žáha).. a zalehl, takže spím jen na boku, někdy levém, někdy pravém...
@petpop o tom spaní na levém mám dvě teorie - v mém případě je to lepší kvůli pálení žáhy, protože žaludek je spíš vlevo a tudíž to ty šťávy pak maj do krku do kopce.... no a druhá je ta, že pravá plíce je větší a tudíž je nahoře a nesmačknutá, ale nevím 🙂
@kohutovci u nás je taky jaro, dokonce už mi na zahrádce vyrazily cibuloviny, z čehož teda moc radost nemám ☹ a dneska v Podolí bylo spoustu rozkvetlých sedmikrásek....
Mimochodem mám za sebou první konrolu v porodnici, vše ok, magnesium vysazeno - takže od teď se učím žít s betonovým břichem a bez pohybu ☹
ahojky, já jsem teď nějak neměla vůbec čas sem nakouknout a je tady toho nakecáno, že to ani nemákm šanci dočíst...
už někdo porodil?
@kessinka joj .. uz nech mame drobcov vonku.. supneme ich do vajka.. naklikneme na konstrukciu a sup na prechajdu.. 😉 schvalne sme vybrali kocik s nafukovacimi kolesami, ze budeme brazdit kade tade.. tak som zvedava, ci je fakt taky super ako sa vravi..
Inak vcera som sa dozvedela super spravu.. Manzelov bratranec co u nas od leta byva sa stahuje... juch.. tesim sa, ze budeme opat len sami dvaja.. bez velkeho dietata ktore nam tu chcelo robit zurky, vodit si babenky a kamosov.. po ktorom som stale nieco odkladala.. tento rok skoncil strednu skolu.. odisiel od rodicov.. lebo ho "obmedzovali".. a ide aj od nas 😀 nech len ide.. naspat ho uz nezoberieme 😉 😀 😀 nech sa s nim jeduje niekto ini 😀 😀
ahojkye Februarovky moje dnes z poradne tak nakoniec podla Ms som 34tt ale maly je 36 plus 2 ma 3 kg a obvod hlavicky ma ako ked sa deti uz narodia 9, 2 cm je absolutne donoseny aj keby sa narodil vcera, sak som za 3tt 3 kg pribrala a je otoceny hlavickou dolu dobry chlapec takze je to na prirode moze sa narodit aj zajtra ale hrdlo zatial vahu drzi idem az o 2tt na kontrolu ale dr povedal ze 21 je v nemocke ak by to na mna doslo a to sa tesim lebo zacina vodnaaar a tu tasku si do porodky zbalim
co sa tyka toho spania.. ja na chrbte neviem ani len lezat.. neviem si narovnat chrbat.. som stale prehnuta a ked sa pokusam vyrovnat tak mi vystreli ostra bolest do krizov.. takze som stale prehnuta dozadu s vypucenym bruchom a prehnutym chrbtom.. ked si lahnem na kozu u dokyho tak mi pod krize date kludne obe ruky.. neviem ci je to oki alebo nie.. tak mi to proste pride prirodzene.. spavam na oboch bokoch.. striedam to..
@nuna55 kvoli tym tvojim palacinkam som si musela varit krupicu aby som ako tak uspokojila chutky 😀 😀
@babatienko27 Jsme na tom stejne, podle MS 34+ , podle posledniho ultrazvuku byl o dva tydny starsi (vetsi), tak jsem taky zvedava, kdy uz to prijde. 🙂
@mell Psala tady jedna maminka, ze uz ma dvojcatka, ale nebyvala tady pravidelne, takze ji nikdo vlastne nezname. A jinak porodila uz rossalinda, dneska rano, ale vyvolavane (nebo sekci-to nevim),mala musela uz ven..
Zadne info o ni ale nemame. A dal cekame na info o mamilia, a taky kdy se konecne vyklubou dvojcatka od suzamen 🙂
ahoj holky, tak jsem po poradně 36+1 a mám CS 7, jak jste ne tom vy? Jestli jsem v normě 😉 jo a mám +15kg...taky jste jak soudečky? 😀 nebo jen laňky s bříškem..
Aha, tak to je novinka, že už je miminko, nestíhám taky pročíst všechno - gratuluju!!!
@kohutovci Tak to je psycho, my jsme tu cekali na mimi, a ona jeste nakonec vyjde 2v1 🙂 Pekne ji nechali potrapit, no ale jestli je mimi v poradku.....
Ja uz bych si snad driv vyrvala sekci 😀
@mavanka U Rossalindy se to "bohuzel" muselo urychlit kvuli jejimu zdrav.stavu. Psala tady, ze ji nasli nador na mozku... ☹ Ale snad bude vsechno brzo v poradku!!!
ahojky,hlásím se po poradně,vše ok.Hlavička už je pěkně dole,cervix score máme 5,monitor mimčo ze začátku jako projevovalo aktivitu,ale prostředek prospalo a nakonec teda jako aby se neřeklo,tak se trochu protáhlo.Za týden znovu.
Když jsme přijeli,tak jsem se vás snažila dočíst,ale pak jsem jela ke kamardce a tady toho zse přibylo,takže se omlouvám,ale nedočítám.U kamarádky jsme si dali procházku,takže jsem docela ušlá.A nějak mi není po obědě zas dobře,dali jsme si s manžou po obědě kompot,tak to asi nebylo to pravé ořechové,docela mě pálí žáha.
@bambula1307 🙂 🙂 , taky mu to říkám, že to mi udělal on 😀 😀 😀 , pravda já jsem chtěla 😀 😉
@kohutovci jojo to máš určitě pravdu. Právě že nechci, aby mi to v hlavě naskočilo: Byla jsem těhotná, teď jsem maminka, tak mám nárok být obr (což v okolí docela vidím), jestli mě chápeš. Jasně, že nejdou nějaké diety nebo omezování, když člověk kojí...ale prostě cvičit a snažit se to dát dolů.
@kohutovci já jsem na tom s tím přibíráním stejně - žádná laňka ani před těhu a teď jsem prostě slon 😀 😀 😀
Ale já si ještě tak můžu v tichosti říkat, že kojením a shonem kolem dvou dětí to půjde snad dolů... Po prvním porodu jsem zhubla skoro na svou váhu, jenže jak jsem pak pomalu přestávala kojit a byla zvyklá se cpát, tak jsem zase přibrala a otěhotněla jsem se 4 kg nad minulým těhu...
@pavlinaoo @mell ja vam poviem pravdu, ze mam plne zuby svojej tucnoty.. ledva cakam kedy porodim aby aspon 10kg zislo dole a potom tomu vsetkemu dam na frak.. s dietami nevyhram.. treba pohyb, pohyb, pohyb.. mne sa velmi paci ako to riesila suseda.. cvicila aj malou 🙂 pouzivala ju ako zavazie.. malej sa to pacilo.. vyjasila sa a suseda si fajne pocvicila 😉 som nou inspirovana.. kym bude mala lezkat tak si zacvicim sama., a ked to uz bude sindel co stale lozi, beha.. pouzijem ju ako zavazie 😀 😀 😀
ahojte baby. @kohutovci ja som zatial pribrala zo 61,5 na 73 kg ale to bolo pred 2 tz v poradni tak odhadujem ze uz to bude okolo 74-75 kg. ratala som ze ked priberiem okolo 15 kg tak ok, vyzera to asi na trochu viac, neviem co mam cakat tieto posledne 4 tyzdne. kolko zvykne ist dolu porodom? som dost vysoka, mam 175 cm, tak tych 61,5 kg som mala tak akurat, nechcem velmi mat viac ale asi bude nieco nad, sama som zvedava kedze som prvorodicka. mne predtym fungovalo pocitanie kalorii plus cvicenie, da sa v pohode schudnut, prijem a vydaj energie, len neviem asi pocas dojcenia by sa nemalo ist na diety? ci sa moze apson trochu strava obmedzit? teraz nechcem obmedzovat, lekarka stresovala ze babo je mensie,a ze mam jest co do mna vojde, no ja teda neviem ci to az tak suvisi, co myslite? ale asi som pribrala uz dost, lebo mi to vidno aj na tvari a manzel ma vola ze syslik, mala som ju stihlu a uz som dost baculata.a este ma vola ze pupkac. obvod pasu mam 102 cm, predtym som mala okolo 65 cm, je to uz dost, nie? ci malo? len preto sa pytam ako ste na tom, kedze moja lekarka stresuje ze babo je mensie. ale ja si myslim ze si rastie v pohode svojim tempom, aj lekar na USG povedal ze je v norme.
@kohutovci no pěkně seš nabuzená, to je dobře. Já doufám, že teď už to nahoru snad nepoleze...no a pak chci dát dolu ještě o 3 kg víc, než co jsem nabrala v těhu. Moje kamarádka taky cvičila s malým, vždy břišní svaly a nohy. Chtěla jsem si koupit i kočárek s ruční brzdou na brusle...ale zase si na nich nejsem taak jistá, takže bych se stejně bála, že malou vyklopím, tak jsem se na to nakonec vykašlala..

Kockyyyy.. som tu zabednena s pozatahovanymi zaluziami.. Beny sa pytal na balkon tak som mu sla otvorit a co nevidiiiiim.. musela som sa normalne obliect a ist sa postavit na balkon.. to je uplna nadhera.. my tu mame 14 stupnov .. tak by som sla na prechajdu do vinohradov.. ale bojim sa, ze par metroch vyplujem dusu ☹