Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
Ahojte 🙂 no to je teda aprílové počasie vonku...doobeda som sa veľmi vytešovala ako je nádherne, slnečno, že keď pôjdem vyvenčiť Ninku tak si to užijem... pol hodinku dozadu sa zatiahlo, začalo poprchať, a teraz sneží o 106, ale teda hnusne šedivo je...
dúfam že kým pôjdem von tak zase nezačne pršať 🙄
ahoj holky! tak jsem zpátky z kontroly - dnes mě dr ani neprohlížela, jen se vyptávala a dělali mi monitor.... náš chlapeček byl hodný, vrtěl se, tak měly sestřičky radost🙂 jak jsem tak zběžně koukala na křivky ostatních maminek u děložních kontrakcí, měly tam jen takovou rovnou (mírně zubatou, ale pravidelnou) křivku a já.... takové kopce v pravidelných intervalech🙂 tak mě to trošku vylekalo, na monitoru jsem byla poprvé, aby mi neřekli, že rodím, ale je to prý v pořádku, dr říkala, že to jsou jen drobné děložní kontrakce... no a další kontorla za týden🙂
hezký pátek třináctého holky🙂
@mananenka no já si nemyslim, že je nějak extrémně maličký, mně poslední odhad dělali ve 34+0 a měl 2120 gramů, což je hodně podobné - a podle doktorky to odpovídá stáří těhotenství... hlavně tohle není vážení, ale odhad, protože přeměří čtyři míry a podle toho odhadnou váhu... a nejvíc miminko přibírá na konci těhotenství, sice asi nebudeš mít čtyřkilového macka, ale to naní potřeba.... sice si myslim, že není třeba se stresovat, ale aspoň budeš pod kontrolou a každý týden Ti přeměří, jestli miminko přibývá a aspoň budeš klidnější.
@loretana já tam byla včera - teda na monitoru ještě ne... no a bylo to krásně rychlé - nejdřív jsem se tam naobědvala, v půl jedné k sestřičce, pak MUDr. Zikmund a v jednu deset už jsem odjížděla z areálu... příště to tak rychlé nebude, když mám i ten monitor, ale docela se na něj těším, jak uslyším to bušení...
Já mněla křivku kontrakcí úplně placatou pokaždé, tak jsem zvědavá, jak to bude vypadat teď, když mám břicho v jednom kuse jako z betonu... a magnesium jsem musela už vysadit 🙂
@mavanka tak já to dnes měla se vším všudy za 2 hodiny, z nějakého důvodu si sestry braly maminky ne tak, jak přišly, ale asi jak se jim chtělo🙂 takže kdybych šla tak, jak jsem byla objednaná, bylo by to rychlejší, ale i tak to šlo v pohodě.... a na monitorech byla hrozně fajn sestřička, taková stará paní a pořád házela samý vtípky🙂🙂🙂 a slyšet toho prďolku, to byl opravdu zážitek🙂
@lucka_89 vítej mezi námi
@xxx.klarka já mám vymyšlené dvě a přemýšlela jsem o tom dost dlouho,dokonce se mi o tom i v noci zdálo 😀 Zkus napsat do vyhledávače sms o narození mimi a třeba najdeš nějakou inspiraci 😉
no oběd už mám v sobě,jako nic moc,ale lepší než než nic,trochu jsem poklidila kuchyň a teď se jdu vrhnout na to pečení a´t to stihnu nějak v klidu
@petpop Ja aj teraz rada pozerám horory 😀 A čím viac krvi, tým lepšie 😀 Ale keď vidím, že je zle urobená krv, tak vypínam a hľadám lepšiu 😀 Ale každopádne rozprávky mám teraz radšej 😀
@bambula1307 No veď toto, že snáď aj od 26tt je už dole 😀 Lebo vtedy som mala nejako tie bolesti a na utz v 30tt už bolo povedané 😀
@mananenka Ja som prebiehajúci 37.tt a moja malinká vo veľmi, ale veľmi preveľmi orientačnom odhade (hlavička sa už nedá odmerať, lebo je veľmi nízko a podľa toho určujú vraj orientačnú váhu a dĺžku) mala váhu 2450g.
@mananenka ahoj, okud Tě uklidním, my dle UTZ měli ve 34+1tt jen 1981g - (když porovnám s dcerkou, ta měla v tomto týdnu 2600g), ale dr. to nijak neřešila. Říkala, že ty odhady nejsou přesný a že se může vše ještě změnit. Každé miminko přibírá jinak.
@krakorka prosím Tě, dneska hledám celý den, a nějak se i nedaří narazit na stránku kde by bylo hodně básniček najednou 😀 asi nějáký špatný den mám, že nic nemohu najít.
Oběd dneska nevařím, takže si dávám zapečený rohlík se šunkou a sýrem a koupou zeleniny a vařené vejce. 😀
@kokorunecka Ahooj ako sa mate??? som tu uz dlho nebola sa to neda vsetko precitat tolko tu toho pisete 🙂 tasku uz mas zbalenu?... boze ako to uteka teraz som len zistila ze som tehotna a za chvilku uz bude aj vonku... 🙂
@mananenka my sme tiež maličký s podobnou váhou 1900 g v 34 tt ale my máme posun stále od začiatku tehu 2 týždne, takže akoby v 32 tt. A ešte mám trombofíliu a zvýšené dávky. Vraj ak rastie rovnomerne, tak to nevadí. Je zle ak sa stále rast spomaluje a rozdiel sa prehlbuje
@kokorunecka Ale celkom to ujde az nato ye kazde dva tyzdne musim chodit diabetologicke, a pritom si myslim ze tam nemam co robit... co som pisala minule tak cukrovku asi ani nemam lebo hodnoty mam ako zdravy clovek len ked som tam bola po prvy krat tak som to mala vysoke.... ty si uz v nemocke??? a co boli zle? ja som natom este nebola, ale vsak ja mam este cas... takze uz len cakas kedy to pride. ci uz si s lekarom dohodnuta?
@elisisse Ja som na gynekologickom na udržanie tehotnosti od utorka.. 🙂
Ale už mi znížili dávku liekov, malá je už veľmi preveľmi nízko a tak nejak si myslím, že už by som do týždňa aj porodiť mohla 😀
@kokorunecka no tak si uz vychutnavas tu nemocnicnu atmosferu co? 🙂 nemyslim to v zlom..... tak to mas uz fajn aspon ta to nestihne doma a dolezite je ze si po dohladom lekarov. tak ti budem drzat palce nech ti to dobre dopadne. budes prirodzene rodit alebo si dohodnuta s lekarom na sekcii?? ale asi prirodzene ci?
@lucka_89 mám termín 8.února a ikdyž je to už můj druhý pororod,tak se bojím a to dost,možná víc než u prvního.
První várka muffinek vyndaná,ty jsou s banánem,druhou mám s borůvkkama a ty jsou ještě v troubě,ale vezmu jich sebou jen pár,zítra přijedou naši,taťka s manžou pojedou do lesa na dřevo tak aby měli sebou nějakou svačinku,teda spíš doplnění energie. 😀
mě píšou ve fotoblogu za 23dní 😕
babulky ma z vas niektora drobulku otocenu KP?
@juliankaaa Ahoj mě se malej ještě neotočil.
@lucka_89 no my mame termin 7.2., boli sme uz hlavickou dole a pred tyzdnom sa potvorka otocila....pred 2,5 rokom som mala sekciu z dovodu KP, no a teraz neviem ci ma daju automaticky na cisarak, alebo budu skusat normalne- a toho sa teda bojim 😒
baby planujete si niektora pomoct s epiduralkou? ja pravdepodobne ano, aj ked do vcera som si myslela, ze to nejako zvladnem, po bolestiach v noci som sa rozhodla si to trosku ulahcit /mozno/. Celu noc som bola hore na neprijemne poskakovanie brucha /akoby mala nemala dost miesta a tak neustale kopala, ze sa mi zastavoval dych/ prisli na mna aj bolesti spod bruska, ktore prechadzali az ku panvovym kostiam /pocit ako by uz isla vonku/ a za kazdym som radsej isla na WC lebo som myslela ze sa pocikam a niekedy aj pokakam. Volala som doktorovi, ktory povedal, ze ak to neprestane do par minut nech volam pohotovost. Casom to preslo, ale opakovalo sa to. tak dufam, ze este par tyzdnov vydrzime a porodime v termine. Aspon ma to prinutilo si pobalit tasku do porodnice :D
Kočky, koukla jsem na FB na Rossalindu, a malá už je opravdu na světě. Možná by tu o tom chtěla napsat sama, míry, váhu, fotky, ..tak to nechám na ní, ale kdo je v naší FB skupině, klepněte si na ní a můžete se pokochat 😵
@juliankaaa Já mám termín 25.2. a jsem ve 34 týdnu, tak doufám že se ještě otočí a kdyby ne, tak se nedá nic dělat. Tady u nás je to prý automaticky císař.
@petpop to mas pravdu,jasom vcera manzelovi povedala,ze uz iba dva dni do roboty a mame vikend pre seba,tak sa na mna tak skaredo pozrel,ze ci ma ist aj v sobotu do roboty.a ja,ze preco ,ved je streda a on mi na to no nie,stvrtok,a ci som uz na tom s pamatou tak zle ,ze neviem ani aky je den
@lucka_89 tak pohlaví víme,ale neříkáme to nikomu,je jen pár vyvolených,kteří to vědí. 😉 🙂 Ale je to pro mě takový divný,u dcery jsme to nevěděli a bylo to lepší to nevědět a hlavně to pak byloo krásné překvapení na sále.Asi i proto,že mi všichni tipovali kluka a s holčičkou nikdo moc nepočítal 🙂

Ahojte maminky-februárovky.. 😉 ..Ja som sem tiež ešte na začiatku tehu prispievala,len potom sa nám vyskytli rôzne problémy,ako zlé tripple testy a následne amniocentéza,potom placenta praevia a stále niečo..no čo,ja už musím mať asi všetko..a preto ani nebol čas sem k vám prispievať,ale kde tu si vás prečítam.. 🙂 ...a teraz keď pomaly finišujeme,tak zase bojujeme s problémom,že malinký v brušku je "malinký"...Preto by som vás chcela poprosiť,na váš názor.. 😵 ..Bola som na ultrazvuku v 34 a 2 dni /čiže 35 týždeň/ a drobček váži len 1968g... ☹ To už spozornela aj moja doktorka,že vraj sme maličkýýýýýýý 😕 ..No na 35 týždeň nemať ešte ani 2 kilečká.. ☹ Tak sme dostali liečiky Oxyphyllin a papať a papať...na budúci piatok ideme znova na ultrazvuk a keď nenaberie drobček ako má,tak šup nemocnica...Nemáte s tým niektorá skúsenosť? Pekný dník vám prajem...