Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
Jo a co u doktora - testy krve musim opravdu opakovat. Nezna se jim zelezo, ze pry to vypada na anemii a co me udivilo, budou mi delat i krevni testy na stitnou zlazu, ze se jim tam taky neco nezda...? Nevim, nevyznam se v tom.. Uvidime, az budou vysledku. Na krev jdu v pondeli.
A super zprava, v utery mam prijit na test streptotoka poslou mi ho zadarmo do laboratore 😉
@petpop anemia v tehu,bezna zalezitost,mne lekar predpisal zelezo,teraz som uz mala vysledky krvi v norme,ja sa na stit.zlazu liecim uz par rockov,kazde rano pekne papam lieciky,aj vdaka tomu,ze mi na problem prisli,sa dnes tesim z mojich deticiek 😉 u niekoho hormony stit.zlazy zblbnu prave az pocas tehu,tu na SK myslim uz hned pri prvotnych odberoch po otehotneni po novom kontroluju aj to,neviem to naisto,lebo ja som kontrolovana aj u mojej dr.
@tunylyk Jj, s tou anemii me to tak neprekvapuje, je to dost caste, a u me i dost mozne, protoze posledni mesic hodne spatne jim, vubec nemam chut k jidlu, takze to zelezo asi chybi.. ☹ A tehu vitaminy beru, ale nepravidelne, ne kazdy den.. Tak maximalne mi predepisi zelezo no 🙂
S tou stitnou zlazou me to ale trochu vystrasilo.. Resim cele tehu, ze moc nepribiram, ..a to by mohlo byt i tim, ze? Ale zas vim, ze na zacatku tehu jsem mela vsechny (i tento) testy v poradku.. No jak rikam, chytrejsi budeme az budou vysledky..
Fakt bych nerada, aby se mi ke konci tehu vynorovaly nejake problemy 😒
@kohutovci ja viem o magneziu ze je potrebne ho brat cim menej k bliziacemu sa porodu nakolko moze sposobit ze sa placenta tazsie odlucuje po porode a tym padom moze byt krvacanie vacsie, nasi lekari ho bezhlavo predpisuju. viem to od ceskej porodnej asistentky zuzany stromerovej, vydala par knih, vedie porodny dom v prahe, bola v Kosiciach 2x na prednaske o prirodzenom porode. ja sa ho snazim nebrat. samozrejme je to na tebe a kolko ludi tolko nazorov, kazdy lekar je iny, tak len aby si vedela aj o tomto.
@petpop aku mas hladinu zeleza? ja mam 114 a norma je od 125 myslim, ale tehotne maju predsa zriedenu krv tak to je vpohode aj ked aj moja lekarka stresuje a nuti mi tabletky. do porodu hlaidna zeleza pomaly klesa. ale su aj prirodzene nahrady napr zihlavovy sirup da sa kupit na www.bioterra.sk a pomaha aj pangamin a kyselina listova. mne inak okrem zeleza namerali cholesterol 8 a ze aj ke dnorma je nejakych 3,5 tak je to bezne u tehotnych...
@kokorunecka aj mne dost tecie mledzivo a neviem co s tym...to ake vlozky ci tampony davas do podprsenky? ja vsetko dookola periem a uz ma to nebavi.
@tunylyk Ja sa už veľmi teším, keď sa narodí a budem môcť dojčiť, tak dúfam, že mi to vyjde a nebude princezná po mne... Ja som po cca mesiaci stagnovala úplne.. 😀
@kohutovci aj ja som za prirodzeny porod a okrem epiduralu nechcem ani oxytocin aby mi davali. telo si ho samo produkuje a citala som ze ked ti ho dodaju (kvoli urychleniu - kvoli comu inemu) tak bolest je ovela intenzivnejsia a potom dalsi krok nasleduje epidural...tak najprv zvysia bolest a potom nasadia lieky proti bolesti miesto toho aby nechali veci plynut svojim tempom. pisem si porodne prianie pretoze par veci chcem prebrat s primarom porodnice.
@bianca2 Vieš čo, ja som si v Tescu kúpila klasické "Tampóny do podprsenky pre dojčiace matky". Značka Tesco.
Niekto na ne nadáva, ale mne vyhovujú.. 😀 Tak isto ich stále vyhadzujem jak by som vyhadzovala aj tie drahé 😀
@petpop no nepriberam ani ja,neviem vsak ci to ma priamy suvis so stitnou zlazou,pretoze ja som uz na liekoch a to dlhodobo,v tehu mi dokonca davku upravili,ved uvidis,co ukazu krvne testy,ja priberanie neriesim,do tretice je to u mna rovnake,dokonca teraz od kedy som zistila,ze som tehu som pribrala +7kg,no a k poslednej poradni z toho odisli 2kg,kedze je drobec dost velky a nic mu nechyba tak sa vytesujem,ze si berie z mojej starej slaninky 😀
babule ja letim,ak sa podari,tak este dnes nakuknem,musim dat do poriadku detvaky,pomaly ich ulozit a uprat at spust,ktoru narobili,nech tatika nezlozi v noci medzi dverami,ked pride 😀
@bianca2 To ja nevim jake mam hladiny zeleza v krvi. Neukazali mi posledni vysledky, jen me poprosili, jestli bych testy mohla udelat jeste jednou, ze se jim ty vysledky zeleza a stitne zlazy nepozdavaji 😒 Doktora mam opravdu dobreho, a verim, ze jestli nebude opravdu treba, nebude me zbytecne rvat zadnyma tabletkama 😉
@petrusew Ja se divim, ze Te vubec nechavaji tak dlouho cekat a riskuji, ze fakt muzes zacit rodit prirozene.. 😒
Na jednu stranu je dobre nechat dopect miminko jak nejdele, ale kdyz se rika, ze od 37 tydne je vse OK, divim se, proc uz te na toho cisare neobjednaji..
ahojte žienky, práve som sa vrátila z pokecu s bývalými kolegynkami. Dali sme si fajnovú horúcu čokoládu s dvojitou šľahačkou a marlenku a idem streliť. mňaaaaam 🙂 🙂 🙂 Malá dnes v škole roztrúbila že Tomáško sa narodí v nedeľu! Tak tajne dúfam,že má pravdu, lebo už som širšia ako dlhšia a malý sa chce asi prekopať von 😉 Brucho bolo celé dopoludnie ako skala a teraz robí mexické vlny. Som zvedavá na víkend a veštecké schopnosti mojej dcérenky 🙂 🙂 🙂
@petpop zisti si tie hladiny zeleza, ked uvazis ze treba, mne vsetky vysledky pripinaju do tehotenskeho preukazu a tam pisu aktulany vysledok a aka je norma - rozmedzie. viem ze niektori lekari zbytocne stresuju, moja je prilis precizna a stresovala uz pri hladine 121 pricom norma je od 125 ale pre bezneho cloveka nie tehotnu zenu....
@vrabciatko Hih, to si sama vymyslela 🙂?
@petrusew držím palce ať malá opravdu vydrží do toho 38 tt a nebyl to nějaký překotný císař. Ale holčičky jsou rozumné, tak bude určitě i ta tvoje 🙂 😉
já poslední dny studuju na netu pořád dokola ty látkové pleny a vůbec z toho nejsem moudrá 😠 ale už se snad trochu začínám orientovat co je co. Teď ještě zjistit jakou značku nejlépe koupit a kolik čeho. No asi zkusím ze začátku jen pár kousků, ať si udělám představu a budu je zatím kombinovat s jednorázovkama.
@eniciatko ona ma už týždeň posiela pre bratčeka do pôrodnice, a ja keď som prišla v utorok z poradne som medzi rečou spomenula, dr. vyjadrenie že to môže byť aj do konca týždňa. Ona si to už vydedukovala sama 😉
a jak tady píšete o tom mlezivu - až teď jsem si uvědomila, že při prvním těhu už mi dávno teklo a nosila jsem vožky do podprsenky a teď vůbec nic 😖 snad jen dvakrát v noci. Tak snad se to rozjede, protože s minulým začátkem kojení byly trošku potíže, tak bych si to nechtěla zopakovat. No ale nakonec jsme to zvládly 🙂
Když tak přemýšlím, tak u mě se mlezivo taky ještě neobjevilo. 😕 Při prvním se objevilo už někdy kolem 6m a teď nic ještě.
Me uz se mlezivo pomalicku taky spousti, pred par tydny jsem mela pravidelne na podprsence mokre mapy nebo rano na pyzamu. Ted uz to neni kazdy den pravidelne, ale i tak strasne moc doufam, ze kojeni s malickym budeme zvladat 😵
@vrabciatko to je herečkaaaa 🙂těší se na mimi, a třeba to tak vyjde 🙂
Tak jen v rychlosti vás ještě zdravím,před chvilkou jsme se vrátili z návštěvy a teda nějako mi není vůbec dobře,ale jako celkově po těle,takovej zvláštní pocit,vůbec nevim co to je za zvlštní stav?!!!Doufám,že v noci nepojedem!!!!Ještě bych chtěla aby tam mimoušek tak 2 týdny vydržel!!!
Akorát vás asi nedočtu,to nemám šanci nadrbali jste toho moc 😀
Vařím vejce na španělský ptáčky a ještě je musim dnes upéct,ale už bych se nejraději viděla v posteli.
@petrusew tak nech pekne vydrzi,co najdlhsie 😉
@kokorunecka existuju inak aj latkove tampony,ktore sa daju prat 😉
@ivce my budeme latkovat,plienocky je fakt dobre najskor kupit po kuse viac druhov,aspon oskusas,co viac vyhovuje 😉 a pre zaciatok som hlavne kvoli vyskusaniu kupovala aj plienocky z bazarika od mamiciek 😉 a ked chces tak nakukni do diskusie o latkovych plienockach aj na cz aj na sk koniku su 😉 babule urcite poradia
dnes asi definitivne miziiim,chlapci su rozdivoceni,bude dnes dlhy vecer,tak sa drzkajte a ak nemusite,este nerodte,vsak este chvilku vydrzime,no nie? 😉
@kokorunecka som si myslela, podla mna ta uz tiez nechaju az do porodu to by bolo divne. ved od 38tt je normalne rodit tak co im vadi?
to co je za blbost jak moze stat cez tyzden 100e a cez vikend 150e. tak toto je sila to zdravotnictvo. drz sa
@petpop tak to mas fajn a cosa tyka stitnej zlazy,nemaj strach,niekedy sa stav a,ze su horsie vysledky,ale nie je to nic hrozne.ja sa na nu liecim uz 13rokov,ale ked somotehotnela,zrazu mam vysledkyv norme,az mi dr. na endokrinologii povedal,ze som mala otehotniet uz skor,tak snad to tak bude aj po porode

Cau holky, jsem doma z kavicky. Moje "novotehotna" kamaradka je v 7tt., tak jsem si fajne zavzpominala na ty zacatky, porozdavala rady 😀 a ted nezbyva nez drzet palecky 😉 Unavena jsem jak kun, a to jsem dnes zhresila, a dala si misto jedne ranni kavy i jednu teda odpoledne..
Povim Vam uprimne, ze uz vam trochu zavidim vsechny ty priznaky blizicich se porodu.. Ja teda nechci rodit uz ted, ale pasovalo by mi, kdyby mi nekdo rekl "ano pani, bude to tehdy a tehdy za 3 tydny jste 3" 😀