Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@veronika254 a čo si už troška otvorená, či ako? lebo ja mám termín skoro ako ty a ja budem chodiť teraz každý týžden.
@hanus177 ahoj len musíš dať maličké do autosedačky, a v perinke ho tam nedáš.
@katkamyska máme požičanú špeciálnu vaničku, ktorá sa dá upevniť v aute... mala som ju aj pri malej asi cca 6 týždnov a bola som s ňou spokojná
@katkamyska lekar povedal ze mam taky krvavy vytok ale ze slabsi a drobec tlaci uz s hlavickou ... tak podla toho mi to povedal .... ja som mala okolo 6mesiaca komplikacie .... a teraz mi tvrdne brusko kazdu chvilku a bolesti v krizoch mam take ze sa nedaju niekedy ani vydrzat ale predycham a prejde to.... aj ja uz teraz zacnem chodit kazdy tyzden ale povedal ze mozno ani to nestihneme 🙂))
@veronika254 a čo s malinkým, už je celkom vyvinutý, alebo berieš injekcie na dozretie pľúc? Som prekvapená, že ak má podozrenie na predčasný pôrod, tak ťa neposlal hneď na hospitalizáciu....
Držím palce, nech všetko dopadne dobre
@hanus177 aj ja sa divim tomu ze to nehal takto ze ked sa narodi tak sa narodi ...dufam ze maly vydrzi aspon do toho februara 🙂)) a to mu tatik vcera cely cas rozpraval nech sa narodi na valentina nech si to lahsie zapamata 🙂))
@nejra aj mne malinká leží takto 😉
@hanus177 tak to daj do toho väčšieho 😉 , ja tiež nemám zimný overal ale nachystám do vajíčka fusak a uvidíme ako bude, ja asi nachystám viac a uvidíme ako bude veď auto odvezie 😀
@veronika254 treba čo najviac ležať, aby malinké netlačilo na krčok, každý týždeň sa teraz počíta, držím palce aby ste čo najdlhšie vydržali 🙂
@kristinaanna dakujem ... no a snazim sa oddychovat najviac jak sa da 🙂
@veronika254 skus si pripadne aj nieco pod nohy podkladat, aby si co najmenej krcok zatazovala...mne 2 mesiace hrozil predcasny...a naucila som sa aj spavat tak, ze mam deku..pod zadkom aby som krcok odlahcila...a asi sa oplatilo..lebo hoc maly nanho pekne tlaci uz dlhu dobu..tak on stale drzi
@veronika254 ahoj aj ja som sa dnes dozvedela že mám polihávať. Otváram sa a mám vydržať aspoň 2 týždne. Ale nič ma nebolí. Včera monitor v pohode. Tak hádam to nejako doklepeme... 😀
@6mia6 absolútne nechápem načo ti kážu kľud, keď v 37.tt je dieťa komplet donosené.Navyše ako 2. rodička sa otvárať môžeš oveľa skôr. Ja som pri druhom bola otvorená pre prst voľne od 27.tt a nič s tým nerobili, žiaden kľud, skôr naopak a prenášala som. 😎 Potom porodiť 4 kg živej váhy, s obrovskou 38cm guľatou hlavičkou bol zážitok za všetky drobné. Malá bola komplet oškretá, petechiová, cyanotická, lebo sa nadýchla plodovky, mala obtočený pupočník okolo krku a zlomenú kľúčnu kosť vďaka potermínovému pôrodu, čo ledva preliezla cez panvu.....ja teda porodím radšej zajtra ako v 41.tt alebo nedajbože 42.tt.
Ahojte kočky 🙂 ja mám tiež pocit, že sa začnem za chvíľu kotúľať. V noci sa mi zle spí, mám preležaniny, na chrbte keď ležím bolia ma kríže a na pravom boku neviem spať, lebo malá ma kopne, aby som sa otočila 🙂 Máte nejaký babský recept na lepší spánok? 🙂
@nejra Ahoj, mňa tiež bolia hrozne kríže a medzi lopatkami chrbát. Vidím, že mám termín deň po tebe. Kde budeš rodiť?
@6mia6 a môj lekár sa len smeje a tvrdí mi sebaisto, že do tretice aj 4,5 kg porodím ako malinu, len tak, že si poviem pfu a bude vonku. Absolútne nikoho netankuje, že to bolo na hranici možností a myslela som, že sa tam zlienim z kože. Rodiť 3650 g a 4000g bolo sakramentsky cítiť, hlavne ten iný tvar hlavičky urobil peklo. Ďalšie v poradí bývajú ešte väčšie, a nerada by som , aby sa zaseklo bábo v pôrodných cestách a odnieslo si to s doživotnými následkami.
@martina77ba v tt, budem, robila som tu aj sestricku, aj som z tt,tak tu budem u nas
@martina77ba ja dnes spim na zemi...do matrace sa uz uplne vnaram a sposobuje mi to strasne bolesti...

ajojte tak dnes som mala poslednu poradnu u svojho gynekologa uz nas caka len v porodnici ale ako mi povedal doktor ze sa tam mozno ani nedostanem ze mam ocakavat ze drobcek pride na svet skorej tak teraz ani neviem ci sa mam tesit ci to nebude aj skoro ......