icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

veronika254
24. jan 2012

ajojte tak dnes som mala poslednu poradnu u svojho gynekologa uz nas caka len v porodnici ale ako mi povedal doktor ze sa tam mozno ani nedostanem ze mam ocakavat ze drobcek pride na svet skorej tak teraz ani neviem ci sa mam tesit ci to nebude aj skoro ......

katkamyska
24. jan 2012

@veronika254 a čo si už troška otvorená, či ako? lebo ja mám termín skoro ako ty a ja budem chodiť teraz každý týžden.

katkamyska
24. jan 2012

@hanus177 ahoj len musíš dať maličké do autosedačky, a v perinke ho tam nedáš.

hanus177
24. jan 2012

@katkamyska máme požičanú špeciálnu vaničku, ktorá sa dá upevniť v aute... mala som ju aj pri malej asi cca 6 týždnov a bola som s ňou spokojná

veronika254
24. jan 2012

@katkamyska lekar povedal ze mam taky krvavy vytok ale ze slabsi a drobec tlaci uz s hlavickou ... tak podla toho mi to povedal .... ja som mala okolo 6mesiaca komplikacie .... a teraz mi tvrdne brusko kazdu chvilku a bolesti v krizoch mam take ze sa nedaju niekedy ani vydrzat ale predycham a prejde to.... aj ja uz teraz zacnem chodit kazdy tyzden ale povedal ze mozno ani to nestihneme 🙂))

hanus177
24. jan 2012

@veronika254 a čo s malinkým, už je celkom vyvinutý, alebo berieš injekcie na dozretie pľúc? Som prekvapená, že ak má podozrenie na predčasný pôrod, tak ťa neposlal hneď na hospitalizáciu....
Držím palce, nech všetko dopadne dobre

veronika254
24. jan 2012

@hanus177 aj ja sa divim tomu ze to nehal takto ze ked sa narodi tak sa narodi ...dufam ze maly vydrzi aspon do toho februara 🙂)) a to mu tatik vcera cely cas rozpraval nech sa narodi na valentina nech si to lahsie zapamata 🙂))

kristinaanna
24. jan 2012

@nejra aj mne malinká leží takto 😉

kristinaanna
24. jan 2012

@hanus177 tak to daj do toho väčšieho 😉 , ja tiež nemám zimný overal ale nachystám do vajíčka fusak a uvidíme ako bude, ja asi nachystám viac a uvidíme ako bude veď auto odvezie 😀

kristinaanna
24. jan 2012

@veronika254 treba čo najviac ležať, aby malinké netlačilo na krčok, každý týždeň sa teraz počíta, držím palce aby ste čo najdlhšie vydržali 🙂

furi2012
24. jan 2012

@hanus177 david, filip, dominik. s tym obleckom to mam nachystane podobne. mam ponozky, rukavicky a ciapocku, body, dupacky, overal a este fusak do sedacky s kapuckou. keby bolo velmi chladno, tak babo este prikryjem dekou.

veronika254
24. jan 2012

@kristinaanna dakujem ... no a snazim sa oddychovat najviac jak sa da 🙂

jancag
24. jan 2012

@veronika254 skus si pripadne aj nieco pod nohy podkladat, aby si co najmenej krcok zatazovala...mne 2 mesiace hrozil predcasny...a naucila som sa aj spavat tak, ze mam deku..pod zadkom aby som krcok odlahcila...a asi sa oplatilo..lebo hoc maly nanho pekne tlaci uz dlhu dobu..tak on stale drzi

mananenka
24. jan 2012

@andryskam
@nejra
@hanus177 No kočky..tak sme pekne bruškatééé 😉 No určite zavážia východzie proporcie..Ja som bola vychrtlinka,tak asi preto sme neni až taký veliký.. 😉

andryskam
24. jan 2012

@mananenka Já žádná vychrtlinka nebyla 🙂 Taková normální, ale šlo mi to fakt vyloženě do břicha 😀 Až mám strach, jak to bude vypadat až porodím. Ono i když jsem mazala a mazala, tak mi stejně dost popraskalo ☹

andryskam
24. jan 2012

@mananenka Koukala jsem na tvůj profil a ty máš fakt pidi bříško 😉

6mia6
24. jan 2012

@veronika254 ahoj aj ja som sa dnes dozvedela že mám polihávať. Otváram sa a mám vydržať aspoň 2 týždne. Ale nič ma nebolí. Včera monitor v pohode. Tak hádam to nejako doklepeme... 😀

nejra
24. jan 2012

@mananenka mensie sa rodia lepsie a mozno bude aj cez 3500g...to tiez niekedy nezalezi od toho ake je brusko velke 🙂 ...mozem mat na brusku vela tuku,ale babo bude male...to je individualne...moja mama pribrala so mnou cez 30 kg a ja som mala 2690 g 🙂

bebel
24. jan 2012

@6mia6 absolútne nechápem načo ti kážu kľud, keď v 37.tt je dieťa komplet donosené.Navyše ako 2. rodička sa otvárať môžeš oveľa skôr. Ja som pri druhom bola otvorená pre prst voľne od 27.tt a nič s tým nerobili, žiaden kľud, skôr naopak a prenášala som. 😎 Potom porodiť 4 kg živej váhy, s obrovskou 38cm guľatou hlavičkou bol zážitok za všetky drobné. Malá bola komplet oškretá, petechiová, cyanotická, lebo sa nadýchla plodovky, mala obtočený pupočník okolo krku a zlomenú kľúčnu kosť vďaka potermínovému pôrodu, čo ledva preliezla cez panvu.....ja teda porodím radšej zajtra ako v 41.tt alebo nedajbože 42.tt.

martina77ba
24. jan 2012

Ahojte kočky 🙂 ja mám tiež pocit, že sa začnem za chvíľu kotúľať. V noci sa mi zle spí, mám preležaniny, na chrbte keď ležím bolia ma kríže a na pravom boku neviem spať, lebo malá ma kopne, aby som sa otočila 🙂 Máte nejaký babský recept na lepší spánok? 🙂

martina77ba
24. jan 2012

@nejra Ahoj, mňa tiež bolia hrozne kríže a medzi lopatkami chrbát. Vidím, že mám termín deň po tebe. Kde budeš rodiť?

6mia6
24. jan 2012

@bebel tiež ma napadol takýto katastrofický scénar. to ste si teda užili. 😖 Asi pôjdem zajtra do mesta na nákupnú turistiku a uvidíme. 😀

mimmi77
24. jan 2012

@suzamen gratulujeeem, pekne si to potiahla 🙂 hlavne nech ste všetci zdraví !!!!!!

kessinka
24. jan 2012

@cizu @suzamen gratulujem, a prajem hlavne veľa veľa zdravíčka, nech vám prinášajú ešte veľa veľa radosti 🙂

bebel
24. jan 2012

@6mia6 a môj lekár sa len smeje a tvrdí mi sebaisto, že do tretice aj 4,5 kg porodím ako malinu, len tak, že si poviem pfu a bude vonku. Absolútne nikoho netankuje, že to bolo na hranici možností a myslela som, že sa tam zlienim z kože. Rodiť 3650 g a 4000g bolo sakramentsky cítiť, hlavne ten iný tvar hlavičky urobil peklo. Ďalšie v poradí bývajú ešte väčšie, a nerada by som , aby sa zaseklo bábo v pôrodných cestách a odnieslo si to s doživotnými následkami.

amrash
24. jan 2012

@cizu
@suzamen
Devcata, moc gratuluji k vasim miminkum a preji jim dlouhy, stastny a pozehnany zivot!

6mia6
24. jan 2012

@bebel tak to si nepraje nikto. Keby ten batoztek mal kadial liezť jemu tak by nebol taký múdry. 😀

nejra
24. jan 2012

@martina77ba v tt, budem, robila som tu aj sestricku, aj som z tt,tak tu budem u nas

nejra
24. jan 2012

@martina77ba ja dnes spim na zemi...do matrace sa uz uplne vnaram a sposobuje mi to strasne bolesti...

eniciatko
24. jan 2012

@mananenka jsem 38tt a mám 91cm přes pupík a mimi prý 3kg 🙂