icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

bebel
26. jan 2012

@veronika.86 neviem ako dopadla....mňa prepustili po 4 dňoch. Ona sa tam zrejme zotavovala trochu dlhšie.
Inak aj pri prvom pôrode tam bola pre zmenu 1 s laktačnou psychózou a tá im vyskočila z okna . takže najprv ju brali na traumatológiu a potom na psychiatriu. 😅
Tentoraz idem do Kocha, rodím definitiívne posledný krát v živote a chcem mať istotu, že všetko bude konečne prebiehať hladko a v súkromí a že sa nebudem musieť otravovať so sestričkami, vizitami a inými veľkonemocničnými procedúrami a procesmi.

veronika.86
26. jan 2012

@bebel Tak to si mala akcne pobyty v nemocnici.. 🙂 dufam ze budes s Kochom spokojna a kde si rodila predchadzajuce deticky?

hanus177
26. jan 2012

Tak z dnešného žehlenia nebolo nič 😝 Od obeda polihujeme aj s Barborkou, je zlatá vidí, že mi je dnes nanič tak ležká pri mne a pozeráme rozprávky a hráme sa 😀
inak dnes na prietokoch nám vyšlo, že náš prcek má 33OO g, ale mám to brať orientačne, ale dúfam, že má aspoň tie 3 kg, ja za posledných 14 dní +1kg 😵

bebel
26. jan 2012

@veronika.86 v Trenčíne 🙂

kristinaanna
26. jan 2012

ja viem tak, že pôrod od 38 tt do 42 tt je v termíne, pred je predčasne a po prenášanie, 🙂

kristinaanna
26. jan 2012

@hanus177 tak to je dosť 😉 mne povedala 3000 g a prvá mala pri narodení 3620 g takže to ešte môžme dobehnúť 😝

oluska88
26. jan 2012

toto je uz nad moje sily,uz nevladzem.nas syn musi kazdy vecer strajkovat katastrofalnym revom,ako keb ho rezali.Este niesu dvaja a nechcem uz teraz vidiet,ako to uspavanie bude u nas vyzerat.Uz je velky a cim ma castejsie sam zaspavat,tym je to horsie.

hanus177
26. jan 2012

@oluska88 no my chvalabohu takýto problém nemáme, malá vypije mliečko dám ju do postielky a odídem. Ale tiež neviem ako to budeme riešiť pri druhom bábu, asi budem musieť zo začiatku spávať v druhej izbe. Rozmýšľala som nad tým, že presťahujeme malú do detskej, ale zdá sa mi to skoro, keď sa ešte sem tam v noci budí...... no uvidíme po príchode z pôrodnice 😀

bebel
26. jan 2012

@kristinaanna reálne už v 42.tt režú, ak nič nevyvolajú oxytocínom 😎
http://zena.atlas.sk/desiaty-mesiac-tehotna-riz...
http://www.choredieta.sk/index.php/novorodenec-...
Keď som rodila Bibu 40tt+5d a už mala 4 kg, 38 cm obvod hlavičky, zlomenú kľučnú kosť, komplet bola oškretá(na hlave, na chrbte, zadočku, mala po tele krvné podliatiny, bola nedokysličená (fialové sfarbenie) , miesto bielka v očiach, mala komplet červené popraskané žilky.
V 42.tt by mi už neprešla cez panvu.

veronika.86
26. jan 2012

@kristinaanna ako vravi bebel,42 tt je hranicny,od ukonceneho 40 tt uz podla lekarov prenasas a riesia vyvolanie porodu ,alebo cisarsky rez,dlhsie ako do ukonceneho 42tt ta nenechaju tehotnu,lebo uz ani placenta si neplni funkciu ako ma,nehovoriac o velkosti babatka..u nas boli vsetky babatka vzdy skor a ja uz sa blizim k terminu 🙂 ale dufam ze prenasat nebudem

martina77ba
27. jan 2012

Ahojte 🙂 má niektorá z vás termín okolo 23.2. a bude rodiť na Antolskej?

ivka_marek
27. jan 2012

Ahojte,prepacte ze vam tu takto vstupujem, ja som bola decembrovka 😉 chcem vam ponuknut. Jednorazove plienky,, mojej dcerke su uz male a este mam dost baleni,rychlo rastie 😉 mam na predaj 2 a pol balenia Pampers premium care. To je asi najlepsie co teraz na trhu je. Jedno balenie stoji v obchode 13,99 (zistovana cena v Tescu, DMke a 101 drogerie) ja by som vam dala balenie za 13 takze dokopy 33,50. Potom mam 3/4 balenia Huggies, odprorucam ich do porodnice, ked dietatko sa velmi nevrti a kaka len smolku. Ja som ich na skusku kupila malej ked mala 4 tyzdne a precikala mi ich, uz bola take zive striebro 😉 toto je mensie balenie ako pampers ,tie su tusim 76 ks v baleni, huggies je do 60tky (ak je to nove balenie neotvorene). Tieto by som dala za 6 €.Predpokladam podla mojejj dcerky, tieto plienky co ponukam mate tak na prvy mesiac. Dokopy vsetko za 38.50. Najlepsie zaujemkyna z Ba.

ivka_marek
27. jan 2012

@martina77ba ahoj,nemozes spat? 😉pozri si prosim moju spravu- vid vyssie.

oluska88
27. jan 2012

@hanus177 u nas bolo zo zaciatku vsetko ok,ale po tyzdni sa to zmenilo.

luckyhoney
27. jan 2012

@oluska88 my si také užívali opravdu histerické řvaní před spaním a to v době kdy jsem malou přestěhovala do jejího pokojíku, trvalo to tak 2 měsíce než se tam naučila pěkně usínat a museli jsme přidat čtení pohádek, které ji báječně uklidní a pak pěkně usne, samozřejmě necháváme svítit i noční světýlko, které zhasínám až když vím že tvrdě spí. Jsem ráda, že jseme jí pevedli do pokojíku už někdy v říjnu protože tohle absolvovat s mimuškem by bylo náročné. Ale ono se to zase všechno může změnit až Agátka bude na světě..... Držím palce ať to tvého lumpa brzy přejde.

kristinaanna
27. jan 2012

@bebel
@martina77ba súhlasím s vami 🙂

kristinaanna
27. jan 2012

@oluska88 no moja malá má 4 a už dva mesiace spáva pri mne v posteli posledné dva týždne je to s plačom a a musím byť pri nej, aj keď už dávno spávala sama, a aj zaspávala sama po prečítaní rozprávky 😒

luckyhoney
27. jan 2012

Myslím, že děti cítí že se blíží příchod "konkurence" 😒 Val se třeba na mě daleko víc lepí.. ale spaní zatím ťuk, ťuk, ťuk...

kristinaanna
27. jan 2012

@luckyhoney ja ešte čakám, že čo bude potom 😉

bebel
27. jan 2012

@kristinaanna My sme to s Brunom riešili pri Bibi tak, že manžel uspával jeho s rozprávkou, kým som malú kojila. Keď som ju odstavila, vymenili sme si to s manželom, on uspáva Bibi a ja čítam rozprávku Brunovi. Otvorene nežiarlil, ale snažil sa všelijako strhnúť pozornosť na seba a dodnes má kopec požiadaviek, skôr Bibi je odsunutá na vedľajšiu koľaj, alebo sa prispôsobí aktivitám (ona aj veľmi chce), ktoré robí o 3,5 roka starší brat. 🙂
Uvidíme, ako to budeme teraz zvládať . Bibi je ešte malá a moc s nami nekomunikuje, ona je taký mlčanlivý partizán, čo je strašne sebestačný...len sa zakráda obslúži, vylezie kamkoľvek a je strašne tvrdohlavá, keď si niečo zaumieni, za ten svet ju nedokážem stopnúť...je schopná zopakovať to aj napriek zákazu 150 x.
V tomto je taký kamikadze, nikdy človek nevie, kde sa pokúsi o nejaký úraz. Preto ju asi odovzdám svokre minimálne na pol dňa, kým ju nezoberú niekam do škôlky- lebo ju neustriehnem.

oluska88
27. jan 2012

tak sa mi dnes nic nechce...ani sa necitim bohvieako.

petja
27. jan 2012

Ahojky,tak včerejší poradna dopadla skvěle.Chytla sem super doktorku,dost sme pokecaly,na porod se těším už moc,včera sem holčičku viděa na utz a už se na ni tááák těším,je tak miloučká.Odhad porodní váhy je 3,8kg,tak uvidime jak to nakonec bude. Asi bude řádně dlouhá,páč jak hledala nožku na změření kvůli tomu odhadu,tak jsem měla utz až pod prsy 😀
Jinak mě hodně překvapil čím dál alternativnější přístup naší porodnice.K tlumení bolestí rajský plyn,homeopatie,masáže,aromaterapie,jsem příjemně napjatá 😉
Jinak na porod to min.týden nevypadá,otevřená max na prst,na KTG sem malé musela domuvit,páč chrupkala tak aby mě nehonili od čerta k ďáblu,že je málo aktivní a kdovíco.Dala si říct a pak jím to tam pokopala a byli spoko.
Takže se ani nekroutili,že sem to ukecala na kontrolu až za dalších 8dní 😉

danka483
27. jan 2012

@petja jééj super a tíško závidím takú pôrodnicu, lebo u nás.... 😒

hanus177
27. jan 2012

@petja A ako si dohovorila malej aby kopkala??? Mne tiež včera robili KTG a náš šibal sa nechcel pohnúť ani za svet 😝 skúšala som si škrabkať bruško, meniť polohu, ale on nič......

hanus177
27. jan 2012

Inak dnes mám úspešne za sebou polovicu žehlenia 😀 Ale už ma začali bolieť kríže a nohy, tak teraz oddychujem 😵

petja
27. jan 2012

@hanus177 no,vím jak na ni,ona je hrozně komunikativní,stačí na ni pomyslet,domluvit jí 😉

oluska88
27. jan 2012

@petja to je pekne,ze sa tesis na porod a na vasu bambulku.a ked ti povedali co si mozes vybrat aby si mala lepsi porod to je iba plus.inak podla toho,co pises tak malinka pekne narastla.

petja
27. jan 2012

@oluska88 bude jí kus,to je jasné.po porodu nechci malou měřit,natahovat ji,na to bude času dost,ale myslim že bude dlouhá,cítim ji fakt v celém břichu 😀
no ty prostředky k tlumení byly na nástěnce a v brožurce,to se mnou nikdo neprobíral,já jsem ale dost překvapená,že např ta homeopatie je tam tak prosazovná,přeci jen to není zvykem.Jsem za to ráda

oluska88
27. jan 2012

@petja je to na nieco dobre.a v kazdej nemocnici by malo byt toho co najviac na vyber.aby kazda rodicka mala dobry pocit z porodu.Aj mne sa paci,ze je toho u nas na vyber docela dost.a personal na paradu.

bebel
27. jan 2012

@petja keby som si mohla vybrať, tak by som rodila vo vode, ale na kolenách zapretá do okraju vane....
ale aj toto je super http://www.youtube.com/verify_age?next_url=/wat...
Bohužiaľ tu široko ďaleko taká možnosť nie je...jedine žeby ešte doma 😅
Dúfam, že aspoň v sprche budem môcť byť, to mi pomáhalo po stojačky a zapretá počas kontrakcií do 8 cm.