Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@veronika.86 tak mne teraz v utorok v poradni povedal ze to mozme ocakavat nakolko zevraj mi kleslo brusko dost nizko a po vysetreni povedal ze maly tlaci na krcok ... tak tiez teraz pri kazdej bolesti uz dufam ze su to uz tie prave 🙂))
@veronika254 To je super.. 🙂 pozeram ze mas este mesiac do porodu,ale to uz je ok,ja som tiez dufala ze by mala mohla byt skor,ale nejako sa blizime k terminu,uz som ubolena,velka,nemotorna a strasne sa tesim na babatko a pri kazdom pichnuti cakam ci pride dalsie,alebo mrchy poslickovia neprestanu,ale zatial nic.. 😒
@veronika.86 no ved to ze mam az mesiac ale babatko uz tak tlaci...a presne pripadam si taka velka nemotorna ubolena... len som si vsimla ze podbruskom my to tak dajak navrelo ...opuchlo alebo jak bych to pomenovala 😀
@veronika254 No ked uz sa tam tlaci hlavicka,tak sa necudujem.. 🙂 ale rodit v 9tom mesiaci je uplne v poriadku,ja by som to brala kludne uz aj pred troma tyzdnami..to cakanie je nepohodlne 🙂 a chystas sa rodit v Bratislave?
ahojte, dnešná poradňa dopadla ok, bola som aj na ctg monitore, malej sa nejak nechcelo hýbať, ale všetko ok, mame 3 kg, takže už by to aj mohlo byť 😉 dalšia poradňa už o týždeň, doktorka povedala že ešte také dva týždne určite, tak uvidíme 😉 , už len nachystať tašku,
u nás do pôrodnice sa tiež nosí všetko okrem oblečenia pre bábo
@loretana ahoj ja mam termin 22.2 Chlapec prosim ta a uz je aj nejaka sukromna skupina ci ??
Ahojte, tak aj ja mám dnešnú poradňu úspešne za sebou 😀 Malý na ctg monitore štrajkoval-nechcel sa ani pohnúť, teraz si to vybíja na "sucho" 😝 Prietoky tiež o.k. Ale, tiež sa zdá, že pôjdeme von skôr, placenta je už dozretá, tak mi dnes pre istotu brala aj krv na predoperačné vyšetrenie, kedže idem rodiť sekciou. Na budúci týždeň sa dohodneme, či už pôjdem na poradnu do nemocnice.
Dnes mám na pláne žehliť mini vecičky, ale vôbec sa mi nechce 😖
ahojte aj ja sa pripajam termin mam 17. februara, ale tiez to vyzera na skor kedze mam aj pesar, beriem magnezium a som v kludovom rezime....uvidim v utorok idem na kontrolu....bude niekto z vas rodit v KE stara nemocnica?
ja som bola včera na poradni,už som otvorena(na kolko nepovedal cs 7)a že o tyžden aj s vecami pre istotu...nemam žiadne bolesti divne
ahojte baby, odisla Vam uz niektorej hlienova zatka? Ja som bola vcera v nemocnici na poradni a vysetrenie vnutorne bolo dost drsne a dnes rano to vyzera, ze zatka je prec. Nie som si ista, pri prvom sa mi to nestalo, ale neviem co by to insie bolo.
@veronika.86 hej rodit budem v bratislave v ruzinove prve som rodila v kezmarku tak som si podla svagriny vybrala porodnicu 🙂
ahojte baby moja mala ma 2770g a som v 36+6 a uz by som najradsej porodila :/
@skvele ajoj tak pri prvom neviem ani si nepamatam ze by mi je nejaka hlienova zatka odisla ale teraz asi vcera odislo nieco zomna take hlienove ale neviem ze ci je to ono 🙂 kedze som sa stym este nestretla 😒
@veronika254 no ja som mala toho plny papierik, ked som sa utrela, tahava konzistencia, farba tak do zlta. Pri prvom sa na take nieco nepamatam, takze tiez neviem.
@skvele To uz velmi pravdepodobne mohla byt zatka,ale kamaratke odisla uz dva tyzdnne pred porodom,takze este ti to moze potrvat,to by si mala akurat na termin...ja mam tiez este dva tyzdnne do porodu,ale uz by som kludne isla aj zajtra.. 🙂
@veronika.86 no ja by som rodila uz pred tyzdnom minimalne 🙂 haha, asi tak som z toho tento posledny mesiac nadsena. Som zvedava kedy to na mna dojde, musim si to poznacit.
@skvele ja uz od zaciatku januara cakam ze to nase dievcatko vylezie.. 🙂u nas su vsetky babatka tak o dva tri tyzdnne skor tak som myslela ze rodinna anamneza nepusti ale evidentne som vynimka a budem mozno aj do terminu..vsetci pribuzni hadaju kedy pojdeme,kazdy ma super hlasky typu "mam pocit ze teto vikend to uz bude" a ono stale nic 🙂
@veronika.86 aj moja mama ma porodila 2 tt pred termínom a sestru dokonca 3tt, obe sme mali okolo 3 kg a 49 a 50 cm. Ale nie je to evidentne dedičné 😎
Ja som sa objednala budúci piatok na masáž a mienim si dať vymasírovať aj oblasti, ktoré môžu byť spúšťačom pôrodu, uvidíme, či sa niečo podarí vyprovokovať. Keďže ani prostangladíny, či pikantné korenia a teplé kúpele so silicami pri predchádzajúcom bábätku mi vôbec nepomohli.
@bebel Vsetko tebou uvedene sme skusali uz tiez.. 🙂 a nic nefugovalo..tiez som sa zmierila s tym ze sa nemozem na dedicnost spoliehat,mamina,teta a aj strykova manzelka,vsetky mali svoje slniecka skor..len ja tu uz ako taky slonik nemotorny cakam kazdy den na nejaky naznak 🙂
@veronika.86 ale napr. spln mesiaca (má byť myslím 10.2.) má dosť vplyv na rozbehnutie pôrodov 😀 a detto nízky tlak. Keď leje alebo sneží, vtedy sa rodí štatisticky viac 😝 Zo skúsenosti mi to potvrdila kamoška pôrodníčka.
http://trnava.sme.sk/c/5736180/mesiac-ovplyvnuj...
takže spln bude 7. 2. 😎
@bebel hehe to je presne termin mojho porodu..🙂 to by som este vydrzala,ale zase ked bude plna porodnica kvoli splnu,tak nebude volny nadstandart 😀
@veronika.86 ...ani ja som to pri predchádzajúcich 2 pôrodoch nevymákla...bol full house, 10 pôrodov za 24 hod.
Z toho 1 mamičku potom bohužiaľ previezli na ARO, takže všetko sa to točilo okolo nej, či prežije a ako sa to bude riešiť- všetci sa hneď báli súdnych žalôb. 🙄
Ou,tak to je neprijemne.. ☹ chuda maminka,dufam ze to dopadlo dobre ...a v ktorej porodnici budes rodit?
@bebel Ou,tak to je neprijemne.. chuda maminka,dufam ze to dopadlo dobre ...a v ktorej porodnici budes rodit?

@veronika.86 tak druhorodicky,ze rodia skor ale aj na zaklade vysetrenia.ale ak,ze chcem vydrzat co najdlhsie,tak sa mam co najviac setrit.