Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
dobre ranko babenky....ach je tu niektora, ktora prenasa 5 dni a stale nic??? ja som uz paf z toho☹ Vcera dopadlo CTG dobre, sono ok a ze mam prist v nedelu... no som zvedava ci si ma tam nechaju alebo ma poslu znova domov...
@oluska88
@layla06 až 42.tt oficiálne vyvolávajú najprv vkladacími tabletami 😎 , neskôr oxytocínom...ak nezaberie nič, rozhodnú sa potom v priebehu týždňa pre sekciu . Vôbec ti nezávidím...ja si toto už tento raz nemienim zopakovať- som dohodnutá s mojím lekárom, že malá do budúcej soboty musí ísť von.
Dnes v noci sa narodila mojej kamoške dcérka v pôrodnici na Antolskej- sranda vyšlo jej to na stanovený TP presne, pritom je to tiež 3. bábo a hrozili jej predčasným pôrodom od polky tehu. 😎
@layla06 ja mam termin prave dnes, ale po vcerajsej kontrole to vyzera ze to tak skoro nebude. takze budem tiez "poterminovka" ako to nazvala sestricka ked ma objednavala na ultrazvuk 🙂 tiez viem tak ze az v 42.tyzdni to riesia vyvolanim, samozrejme ak by sa im nieco nezdalo tak skor... budem drzat palce, kolegyna 🙂
Včera som bola na poradni dr. povedal, že malý je malý, ale silu zato má, kope až to niekedy zabolí. 😀
@layla06 ja tiež viem že do 42 tt čakajú, kolegyňa tak prenášala 2 týždne, ale nakoniec sa malá pýtala sama von 🙂
mne tiež pri prvej prepichovali plodovku, ale to som už bola otvorená, do hodiny som porodila
no dnesna poradna dopadla dobre,vsetko je ok a uz som otvorena na spicku prsta.
kockyyyy a ktorej odchadza hlienova zatka uz par dni ??
@babatienko27 neskusala si sa opytat svojho lekara.za to nic nedas
Ozaj baby neviete či máme nejaké nové bábätká, baby čo odišli do súkromnej témy neozvali sa?
@babatienko27 mne spravil doktor Hamiltona v utorok a odvtedy v rámci hlienu mám aj stopy krvi...takže neviem....či už zátka odchádza...predtým pred pôrodmi mi odišla naraz ako kopec hlienu, tak do dlane s prímesou krvi...teraz mám hlien celý deň po trošičkách.... 😎 Fakt neviem.
Ale v utorok mi povedal doki,že voda už nie je číra, aj placenta prestarnutá a preto bude musieť ísť von do konca budúceho týždňa.
ake je tu dneska ticho...
@danka483 kokorunecka ma moja aj kohutovci urcite ako sa dostaneme do tej sukromnej som sa uz pytala neviem stale
@bebel to za kolko ti stihla prestarnut placenta ?
@babatienko27 za 39 tt? teda cca 27tt (lebo sa tvorí okolo 10-12tt 😀 )
Normálne mi teraz robil usg meral bábo, pozeral množstvo a čírosť plodovej vody a prietoky placentou....a zhodnotil to, že tento aktuálny stav malú vyženie čoskoro von...
aha lebo znama mala placentu ok az posledny tyzden zistili ze prezreta a maly musel presne na temin von
@babatienko27 to posles ziadost,na kohutovci a musis cakat kym odhlasuju a daju ti vediet.mna neprijali.
@bebel aha lebo znama mala placentu ok az posledny tyzden zistili ze prezreta a maly musel presne na temin von
Ahojte, prepacte ze sa vam tu tak votriem... nenajde sa tu mamicka cakatelka, ktora by mala zaujem o plienky pampers premium care č. 1??? je to na zaciatok-cca. prvy mesiac a pol od narodenia babatka, a su super, do 5 kg, mam dve neotvorene balenia a dve načate, z kazdeho chyba par kusov...normalne stoji v obchode nove balenie 13,99 - zistovane v Tescu, DM a 101 drogerie... ja by som posunula jedno cele balenie za 12 Euro, tie nacate by sme sa dohodli, musim spocitat kolko ich chyba...Mne dcerka rychlo narastla a to svokra tolko nakupila...Najlepšie zaujemkyna z Ba alebo okolia ktora chodi do Ba. Dakujem
mna uz porazi z mojho syna.behom chvilocky,co som upratovala jeho hracky si stihol do nosa strcit baterku ako ide do hodiniek,len o nieco vacsiu.nastastie sa mi ju podarilo vybrat.
Ahojte vsetci, tak my to mame uz za sebou. Matko ma dnes prave 1 tyzden a velmi sa z neho vytesujeme. Narodil sa o 14:03, s mierami 4000g/53cm. Porod bol s EPI - velmi doporucujem, neda sa to s prvym porovnat, vtedy sme sa naozaj natrapili, preto ak mozte, doporucujem vyuzite moznost rodit s EPI.

ja som sa v noci už chystala rodiť,do polnoci som mala pravid.kontrakcie každých 15/min.,asi 3h, a potom to prešlo...A dnes nič,len sa vrtí a kopká, ale bruško netvrdne. CTG dobre, v poradni ,tiež že opuchy nevadia ,kým nie je vyšší TK a bielk.v moči, a prísť o týždeň. Tak zase len čakať , či to znova na mňa príde...Už som čoraz viac unavená a tie opuch.nohy ma dosť večer bolia-a to mám 30r.,neviem si predstaviť ako musí zaťažovať tehot.staršie maminky-dnes som stretla v nem.jednu okolo 45-50r.-tá to musí mať ťažké...ahojte a držte sa