icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

aknajdobko
9. feb 2012

ja som sa v noci už chystala rodiť,do polnoci som mala pravid.kontrakcie každých 15/min.,asi 3h, a potom to prešlo...A dnes nič,len sa vrtí a kopká, ale bruško netvrdne. CTG dobre, v poradni ,tiež že opuchy nevadia ,kým nie je vyšší TK a bielk.v moči, a prísť o týždeň. Tak zase len čakať , či to znova na mňa príde...Už som čoraz viac unavená a tie opuch.nohy ma dosť večer bolia-a to mám 30r.,neviem si predstaviť ako musí zaťažovať tehot.staršie maminky-dnes som stretla v nem.jednu okolo 45-50r.-tá to musí mať ťažké...ahojte a držte sa

amrash
10. feb 2012

@hanus177 Jeee, ja mam taky planovany SC a vypada to zatim na 14.2. 🙂 Tak v tom nejsem sama a budu na tebe v to utery myslet!

danka483
10. feb 2012

@petja super gratulujem k bambuľke 🙂 🙂

layla06
10. feb 2012

dobre ranko babenky....ach je tu niektora, ktora prenasa 5 dni a stale nic??? ja som uz paf z toho☹ Vcera dopadlo CTG dobre, sono ok a ze mam prist v nedelu... no som zvedava ci si ma tam nechaju alebo ma poslu znova domov...

oluska88
10. feb 2012

@layla06 a nechcu ti ho vyvolat?

bebel
10. feb 2012

@oluska88
@layla06 až 42.tt oficiálne vyvolávajú najprv vkladacími tabletami 😎 , neskôr oxytocínom...ak nezaberie nič, rozhodnú sa potom v priebehu týždňa pre sekciu . Vôbec ti nezávidím...ja si toto už tento raz nemienim zopakovať- som dohodnutá s mojím lekárom, že malá do budúcej soboty musí ísť von.
Dnes v noci sa narodila mojej kamoške dcérka v pôrodnici na Antolskej- sranda vyšlo jej to na stanovený TP presne, pritom je to tiež 3. bábo a hrozili jej predčasným pôrodom od polky tehu. 😎

oluska88
10. feb 2012

@bebel to mi je divne,mne davali hned injekciu.ale vacsinou nechcu nechavat,tak dlho.

furi2012
10. feb 2012

@layla06 ja mam termin prave dnes, ale po vcerajsej kontrole to vyzera ze to tak skoro nebude. takze budem tiez "poterminovka" ako to nazvala sestricka ked ma objednavala na ultrazvuk 🙂 tiez viem tak ze az v 42.tyzdni to riesia vyvolanim, samozrejme ak by sa im nieco nezdalo tak skor... budem drzat palce, kolegyna 🙂

layla06
10. feb 2012

@oluska88 no sak neviem, bo som im povedala, ze pri prvom mi prepichli plod. vodu bo som bola uz dost otvorena a do 2 hodin som porodila... a tu v AT mi povedali na to, ze tu to tak nerobia...uvidim co bude v nedelu ci si ma tam nechaju alebo co bo v nedelu uz budem v 42☹

layla06
10. feb 2012

@bebel no pekne...som strasne zvedava ako to bude vsetko... dufam, ze zaberie prva varianta ja nechcem ziadny cisarsky pomooooooc🙂 zatial mam taky olej co si vkladam tampon nim napusteny... zevraj to je na zmäkcenie krcku...sak dam vediet...

layla06
10. feb 2012

@furi2012 joooj moja dakujem Ti a tebe drzim palec tiez....nech je porod akykolvek , len nie cisarsky.... dam vediet kazdopadne ako som dopadla v nedelu🙂

ninka09
10. feb 2012

Včera som bola na poradni dr. povedal, že malý je malý, ale silu zato má, kope až to niekedy zabolí. 😀

kristinaanna
10. feb 2012

@layla06 ja tiež viem že do 42 tt čakajú, kolegyňa tak prenášala 2 týždne, ale nakoniec sa malá pýtala sama von 🙂
mne tiež pri prvej prepichovali plodovku, ale to som už bola otvorená, do hodiny som porodila

oluska88
10. feb 2012

@layla06 ved hej,nic ine ti asi neostava.

oluska88
10. feb 2012

no dnesna poradna dopadla dobre,vsetko je ok a uz som otvorena na spicku prsta.

babatienko27
10. feb 2012

kockyyyy a ktorej odchadza hlienova zatka uz par dni ??

matulat
10. feb 2012

@nera123 ahoj tak to som rada ze je vsetko ok..skoda ze sa babo neotocilo...mna caka podarna v pondelok...
tak som zvedava.Zatial sa citim vcelku fajn, jeden den som akcnejsia a na druhy den je zo mna lazar...nepoucitelna..

oluska88
10. feb 2012

@babatienko27 neskusala si sa opytat svojho lekara.za to nic nedas

danka483
10. feb 2012

Ozaj baby neviete či máme nejaké nové bábätká, baby čo odišli do súkromnej témy neozvali sa?

bebel
10. feb 2012

@babatienko27 mne spravil doktor Hamiltona v utorok a odvtedy v rámci hlienu mám aj stopy krvi...takže neviem....či už zátka odchádza...predtým pred pôrodmi mi odišla naraz ako kopec hlienu, tak do dlane s prímesou krvi...teraz mám hlien celý deň po trošičkách.... 😎 Fakt neviem.
Ale v utorok mi povedal doki,že voda už nie je číra, aj placenta prestarnutá a preto bude musieť ísť von do konca budúceho týždňa.

oluska88
10. feb 2012

ake je tu dneska ticho...

babatienko27
10. feb 2012

@danka483 kokorunecka ma moja aj kohutovci urcite ako sa dostaneme do tej sukromnej som sa uz pytala neviem stale

babatienko27
10. feb 2012

@bebel to za kolko ti stihla prestarnut placenta ?

bebel
10. feb 2012

@babatienko27 za 39 tt? teda cca 27tt (lebo sa tvorí okolo 10-12tt 😀 )
Normálne mi teraz robil usg meral bábo, pozeral množstvo a čírosť plodovej vody a prietoky placentou....a zhodnotil to, že tento aktuálny stav malú vyženie čoskoro von...

babatienko27
10. feb 2012

aha lebo znama mala placentu ok az posledny tyzden zistili ze prezreta a maly musel presne na temin von

oluska88
10. feb 2012

@babatienko27 to posles ziadost,na kohutovci a musis cakat kym odhlasuju a daju ti vediet.mna neprijali.

babatienko27
10. feb 2012

@bebel aha lebo znama mala placentu ok az posledny tyzden zistili ze prezreta a maly musel presne na temin von

ivka_marek
10. feb 2012

Ahojte, prepacte ze sa vam tu tak votriem... nenajde sa tu mamicka cakatelka, ktora by mala zaujem o plienky pampers premium care č. 1??? je to na zaciatok-cca. prvy mesiac a pol od narodenia babatka, a su super, do 5 kg, mam dve neotvorene balenia a dve načate, z kazdeho chyba par kusov...normalne stoji v obchode nove balenie 13,99 - zistovane v Tescu, DM a 101 drogerie... ja by som posunula jedno cele balenie za 12 Euro, tie nacate by sme sa dohodli, musim spocitat kolko ich chyba...Mne dcerka rychlo narastla a to svokra tolko nakupila...Najlepšie zaujemkyna z Ba alebo okolia ktora chodi do Ba. Dakujem

oluska88
10. feb 2012

mna uz porazi z mojho syna.behom chvilocky,co som upratovala jeho hracky si stihol do nosa strcit baterku ako ide do hodiniek,len o nieco vacsiu.nastastie sa mi ju podarilo vybrat.

fraufrt
10. feb 2012

Ahojte vsetci, tak my to mame uz za sebou. Matko ma dnes prave 1 tyzden a velmi sa z neho vytesujeme. Narodil sa o 14:03, s mierami 4000g/53cm. Porod bol s EPI - velmi doporucujem, neda sa to s prvym porovnat, vtedy sme sa naozaj natrapili, preto ak mozte, doporucujem vyuzite moznost rodit s EPI.