icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

miskab
5. jún 2012

ahojte maminky vyvazujete nozicky babatka?

oluska88
5. jún 2012

tak mame dnes za sebou prve ockovanie.Vanesik je mrzuta a dufam,ze to bude bez teplot.

danka483
5. jún 2012

@miskab ahoj Miška 😉 myslíš viazanie na široko? Ak áno mali sme ale nerobím to malý to nemá rád tak dúfam že to budeme mať ok mali by sme ísť na ortopédiu budúci týždeň. A ako sa má náš malý kamoš?

danka483
5. jún 2012

@oluska88 držím palec pre istotu jej zmeraj a daj potom čípok

nelinqua
5. jún 2012

@miskab ahoj, je to take diskutabilne..podla novych studii to vobec nepomaha ako prevencia, a vacsina ortopedov to neodporuca preventivne vobec robit...ti starsi samozrejme stale povedia ze radsej balte nasiroko, pokazit tym nic nemozete🙂 my sme nebalili vobec, na klby sme boli uz 2x a bolo to ok, len este nemala vyvinute jadierka tak este nas caka kontrola o 4 mesiace

nelinqua
5. jún 2012

@oluska88 drzim palceky nech ste ok, my sme to velmi zle znasali:((

nelinqua
5. jún 2012

@bebel nooo to nasa pred tyzdnom tiez prisla na to ze s tymi hlasivkami sa daju stvarat paradne veci🙂 cely den len krici, vrieska, ujuuuka a strasne sa z toho tesi:D a napodobne nadranom som ju nakojila a zacala v postielke take zvuky vydavat, ze sme sa s manzelom chytali za hlavu...nieee my chceme este spat a ona chce klabosit a hrat sa :D

oluska88
5. jún 2012

@danka483 dala som jej hned ked som prisla domov a meriam jej teplotu pri kazdom prebaleni.

oluska88
5. jún 2012

@nelinqua mala je strasne mrzuta,nemoze mi ani spat.tak som zvedava ako to bude v noci.

nelinqua
5. jún 2012

@oluska88 no nasa mala sa nevedela upokojit, spinkala sice dobre, teplotu mala 2 dni max do 37,6, ale ju to nejak inak asi zasiahlo..tyzden sa chcela nosit na rukach..akonahle sme ju zlozili strasny plac, kociar taktiez nehrozil ani nahodou, aj ked sme jej zmizli z dohladu strasne zacala plakat...uplne ine dieta to bolo..potom ju to preslo nastastie

kkl82
5. jún 2012

mamicky, co ockujete deturence, nechcem tu virit hladinu, ale precitajte si tento clanok o zrazani teploty paracetamolom po ockovani, najma komentar pani doktorky pod nim: http://www.slobodavockovani.sk/news/studia-deti...

nelinqua
5. jún 2012

@kkl82 no ano, vela mamiciek sa do toho nerozumie:( a co je najhorsie lekarov tiez...a potom poradia taku blbost! a moze to dopadnut katastrofalne..

oluska88
6. jún 2012

@danka483 ahoj Danka,aj my ideme nabuduci tyzden na nozicky,tak som zvedava.ideme v pondelok.Tak mame za sebou krasnu noc.Vaneska vobec nemala teploty,kludne spinkala,budila sa tak ako sa budieva.tak som rada.len ja som bola kazdu pol hodku hore.Nemohla som spat.som ju kontrolovala a chodila maleho zakryvat paplonom.

bebel
6. jún 2012

Ja som nebalila na široko ani 1 moje dieťa a ani 1 to nepotrebovalo....všetky kontroly boli ok. 😎

miskab
6. jún 2012

@danka483 Ahoj ani ja nevyvazujem na siroko tak dufam bude vsetko o.k este nam doktorka ani nepovedala kedy mame ist k ortopedovi ci to sa mam sama objednat alebo mi detska doktorka povie kedy tam mam ist ? Inak sa mame dobre uz aj blaboceme a vy ako sa mate? 🙂 ozaj aky bol porod?

miskab
6. jún 2012

@nelinqua ahoj no ja nebalim tak uvidime hadam bude vsetko o.k

petja
6. jún 2012

@miskab látkuju takže máme široké tak jak tak.My sme po kontrole kyčlí naprosto o.k. a není třeba další kontroly.Jinak preventivně sem o tom neslyšela...
můj porod byl úúúžasný,jako všechyn ostatně.I je mi líto,že už to nezažiju,hlavně to bříško teda...

danka483
6. jún 2012

@miskab ahojhky no k ortopédovy mi dali papier ešte v pôrodnici a to treba ísť do nejakých 4 týždňov bábätka a ja som sa objednala tak to teda funguje u nás. A pôrod no narozdiel od teba čo si ma predbehla som rodila v 41tt a išli sme sekciou vraj kôly ivf. Dlho som sa dávala do kopy a hlavne ma mrzelo že som robila všetko preto aby som bola po pôrode fit a venovať sa malému ☹ a následky sekcie vidím aj teraz ja som na neho strašne naviazaná večer neviem bez neho zaspať a teším sa keď sa mi zobudí v noci že si ho šupnem k sebe do postele a pritúlime sa ( strašne mi chýba)no a malý je veru riadny šašo tiež blaboce vymýšla v jednom kuse je v pohybe no viem si predstaviť čo to bude za živé striebro 😀 😀 a ty si mala aký pôrod. Ozaj pre súrodenca kedy pôjdeš?

danka483
6. jún 2012

@kkl82 ja už neviem, to očkovanie - ja by som malého nedala vôbec ale sama vidíš aké sú s tým problémy taký mám strach ☹ a ako si dopadla našla si už nejakého doktora?

matulat
6. jún 2012

tak my mame ockovanie za sebou...chcem sa vas spytat ktore ockovanie ste davali (to co je plne hradene poistovnou a chrani dieta proti 10tim kmenovym chorobama alebo to co sa doplaca 13 eur? My sme ockovanie zvladli zatial velmi dobre, mala mala zvysenu teplotu ale smiala sa...
Mam pocit ze ju vakcina trosku prehnala, ale neviem naisto ze to je sposobene nou. nakolko mame problemi s kakanim... ani ja moc casto nebalim na siroko...mala sa jeduje, teiz nas caka kontrola buduci tyzden...
idem vas docitat

petja
6. jún 2012

@matulat jak se jmenuje to očko cos dávala? Já budu očkovat až v roce a to hexavakcínou,to je nemocí 6

petja
6. jún 2012

moje sluníčko ve 4m

kkl82
6. jún 2012

@petja @matulat to ockovanie co si davala je asi proti rotavirusom - je to proti desiatim kmenom rotavirov, nie desiatim chorobam...

nelinqua
6. jún 2012

@kkl82 ee nie rotavirusom..to je proti pneumokokom. 10 zlozkova vakcina je synflorix- plne hradeny, 13 zlozkova je prevenar- na ten sa doplaca.
@petja v cechach tusim ockovanie proti pneumokokom nie je povinne, alebo sa mylim?

petja
6. jún 2012

@nelinqua naštěstí ne!

danka483
6. jún 2012

@kkl82
@nelinqua my máme ten synflorix 😔

nelinqua
6. jún 2012

@petja veru je to super ze nie...v xy europskych krajinach su tieto ockovania nepovinne...len tu u nas su povinne 😠

petja
6. jún 2012

@nelinqua jakože Slovensko?

nelinqua
6. jún 2012

@danka483 aj ja som dala synflorix...staci to, som farmaceut a ked viem co v tych vakcinach vsetko je..aj tak mi je to ockovanie proti srsti:(

nelinqua
6. jún 2012

@petja ano, na slovensku su pneumokoky uz povinne...