icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

danka483
6. jún 2012

@nelinqua dobre vedieť že si od fachu ak by niečo budem ťa otravovať 😅

nelinqua
6. jún 2012

@danka483 kludne🙂 ak budem vediet rada pomozem 😉

kkl82
6. jún 2012

@petja @matulat @nelinqua sorry, sekla som sa... som hrozne nastvana, tak to preto 😒

kkl82
6. jún 2012

povinne ale neznamena, ze sa to neda obist, ak vam to je proti srsti, treba bojovat...

danka483
6. jún 2012

@kkl82 a čo zlatko našla si nejakého dokyho?

nelinqua
6. jún 2012

@kkl82 hej preberali sme to s manzelom, viem ze je moznost ist proti tomu..nakoniec sme dali ockovat, ale stale mi vrta v hlave ci som urobila dobre 😒

kkl82
6. jún 2012

@danka483 ano aj nie 😒 ta jedna berie uz iba novorodencov a mam tip este na jednu. ta sice nahlasuje na ruvz, ale respektuje rozhodnutie rodicov, takze nebude zbytocne buzerovat. akurat, ze sme to nestihli vsetko vybavit do konca minuleho mesiaca, a kedze lehota na hexu+pneumokoky je do konca stvrteho mesiaca, tak nas tak ci tak nahlasi este nasa sucasna lekarka. takze si pripravujem pevne nervy, vzdelavam mojho chlapa a 22. ideme do poradne, kde sa rozhodne, ci u nej ostaneme alebo nie...

danka483
6. jún 2012

@kkl82 držím palce a daj potom info

danka483
6. jún 2012

@nelinqua ja som na tom tak isto .... 😖

oluska88
7. jún 2012

Ahojte maminky,ako casto sa vam v noci budievaju drobcekovia?

mimmi77
7. jún 2012

@kkl82 tuším, že máme rovnaké starosti s neočkovaním 😉
@petja celkom ma zaujímal tvoj postoj k očkovaniu 😎 priznám sa, myslela som si, že ty nebudeš očkovať vôbec 😉

@oluska88 moje zlatíčko spinká už cca od siedmeho týždňa celú noc bez prestávky 🙂 spinkať chodí tak o ôsmej a budí sa ráno medzi 5-6 hodinou na papanie. Vezmem si ho k sebe do postele a s prsom v puse spinkáme väčšinou ešte do takej 8-mej hodiny. Úplný luxus 😵 😵 😵 😵 Je plne kojený 😎

petja
8. jún 2012

@mimmi77 čauky,pokud by šlo o mě,neočkovala bych,ale manžel to vidí trochu jinak,takže kompromis 😉 ale tu žloutenku dám určo až před školkou
s mimčem to máš fakt luxus.my co měli růstový spurtík tak se spaní rozhodilo

bebel
8. jún 2012

@mimmi77 my sme na tom obdobne, len zaspáva tak o hodinu neskôr a ranné papanie má medzi 4,30-5,30....a hore sme potom od 7,00.

a trošku info na prečítanie od ortopéda:
http://www.poliklinikaprosek.cz/stranka-nejcast...

danka483
8. jún 2012

@oluska88 môj o tej 19.30 hajká zobudí sa ako kedy ale väčšinou o tej 4 a potom sa túlime spolu v posteli a zobudíme sa o tej 7 😉

mimmi77
8. jún 2012

@petja tak to som rada, že pokiaľ by išlo len o teba, neočkovala by si vôbec 🙂 vždy si rada prečítam tvoj postoj k veci a vždy s tebou súhlasím, takže teraz s tým očkovaním som bola zmätená, že ešte by som si to mala lepšie naštudovať, aby som si bola istá, že sme rozhodli správne. Keď čítam, že by si neočkovala vôbec, znamená to, že už nemusím študovať 😀

@bebel veľmi dobrý, poučný článok, ďakujem. Práve teraz prechádzam obdobím, keď si nie som istá, či veci, ktoré robíme, sú pre vývoj malého OK. Nikdy mi nenapadlo, že toľko veci, ktoré sa bežne predáva pre deti, je zlých. Začalo to tým, že som kúpila klokanku a hľadala som potom na nete nejaký návod. Vďaka Bohu, že som tam malého nikdy nedala. Hľadanie návodu skončilo tým, že som objednala manducu 🙂

Maminky, používate pre vaše bábätká lehátko? A koľko času trávia vaše deti v autosedačke? My týždenne ca 10 hodín, som z toho nešťastná 😕

bebel
8. jún 2012

@mimmi77 doteraz som ho používala často kvôli refluxu, ktorý je už na ústupe, takže ju dávam viac na zem na koberec alebo do kočíka alebo visí na mňe v ergu.

kkl82
8. jún 2012

@oluska88 u nas sme sa tiez vratili k dvojhodinovym intervalom v noci, ktore su take presne, ze by si si mohla hodinky podla nich nastavit... ked si zacne cmulat palec, tak mu ho vymenim za cici, mnohokrat sa pri tom ani nezobudi... ked som skusala nekojit ho, tak po chvili sa prebudil a mrncal. takze takto po dvoch hodkach spime od osmej vecer do cca siedmej rano. potom je cca hodku hore, to sa vykakame a potom spinkame este spolu do cca 11. to musim byt pri nom, lebo uz mu zacinaju vadit sumy okolia a tak kazdu hodku trochu cucne a spi dalej 😉

kkl82
8. jún 2012

@mimmi77 nas bubo je v hojdacom kresielku tak hodinku denne, hlavne kvoli prdikom, pomaha mu to. do autosedacky ho nedavame, max. len ked ideme k nasim alebo priatelovym rodicom cez vikend (40 min cesty). ked ideme na nakupy atd, tak ho dame do vanicky a potom ho nosim v satke alebo manduce...
@bebel diky za clanok, u nas mame problemy s tym lezanim na brusku, prvy mesiac mi tak rad spinkaval a potom sa uz vzdy v tejto polohe iba rozculoval, aj ked hlavicku dvihal a otacal uz ako dvojtyzdnovy. az teraz cca 2 tyzdne mi uz vydrzi tak max 10 minut na brusku, kym je zas zle... musime si zvykat 😉

matulat
8. jún 2012

ahojte idem vam napisat aj ja. My spinkame ako kedy vacsinou uz o 9tej mala spinka, zobudza sa okolo pol noci a potom okolo4tej a 7mej...dnes sme boli hore od 7mej a zaspinkala az okolo15tej... nechapem preco nema este rezim...kazdy den spinkava inak..poslednu dobu mi doobeda vobec nespi a zaspi len poobede na 3 hodiny. ako to robite ze vam deti spinkaju. Podotykam ze je plne kojena bez silik. klobucikov a bude mat 4 mesiace.dakujem za kazdu radu

bebel
8. jún 2012

@matulat to nijako neovplyvníš, ja mám 3 deti, všteky boli plne kojené a každé spalo inak 😎

nelinqua
8. jún 2012

My spinkame od 20 do 4:30, napapame a driemkame do 8...cez den ma uz krasny rezim, spi od 10-12, 14-15:30, 17-17:30...nasu malu je uz celkom lahke precitat..treba ju ukladat spat najneskor do dvoch hodin od zobudenia, resp.pri prvych priznakoch unavy lebo potom je to boj ked to presvihnem..:(
@oluska88

danka483
8. jún 2012

@mimmi77 lehátko používame ale keďže sa mi tam drobec stále dvíha snažím sa ho minimalizovať a autosedačku používame takmer denne keď ideme na krátku prechádzku a viem že nemá v pláne hajať nakoľko sme veľmi zvedavé bábo - a môžte ma tu ukameňovať 😉

bebel
8. jún 2012

@danka483 autosedačku používam furt, je v nej vždy v aute a občas spí, keď sme celý deň mimo SC- čo je často 😎 Ale keď je hore a nechce spať, tak sa v nej nechce voziť, chce byť v ergu.

danka483
8. jún 2012

@bebel ozaj a ako šatočky ?

bebel
8. jún 2012

@danka483 je to síce blbá fotka, ale prototyp šiat od ma-ma.sk na diskrétne dojčenie mi sedí dokonale 😉
hneď som zobrala aj 3 tričká 😎 . Dúfam, že Siska ich dá do výroby vo veľkom. 🙂

danka483
8. jún 2012

@bebel ale pani aká fešanda 🙂 pekné šatočky a čo sa to dá nejako odklopiť či?

bebel
8. jún 2012

@danka483 pod prsiami ,kde je tá mašľa...nad tým je predel a pod ním vrstva otvárateľná...spodná a vrchná časť sa prekrývajú.

danka483
8. jún 2012

@bebel paráda, inak super postavička po 3 dietkach 😉

bebel
8. jún 2012

@danka483 ešte som dosť oversize, ale 21.6. mi pod domom otvárajú fitko s názvom expreska , kde budú 30 minútové cvičebné programy vedené pod dohľadom trénera a to by som mohla zvládnuť každý deň a upraviť stravu, lebo zjesť pol kelímku makadamovej zmrzliny denne mi moc nepomáha zhodiť prebytočné kilá 😝 . Chce to disciplínu a ja som teraz pri deťoch dosť v rozháranom móde 😉

danka483
8. jún 2012

@bebel 😀 😀 😀 ani nehovor neviem kto múdri povedal že keď budem kojiť že to pôjde samo hahahaa 😅