icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

lehys
29. jún 2012

@kkl82 mam si odsrikavat mliko, nebo to nechat tak...ona pri kojeni kouka po vsech certech, ale papat ne...uz jsem vymyslela polohu, ze ji polozim a ja si lehnu nad ni a kojim tak 😅 jak rikas v noci papa krasne...ted spinka, tak uvidim jestli se probudi hladova...

kkl82
29. jún 2012

@lehys hehe, ta poloha mi pripomenula mna v maji 😀 mlieko odstriekavaj, len ked ta uz prsnik boli, inak nemusis. ja som maleho nechavala spavat na velkej posteli a ked sa prebudzal, tak som pribehla a nakojila este predtym, nez sa uplne prebral. keby sa prebral, tak tiez nemam sancu, lebo vsetko bolo dolezitejsie ako papanie...

nelinqua
29. jún 2012

@kkl82
@lehys to bude asi take obdobie ked ich vsetko zaujima naokolo, nasa Laura to iste...kruti sa, otaca hlavu, sibrinkuje s nohami a rukami🙂 trochu kludu by marne clovek hladal...a ked nohou pri kojeni najde nieco o co sa da zapriet az to zacina byt obrovska sranda vtedy...par krat uz som videla vsetky hviezdy a to este nema zub!

lehys
29. jún 2012

@kkl82 uplne presne, kdyz se probudi tak je o dobre to taha...skoda,z e mi ted tak malo spinka :( uvidime co rekne v pondeli vaha

kkl82
29. jún 2012

@nelinqua moj toto obdobie uz takmer prekonal (trvalo to takmer 2 mesiace), ale teraz ked papa, tak len poleziacky na chrbte, vykrutena hlava smerom ku mne a ta noha blizsie ku mne vylozena vo vyske na mojom boku... inak ho ani nehne sa najest, no co uz, ved aspon je rozvaleny ako uplny pohodak 😀

oluska88
29. jún 2012

@kkl82 toto mi nieco hovori.toto robil moj syn,ked som ho kojila.este mal taky zlozvyk,ze on zaspaval a musel spat tak,ze mal bud v kociari alebo na mojich nohach vylozene nohy a tak spal celu noc.Beda ak som sa odsunula a boli nohy dole.to bol cirkus.a mala sa vykruca aj ked jej davam um.

danka483
29. jún 2012

no ako tak čítam tak máte veľmi zaujímavé polohy no ten môj tak isto sú to nezbedníci malý 😀

kessinka
29. jún 2012

@lehys ja mám podobnú skúsenosť ako @kkl82, len teda tesne po pôrode....malý bol na prsníku zakaždým ledva minútu, niekedy ani to nie...a pribral nakoniec ukážkovo...a teraz má to moje malé nepapajúce bábätko už 7,5 kg 😕
aj keď teda už jedáva vcelku normálne (ešte stále plne dojčím), ale má svoje výkyvy, boli dni kedy papal výrazne menej, mala som pocit že takmer vôbec, dni kedy si každú polhodinku len trochu cucol, aj dni kedy bol na prsníku pomaly pol dňa (trošku preháňam...ale naozaj len trošku🙂) ...ale hlavne že bol a je spokojný 😵

takže ak je spokojný a v dlhodobom horizonte rastie a prospieva, tak by som sa na tvojom mieste vôbec nestresovala 🙂

kristinaanna
29. jún 2012

ahojte, no nám posledné dni pomáha futbalová poloha, a pohľad do očí 😉 , lebo inak sa len vrtí a zlostí že sa nemôže otočiť aj s prsníkom 😉

amulienka
30. jún 2012

ahojte kocky tak pridavam aj ja, dnes je to cukina, celkovo je moc chuti tesim sa 🙂

amulienka
30. jún 2012

.

amulienka
30. jún 2012

no p ise mi chyba pri nahravani fotky tak pridam neskor

nelinqua
30. jún 2012

@amulienka brokolicu ste uz skusali? nam sa z nej mala trochu osypala na tvari, tak kym jej to nezmizne neskusam nic nove...az potom..este nas caka cukina, sladka tekvica a vrhneme sa na maso :D

danka483
30. jún 2012

Baby taká otázočka sem tam sa stane že malý má na plienke tam ako má pípíka také ružové ( žeby krvička ) , mal to aj pôrodnici a sestrička povedala že je to v poriadku ale čo to je prečo to je netuším majú to aj vaši chalani? 😕

kkl82
30. jún 2012

@danka483 nam sa to stalo len raz v porodnici, v podstate to bola prva pocikana plienka, ktoru som prebalovala 😉 ani som sa sestriciek na to nepytala, to som mala vtedy nastudovane, ze je to ok v tych prvych dnoch po porode, ze je to z mamickinych hormonov. ale teraz, no neviem, nemam o tom ziadne info, takze sa radsej spytaj pediatricky... moznosti je urcite vela, od roznych banalit ako ze ho moze drazdit plienka, az po vaznejsie veci ako nejake prechladnutie. strasit ta nebudem, lebo to naozaj moze byt hocico... 😉

nelinqua
30. jún 2012

@danka483 teraz v tychto horucavach, staci ked trosku menej pije a mocom sa vylucuju odpadove soli...mohol byt trosku dehydrovany.

amulienka
30. jún 2012

@danka483 aj moja ma v tycho teplach trosku iny moc, sice nie do ruzova, ale tmavy riadne

amulienka
30. jún 2012

@nelinqua brokolicu po cukine, a kedy davas to maso? mesiac od zacatia? u nas je cukina este len tretia zelenina, este toho mame na skusanie dost 🙂

norcima
30. jún 2012

@amulienka pozor, ale tmava farba mocu sIgnalizuje zaciatok dehydratacie, treba aby viac pila...

amulienka
1. júl 2012

@norcima ahoj dakujem, viem vsimla som si to, akurat vcera mala taky den ze nechcela vobec, velmi slabo papala aj vodicku nechcela. tak co s nou vtedy? 😒 sme ju kupali aspon v bazeniku

danka483
1. júl 2012

@kkl82
@nelinqua
@amulienka no aj dnes som si to všimla tmavý moč nemá lebo mu v tomto teple dávam aj vodičku ale aj dnes mal také trošku ružové na plienočke zajtra zavolám dokyne ďakujem baby

amulienka
1. júl 2012

kocky prosim vas ako je to s tym prikrmom maskom? dava sa 6 dni za sebou a na 7dmy den sa da uvareny zltok? a to maso sa kazdy den dava viac mnozstva? nie su nejake normalne prirucky o prikrmoch aj pre blbych??? 😅

nelinqua
1. júl 2012

@amulienka ak taku prirucku najdes, daj vediet🙂 tiez si ju kupim :D

oluska88
2. júl 2012

vcerajsi den straveny v aquaparku v turcianskych tepliciach.bolo super a vaneske sa velmi pacilo a maleho sme nemohli dostat von..

lehys
2. júl 2012

@oluska88 super ja bydlim kousek od TR, tak si tam musime taky zajet 🙂 chtela jsem se zeptat...koupala jsi i malou Vanesku? Ja byla o vikendu v Tale, ale mela jsem strach ponorit Zuzu do te, pro me jeste, studene vody?!

oluska88
2. júl 2012

@lehys aj vaneska sa kupala,bola tam tepla voda a bola stastna...strasne sa jej pacilo.len chodte.bolo super.

danka483
2. júl 2012

@amulienka
@nelinqua cha potom dajte vedieť aj mne 😀 😀 tiež z každej strany niečo iné počúvam 😅

danka483
2. júl 2012

Baby ako zvládate tieto horúčavy? No u nás hrôza papkať nechce tak aspoň vodičku dávam zdá sa mi že menej ciká 😒 ide ma poraziť v byte 32 st. tak sme sa dnes presťahovali na celý deň na prízemie kde má tata posilku tak medzi činkami som mu rozložila kolísku bol v nej prvý krát ale sa mu páčilo keď som ho hompáľala 😵

oluska88
2. júl 2012

@danka483 to vam nezavidim,aj my tu mame horuco,mame tu 28 stupnov a mam pocit,ze sa tu zadusim.dneska som vytiahla ventilator a po castiach som prevetrala izby,inak by sme sa zadusili.ktastrofa.zle to znasame vsetci.a mna samozrejme boli zasa hlava.tu sa da ist jedine do pivnice,ale tam je zasa strasna kosa a to nebudem riskovat vobec.tam jedine potraviny a vody davame,heh.mna ide sibnut z tychto horucav.

kkl82
2. júl 2012

@danka483 my mame doma tak do 30 stupnov, ale vetrame iba v noci, ked je chladnejsie. cez den mame zatvorene okna, zatiahnute rolety aj zavesy, tak sa nam dari udrzat tych 28-29 stupnov. maly je celkom v pohode, je trochu unavenejsi, ale inak to zvlada velmi dobre. papat praveze chce, nukam mu kazdu chvilu a vacsinou si po max. hodinke aj potiahne. mam ho doobeda v bodynku a plienke, poobede je uz len v plienke, alebo uplne na nahaca, ale to sa mi uz par krat vypomstilo 😀 tak mu najnovsie davam navolno latkovu plienku so snappi sponkou a lezi na tenkej merino deke (vlna ma termoregulacne vlastnosti a nasiakne vela tekutin v pripade nehody :D). trochu ma mrzi, ze nechodime na prechadzky, ale nechcem ho tyrat tymi horucavami. ak sa da, tak vybehneme okolo siedmej vecer, ale to je uz nauceny na kupkanie, tak mu to trochu rozhadzalo rezim...