Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
Dobre rano baby ja som hore od 5:30 a je mi neskutosne zle 😝 este som nevracala ale mam na krajicku...ked lezim v posteli tak je mi ok,no ako nahle sa postavim ze idem nieco robit zacne ma napinat a je mi zle ☹
bola som este na nakup aj s tamerom tak som myslela ze nedojdem domov 😝
Ahojte kocky.Mneje od vceravecera tak zle...ze hruza.Asiaj neaka choroba sa mi prejavuje s tym zaludkom nieco...Vecer ma taka zimnica triasla a zle mi bolo, no strasne mi bolo.Uz dnes zatial zimnicu nemam ale zle mi je riadne...aj by som nieco zjedla ale naco sa pozrem mi je zle.Hovorili mi znami ze ked su so zlcnikom problemy, byva takto zle a mna tam aj boli...tak uvidime co mi vo stvrtok povedia....Neviem teraz s coho mi je zle....ale je mi bafigu...Uz saaj bojim ze co to nakoniec bude... ☹
ahoj 🙂
tak po narocnem vikendu se hlasim 😀 mne je zle jenom obcas jako na vode zaludek ale vykrkam se a je gut su desne unavena spala bych klidne i do obeda a pak zase od vecera do obeda 😀 ale nejde to 😀 chuti mi spise slane i kdyz neco pripravuju tak mi to smrdi ale to mi smrdelo i predtim jenom ted je ta vune intenzivnejsi :-P 😀 a kdyz to neni poradne slane tak je to bleee 😀 coz se mi stavalo poslednou dobu dost ze to bylo malo slane ..... 😀 no tak sem si na spouste veci na co sem mela chut nepochutnala 😀
k doktorovi to mam naplanovane pristi tyden se jit nahlasit 🙂 tak su zvedava 🙂
tak zjedla som rozok s dzemom vypila kavu a koneeeecne mi je lepsie...ale lezim na gauci este som nevstala 😝 aj tamer je dnes nejaky ubity...o 10:30 zaspal 😅 a spi este stale a to vstal okolo 7ej tak zmena planu,neviem kedy navarim ked cez obed uz nepospi...dnes budeme mat cestoviny s kapustov mnaaam uz mam na ne chut od piatka 😀
ahojte 😉 baby asi je nieco vo vzduchu alebo co, mne je dnes totalne otrasne, ale ja mam skor ako keby migrenu, hlava ma boli jak kona, a vobec neviem, ci si mozem dat nejaku tabletku alebo nie 😕 rano mi mama dala pohar vody s citronovou stavou, ze nech to vypijem, hned som to aj vyvratila, ako ma z toho naplo 😝 este som ani nic nejedla, nemam na nic chut.
@mimma17 tak super, ze si uz na PNke, v takom prostredi ako pises by som ozaj nechcela robit, prevazovat zhnite nohy 😝
vidim dievcata buduce mamicky ze nielen mne tu je zle ...som 7tyzdni .brrrr ozaj ako si nastavim termin tu v profile ?? dakujem
@hejdita ahojky presne pachy, smrady vone brrr zaludok ako na vode
@silvia.t ahojky mam doma kvasenu kapustu ako robis tie cestovinky dakujemmm
@silvia.t aj mna by zujimal ten recept 😀
@lubikaf tabletku mozes, len nesmies prehanat. vseobecne plati, ze v prvom trimestri nesmies lieky s obsahom paracetamolu (Paralen, Panadol...) a v druhom a trezom zas nesmies acetylsalicylovu kyselinu (Acylpyrin...) a Ibalgin (+ vsetko co obsahuje ibuprofen) by sa nemal vobec v tehu uzivat... Takze v pripade potreby mozes skusit Acylpyrin (max. 3x denne 1tbl 😉 )
@babatienko27 z kvasenej nerobim lebo mi chudia viac z cerstvej ale daju sa aj z kvasenej postup je ten isty ako pri cerstvej...cestoviny kupim..niekedy aj robim ale to musim mat chut 😝
@lili_a_mimi najprv poprazis cibulku,na oleji..potom pridas nadrobno nakrajanu kapustu (cerstvu hlavkovu al. kyslu,ja davam taku mensiu celu,lebo pusti stavu a scvrkne sa) nasolis aby pustila stavu ,premiesas a zakryjes nech sa dusi...a ked je makka tak zmiesas c cestovinami..ja si to este osobitne napiprim 😀
nasla som recept na mmb akurat ja necukrim a nepodlievam...lebo mam radsej take slansie 😀 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6030
ahojte baby.tak nám dnes príde malinká z výletu tak sa na nu teším.doobeda sme boli pomáhať bratrancovi(kúpil byt).manžel sním maľoval a ja som umývala zárubne a dvere.prišli sme na obed domov.dala som variť takú zeleninovú polievku z hríbmi a pôjdem ešte robiť kôprovú omáčku .brucho mi absolútne neni posledný týždeň vidieť.
@babatienko27 😀 teraz robim polievku z husich krkov a teda ku podivu mi to smrdi ako normalne 😀 spatne mi z toho neni 🙂 len mi smrdi jedna pracia gula :-P ale ta mi smrdela uz ked som ju dostala 😀 ale praci prasok mi vonia aj avivaz ale vona damska mi smrdi ale paradox je to ze neznasam moj pot tak davam lady speed stick gel to mi voni 😀 a vadi mi presmazeny olej :-P ja nemam nevolnosti ako takove ze by sa mi sliny robili alebo neviem co ja mam sem tam zaludok ako na vode ale ako nahle sa odvzdusnim je mi dobre 🙂 cize pohodove tehu mam tak ako u jirku 🙂 a chute mam skor slane aj ked neda sa mi to furt dneska boli chute na slize a tvaroh a asi si to urobim k veceri 😀
@lili_a_mimi dakujem za radu 😉 citala som v pribalovom letaku acylpyrinu, ze sa moze v prvom trimestri a potom uz nie, takze som nad nim uvazovala. no ale zatial mi je celkom obstojne, natieram si celo vietnamskou mastickou a ta tu bolest zatial nejako tlmi, takze sa to da prezit. akurat mi je strasne zle od zaludka, uz som dva krat zvracala, teraz si davam trochu kuracieho vyvaru, tak som zvedava, co to spravi s mojim zaludkom 😒
@gubcikova ja mam este po malom asi 7kg navyse, cize mam dost velke brucho a myslim, ze na mne este dost dlho nebude vidiet, ze som tehu 😀
Boze co mam varit.??Ja by som si tiez dala slize zo smotanou alebo makove a popripade cesnakovu polievku..ale to neviem ciby mi teraz zaludokustal...Len som umamky a nema mak a kyslu smotanu....zenech uvarim nieco s masa neakeho len to manic nenapada a na maso nemam vobecchut v akejkolvek podobe.... 😝 Keby sme aspon ten obchod nemali tak daleko..
Vypadava tu na notebooku medzernik....a ked pisem taknesledujem zemi ho nedalo...malokedy si to vsimnem uz ked az odoslem.tak sory ze to mam take pospajane..
Ahojte tehulky,
tak vam vsetkym blahozelam a pripajam sa k vam. som v 8tt. V 5tt mi lekarka potvrdila tehotenstvo. Je to moje prve. Davam pozor co papam a co robim.
Zle mi nebyva, brusko mam nafuknute a staaaale som hladna. Ked sa najem,tak mi nie je velmi dobre,ale o tri hodiny uz musim jest,lebo mi bude zle ak sa nenajem. No a som stale unavena cez den a vecer ked lahnem spat,tak nemozem a rano vstavam pred budikom.
Prsia mam velke a bolia ma a bolelo ma aj brusko,az teraz posledny tyzden ma neboli🙂
Tak sa tesim,ze tu mozem byt s vami.
baby, mne je nenormálne zle. ešteže je voľný deň a o malú sa môže postarať a ísť s ňou von manžel...
@babatienko27 choď na fotoblog, potom zmeň údaje v profile a tehotenstvo a rodina - tam si nastavíš dátum. 🙂
Ahojte, hlásim sa po dlhšej dobe. Konečne som vás dočítala, ale akosi som stratila prehľad a už som aj zabudla, čo som vlastne chcela 😅
V prvom rade vítam nové kočky 🙂
Ako sa tu bavíte o nevoľnostiach, pridávam sa do klubu. Ráno je to ako tak v pohode, doobeda do začne s malou prestávkou cez obed a poobede až do večera naberá na intenzite, dokonca sa na nevoľnosti budím aj v noci 😝 Našťastie som ani raz ešte nemala dôverný rozhovor s misou, ale niekedy je to len tak tak.
Brucho našťastie nebolí, občas pichnutie, alebo ťahanie ak sa viac namáham, ale len čo si sadnem, alebo lahnem už je preč 🙂
A už začínajú aj chute 😀 Taaak by som si dala brokolicovú polievku, zajtra na obed si s malým dáme, už sa teším 🙂
@xxx.klarka taky mám naštěstí při každé kontrole utz a kdyby nebyl tak bych si ho snad platila abych věděla že je vše o.k.
@lili_a_mimi - tiež som sa už stretla s názorom, že Paralen/Paracetamol sa v 1.trimestri nemá a vraj v lekárni doporučujú acylpirín, ale napr. tu je odpoveď lekára z - http://www.porodnice.cz/node/35628
Tiež som tu už dlho nebola, ale posledné dva týždne sú pre mňa utrpením - najskôr mi začalo bývať tak zle, že som nemohla ani chladničku otvoriť bez toho, aby som sa nepovracala, potom ma pred týždňom začalo šialene bolieť v krku, začala som k tomu mať také nevoľnosti, že som vracala 4-5 krát denne, na jedlo sa nemôžem ani pozrieť. Tri dni nato som úplne stratila hlas, snažím sa to liečiť bez lekára, v piatok som začala vykašliavať, ale je to hrôza. Dávam si Hedelix, tri dni som užívala kalciový sirup. Najskôr som kloktala šalviu (ale tá sa vraj nemôže, má nejaké škodlivé účinky na plod 😨 ), tak potom som keď bolo už najhoršie kloktala Tantum Verde, tiež nič moc, ale proste niečo som musela robiť. Ešte síce stále mám zachrípnutý hlas, ale v krku už ma toľko nebolí, tak hádam to nejako prejde 😝 Zajtra možno skočím na gynekológiu, skúsim si vyžobrať ultrazvuk, nech aspoň vidím, či je drobček OK. Dúfam, že lieky nebudú mať žiadne dôsledky ☹
ahojte kocky ak ste niektora z dca ,alebo okolia potrebovala by som poradit nejakeho dobreho zubara ,lebo tam kde chodim ja tak tam uz nepojdem , a tam kde som chcela ist do nemsovej k mudr .Petranskej tak ta uz neberie ,tak neviem kam mam ist poradte
ahojky 🙂
zítra jdu na UTZ, už se nemohu dočkat. 😵 😵 Jinak musím říct, to bříško roste nemožnou rychlostí, mám ho den ode dne větší a větší, tohle při dceři vůbec nebylo. Mám bříško jak v 5-6 měsíci při dcerce, to není možný. 😅
@xxx.klarka aj ja vidim ze mi rastie ale zatial si nikto nevsimol,mne je v poslednej dobe zle...pravidelne rano a potom vecer ,uz som s toho zufala,este sme ani neranajkovali lebo nedokazem ani ladnicku otvorit,a vstat z gauca... 😖 pocasie mame otrasne ,od rana prsi a prsi tak duplom sa mi nic nechce
@silvia.t to nezávidím, mě je naštěstí fajn. A počasí dneska u nás po dlouhé době celkem dobré, je slunečno, ale poslední dny stáli za prdku, furt jen pršelo a fučelo. 😖

@lubikaf ja neviem preco lebo som zdravotak a moj dr je pedantny?? neviem uz je to stary pan ale odbornik bol aj primarom ale ma nahneval koli pnke nechcel mi ju dat pritom pracujem v infekcnom prostredi pracovala som ako instrumentarka na chirurgii ked som zistila ze som tehotna a dr to potvrdil tak ma prelozili na prevazovnu kde chodia zhnite nohy na prevaz vsetiaky uchrchlany pacienti no konec a este aby som sa tam s nimi natahovala ked nemozu vstat ako mne to inak nevadilo ale kedze sme sa o babo snazili skoro dva roky tak som opatrna a koli praci by som nechcela on prist takze som mala s nim patalie ohladne pnky pretoze mi povedal ze ekdysi zeny robili vo fabrikach do 8 mesiaca no konec lenze kedysi zeny nemali problem ostat tehotne..ale tak nejak som to vybavila a od dnes som na pn