icon

Február/Únor 2012

radkatalajkova
11. máj 2011

Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?

hanka21
6. júl 2011

xxx.klarka Ja som na tom tiez tak..Tiez mi neak rychle teraz rastie brusko...Ja si tiez pripadam ako v 4 mesiaci...A tiez som to pri malej vobec nemala....Zle byva aj mne...a este ma ominaju ladviny a vsetko dokola..Inak dnes u nas svieti slniecko....

sara45
6. júl 2011

@xxx.klarka ja som uz tiez ako keby som bola v 6 mesiaci a nemam si uz teraz co obliect 😒

cacenka_d
6. júl 2011

@hanka21 Loni jsme byli pred koncem 3. mesice na potrat prisli jsme na to pozde a ja byla predtim na hodne hodne rentgenech a smerovanych na bricho, no to vem uz cert fuj. Bylo to lehce videt a ted uz v 6. tt je to to samy, uz snad ani neresim ty svatebni saty, svych pul roku vybranych uz jsem se vzdala, ale ted si mozna vezmu nejaky obrikovy 🙂

xxx.klarka
6. júl 2011

@hanka21 @sara45 Jsem ráda, že v tom nejsem sama. 🙂 Já už nosím těhu sukni. Moje věci mi sice jsou, ale je to pohodlnější a netlačí mě to. 🙂

saaska
6. júl 2011

aj ja sa nejako zvacsujem, vsade pisu, ze tak skoro este nie je tehotenstvo ani vidno a mna uz zacina vsetko tlacit....najradsej nosim teplaky a leginy 😀

hanka21
6. júl 2011

saaska Aj ja som teraz taka leginova...ale to ich nosim pod pupkom....lebo ked si ich vytiahnem na pas tak ma ta gumicka tlaci..tak ich nosim pod pupkom......Inak ani ja uz vela veci nenosim...a pomalicky si kupujem take volne pod prsiami prestrihnute a volne ako tehotenske...Dnes mi je zatial celkom fajn...len uz sa bojim co mi zajtra povedia na tom vysetreni.. 😒

nera123
6. júl 2011

ahojte 🙂..tak ja som bola v pondelok konečne na vyšetrení a doktor potvrdil tehotenstvo 🙂 videla som takú dutinku, ale ešte bez srdiečka, doktor to označil, že vek dutinky je 5 týždňov...trošku tomu nerozumiem..v ktorom som teda týždni? posl. menštruácia bola 21.5. pri 31 dňovom cykle..vie mi prosím niekto poradiť? ďakujem...teraz ma objednal až na 8.8., tak dúfam, že nejako dovtedy vydržím 🙂 želám krásny deň všetkým 😉

lili_a_mimi
6. júl 2011

@riuska_cicuska ja nechapem, ako to ten dr moze napisat s takou istotou... 😠 este aj v Suhrne charakteristickych vlastnosti lieku na oficialnych slovenskych (a predpokladam aj ceskych) strankach o liekoch je uvadena oficialne verzia taka, ako som pisala vyssie... viem, ze niektori lekari davaju Paralen aj v 1.trimestri (vraj by to malo byt neskodne, ak sa to neuziva dlhodobo a davky sa neprekrocia) ale ja by som si to urcite nedala. Som studovala farmaciu 5 rokov + mam aj doktorat a nenapisala by som o liekoch nic, co si vopred neskontrolujem alebo s cim si nie som ista...

lili_a_mimi
6. júl 2011

mimochodom, baby, drzte mi dnes poobede palce. idem prvykrat k dr na potvrdenie tehu. 🙂 Tak dufam, ze tam bude len 1 drobcek a ze bude vsetko ok 😎 vecer dam vediet 😉

suzamen
6. júl 2011

@nera123 ahoj podle MS bys odpovídala 6-7tt ale tím že máš delší cyklus tak i pozdější ovulaci takže by to odpovídalo 😉 za měsíc už bys měla vidět srdíčko 🙂

nera123
6. júl 2011

@suzamen ďakujem 🙂..už sa v tom neviem vysomáriť, či to rátať od menštruácie alebo od veku plodu..ale tým, že je dlhší cyklus, budem múdrejšia až po ďalšej návšteve doktora 🙂 pekný deň

suzamen
6. júl 2011

@nera123 doktoři to počítají od poslední ms ale ty delší cykly právě klamou a až při další kontrole se ukáže jak na tom vlastně jsi tak držím palce at je vše o.k.

tam81
6. júl 2011

ahojte,potrebujem poradit co sa tyka VIT A v tehotenstve. Precitala som dost clankov o tom,ze ked je v tele nadmerne mnozstvo vit A sposobuje velke problemi. Ale kolko je optimalna davka na den vit A v potrave?Co ste vylucili a co papate z potravin, ktore maju vit A?
Nechcem nic pokazit,preto sa pytam 🙂 ci ste niektora nerozpravali s doktorom o tom.
dakujem

luckyhoney
6. júl 2011

@nera123 já jsem poslední MS měla jako ty, 21.5. , ovulaci jsem měla 15 DC, dnes jsem podle MS a ovulace 6+4 😀 já teda ještě u dr. nebyla, jdu až 12. 7. tak uvidíme jak se velikostně sejdu s doktorem. Ale u předešlého těhu byl rozdíl den.. dva..

Holky já jsem po ránu tak nemožná, udělám dcerce snídani a jak vidím to jídlo tak mi je na umření.. ale nezvracím.. jen mi je z pohledu na jídlo zle.. a když se nenajím tak mi je taky zle... bóže..

elza81
6. júl 2011

@luckyhoney ja to mam stejne s tim jidlem, posledni 4 dny... a dokonce jsem zjistila, ze mi prestalo chutnat mleko, pripada mi jako zkazene a nektere maso mi pripada jako zkazene, nechapu to 😀
A chci se zeptat, jestli na sobe nekdo pozorujete nejake nalady? ja jsem strasne nedutkliva, vsechno me strasne nastve, takova jsem nikdy nebyla 😕

luckyhoney
6. júl 2011

@elza81 změny nálad zatím nemám.. ale to přijde.. jen mě teď všechno rozbrečí a jsem děsně citlivá na témata kolem dětí.. vidím někde dítě a už řvu 😀 .. no v podstatě teď brečím pomalu i u večerníčku 😀

riuska_cicuska
6. júl 2011

@lili_a_mimi Ale tak napr. acylpyrin či ibuprofen by som si ja nedala v tehotenstve vôbec. Ja som až tu čítala prvýkrát, že paralen nie, ale nepočula som to od žiadneho lekára, zato zákaz acylpyrínu a ibuprofenu áno. V podstate na žiadnom z príbalových letákov nie je napísané, že sa môže v tehotentstve, všetky len so súhlasom lekára.

A aj na tej stránke, čo dal ten český pôrodník, má acylpyrín horšie hodnotenie, teda horší vplyv na plod ako paralen.

gubcikova
6. júl 2011

baby ale ste sa tu rozkecali.nestíham čítať.vítam nové mamini.@tam81 ty si aj na mamaaja že?
mne ani pri jednom tehu neni zle čo sa všetci čudujú.no už som zvedavá na sono.len to vydržať dovtedy.dnes sa mi vôbec nič nechce.najradšej by som len ležala,ale to už sa nedá ako pri prvom tehu 🙂) pôjdem robiť kuriatko z ryžou.mám ešte veci na žehlenie,ale asi ich nechám mužovi 😀

popinka73
6. júl 2011

@mananenka DAKUJEM 🙂 i ked dnes som sa pytala na tie lyzaatka v lekarni a nemali..tak skusim este ine pochodit snad ich najdem 🙂 no vecer byva aj mne dost nevolno teda hlavne vecer tak dufam ze ich zozeniem a hlavne pomozu 😉 a maju aj nejaky nazov??

lili_a_mimi
6. júl 2011

@riuska_cicuska ja sa tu o tom nebudem hadat... je to na kazdom lekarovi, co odporuci svojej pacienkte a co nie. niektore zeny su na acylpyrin alergicke... na niektore priznaky lepsie zabera paralen... ale ja by som v lekarni urcite nedoporucila tehotnej paralen v 1.trimestri a acylpyrin v 2.-3.trimestri. Nech si to potom lekar obhaji ako chce, ja to na zodpovednost brat nikdy nebudem a upozornim na to kazdu maminu, nech si to berie na vedomie, ze lekar jej predpisal nieco, co by nemala pocas tehu brat a doporucim dalsiu konzultaciu s lekarom... No niektori lekari si neuvedomuju, ako tym mozu uskodit babu... niektori si len povedia, nestalo sa doteraz nic, tak sa nestane ani teraz... a co ak ano??? 😕 Ale najlepsie je, samozrejme, vobec nebrat lieky pocas tehu!
ja to vsetko mam z tejto stranky: http://www.adcc.sk/ a tu je odkaz pre Paralen: http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/par... a pre Acylpyrin: http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/acy... pod nazvom lieku je aj ikonka na otvorenie SPC (suhrnu charakteristickych vlastnosti llieku) tam sa docitas doporucenie pre tehotne...

parvitas
6. júl 2011

@popinka73 lízatká GraviPop od firmy Vitaharmony...

silvia.t
6. júl 2011

@tam81 no tak ja jem vsetko zaradom na co mam chut,nejak sa neobmedzujem ze co ano,co nie,dokonca ja do mc donalda sem tam zajdeme 😅 ale beriem tehu vitaminy
ja od rana nejak spinim 😕 tak snad to nic nie je,tamer uz lezi v posteli tak cakam kym zaspi a idem trocha poupratovat,a do sprchy + manikura.pedikura 😀 v poslednej dobe sa zanedbavam 😀

lili_a_mimi
6. júl 2011

@riuska_cicuska a ked uz sme pri tom, ani Hedelix by som tehotnej nedala... http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/spc/hedeli...

parvitas
6. júl 2011

inak, pozerám, že s príznakmi sa to tu len tak hemží 😀
pridávam sa aj ja:

nevoľnosti - áno, časté (aj keď jem, aj keď nejem, žalúdok ako na vode, našťastie nezvraciam)

bruško - pomaly vykúka (ale to mi ostalo ešte aj po prvorodenej), hlavne to cítim na nohaviciach - už ma začínajú tlačiť v páse

vône a smrady - môžem vám opísať všetky voňavky, ktoré prešli cez vchod do paneláku (keď som vyberala poštu), takisto aj viem, čo kto varí (bleee)

precitlivelosť - najradšej by som dcérku len objímala a mačkala a mojkala a mám čo robiť, aby som sa podobne nevrhala aj na cudzie (hlavne malinkaté) deti... dúfam, že ma to čo najskôr prejde, lebo si pripadám ako otrava 😎 telku radšej ani nepozerám, lebo slzy prídu aj zvučke večerníčka (nostalgia za detstvom... koho by to nedojalo?)

upratovacia mánia a stavba hniezda začala a riadne sa rozbieha - podčiarknuté a zhrnuté - manžel navŕtal poličku, na kt. som čakala pomaly rok (tri dni intenzívneho pílenia uší zabralo), na pláne je vymaľovanie chodby a všetkého na čo ukážem prstom. ak sa toho nechytí on, tak sa do toho pustím aj sama!

ale ak to budú dvojičky, tak ešte ma čaká dokúpenie výbavičky... kočík, postieľka... bojím sa, že nebude stačiť ani to oblečenie, čo mám po malej. lebo to sa akurát budú míňať rozmermi na letné a zimné veci...

a najviac zo všetkého ma trápi únava... ale ako môžem spať pri 20 mesačnom šidle?? 😅

lumi21
6. júl 2011

Ahojte dievcata 🙂 Ja som dnes absolvovala sono, doktorka mi potvrdila tehotenstvo, povedala, ze to vyzera na 5 tyzden. Prvy den PM som mala 21.05. Len mam trosku obavy, lebo povedala, ze je tam gestacny vacok resp.dutinka, ale nic v nej nevidi..takze ma caka dalsie sono ale az 18-teho..upokojovala ma, ze je to este skoro a ze je to na hranici,ze tam moze byt nieco vidiet ale nemusi, ale aj tak neviem co si mam o tom mysliet 😒

tam81
6. júl 2011

@silvia.t ahoj silvia, ja som musela trosku stravu upravit,lebo som vobec nepila mlieko a nejedla casto zemiaky a cestoviny,takze teraz som musela nabehnut na normalny rezim. Ale trosku som zacala papat sladke,co som vobec nejedla. Obcas mam na to chut a ked ju mam ,tak si dam. Nechty mam teraz uplne super, mi podrastli a robim si kazdy vecer inu manikuru, vraj po tehotenstve to pojde do normalnu opat,takze nebudem mat take nechtiky,tak si to chcem uzit.
Dnes ma boli brusko,som sa rano nazlostila a od vtedy ma boli. Musim sa polepsit,lebo babatku sa to nepaci.

parvitas
6. júl 2011

@lumi21 neboj sa, ja tiež idem na druhé sono až neskôr, lebo na tom prvom nebolo vidieť nič iné, len gestačné vaky. proste drobci musia podrásť 🙂 😉

lumi21
6. júl 2011

@parvitas: tak dufam,ze aj u teba aj u mna to dobre dopadne, a buduce sono nas upokoji, len najhorsie je, ze clovek nevie ci sa ma tesit, alebo radsej nie 😒 ci to vsetkym povedat, ale este vydzat aj ked je to tazkeee 😉

parvitas
6. júl 2011

@lumi21 no, ja som už nevydržala. a vedia to fakt všetci.... 😀 každopádne musíme byť trpezlivé... inak, moje sono bude dokonca ešte neskôr ako tvoje (až 21.) lebo majú dovolenku... 🙄 tiež je najhoršie to čakanie...

lumi21
6. júl 2011

@parvitas tak u nas sa to dozvedia vsetci asi dnes 😀 viac uz asi nevydrzim 😀 kedze ja sama to uz viem asi 😀 tyzden a pol, len som potrebovala troxu casu na predyxanie, kedze ide o moje prve tehu a hlavne to prislo necakane 😉 ja som mala ist na sono uz o 7 dni, ale ideme na tyzden prec, tak som sa dohodla, ze pojdem az potom a hadam ma budu cakat len dobre spravy 🙂