Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
ahojte 😉 tak mne je dnes uz ovela lepsie ako vcera, uz ma hlava nastastie neboli a ani mi nie je tak hrozne zle od zaludka 😉 ale bola som dnes na krv, a sestricka mi vobec nevedela najst zilu, brala mi krv z troch miest a az na tom poslednom jej to trochu tieklo, no otras 😝 uplne ma tie vpichy bolia, nemozem sa toho ani dotknut 😝
baby u nas to zatial vedia len moji rodicia, chcela by som to ostatnym oznamit az po prvej poradni, ked bude vsetko ok, ale neviem, ci dovtedy vydrzim, lebo ju mam az o tri tyzdne 😒
Ja som to este skoro nikomu nepovedala, vie to iba manzel, kolega v praci a 1 naj kamoska . . .a nechystam sa to zatial ani povedat, az ked budem mat tehu knizku a potvrdene, ze je vsetko OK . . . aspon bude vacsie prekvapenie 🙂
@lili_a_mimi no úplne super. V lekárni mi ho dr-b-li ako prvý. A ja koza som si neprečítala príbalový leták, pritom určite viem, že kedysi bol písaný, že je vhodný aj pre tehotné. Ale stačí prejsť diskusie, poradne a 95% mamičiek ho bežne užíva a lekárov ti ho odporučí 😠 . V lekárňach tiež asi sedia samé neschopné magistre. Myslím, že lekárnička by mala mať lepší prehľad, čo doporučí a čo nie? ČI nie? Hlavne, keď chceli nechať na lekárnikoch, aby určovali pacientom liek podľa účinnej látky, no to by sme dopadli 😠 Nešla som k lekárovi, lebo som nechcela antibiotiká a kúpila som si čosi ešte lepšie 😠
Ja som to tiež nechcela nikomu hovoriť iba rodinne ale už to vedia úplne všetci ,kedže bývam na dedine tak celá dedina ideš do obchodu a všetci na teba kukajú ako keby som mala nevyliečiteľnú chorobu ,ale mne to vôbec nevadí pretože ja sa strašne teším a počula som niečo o nejakom pripoistení ,neviete niečo o tom .
moji blizki to tiez vedia...my sme mali nedavno svadbu a tak sa ma hned kazdy spyta, ci uz sme zamiesili 😀 tak najlespim kamoskam a blizkej rodine som nemohla klamat a tiez sa z toho strasne tesime, tak sa ta radost tazko skryva....ale v robote este vie len jedna kolegynka, ktora je so mnou v kancliku
@silvia.t no hej j som si to dala uz davnejsie asi tak pred rokom a pol ,mas aj ty to pripoistenie ale neviem teraz dokedy to mam platit ked som tehotna ci az do porodu,alebo ako mne to iba kamaratka poradila tak som si to dala ale uz som to chcela zrusit ,lebo sa mam akosi nedarilo ,ale este dobre ze som to nezrusila . a nevies potom ake su v tom výhody ?
Dakujem 🙂
@sara45
Tak ja si už rok platím DNP a tento mesiac si idem dvihnúť na maximum. Na DNP treba myslieť skôr. Ale choď sa pre istotu informovať priamo na sociálnu poisťovňu a nech ti poradia. 🙂 🙂
@kaculiatko88 no ja som pn a dnes mi volali ze som si mala vziat este jednu pn koli tomu pripoisteniu ,ze mam narok mat vyplacene aj odtial to som vobec nevedela . Ja som si platila hned to maximum 🙂 🙂 ale ja som tomu moc nedavala pozornost ,ja som myslela že sú tam výhody až na materskej
@sara45 a sa to počíta 270 dní za posledné dva roky ... a koľko asi sa platí maximu? keď sa môžem opýtať
@kaculiatko88 no to sa rata podla prijmu z vyplatnej pasky v hrubom mne to vyslo si este priplatit 30eur
@sara45 ked si na pn pride ti vyrozumenie zo SP a tam ti aj pisu kolko eur ti priznali na den...v den ked odnesies marodku do SP uz neplatis nic,ale ani nic nerusis...len tam musis nosit kazdy mesiac do 8.dna prechodku medzi mesiacami
@kaculiatko88 maximum je 47,70 ale aby ti vysla ta materska okolo 600eur musis platit 27Odni pred nastupom na MD nie porodom!!!
baby ja od rana spinim ☹ rano to bolo take slabulinke ale teraz som bola na wc a riadne sa to rozbehlo 😔
@sara45 takže to si mám zo sebou zobrať aj vyplatené pásky, lebo som nenahlásila, že pracujem, Keď som si to začala platiť bola som nezamestnaná a pracujem len na polovičný úväzok. 🙂
@silvia.t tak rok si už platím a pol roka mi am platí aj zamestnávateľ. Nevieš či budem mať nárok na vyššiu keď si teraz zdvihnem na maximum. Lebo sa to dá iba raz za pol roka. A mne to vychádza teraz v júly.
ďakujem za radu. 🙂
@kaculiatko88 vyplatne pasky ti nepomozu,na SP maju znacene kolko platis ty ako DNPO a kolko zamestnavatel,ak si nepracovala na cierno musela si byt nahlasena aj na SP ...radsej sa spytaj ako je to ked si teraz zvysis ale podla mna ti uz nevijde najvyssia...to by mohli vsetci platit minimum a kedy ze otehu tak zdvyhnut na maximum 😅
@kaculiatko88 no ja neviem teraz mne to vtedy ratala pani na socialke z pasky povedala ze je mi zbytočne platit viac ,ked viac nedostanem ze to mi staci na to maximum ,

@parvitas držím palce, nech to dobre dopadne 🙂
@parvitas @lumi21 my sme to ešte skoro nikomu nepovedali. chceli sme cez víkend najskôr rodičom, no prišlo do toho úmrtie v rodine, tak nebola ani príležitosť.
Ale v duchu som sa smiala, lebo niektorí ľudia mi vraveli, ako dobre vyzerám ako pred pôrodom a keby vedeli, že už čakáme druhé 😀
Oznámenie skúsime na druhý pokus cez víkend, snáď to zoberú v pohode 🙂