Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@beritek je mi to ľúto snáď sa skoro podarí ďalšie !
@lubikaf diky za odpoveď no uvidím skúsim sa popýtať bližšie u dr. že čo a ako 🙂 tiež si myslím, že by to nemalo nejak ublížiť veď tam len prebehnem tak uvidím čo mi ešte povie 🙂
ahoj 🙂 tak ja se pujdu tento tyden objednat k doktorovi i kdyz se mi desne nechce ...... ale uz si rikam ze musim ...
jinak se semnou nic poradne neudalo az nato ze nemam na nic chut 😝 porad se citim najezena i kdyz me kruci v zaludku a je mi zle z hladu...... dnes se mi dokonce delali sliny bleeee sem plivala ke stromum az mi bylo trapne ale polknout to by znamenalo to ze bych asi zvracela .... a nechtela sem ve meste a pred dcerkou ....pak mi cosi najednou zavonelo tak i sliny ustali ale bylo to neprijemne toto sem nikdy nezazila 😝 porad se mi mota hlava z nizkeho tlaku chce se mi furt spat a nechce se mi obsolutne nic dokonce ani brouzdat po netu kdyz muzu 😀
zhodnoteni 😀 je to na pytel 😀 😀 😀 😀 😝 😀
ahojky 🙂
u mě fajn, žádné nevolnosti nic, jen v noci mám hrozný pocit hladu, ale odolávám. 😀 Kdybych se v noci najedla, tak se asi pozvracím. 19. jdu na krevní testy a týden na to pro průkazku, tak jsem na to zvědavá. Ještě mi ani neurčila termín.
@xxx.klarka jeej krasna fotecka . . . blahozelam 😉
inac, ja som si dnes kupila tehu lizatka proti nevolnostiam, tak vyskusam, ze ci to nieco spravi... 😉
Ahojte! no ja som vikend prezila celkom v poho - ak teda odmyslim tie nevolnosti a straaaasnu unavu 😖 To teplo mi akosi nerobi dobre... 😒 Skusala som aj tie lizatka, ale zda sa mi, ze moc nepomahaju a hroszne ma stipali na jazyku 😝 Pri malej mi nebolo vobec zle a teraz... 😕
Mimochodom, uz som prezradila nasim, ze som tehu. Stretlo sa to s roznymi nazormi (viac negativnymi), co ma dost rozhodilo a hlavne sklamalo ☹ ach joooj, baby... preco je zivot taky nefer??? ked sa clovek najviac tesi, vedy mu niekto musi taaaak ublizit... 😔 ☹
@lili_a_mimi Ahojky, mohu se zeptat proč negativní názory?? Kvůli tomu že budou dítka brzo po sobě?? Pokud ano, tak prd na ně, je to Tvůj život a ty rozhoduješ jaký věkový rozdíl mezi dětičkama budeš mít. Ber to pozitivně, dětičky porostou spolu, budou si spolu více rozumět a až odrostou, budeš si moc "užívat". 🙂
@xxx.klarka ano, vraj je to prilis skoro a nebudem to zvladat... 😖 a boli aj take nazory, ze som uplne sprosta, ze chceme druhe, ze jedno dieta je v dnrsnej dobe tak akurat... 😒 vies, ono je to tazke prejavit svoj nazor v rodine, kde je strasne vela veducich osobnosti, ktori ti chcu riadit zivot a planovat ho namiesto teba... 😠 ale nastastie byvame daleko a tak im nezostava nic ine, len si teraz hundrat bezomna a predychat to 😉 my sa ale na babo veeeelmi tesime 🙂 len dufam, ze to potom aj zvladnem s dvoma takymi prckami 😎
@zuzanka444 jasne opytaj sa este dr. inak ked tak teraz na to myslim, tak ja som sa tam dobre zdrzala pod tym skenerom, lebo som brala maleho na ruky, to sme zacali pipat, tak som sa rovno pod tym zastavila, a oni mi hovoria, ze to musim kazdy sam ist, tak som sa vratila, supla tadial maleho a potom som presla ja. no a potom mi krpec z druhej strany utekal spat za mm, tak som sa este prenho vratila. cumeli tam na nas jak na hotentotov 😅 no tak ale snad je male ok 😕
@lili_a_mimi hmm a preco negativne nazory? to je veru smutne, ale je to len vasa vec, takze si nevsimaj toho, co hovoria druhi. u nas svagrina tiez zahlasila, ze co sme si to nenechali na leto ( ze aby som v lete rodila, ze to je lepsie) a svokra zevraj tiez nebola nadsena, ale to neviem, lebo tej to povedal muz, ked som tam ja nebola 😒 ale mne je to uplne jedno co si kto mysli, ved my sa o to dieta budeme starat a nikto druhy.
@lili_a_mimi sprosté je, že Tě takto nervují, místo toho aby byli rádi, že budou mít dalšího člena rodiny. Myslím, že radši dvě dětičky, než jedináčka. Já osobně bych jedináčka nechtěla v žádném případě, když okolo sebe vidím ty jedináčky jak jsou rozmazlení a ničeho si neváží. Jasně, že to nebude zrovna lehké, když jsou dětičky tak blízko sebe, ale já se na to těším, až spolu porostou a budou od sebe o necelé 2 roky. Já mám 3 sourozence a všichni jsme o 4 roky a je to o ničem. Tak jsem hrozně ráda že se miminko povedlo tak brzo a vyšlo nám to tak, jak jsme si přáli. Ty se hlavně nenervuj a těš se z toho človíčka co v Tobě roste.
@petrusew gratulujem 🙂
@beritek to mi je ľúto, ale nádej umiera posledná, možno v stredu bude zodpovedať tt 😉 U prvého mi posúvali 3x termín pôrodu, lebo zakaždým bol o niečo väčší.
@lili_a_mimi podľa mňa to potrebujú len spracovať. Tiež sme našim oznámili ďalší prírastok do rodiny a reakcie podobné. Nečakala som žiadne ovácie, no trochu nadšenia mohli prejaviť. Ale myslím si, že s odstupom času sa budú tešiť. Podobná reakcia bola aj pri prvom a teraz ho idú od samej lásky roztrhať 😉
Neviem ako na vás, ale mne tieto horúčavy nerobia dobre. Celý víkend mi bolo nehorázne zle, dnes to tiež nie je žiadna sláva, no aspoň dokážem ako tak fungovať. Ešte vydržať 2-3 týždne ...
Ahojte tak mi ideme zajtra na krv a aj na sono ,dúfam že už mi dá aj tehu knikžku a hlavne že bude všetko ok.Mám nejaký divný výtok ,tak sa aj trocha obávam .
@lili_a_mimi - vobec sa tym nezatazuj, je fakt, ze je to tvoj zivot a Vy sa rozhodnete, kedy a kolko babatiek budete mat... pozri , nebudes prva ani posledna, kto bude mat maly vekovy rozdiel medzi detickami, ale urcite to zvladnete... my planujeme mat minimalne 3 deticky - ja som z 3 surodencov a nemozem si to vynachvalit, na braskov sa mozem hocikedy polahnut, je to super....
Takze mysli pozitivne a tes sa, ze budete mat 2 zdravych mrnuskov a ze Vam budu prinasat hodne radosti 🙂
ale ste sa tu od rána rozkecali.ja obed navarený,malá spinká,poupratované
@sara45 ti závidím ja až 19teho idem.ked myslíš priesvitný výtok,ako voda a stále mokré noh.je to v pohodke
@lili_a_mimi aj my budeme mať tiež malý vekový rozdiel.sa aj trošku obávam ako to môj cecík znesie 😀 u nás ked som náhodou spomenula potrat,tak všetci jednohlasne nie a že nám budú pomáhať ako sa dá.to je škoda,že tvoja rodina sa neteší.ja rodičov nemám a svokor,ten sa teší ako malé dieťa a svokra tá to bere v pohode.mám kamaráda a medzi nimi je rozdiel 1 rok(ale popravde nerozumejú si) a MM a jeho brat sú od seba starší o 2roky.
@petrusew gratulujem.
@lili_a_mimi to je mi líto, že to tak vzali. Je to tvůj život a tvoje volba. Nejdůležitější je, že ho budete mít rádi. Já a můj bratr jsme od sebe 18měsíců a nemyslím si, že by to mamka nezvládla!
@lili_a_mimi a preco by si to nemala zvladat? to budes mat ca. 2 roky rozdiel, nie? to je podla mna dobry odstup a ked mas "velku" babu, o to lepsie. oni ti velki potom urobia taky skok vo vyvoji a ti mali zasa sa nechaju najradsej zabavit od velkych. podla mna je to s dvoma jednoduchsie ako s jednym. 😉 tak hlavu hore, rodina si musi zvyknut. potom sa aj potesia. ja to mojej svokre asi ani nepoviem, uvidime sa az na zimu, ta potom odpadne, alebo ju pretrhne od zlosti 😀 😀
gubcikova Ja som tiez teraz hlavne taka na ovocie.Nic mi nechuti...co inokedy by som sa schuti najedli teraz vobec..Len ovocie a ovocie...dzusiky uz ozaj mi musi nieco sadnut take lahke ze sa schuti najem..
Aj dr aj rodina mi hovorila ze nech sa nenapchavam mastnym aby som tu pecienku nezatazovala ale ani mi nechuti pravdu povediac..Na tom vysetreni mi nic nezistili len hepatalky mi uz trochu stupli a pri malej som s tym skoncila v nemocke tak sa bojim..
Inak baby ja som dnes pri po tyždni domov od rodičov teraz som skoncila upratovat a mochlat sa..furt nieco...ale uz si idem dat ,,wellnes,, okupkat vlasy zafarbit, nechtiky dat naporiadok....uz len veget....lebo nevladzem...
Ahoj holky,
prosím Vás, řekněte mě, co je to vyšetření šíjového projasnění a biochemický screening? Teoreticky to vím, něco jsem si přečetla, ale není mě jasné, jestli je toto vyšetření lepší než to, které hradí pojišťovna tuším v 16. týdnu? Nabídla mi to lékařka, pojišťovna to nehradí a provádí se v 12.-13. týdnu. Chystáte se na to některá?
Díky za odpovědi.
@minerva rozhodně doporučuju na to vyšetření jít, jedná se o ultrazvukové vyšetření některých konkrétních parametrů plodu, podle kterých se zjištuje riziko vrozených vývojových vad a oproti triple testu v 16. týdnu je vyšší záchytnost a specificita. takže odpověď: je lepší, je větší záchytnost vad. optimální je mít oba testy, ale v tom 16ém týdnu už ti to udělají automaticky.
biochemický screening nevím, který konrétně máš na mysli: jednak se dělá v prvním trimestru vyšetření matce krve, jednak krevní skupina kvůli konfliktu skupiny s miminkem, jednak krevní obraz kvůli potenciální chudokrevnosti a pak některé povinné testy na inf. nemoci. ten se dělá standardně všem těhotným.
ale pak v tom 16. týdnu se dělá ten triple test, což je z krve odběr právě na riziko vroz. vývojových vad: dělají se 3 markery. a někdy se tomu taky říká biochemický screening.
jo a mimochodem ahoj holky, taky patřím do vaší skupiny, mám doma už dvouletého synka a říkala jsem si, že další diskuzi už nebudu rozjížďet, už tak mi přijde, že u PC vysedávám až nadmíru 🙂 🙂 akorát když mám dlouhou chvíli, tak k vám občas nakukuju.
já mám první ofic. vyšetření u Dr. zítra. a jsem nyní nějaký 8. týden.
jo a k výše diskuzi o tom, jestli je dvouletý rodzíl mezi dětmi málo nebo ne: rozhodně si myslím, že je akorát. dneska už bych do toho možná taky šla dřív, protože ty dva rky jsou fakt dost přelom ve vývoji, jsem si to před rokem neuměla představit že bych měla zvládat dvě děti, dneska bych to asi dala s přehledem...ale holt jsem byla málo odvážná. a mám kolem sebe lidi s tímhle rozdílem mezi dětmi a od toho roku věku už je to fakt super, jsou to prostě parťáci.....a přežít ten první náročný rok asi přežijeme všichni 😀 😀 😀
Taky se hlásím, termín mám kolem 20.2.2012 a malého jsem rodila 21.2.2010, to nám to hezky vyšlo 😉

ahojte, mozem sa pridat?
...tak u nas srdiecko potvrdene a aj tehu knizka uz je doma... 🙂 ...podla poslednej mrchy je sice termin 15.2., podla utz az 27., kedze ani srnka netusi, kedy som mala ovulku pri mojom 40 dnovom cykle... 😅 ...ale ked pojde skor , tak ako mala, tak to bude aj tak jedno... 😀 😀 😎