Február/Únor 2012
Pridá sa k nám niekto s takým istým termínom?
@jankastela ahoj! ja som mala tiez vytok, ale lekar mi zakazal rosalgin... 😕 vraj radsej ziadne chemikalie... a ze so mam davat len laktobacily...
@lili_a_mimi ahojte ja mam tiez vytok a bral mi aj stery ,dr mi povedal ze ak sa to da vydrzat ,ze aby som radsej este 2 tyzdne vydrzala a potom ak to neprejde tak ze mi nieco da ked uz budeme v 2 trimes
@sara45 ano, to iste vravel aj mne moj 😉 vraj v 1.trimestri sa davaju lieky len v nevyhnutnych pripadoch. a ak to vydrzim, tak radsej potom to preliecit az v 2.trimestri, kedy to uz je bezpecnejsie 😉 ale vsetko je na zvazeni lekara, ktory pozna stav pacientky a vie, co moze pomoct ci ublizit - lebo silny nelieceny zapal moze vyvolat potrat ☹ takze je to la uvazeni lekara, co je pre maminku a babo najlepsie 😉
@saaska ahojky a aky mas termin porodu ??
@saaska ahojky a aky mas termin porodu ??
@zuzanka444 a aky mas teminik ?
@elza81 ahojky a aky ti dal termin porodu ?
@sara45 ahojky a kedy si mala poslednu Ms ked mas ten termin 2. 2 ?
Awojte dnes u nas prši a to som sa tešila ze pojdeme napustit bazen ktorý nám dnes prišiel ☹ ale aspon je lepší vzduch už sa to nedalo vydržať
ja sa tiež pridávam 🙂
@babatienko27 28,4 som mala poslednu ked som bola prvý krat u dr tak mi povedal taký predbežny 6.2 ale povedal ,že to sa este určite upraví a teraz mi povedal 2,2 a že to vychádza na deň ,ale uvidíme kedy to nakoniec bude 🙂 ty mas kedy termin ?
ja Ms 20.5 a termin neisty ze 22.2 na dalsej kontole potvdi
Jak to, že všechny už máte termín porodu? Mě bylo řečeno jen "zatím na začátku února"
@babatienko27 podla Ms 22.2.2012 a podla ultrazvuku co sedi aj s dnom ovulacie to je 20.2.2012
@petrusew a tebe ešte nepovedal termín?mne podľa PM 30.1 a podľa sona (prvý krát to bolo 1.2) 3.2.aleteraz v 12tt je to už najpresnejšie
@lili_a_mimi @sara45 aj ja som dostala výtok.zo začiatku bola,len číra voda no terz už s prímesou hlienu,tak som zvedavá čo mi v utorok povie
@babatienko27 ahoj no podla PM 22.2. podla UZ 26.2. 🙂 no uvidíme ako to nakoniec bude ale podľa ovulace mi sedi 22.2. 🙂
@gubcikova no podla UZ sme v 7+5tt a dr. hned na prvý kuk, že aké je veľké to dieťa 🙂
@gubcikova ještě ne, ale podle propočtů to vychází podle MS na 10.2, ale podle UTZ je miminko o týden mladší.Ale asi to u mě nebude tak důležité, vzhledem k tomu, že budu rodit sekcí.
@zuzanka444 mě ovulace vychází na 20.5, to by sedělo i podle toho UTZ
@popinka73 Ahojky...tak píšem kúsok neskôr...ja nestíham nejak... 😒 ...Tie lízatká som vôbec ale vôbec nezohnala...a tety lekárničky niektoré, tak zvláštne na mňa pozreli, že čo od nich chcem... 😵 ..tak to zvládam aj bez lízátok.. 😉 Teraz 11-teho som bola na kontrole, bilo nám už aj srdiečko.. 🙂 Vyzerá byť zatiaľ všetko ok, ďalšia kontrola 25.7. tak už teším... a inak som tááák strááášne unavená...spala by som,kade chodím...a nevolnosti sa mi presunuli z poobedia na večer...takže drobček dáva o sebe vedieť... 😅
@babatienko27 ahojky, ja mela posledni MS 20.5., ale presny termin porodu mi doktor zatim nerekl, jdu na kontrolu v pondeli, tak snad bude vsechno v poradku a ja budu moudrejsi 🙂
@lili_a_mimi zakazal?hm,ja som si citala o nom a vraj je bezpecny pre tehotne.ale aj tak rozmyslam,ze ho nekupim.uz mi je aj lepsie.sladkemu sa vyhybam a pijem acidko.tak sa budem tej pliagy snazit zbavit "naprirodno" 😀 a ty uz ten vytok nemas?co su to vlastne tie lactobacily?
@jankastela tie laktobacily su mikroorganizmy, ktore sa prirodzene vyskytuju v ludskom organizme - najma v crevach a v posve. Ak sa nieco zmeni v organizme (ci uz dosledkom liekov - ATB alebo hormonalnymi zmenami - tehotenstvo, klimakterium) moze sa ich pocet znizit a tak sa znizi prirodzena ochrana organizmu pred !cudzimi" bakteriami a mozu vzniknut hnacky, zapaly, vytoky a pod. Niekedy staci len dodat telu chybajuce laktobycily a problemy su prec. Niekedy vsak treba zasah liekmi, ale potom je dobre vyuzit aspon 1 balenie laktobacilov, aby sa to vsetko dalo rychlejsie do normalu. 😉
@lili_a_mimi dakujem za podrobne vysvetlenie 😉
baby co sa vlastne stanovuje pri tom prvom odbere krvi, ze bero tolko ampuliek? a ako dlho trva, kym su vysledky?
@sara45 este ten termin nie je az taky isty, ze az ked mi bude vypisovat knizku, tak to bude presnejsie. Pri prvom sam mala termin podla men. 1.4, podla sona 15.4 a mala sa narodila 13.4, takze ten termin je pre mna len orientacny, ale aj tak, keby to vyslo, bol by to pekny datum.
awojte tie co ste na pn alebo ste boli pri prvom tehu,mali ste niekedy kontrolu ???

@petrusew vyoperovať zub múdrosti.no musí mi to spraviť,lebo mi nemôže urobiť rontgen a mne sa ten zub rozpadol a rastie mi pod druhým zubom