icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mihouk
15. okt 2012

@mirka2010 Ale treba to zase vyskusat, ja viem ze je Marosko neodolatelny, ale trosku sebectva v sebe musis mat a mysliet iba na seba. Treba vybehnut aspon na hodinku a potom to zvitanie bude o to lepsie 😀
Tilka uz je lepsie, aj papa, dokonca vcera ukradla jedlo Maximovi, chudak vobec to necakal, lebo doteraz to nerobila. Ja uz tiez v pohode, este mam zapchaty nos, ale konecne uz je to na dobrej ceste, tak dufam ze tie bacily zvonku, nas nedostanu. 😝

1234lubka
15. okt 2012

@mirka2010 blbne mi stranka nechce mi to odoslat 1234lubka@centrum.sk

mirka2010
15. okt 2012

@mihouk hmmm,sebecka...nooo,ja viem...mala by som niekedy byt aj ja mimo...ale mne sa to neda...ja ho tak milujem, ze stale chcem byt s nim...bojim sa aby to niekedy nezneuzival...lebo som priserne na neho fixovana....takze Tiluske je lepsie...tesime sa s vami...a uz 4nozkuje??? stavia sa na nozicky???

mirka2010
15. okt 2012

inak baby...boli sme dnes na Jamahe-to je taka hudobna aktivita pre deticky...rytmizuje sa tam,spieva,tancuje...no uzasna vec...veeeelmi sa nam tam pacilo...neskor pridam aj fotku...malemu sa tam tak pacilo, ze 45minut mu ubehlo ani nevedel ako a potom zaspinkal tak, ze sa s ruzovymi lickami zobudil...no radost...nabuduce pojdeme aj s ockom 🙂

mimuska2
15. okt 2012

@jankaja no ja akurat neviem cislovanie zubkov 😀 😀 😀

monky978
15. okt 2012

Ahojte dievčence 🙂
Ako sa máte s detičkami? Dlhšie som nepísala, ale celkom pravideľne vás čítam... My sme boli na dovolenke v Chorvátsku Gradač. Bolo teplúčko do 30 stupňov. Cesta dlhá, 12 hodín, ale zvládli sme. Pomaličky sa plazíme a pretáčame, dávame na štyri a hojdáme sa hore dole... no smiešna je tá naša malá kočka 🙂. Už čakám kedy sa rozbehne na štyroch. Moc to ešte nevyzerá, že by to bolo skoro... no však dočkáme sa. Mala som veľa práce po návrate a ani neviem, že som bola niekde na dovolenke. Moniku som v piatok večer začala naozaj riešiť s tým nočným spánkom... vo štvrtok v noci bola hore 16x. Tak to ma už dostalo. Nič jej nebolo len prso do pusy chcela. Ale úspech prišiel hneď. Včerajšiu noc prespala prvý krát v živote od pol ôsmej do pol piatej ráno. Dovtedy spala najviac 3 hodiny vkuse. Konečne hurá. Konečne sa rozpapala. Mali sme problém a tri týždne som do nej nevedela nič dostať iba ovocie. A na dovolenke hneď prvý deň ostala dosť dehydrovaná, lebo nechcela nič piť a mliečka je už pomenej... tak som jej začala dávať vodičku z vyvareného ovocia. Som sa vtedy zľakla, lebo aj fontanelka jej prepadla a samozrejme som hneď čítala katastrofické scenáre... ale chytila sa na šťavičku. A teraz papá tak 400g tri krát denne zeleninky s kašami a ovocie cca 300g na desiatu a olovrant. No pupok má vyvalený statočne.. ako stará bufetárka 😀 hlavne, že jej už chutí.
Čo motivačné robíte s detičkami? Najlepšie len s plaziacimi sa... a vlastne už máte nové autosedačky? Akú značku a ste spokojné?

gaborova11
15. okt 2012

@mihouk jaj a zlepsi sa muto stredu mame ist ockovat tak neviem ci nas ockuju budu ☹

gaborova11
15. okt 2012

@mimuska2 aj kvapki mam davat ☹

emamichaela
15. okt 2012

@mirka2010 Ahoj. Citam tu ako velmi si naviazana na svojho synacika a chapem. Ja svoju dcerenku tiez velmi zboznujem, ale dnes som urobila dolezity krok. Dala som malu varovat mojej mame a zbehla som si na masaz. Vyborne som sa zrelaxovala, moj chrbat dostal vytuzenu masaz a to stretnutie potom, ta radost v ockach, natiahnute ruky, ze mamama... No vyskusaj! Ten navrat stoji zato 🙂

jankaja
16. okt 2012

@mihouk odsávame odsávame, vysávač máme permanentne vytiahnutý. Už sa našťastie zdá, že soplík trochu ustúpil, tak to snáď už horšie nebude 🙂

jankaja
16. okt 2012

@monky978 ahoj, už som na teba myslela, že si tu dlho nebola, že ako sa máte 🙂 spapá ti 400 g zeleniny naraz? Riadna papkoška 🙂 Natálka sa stále presúva len plazením, sama sa posadí (prevedenie má nasledovné: najskôr sa doplazí k nejakému predmetu, dá sa na 4, oprie ruky o daný predmet, prisunie kolienka a potom sa posadí). Teraz ju začalo baviť stavanie sa na kolienka - podobným spôsobom, len sa dá do úplne vertikálnej polohy, začína skúšať vstatie, ale zatiaľ neúspešne. Začali sme chodiť na kurz dojčenského plávania 1 x týždenne a od novembra budeme chodiť aj cvičiť 2 x týždenne, tak sa snáď viac rozpohybujeme. Čo sa týka motivácie, najlepšie u nás funguje sadnúť si k nej na podložku s vystretými nohami a nechať ju preliezať cez stehná. Napr. za ovládačom od televízora 🙂 Autosedačku sme menili ešte v júni, máme teraz Concord Ultimax, je do 18 kg (ale je dosť úzka, tak dovtedy v nej určite nevydržíme, ale nejaký časť ešte určite áno).

jankaja
16. okt 2012

@mimuska2 tie v strede sú jednotky, vedľa nich dvojky atď. až po osmičky (zuby múdrosti). Takže horné jednotky a dolné jednotky sú celkom 4 zuby: po 2 zuby hore aj dole úplne v strede (jednotka na ľavej aj pravej strane).

mimuska2
16. okt 2012

@jankaja no tak tie a este tie dvojky hore 😀

mimuska2
16. okt 2012

@gaborova11 najlepsi je ten sprej s morskou solou a potom mozes aj kvapky 🙂

mimuska2
16. okt 2012

@monky978 my mame tu velku autosedacku uz asi 3 mesiace.znacku nania a sme veeeelmi spokojny 🙂 a my este stale nestvornozkujeme ale mame 6 zubkov 😀 inak mame vsetko po starom 🙂 super ze si bola na dovolenke isla by som hned 😀

mihouk
16. okt 2012

@gaborova11 Ak bude mat soplik, tak by som ockovat nesla, istota je istota a ockovanie nemusi byt v presne ten tyzden, da sa posunut.
@jankaja To som rada, ze ste uz na tom lepsie, Maxim vysavac neznasal a pri Tilke som to uz ani neskusala. 🙂
@mirka2010 O stvornozkovani mi nehovor. Stale sa dava na 4, ruky uz zvladla, ale nohy ju nenesleduju. Vcera som telefonovala a zrazu rev a ona zakusla o parkety a rozkusla si hornu peru. Nic vazne, trocha krvy a o chvilku uz ani nevdela. 😉

mirka2010
16. okt 2012

@emamichaela ahojky 🙂 jasne mas uplnu pravdu...a ta masaz.,..to je skvely napad...hned by som na nejaku isla...potrebujem ju ako sol...z toho dvihania, natahovania mam chrbat v koncoch,takze sa na nejaku urcite objednam 🙂 navrat k malickemu aj ked idem len do obchodu je vzdy tak krasny...ale to ze bol prvy krat odomna na pol dna mimo...tak mala som s tym naozaj problem...no co uz, vsak to bolo len raz a dlho dufam ani nebude 🙂🙂🙂

mirka2010
16. okt 2012

@mihouk juuuj, babika mala...tak aj krvicka tiekla??? ach, trdielko malicke...ale vari uz nebolka...nas maly presne takto zacal 4nozkovat...najprv len ruky a o par dni, alebo tyzden sa pridali aj nozicky...teraz mam pocit ze si to celkom zlahcuje, zustil, ze ked sa prisuva jednou nozkou tak mu to ide lahsie...no chutny je laska nasa....a zacina mu soplik...teda dufam, ze mu to neprerastie do nejakeho velkeho soplikovania...ale v noci mal uz problem cuckat...a Maximko uz chodi do skolky? ake tam mate pocasie?

mirka2010
16. okt 2012

@monky978 ahojky...tak co to ta tvoja mala nechcela papat??? ci kvoli zubkom?inak aj Marosko uz druhy den papa menej...aj mliecka pomenej cucka...tak neviem v com to je...nas maly 4nozkoje po celom dome...je vsade a ma z toho obrovsku radost...stavia sa naozaj vsade.,..musim byt za nim, ale uz menej pada a ak tak, tak pekne makucko na zadocek...boli sme na takej hudobno pohybovej hodine...rytmizovali sme tam, hybali sa na hudbu, robili koordinacne pohaby tak, ze pani co to vedie hovori, ze deitcky sa aj vdaka tomuto hraniu a cviceniu vedia krasne rozhybat...aj rozrozpravat...🙂 motivacne pre maleho je uplne vsetko...velmi ho vsetko zaujima, papa uz aj puding, dnes krupicku...sice len ochutnava, su to pre neho nove veci...a ozaj, uz aj jogurt pekne spapa...takze sa tesim...no a na obed pekne masko, ryzu, zeleninu...takze tak...no a na dovolenke vam bolo teda dobre??? Ako sa malej pacilo more?

mihouk
16. okt 2012

@mirka2010 Neviem si to Maroskove priuvanie nohou celkom predstavit 😀 Oni su v tomto obdobi taki ohybni. Tilka najviac teraz vymysla sa zaspanim, stale si sada a kuka co sa deje (nic sa nedeje), tak ju normalne musim nechat v postielke a ona po case zaspi a skoro vzdy ju najdem zlozenu na polku, dnes vecer sedela a hlavicku si opierala o nasu postel, lebo ta je o nieco vyssie ako ta jej, no trdlo male 🙂
Maxim uz chodi veselo do skolky, len ma mrzi ze maju vianocny vecierok 9.12. a to akurat letime zo Slovenska a nestihneme to a tak som sa tesila, no nic, co narobim, taky blby cas to dali. ☹
Chudacik Marosko, dufam ze ten soplik nebude nic vazne, to pocasie je hnusne, u nas chladnejsie nejakych 13-15 stupnov, dnes sice bolo pekne, ale fukalo, normalne byva zamracene a prsi, takze na figu 😝

mihouk
17. okt 2012

Co je s vami, ake ticho tu nastalo. My dnes nastastie bez zraneni, ale mam novy recept. Oprazila som jej kusky kuracich prs, na troske oleja, hned som do toho dala cerstvu bazalku, nech to prenikne aj do toho oleja. Pridala som tam brokolicu, len tie horne kvietky, priliala vodu, podusila do makka a rozmixovala. Na pocudovanie jej to chutilo a tou bazalkou to malo aj nejaku chut. 🙂

zuzky1104
17. okt 2012

@mihouk Aj ja uz tak robim, ze na oliv.oleji alebo masle poprazim por a dam kuracie ci morcacie prsia, ktore restujem, pridam mrkvu alebo inu zeleninu, dusim, mixujem a bud dam cestovinu, ryzu, alebo zemiak...a dala som petrzl vnat mrazenu, co mam , tiez sa popozeram po nejakych bylinkach, teda bazalku mozu ?

zuzky1104
17. okt 2012

Neviem sa dnes donutit ist s malou vonku...fakt sa mi nechce, dalsia prespata noc 😀 ....bude to asi tym 😀
Dnes sa maju v skolke fotit na halloween, som zvedava 😉

mihouk
17. okt 2012

@zuzky1104 Ja som citala ze oliv. olej nie je najvhodnejsi, ze deticky potrebuju poriadne mastne kyseliny, ja davam preto normalny. Neviem ci bazalku mozu, ale ked jej tam nic nedam, tak to nema poriadnu chut. Vidis por som este neskusala, asi preto ze ma tie vlasy, ale skusim.
Mne Tilka odkedy bola chora nechce spat. Aj zaspi na posteli, ale akonahle sa postavim uz sedi a kuka co sa deje. Dnes este od rana nespala, ale idem to zase skusit, co ine mi ostava.... 😝

zuzky1104
17. okt 2012

@mihouk Oliv.olej nie? Aha, aj tak robim castejsie na masle, ale asi 2x som robila na olivovom....Inak to je cela hotova veda okolo toho detskeho stravovania, priznam sa uz nestudujem a nehutam, co kedy kolko ako, lebo ma odradil fakt, ze uz su zmeny ohladom stravovania, ked som mala Julinku a teraz Livku, a to je medzi nimi rozdiel len 2,5roka, nie 10rokov a pod, teda uz nie som taka striktna ako som bola pri Jul, ktora navyse bola kojena do 2rokov a je potvrdeny alergik... ☹

mihouk
17. okt 2012

@zuzky1104 Ja som na tom rovnako, hotova veda okolo stravovania a nechce sa mi uz tolko vyvarat. Pri Maximovi som vsetko studovala a pri Tilke uz nie je cas a tiez nie som taka dosledna, ale samozrejme cukor a take veci jej stale nedavam. Maxim bol tak isto kojeny do 2 rokov a astmatik, ale dufam ze z toho vyrastie. On je celkovo taky bledusik a na tej jeho pokozke reaguje vsetko. Ved aj vlhcene utierky som mohla pouzivat iba Pampers Sensitive, ziadne ine, inak hned mal zaparenu prdel, nebodaj jedol cviklu a hovienko mal v plienke 10min a uz bol cerveny. Tilka, tak je zatial pohoda, aj keby som ju utrela handrov na podlahu, tak sa jej nic neobjavy. Iba teraz po antibiotikach mala trochu cervenu ritku, ale to je asi normalne. 😀

mimuska2
17. okt 2012

@mihouk nejako sa to tu nehybe 😀 aj ja to tak malej robim ale na masle.tiez nam to velmi chutilo 😀
ozaj davate uz pancusky?a nanoznik?a este sa vam musime pochvalit dnes malinka urobila dva kroky po styroch 😀 😀

emamichaela
17. okt 2012

Ja som myslela, ze sa mi neaktualizuje stranka 🙂 baby inspirujete ma 🙂 ja stale malej len varim a mixujem. Olej pridavam len kvapocku. Este som neskusala varit ako velkej, len teda bez soli a korenia. Tusim uz vyskusam, lebo ked jej dam hipp prikrm, tak to pekne papa a ja ked jej navarim, tak zje par lyziciek. Dnes sa prekonala a zjedla 50g. Inak davam ako ochucovadlo petrzlenovu vnat alebo par semienok feniklu. Bazalku asi mozu, lebo su aj hippky s bazalkou. Vraj by mali radsej repkovy olej ako olivovy. Ja som davala sa priznam olivovy od Plasmon.

emamichaela
17. okt 2012

Dnes som dostala prvy krat menzes "juchu". Vobec mi to do teraz nechybalo 😒

emamichaela
17. okt 2012

A Emuska sa mi postavila a za ruky pekne chodi 🙂 len stale nesedi. Neviem, ci to je v poriadku :-/