icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

zuzulienkaaaa
21. okt 2012

@monky978 ja učím terezku tiež znakovať... ale zatiaľ máme len málinko znakov a ešte ich neukazuje vždy, a ak ukáže, tak to skôr veľmi vzdialene pripomína ten znak 🙂 ...alebo len ja chcem, aby mi to pripomínalo ten znak 🙂 🙂

každopádne vidím, že tým znakom rozumie a chápe, čo sa ide robiť...napr. keď sa jej opýtam či ideme papať a urobím pritom ten znak čo máme na papanie, tak ak chce jesť, rozžiaria sa jej očká a začne trepotať rúčkami, že sa teší a už aj otvára ústa...akurát si to hrozne zasociovala výlučne s mliečkom, potvorka 🙂

kniha je tu:
http://www.ulozto.sk/xoVpKeT/zaklady-znakove-re...

mimuska2
21. okt 2012

@monky978 obcas jej prebehnem mokrou gazou ale kupili sme taku malinku kefku na mliecne zubky a stym sa hra jedna radost.v dmke som nasla taky navlek na prst je tam taka malinka jemna kefka a na druhej strane su take vrubky na masirovnie.super vec 😀

zuzulienkaaaa
21. okt 2012

@rebecca2006 my máme grambličkovú, je oproti vargovi... ako odborník na mňa nezapôsobila...na ekzém mi povedala, že je to psoriáza a kázala to natierať indulonou... až tu mi monika poradila holtov krém a ten zabral, i keď sa jej ten ekzém striedavo objavoval a mizol po tom, ako sme natreli tým holtovým krémom...ekzém sa jej objavil cca 8 dní po očkovaní hexou, samozrejme že lekárka to nevidela ako následok očkovania...mám tu v senci kamošku, ktorá už dva týždne odkladá tretie preočkovanie hexou, a je rozhodnutá odmietnuť už akékoľvek očkovanie, tak uvidím, ako zareaguje lekárka (majú tú istú čo my)...iba sestrička na nás hneď vytiahla, že nám malú nikde nevezmú do škôlky, ak nebude zaočkovaná...ale tak mám kamošky min. dve, čo robia riaditeľky v škôlkách, tak sa ich príležitostne opýtam, či je to zásada, ktorou sa škôlky riadia, alebo skôr len niektoré to vyžadujú...i keď nechápem, čoho sa boja, zaočkované deti by predsa ohrozené byť nemali, ak očkovanie "funguje" ako tvrdia farma firmy....
osobne však po tom, čo som si doteraz o očkovaniach načítala som aj voči účinku očkovaní skeptická, sama poznám x ľudí, ktorí boli očkovaní napr. proti chrípke a schytali takú, že 40tky a takmer mesiac PN čo sa nevedeli ani pohnúť...
a pre mňa čo sa týka imunity prináša očkovanie viac negatív ako pozitív....ale ešte musím toho veľa načítať, aby som sa definitívne rozhodla...do očkovania mám tuším ešte min. mesiac alebo koľko, tak budem čítať a čítať... pre mňa je hlavne otázka, či to, že prekoná nejakú chorobu, napr. mumps a vytvorí si na neho sama protilátky, hoci priebeh ochorenia môže byť zdĺhavejší, nie je lepšie, ako vystaviť ju potenciálnemu riziku, že z vakcinácie sa oslabí imunita natoľko, že sa začnú rozvíjať alergie, astma...veď to sú následky na celý život...a to sú ešte tie "ľahšie"....
ako, jedno aj druhé riešenie má svoje pre a proti...tiež ešte nie som rozhodnutá

mihouk
21. okt 2012

@mirka2010 Ahoj, aku ste mali noc???? My otrasnu. Okolo jednej zacla Maxim volat na mna a zistili sme ze je cely povracany, tak sme ho museli sprchovat a vsetko prezliect, zobrali sme ho k sebe do postele a o hodinku zase, tak potom isiel spat s tainkom so hostovskej izby. Teraz vyzera v pohode, neviem co to mohlo byt, lebo sa nestazoval ze ho nieco boli. Samozrejme ze Tilka sa pri tom vsetkom zobudila a este do rana vymyslala, lebo chcela mliecko, ale nechcela cicku, takze revala. Den teda na jednotku, od rana preiem a susim vasetko mozne a chce sa mi spaaaaaaaat!!!! 😉

zuzky1104
21. okt 2012

@rebecca2006 jasnee 😉 😀

mirka2010
21. okt 2012

@mihouk tak si viem Tilusku predstavit aka musi byt zlata...inak aj nas maly je taky zaletnik!!!! tiez sa vyskiera na kazdu tetu a najrdadsej na blondinky 🙂 so vsetkymi detickami sa chce hrat, hladka ich, hned komunikuje, za toto som velmi rada, ze nie je ustrachany a ze je taky spolocensky...takze keby sa s Tiluskou stretli, to by bola dvojka 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

mirka2010
21. okt 2012

@rebecca2006 ach boze, ked to citam, je mi az zle...tak co mam robit???vobec neviem...urcite budem o tom studovat aj ja vela, uz teraz sa desim toho co vsetko sa docitam...urcite mi daj ohladom tohto vediet, ako si sa rozhodla, pripadne na co si prisla, co si sa docitala...velmi ma to zaujima!!!! a odmietnutie tohto ockovanie je tiez spoplatnene?

mirka2010
21. okt 2012

@mihouk nooooo,my sme mali tiez velmi zlu noc!!!! uz som totalne zufala z toho ako nechce spavat....pred tym noc strasna....ale az takato zla nebola...kazdu hodinu hore, mrvil sa, pretacal v postielke...vykrikoval zo sna, gagotal....ja som nestihla ani zaspat a uz bol opat hore, precestovany na konci postielky, sprieceny, ach, dufam, ze tato noc bude lepsia...🙂 a Maximka mi je luto, co mu mohlo zaskodit??? dufam, ze ho brusko neboli a tiez sa konecne troska vyspis...chapem, ako sa citis...aj ja tuzim spat...aleeee!!!! nas maly spekuluje uz pri kazdom spanku...aj ten obedny, co mal vzdy hodinu a pol, teraz max hodinu, aj to je vela...dnes som mala sancu si troska pospat, ale kdezeeee....maly spal 35 minut!!!!

monky978
21. okt 2012

@jankaja no šikovná si prevelice. Som si pozerala tvoje dielka.. nádhera.
@rebecca2006 ale možno máte aj pravdu.. kedysi som pišťala, že je na mne zavesená ako cecok a teraz ju šupnem aj 3x denne do ohrádky a zahrá sa sama aj pol hoďku. Len mám pocit, že mám viac povinností než radosti s ňou. Asi začnem aj ja uvažovať nad niečím spoločným. Strašne rada by som s ňou išla plávať... len mám asi chorobný strach o ňu a som si zobrala do hlavy, že mi ju nakazí nejakej nezodpovednej maminy dieťa po očkovaní rotarixom. To je živá vakcína a inkubačná doba je u nej 2 týždne a keď to nejaká mamka podcení tak nakazí kolektív. No už mi asi preskakuje a snáď sa odhodlám. Volá ma kamoška do ružinova na plávanie od novembra. A Monika miluje vodu...

monky978
21. okt 2012

@zuzulienkaaaa ďakujem za link na knihu... práve ju sťahujem.. pôjdem do toho. Budeme mať svoju tajnú reč 😀

monky978
21. okt 2012

@mihouk
@mirka2010 baby prajem vám príjemnú ničím nerušenú noc 😝

monky978
21. okt 2012

@mirka2010 odmietnutie očkovania je spoplatnené pokutou a tá závisí od konkretného úradu a v každom meste je to iné... niekde 30,-, niekde 60 a niekde nič.... zaplatíš a už nemusíš nič riešiť.

mihouk
21. okt 2012

@mirka2010 To by teda bola dvojka!!! Aj Tilka vymysla zo spankom. Rano vstavala o 9tej (ani sa nedivim po tej noci) a zaspala az o 1:30 po obede a aj to v kociku, lebo ked som ju uspavala v posteli, tak to ani za svet a pritom bolo na nej vidiet ze je total unavena. Pospala si sice do 3tej, ale to bolo za cely den vsetko. V postielke vecer tiez vymysla, isla som ju kuknut a ona spi posediacky s halvickou na nasej posteli a to zapala uplne v normalnej polohe. Tym ze mame postele spojene, tak je u nas normalne, ze v noci si madam vyklada nohy do mojej postele, lebo je trosku vyssie ako ta jej. Ja len dufam ze je to len take obdobie, nam stale idu zubky, dnes nam KONECNE vykula horna jednotka a asi ma aj rastove obdobie, lebo v noci si vyzaduje viac jest a aj z oboch ciciek. 🙂
@monky978 To vazne sa za odmietnutie plati pokuta????? Mne pri narodeni dali podpisat papier ci ich chcem dat ockovat a hotovo, keby som nepodpisala, tak ma nenutia. Aj ked, na jar ako bola Tilka chora, tak som jej ockovania presuvala, tak my dosiel list z kliniky, ake je ockovanie dolezite a ze som ho vynechala, podpisane doktorom co ju este nikdy ani nevide. Tak pri najblizsom ockovani, som sestre povedala, ze si nezelam take listy, to nech si vypisuje nejakym mladym standam, co este nemaju ani 18, lebo keby si ten doktor urobil tu namahu a zapol pocitac, tak zisti ze bola chora a nemohli sme prist. Tak sa mi tam zacali ospravedlnovat, ze to nebolo myslene zle. Ved ja im dam 😝

rebecca2006
22. okt 2012

@monky978 nakaziť po vakcíne? To som ešte nepočujle podľa mňa to nehrozí, je to síce živá vakcína, ale muselo by dojsť k tomu, že ochorie samotné dieťatko, čo vakcinovali- minimáne riziko- a vy by ste ochoreli podstate od nakazeného dieťatka....A to máš ooooveľa väčše rziko, e nachytáte rotavírus priamo od aj inak nakazeného dieťatka môžete fakzt kdekolvek, nerieš to, lebo sa zblázniš....Naša susedk nachytala s 2-týždňovým ábenkom priamo v poradni, čo narobíš....Môžeš s ňou nechodiť po shoppingoch, neprebaľovať na erárnych prebalovacímch pultch, umývať ruky, a dúfam, že neschytáte....Ale neboj, ani na rta sa u nás už neumiera, len je to samozrejme nepríjemné.....
Skôr by som sa bála pi plávaní toho že budete nachxtávať respiračné infektypredsa len, idete do zimy, dieťatko ľahko prechladne- zasa na druhej strae, sa ti bude aj otužovať. A ad dva, nemusí jej to robiť dobre na pokiožku a pozor na očká a ušká.... Ale my sme boli v pohodke...

nusiki
22. okt 2012

@monky978 ahoj, my umyvame zubky pravidelne rano a vecer, niekedy aj po jedle, povieme zuby a ona ich vyceri 😀 😀 sa jej to paci, trosku posuchame, nie je to nejake velke umyvanie ale nech si zvyka 😀

mabel1981
22. okt 2012

@mirka2010 ahoj Mirka, no ja som uz tiez malemu davala hrasok a v pohode, chutil mu skusali sme uz aj kukuricu a por tiez chutilo, v podstate mi vsetko spapa, chvalabohu nemame s tym problemy, tiez mu varim tak na dva-tri dni ako ty. V sobotu sme dali uz aj jogurt a v pohode papal, tak som celkom rada a dnes som mu dala na desiatu vyzivu marhulovu ktoru som robila a nedavala som do nej moc cukor, tak sa chudatko moje tak mrastil, ze to bolo dost kysle, tak som mu do toho supla bio sirup z agave, nahradza to biely cukor, je to vlastne prirodne sladidlo.

gaborova11
22. okt 2012

@mimuska2 jaj a ake kvapki mam dat ma na hlavicke lupinki a stoho sa mu robia chrasti cim bi som mu to cistila teras mu to cistim repikom

gaborova11
22. okt 2012

@mihouk jajj ideme utorok uz mu to preslo dakujem zaraduuu

kajkovajanka
22. okt 2012

@martinka8 myslim na vas uz od piatku, uzite si svadbu, prechadzky po obchodoch 😀 a stastny let domov vam zelam 🙂 . a ak by si nam ukazala aj nejaku tu fotodokumentaciu, bolo by to fajn 😉

mimuska2
22. okt 2012

toto som este nevidela mala mi prave zaspala v choditku a to sa mi vobec nezdala unavena 😀

emamichaela
22. okt 2012

Jaaaaj baby. Dnes Emus nevecerala. Dala som ju do stolicky a nez som spravila kasu, tak zaspala. Som ju ani nekupala. Dala som ju do pyzama a do postele a sladko spi. Je chora, tak asi preto. Zas mame laryngitidu ☹(((

zuzky1104
22. okt 2012

@mihouk jeminenky takto teda uf 😝, no dufajme, ze ste uz OK

mihouk
22. okt 2012

@emamichaela Jaj babulinka, tak dufam ze budete coskoro zdravucky.
@mimuska2 To len ta nasa herecka nechce sapt???? My uz coskoro budeme asi stovrnozkovat, ale urcite ako to tu napisem, tak sa na to vykasle a nic nebude 😝

mirka2010
22. okt 2012

@monky978 hmmmm,ale odmietnut MMR? ty si ako rozhodnuta?

mirka2010
22. okt 2012

@mihouk tak to by bola dvojka, to by bola radost sa na nich pozerat...skoda, ze ked chodite za rodicmi ste tak daleko...urcite by sme dali stretko 🙂 nechastate sa ist niekde napriklad do Tatier? to by ste mali cestou 🙂 co sa tyka predoslej noci, opat katastrofa...a to som mu dala aj homeopaticky cipok, ten ukludnuje aj pri raste zubkov a voooobec mu nezabral...bol nepokojny, papat chcel castejsie...stale sa mrvil, priecil v postielke...nad ranom som si ho uz dala k sebe, tak pospinkal, ale ja som ako vycucnuty rezanec...cele dni sa mi nic nechce, ked som takto priserne nevyspata...a to zuby ani naznakom!!!! ja neviem,. nech uz vykuknu, aspon viem ze je to naozaj z toho....takze Tiluska je uz krasna zubana 🙂 a nehryzka ta ked kojis?

mirka2010
22. okt 2012

@monky978 inak, ja som tiez takato, ze sa bojim o maleho a celkovo tychto virusov...o plavani a kadejkaych chorobach som toho uz pocula...ale na druhej strane,ako im to prospieva 🙂 kolko to stoji v BA, u nas 90 eur na mesiac...ide o 2x 30 minutove hodiny do tyzdna...ale my v zime chodit nebudeme...to by som bola skor ja viac chora ako zdrava....

mirka2010
22. okt 2012

@mabel1981 tak super...tiez pekne papkate...a uz je maly zdravy? teraz ma nas take sopliky, sice nic katastrofalne, ale troska soplikuje, neviem ci to pripisat nejakemu prechaldnutiu,alebo ze by mu uz zubky konecne isli??? strasne zle spava a vas ako???

mabel1981
22. okt 2012

@mirka2010 no tiez ma este sopliky, ale teraz, mu to zliezlo do hrdielka ☹ no so spanim to tiez neni bohvieco, ale dneska som mu objavila dalsiu strbinku zubka dolnej dvojky, tak to bude asi aj tym, takze uz mame 7 zubok 😉 a vy stale nic? no to ti verim, ze si ako vycucnuty rezanec, aj my sme mali zo zaciatku ked mu isli prve zubky take noci ako aj vy, ze kazdu hodinu hore, to som nestihla ani zaspat a uz bol zase hore, tak mozno by mu uz mohol neaky vykuknut, svagrina mi tiez vravela, ze malej narastol prvy zubok az v 9 mesiacoch 😉 Inac sme mali v sobotu to privitanie deticiek do zivota, fakt to bolo krasne pripravene, krasna udalost ...

mihouk
22. okt 2012

@zuzky1104 Dnes v noci Maxim zase vracal, takze z jedla to nie je, lebo to by sa vyvracal skor a toto bolo nad ranom. Cez den toho velmi nepojedol a ma aj trosku riedke hovienko, ale kedze uz 2 dni poriadne nejedol, tak nema mat z coho huste. Normalne isiel do skolky, na nic sa nestazuje, tak dufam ze sa to nebude tuto noc opakovat.
@mirka2010 Do Tatier sa chystame, ale az mozno o rok, dva ☹ Dnes sme ich akurat pozorovali a rozmyslali, ci Tilka bude ten mozog a Maxim, ten co robi vsetko, lebo ona je hrozne potvora. Pri kupani zaberie celu vanu a Maxim sa tlaci v kute. On papa a ona mu taha stolicku, no proste opica. Dnes rano zase jedol cerealie a uz aj bola pri nom a cakala ci mu nieco padne, no povedz a ja si tu lamem hlavu aby mala zdravu stravu a ona cololadove kolieska do seba pcha. 😝
Chudacik Marosko, si predstav ako ho to musi boliet, uz aby boli tie zubiska vonku. Ja dufam ze to pojde rychlo, Maxim mal 1,5roka a uz mal vsetky. Ozaj ten gelik na dasienka ste skusali???

mihouk
22. okt 2012

Ozaj chcem sa opytat ci ste uz skusali davat kiwi????