icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

tamaska
25. okt 2012

@monky978 aj my sme postieľkový, dokonca aj cez deň sa jej najlepšie spí v postieľke. No aj prvá bola taká. No aj ja závidím také tulenie e primojkávanie. JA si to užívam keď mi odkvedcne pri večernom papaní, ale inak cez deň sa Eliška ku mne ani nepritúli :(( musím počakať až bude staršia hádam mi to vynahradí.

@martinka8 vitaj, myslela som na Vás ako ste to zvládli. Ale detičky vedia prekvapiť a sú viac v pohode ako my 🙂) prajem rýchle zotavenie.

monky978
25. okt 2012

No som zvedavá čo s nami spraví ten posun času. Už asi dva týždne vstávame o šiestej ráno. Ma porazí keď to bude o piatej... teraz mi spávala 3x denne. Tak som ju dnes trošku natiahla so spánkom a dala som ju spať len dva krát. Ale bol to masaker ju zamestnať. Som zvedavá či sa niečo zmení a možno vstaneme až o siedmej. No neviem. Skúšam. Ale spať 3x denne sa mi zdá dosť, keď do teraz spávala len dva krát. A jak sa stmieva o piatej tak už žmolí očká a može byť aj od posledného spánku len hodinu hore. Žeby to malo na ňu takýto účinok? Ja sa normálne obávam tej zimy. Obliekanie je o hubu...Aj vám plačú detičky keď ich obliekate? Na nohy môžem navliekať čo chcem, ale ručičky to je horor.. pritom som jej nikdy neublížila keď som ju obliekala. Taký strašný plač. No dnes to bolo divoké. Idú nám horné dvojky naraz a už druhý deň som taká ohučaná z celého dňa ako plačká a je mrzutá. Chvíľku sa zahrá a kúše a kúše čo vidí.

monky978
25. okt 2012

@tamaska no fajn.. tak nie sme jediné 😝 no čo už narobíme. V postieľke sa mi teraz lepšie vyspí. Aj cez deň spávame stále v postieľke. V kočíku málokedy, iba ak sme niekde. Ale ja si to snažím plánovať tak, aby som bola doma. To do 5 minút spinká v postieľke. A keď ju babka kočíkovala u nej tak ju natriasala v kočíku pol hodinu a ďalšiu hodinu musela byť v strehu pri nej, lebo sa každých 10 minút zobudila a babka zas natriasala 😀 Tak som aspoň tohto ušetrená a môžem si konečne aj niečo spraviť.

martinka8
25. okt 2012
tamaska
25. okt 2012

@monky978 aj ja sa obávam zmeny času, no uvidíme ako to dopadne. My máme teraz trošku boj s obedným spánkom celý týždeň mi tak pospala cca 30 -40 min . No dnes si dala cez dve hodinky ako to u nej býva zvykom.
@martinka8 Cute 🙂

mihouk
25. okt 2012

@martinka8 Jej super, vitajte doma. Lili bola nadherna, aj vam to sekolo, ale ved vies 😉 Som sa smiala na tych fotkach, lebo aj ja som mala fialovu svadbu a kedze si mm kupoval oblek tu, tak mal taku istu vestu ako zenich na tej vasej svadbe 😀 Lili bola mimo z noveho, ked bola stale na tebe, mne to Tilka tiez robi a pomaly ale iste mi vypoveda rameno, no a myslis ze ju to zaujima???? 😝
@mirka2010 Moja, musis sa liecit. Ja som zase nalozila zazvor s cintonom a cukrom a Maximovi davam poldecaky rano-vecer. Uz mu je lepsie, zajtra uz ide do skolky. Teplota mu behom dna uplne ustupila, tak som bola rada. Uz aj papa. Zo skolky mi pisali SMS ze maju virus vracania, aj ked som tam volala mi hovorili ze 5 deti dnes neprislo. Takze tu vikendovu fajnotu sme mali asi odtial, ja som to mala, lebo ved som to vsetko cistila, Tilka dobrala minuly tyzden antibiotika, tak ju to asi obislo a mm mal nieco take pred 2 tyzdnami z roboty a 2x to v kratkom case nemozes dostat. Len chudak Maxim s tou oslabenou imunitou, mu to trva dlhsie kym sa s tym vyrovna. Jaj tieto choroby fuj fuj fuj!!!
@monky978 Aj Tilus je tak kyselina. Dnes Maxim papal pri svojom stole ryzku a masko a ona pod stolo uz nastavena ci nieco padne. A co znamena papat ryzu pochopis ked bude Monika vacsia. Ryza je vsade, takze ja som sa snazila aby to Maxim nerozniesol po celej izbe, zbierala som zrnka a snazila sa odohnat Tilku nech to neje. Ked nahodou vidi, ze niekto je hocikto, tak spusti taky rev a to moze byt kludne najedena. Ved aj stvornozkuje za chlebik 😝 A aj do kuchyne sa pomaly dostava, dnes mi obaja "asistovali" pri vareni, ale uz objavila kde mam plechy. 😀
@1234lubka Dakujem za ponuku, ale mam to na "skok" 2 hodinky lietadlom, ale si zlata, hned by som isla. Robila som jej jablcka a pridala jej tam cucoriedky, nevyzeralo to najlepsie, ale chutilo. Vcera som skusila ryzu a hend ju vyplusa, ale bola normalna, nie rozvarena, tak skusim zmiesat s vzivkou. Tilka je na tom s casakmi podobne. V obyvacke akonahle sa dostane pod stol, tak sa "prekusava" literaturou a dnes bolo top snurka od fotaka, 30min tisko sedela a zuzlala.

jankaja
26. okt 2012

@monky978 aj nám sa Natálka posunula na šiestu ráno, niekedy dokonca na 5:45 alebo na 5:30. Dúfam, že sa prispôsobí novému času, lebo ju budem musieť ukladať neskôr, o štvrtej ráno vonkoncom vstávať nehodlám. Podvečerný spánok už nemá, t.j. spí cez deň 2 razy, ale keď má poobedný spánok krátky a na vychádzke jej je príjemne, je chladno a je dobre zakuklená, niekedy ešte zaspí na chvíľu.
Obliekanie tiež nič moc u nás, ale tuším si začína zvykať. Najskôr jačala, keď sme obliekali viac ako 1 vrstvu, teraz už našťastie troška lepšie.

zuzky1104
26. okt 2012

@tamaska prosim ta raz si tu spominala, ze davas nejake homeopatika pre dcerku tu starsiu, ked je nachladena alebo co...aky je nazov tych liekov, a kde ich dostat, v kazdej lekarni? zatial sme ok, len som rozmyslala, ze to skusim...dakujem 😉

mirka2010
26. okt 2012

@monky978 no ja ta uplne chapem...lebo nas maly je presne na vsetko hned hore a zistili sme, ze nemozeme ist do spalne neskor ako o desiatej, lebo ked uz ideme potom, tak on uz ma tak lahky spanok, ze hned je hore a uz by pytal cicinku...on najprv pekne spinka vo svojej postielke, dokonca aj to,ze troska pukne plavacka ako ideme, aj na to je hned hore...aj sum periny, presne...mm sa musi prikryvat veeeeelmi potichucku, kazdu noc mu to hovorim 😀 😀 😀 no a potom od tej polnoci, ach jaaaaj, to by som mala co pisat...to je pod chvilou hore...Marosko ma svoju izbicku...takze mohol by tam uz byt...ale mne sa to zda strasne skoro....a k tomu ockovaniu, preco odmietnes MMR?

mirka2010
26. okt 2012

@mihouk tak som rada, ze vam to prechadza...hlavne aby Tiluska s Maximkom boli ok...tak vidis a nakoniec je to zo skolky....ach, tieto skolky...no co uz, neda sa tomu vyhnut...pre mna je skolka postrach, ach jaaaaaj...ved to su deticky stale chore...ja som bola vzdy tyzden doma, potom chvilu v skole a zase doma...takto sme fugnovali...ja som mala vzdy slabsiu imunitu, mne sa vybudovala postupne az v robote pri tolkych detoch a virusoch som sa nakoniec zodolnila 😀 😀 😀 soplime s mm naozaj poriadne, len aby laska nasa to nedostal, tuk, tuk. tuk...a hlasili skarede pocasie, u nas krasne svieti slniecko, tak sme mohli ist vonka, len maly uz chcel spinkat, sme nestihli...ake mate plany na vikend?

mirka2010
26. okt 2012

@martinka8 no teda...aki ste boli krasni 🙂 a malaaaa,. no hotova princezna 🙂 a torticku mali krasnu, mnam, mnam 🙂

mirka2010
26. okt 2012

inak baby...ja zhanam pre maleho overal na zimu...myslite ze sa mi dari? uz som na internete vsetko obzrela, ale proste zohnat overal, hotova katastrofa...chcem taky este aj s nozickami a rukavickami, ale kdezeee...jedine po 80 tku a ta mi je na co, ked zima je dlha...cize v 86 pre chlapcov, neexistuje!!! uz dva dni volam s HM v Ziline, prisiel im tovar, predstavte si, jedine 86 nie!!! mna ide porazit...ach, jaaaaaj...

mihouk
26. okt 2012

@mirka2010 Budovaniu imunity sa nevyhnes, len to trva dlho a je to psychycky narocne, vidiet babulo chorucke. Nech robis cokolvek, nevyhnes sa tomu.
My sme kupili overal, este na jar, bol v polovicnej cene, tak sa tesim, lebo jej bude akurat, aj ked sme ho kupovali vacsi. Ked bude rano zima, tak ju len do toho navleciem a ide sa do skolky.
Tu je link, cenu si nevsimaj bola polovicna. http://www.trespass.co.uk/kids-bye-byes-01545
A tu je link na jeden sportovy obchod v UK, len na rychlo som kukla a maju nejake overaly. Maximovi sme pred dvomi rokmi kupovali jeden a pre istolu sme mu kupili taky ten dekovy overal pod aby mu bolo teplo. A viem ze robia donasku aj na SK, lebo bracho si cez nich kupuje, tak sand to pomoze. 😉 http://www.sportsdirect.com/skiing-and-snowboar...

mirka2010
26. okt 2012

super dakujem, naozaj celkom fajn overal...ale ja som par dni nepozerala a pridali tu na profi shopoch aj overali https://www.modrykonik.sk/shopy/detske-zimne-ov... tento som si vybrala...presne taky ako som chcela aj rucicky aj nozicky....budem len dufat, ze maju nasu velkost...a ten vas kvietkavy aky je kraaaaaaasny 🙂

mihouk
26. okt 2012

@mirka2010 Ani som nevedela, ze Gap robi overaly, rucicky a mozicky su super, nemusim riesit topanky, ved aj tak to s chodenim nevidim az tak ruzovo, ved len teraz sa dala na 4 😝

zuzulienkaaaa
26. okt 2012

@monky978 ja som tak tiež vyťahovala terezke z úst požuvaný kúsok papierovej krabičky, a som si myslela, že som to zachytila včas, ale dnes taký celkom veľký kúsok vykakala...dokelu, až som bola prekvapená, koľko toho stihla zjesť...ale tak, ako vošlo, tak aj vyšlo von 🙂
minule sme jej vyťahovali z úst vrchnák od minerálky, ani sme nestihli zbadať, kedy ho potiahla...a zapadol jej, začala sa dusiť, nebola to sranda...fakt treba nonstop sledovať

mihouk
26. okt 2012

@zuzulienkaaaa Vrchnak????? No pekne, to by ma asi porazilo. Papier mi az tak neprekaza, je to celuloza 😝 , ale vrchnak??? Ale su tie nase deticky vynaliezave potvorky!!!

mirka2010
26. okt 2012

@mihouk ved presne, kvoli tomu potrebujem takyto overal, aby som v pripade ze by chcel uz niekedy vo februari, alebo marci chodit, aby som nemusela riesit, len odopnem nozicky a je to 🙂 Gap ma dobre overaly, kamaratka jeden ma a je to naozaj kvalitka...aj ked pre dievcatka je vsetko krajsie 🙂

mirka2010
26. okt 2012

@zuzulienkaaaa teeeda, to by som sa poriadne prelakla...presne ako pises, treba mat oci na stopkach, naozaj non stop..nas by tak rad obzuval kable, ale nedovolime mu to...proste nech sa nauci, ze prave toto nie....a minule uplne potrhal leporelovu knizku a tiez si z nej co to ujedol... 😀 😀 😀

mihouk
26. okt 2012

@mirka2010 To je len sila zvyku, ked sa narodila Tilka, tak som je nevedela vybrat ziadne veci, automaticky som kukala do chlapcenskej sekcie 🙂 Uz som kukla Gap stranku a maju overaly, ale u nas je zima, tak max. do februara, takze jeden mi bohato staci, tolko zase nenarastie, ved tu ani poriadne nesnezi. Ale dnes uz mame zimu, no teda 9 stupnov, ale ide to pod nechty, fuj, len rano otvorit oci a ist znova do postele, kedby sa dalo 😀 😀 😀

zuzulienkaaaa
26. okt 2012

@mihouk hej, už bolo desať večer, terezka ešte vysmiata, v náladičke, pila som z minerálky a ešte som ani nestihla dopiť a začať hľadať vrchnák na zatvorenie, už sa dusila...ona už stojí, dočiahne na stolík, pochoduje okolo neho keď sa ho pridržiava a ako ty hovoríš, ruka jej narastie a keď potrebuje, dočiahne až do stredu stolíka...

1234lubka
26. okt 2012

@mirka2010 jooooj mas uplnu pravdu....ja som si svojho dnes rano vzala ku sebe ked som pocula ze sa prehadzuje,..stale mi smatral po tvari chytal za nos za usta ale spinkal 🙂) moje prticky 🙂)) a nozicky jeho juuuuuuuuuuuuuuby som mu ich zjedla keby som mohla take su ľubkace 🙂))) ľubkam ho velmi preveľmi 🙂)) ci este kojis? ja si neviem predstavit ze takeho velkeho by som este kojila :DD ale to asi preto ze uz som si zvykla ze mu davam flasu 🙂)))

1234lubka
26. okt 2012

@martinka8 waaaaaaaaaaaaaaaw nadherna ako nevesticka 🙂))) krasne vecicky

1234lubka
26. okt 2012

@mihouk jaj ty niesi na sk hej ?:DDD no ja mu ryzu este pomixujem lebo tiez vypluva....ale pomixovanu spapka :PPP

mirka2010
26. okt 2012

@mihouk juuuj, keby sa tak dalo...to mas pravdu...aj ja niekedy tak si tuzim len tak polenosit...ale to uz tristrte roka nepoznam a este ani dlho poznat nebudem...ale Marosko za to stoji...inak, akoze na SK zohnat dobry overal, no comment, ja uz som taka nastvana...ale donedavna ani tu na MK neboli na bazare, teraz konecne nieco inzeruju...som z toho Gapovskeho taka rada...je presne ako som chcela a ked maly do neho dorastie tak dame nozicky dole a bude si moct bezkat...🙂 inak aj tu je zima uz, slniecko zaslo...ja tym ze smoklim sa mi nechce ani von ist...ale pojdeme kvoli Maroskovi aby bol vonka...

mirka2010
26. okt 2012

@1234lubka Lubka veru ja stale kojim...a ja si na druhej strane vobec neviem este predstavit ze by som ho nekojila, pre nas su to tak nadherne a len a len nase chvile....a to s tymi nozickami, to mas uplnu pravdu...ja mu ich tolko muckam, ze by som mu ich cele zjedla...a on sa na tom tak smejka...lebo ja mu robim, ze ktoru zacnem papat, tuto, ci tuto...a zacnem ich obhryzat a maly sa ide pocikat od smiechu 🙂🙂🙂

1234lubka
26. okt 2012

@mirka2010 preeeeeeeeesne to aj my 🙂)) ano ams pravdu krasne chvile...sak mne aj bolo luto ked som si uvedonovala ze mu davam naposledy...az mi bolo do placu.. potom jak som mala plny prsnik...och som mala sto chuti mu dat nech si "pocica".....ale zvykla som si 🙂 nebolo to az take strasne...🙂

mirka2010
26. okt 2012

@1234lubka jasne, da sa na vsetko zvyknut, aj nas to caka...vsak ho nebudem kojit do 3 rokov...ja by som tak este pol roka, mozno rok chcela a dost...vsak uvidime...mne len jedna vec na tomto kojeni vadi...proste som uz druhy krat chora a fakt nemozem si nicim pomoct...keby toto nebolo, tak by som kojila a kojilaaaaa

1234lubka
26. okt 2012

@mirka2010 maniacka :DDD tak mne vadilo to ze pn si stale pytal ....furt chcel a v noci sa casto budil na cicik.....teraz sa budi raz.....ale som sa nevedela odhodlat prestat az tie antibiotika ma donutili 🙂)

mirka2010
26. okt 2012

@1234lubka tak vidis, aspon dobre spavate...to o nasom spani by sa dalo toho rozpravat ajajaaaaaaaj a to si tiez myslim, ze je to hlavne kvoli tomu ze chce viac cicik...no vsak uvidime...vies, ja by som to tak chcela, aby som ho este aspon do toho roka a pol kojila...ale clovek nikdy nevie...mozno aj atb, mozno nieco ine nas stopne...uvidime, ale dufam, ze nie tuk, tuk, tuk