icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

1234lubka
26. okt 2012

@mirka2010 to uz zavisi na tebe vies ja keby som strasne chcela kojit tak som si mohla odsavat a potom ho kojit dalej ale ja som uz aj tak chcela pomaly prstat....🙂 zavisi aj hlavne od teba ked chces tak koj kym chces 🙂

mirka2010
26. okt 2012

@1234lubka jasne, je to na kazdej z nas...ty si maleho kojila tak dlho ako si mohla a urcite si mu dala to potrebne co bolo treba...hovori sa ze do pol roka je to vyborne ked sa koji, takze ty si tak dlho kojila, takze urcite je to ok...my sa budeme kojkat ako budeme citit 🙂

wisinka
26. okt 2012

ahojte, dlhsie som tu nebola, nejakosi nestiham 🙂
zatial nemame ziadne zubky, ale zaciname sa budit s placom, dnes aj pekne nalozila do plienky, tak mozno coskoro nejake vykuknu. co sa tyka ockovania MMR tak az po 15tom mesiaci, skor urcite nie. Neviem ako to na slovensku ockuju, ale ja som sa na to pytala, a ze ked bude mat 15 mesiacov. cize este mame cas.

pridavam par foto z dneska. Mali sme pekne pocasie, tak sme sa boli prejst a vyuzila som to a spravili sme par foto, aj ked velmi spokojna s tym niesom... 😕

co sa tyka kojenia, tak sa tiez este kojime, ale papame uz skoro vsetko. resp. vsetko co jej da maminka. a aj my si strkame vrsky od dzusu do ust 🙂

mihouk
26. okt 2012

@wisinka Ake ma paraadne tenisky, my mame take podobne v bielo ruzovom. A o taku babiku sme napisali Jeziskovi 😀

wisinka
26. okt 2012

@mihouk dostala ju ku krstu a tie capacky od mm kolegov 🙂 18tky, tak este treba vynosit. inak super babika

tamaska
26. okt 2012

@zuzky1104 na biele soplíky z homeopatík Kalium iodatum 9CH ,na zelené kalium bichromicum 9Ch, na žlté kalium sulfuricum 9CH - toto môžeš dávať aj malinkej
Pri nádche CORYZALIA , ale u nás väčšinou v zime oscillo
Sinupret na dutiny ale sirup je hnusný .. brr avšak tabletky sú až od 6r. :(
a doporučujem vitamín C - Cebion - sú aj pre najmenších

dúfam že som trošku pomohla

tamaska
26. okt 2012

@zuzky1104 joj zabudla som homeo na soplíky 5 granul /bud pod jazyk rozpustiť alebo v akejkoľvek tekutine 😀

zuzky1104
26. okt 2012

@tamaska dakujem velmi pekne, velmi pomohla, my sme mali zatial len biele sopliky, a tie homeopatika dostat aj v beznej lekarni?
Inak ja davam Julinke Cebion, a uz aj malej som dala, no a este aj Imunoglukan som zacala davat Julke s nastupom skolky...

tamaska
26. okt 2012

@zuzky1104 Ja som homeo kupovala v galerke ak nemajú tak to objednajú a za 1-2 dni ich majú 🙂 Nikolke som zvykla dávať aj hliváčika ale v tab. tiež na imunitu ale ona je chorá cca raz za rok a ATb nebrala min. tri roky / klop, klop/

emamichaela
26. okt 2012

Baby aj vam drobci tak malo jedia? Ja som uz na nervy. Prestala som mixovat, lebo take nechce, tak jej davam velke kusy, ona si chyti do ruky a papa, ale zje mi tak max. 50-60g stravy za den neratajuc kasu asi 70ml na vecer. Nechce mi ani pit. Kojim 5-6 krat za den a v noci cca 2 krat. Doktorka mi vynadala, ze moc kojim, ze ona ma byt kojena len rano a vecer a 2 tretiny ma tvorit tuha strava a nie mlieko. Neviem, co robit. Ak jej aj cez den dam len dvakrat cucnut, tak viac nezje a nechcem ju nechat hladnu ☹ uz rozmyslam aj, ze pomaly prestanem kojit, mozno potom bude chciet aj normalnu stravu. Poradte ak mate skusenost. Dakujem!

zuzulienkaaaa
26. okt 2012

@emamichaela nejdú jej zúbky? aj naša prestávala jesť, keď jej šiel nejaký...teda, máme zatiaľ len dva...ale oba razy to bol citeľný pokles toho, čo zjedla...a tým pádom chcela byť na prsníku viac...ja jej dávam zatiaľ 3 jedlá (desiatu, obed a večeru) a zbytok kojím, na požiadanie - tzn- vtedy, keď chce...niekedy je to 5x za deň + 1-2x v noci, ale sú dni, kedy mi príde ako novorodenec, každé dve hodiny...a aj po tom, čo do nej večer natlačím kašu, tak je schopná do hodiny chcieť mliečko...

martinka8
26. okt 2012

@emamichaela jeeej este tolko kojis cez den? Ja uz len rano a vecer a v noci 2 krat. A niekedy sa stane ze ked ju idem ulozit poobede, tak si este cicne. Mozno skus menej kojit, alebo to neries, ked mala pekne pribera, asi ma stale radsej tvoje mliecko ako tuhu stravu 🙂 Niekde som citala ze detickam by do roka malo stacit materske mliecko, a prikrm ma byt naozaj len prikrm ku MM. Dolezite je aby bola mala spokojna 🙂 Ale urcite ti nemoze vela spapkat ked este tolko pije mliecka 🙂

martinka8
26. okt 2012

@zuzulienkaaaa a ako si pyta mliecko, lebo ja mam pocit ze keby som uz prestala kojit tak ona si na to ani nespomenie. Ked vytiahnem prsnik, tak chce, nestava sa casto ze odmietne, ale nejako si nepyta mliecko.....

mihouk
26. okt 2012

@emamichaela Kludne to mozu byt zubky, ked nad tym tak rozmyslas. Chce velke kusy ale nie vela (masiruje si dasienka), preferuje tvoje mliecko (zubky ju bolia, potrebuje byt pri tebe a nemusi zuvat, iba pije a je napapana). Pokial to tebe vyhovuje, ja by som nic nemenila, lebo ak ti nezacne jest cez den tuhu stravu, tak si to bude pytat v noci a to urcite nechces. Vsetko chce cas, rob intuitivne, ty si mama a neznamena, ze ked je nieko doktor, tak musi mat vo vsetkom pravdu. 😉

zuzulienkaaaa
27. okt 2012

@martinka8 no, my máme taký posunok na "papanie", pod ktorým ale viem, že ona rozumie mliečko...lebo zo začiatku, než prišli príkrmy to vlastne bolo vždy len mliečko...takže ona si začne "behať" rukou okolo úst, akože robí ten posunok, aj keď jasné, že je to len nejaký nekoordinovaný pohyb, no a pri tom pár zvukov jej nespokojnosti...tak vtedy sa jej opýtam, či ideme papať a ukážem ten posunok, a vtedy sa jej rozžiaria oči, trepoce ručičkami, usmeje sa (že no konečne si to mama pochopila 🙂
keď nechce mliečko, ale niečo iné, tak sa nepoteší...tak vtedy viem, že čosi iné chce, aj keď netuším čo 🙂 🙂 🙂

a jej jedenie...no, keby sa dalo len na mliečku žiť, myslím že by jej to nevadilo...príkrmy ju veľmi nezaujímajú, i keď zväčša zje všetko, čo jej nachystám

kajkovajanka
27. okt 2012

@monky978 mozes mi prosim napisat, ze co znamena ta skratka MMR? citam, ze to tu riesite, ale neviem najst, ze co to je (viem, ze ockovanie a ze su na to zle reakcie deti).

tamaska
27. okt 2012

kočky už ste rozmýšľali čo kupujete detičkám pod stromček? a následne na 1 narodeninky? ja mám strašnú dilemu. Po staršej máme doma asi všetko :((((( dajte nejaké tipy

samada
27. okt 2012

@tamaska ja asi kúpim toho hovoriaceho psíka od fisher price. Synovia sú už starší, takéto hračky už nemáme, moja by mohla mať sviatok raz do týždńa, ja nápady na darčeky mám. aj bábika by sa zišla, voľaké skladačky,dala som si robiť čiapočku s menom, ale aj odrážatko poteší, voľaký malý kočárik, hlavne po dvoch chlapcoch aby to bolo ružové 😀 😀 😀

martinka8
27. okt 2012

@tamaska no ja urcite sanky, pod stromcek.... ale neviem co na narodeniny..... velmi dobra tema zuzi, tesim sa na navrhy 🙂
A etse otazocka, budete robit aj party pre deticky? ci len v rodinnom kruhu? My by sme to mohli spravit spolu @tamaska haha :D

emamichaela
27. okt 2012

@mihouk @zuzulienkaaaa @martinka8 dakujem Vam za podporu. Vcera som uz bola vazne v depke z toho celeho, este aj noc bola zla. Mala hodinu a pol vymyslala, stale plakala, stala v postielke, dokonca si trieskala hlavu o stenu ☹ celkovo je taka umrncana. Ak sa to bude opakovat aj dnes, tak dam volajaky cipok. Kupila dom ten viburcol. A dnes som spravila experimnent. Nakojila som len rano a teraz pred spanim. Ema jedla vsetko rad radom 😀 a tolko caju vydrulala 🙂 tak dufajme, ze bude dobre spat, lebo tak sa teraz nacecala, sak mi islo prsa roztrhat. Na stv1 ide kolja, tak si idem spravit pekny vecer. Mam velmi rada ten film. Nic so Sverakom nieje zle 🙂 este raz dakujem a pekny vecer!

mirka2010
27. okt 2012

@wisinka ahojky, my tiez este nemame zubky, ani jeden...a tiez kazda redsia kaka je nejakym signalom, ze uz mozno nejaky vykukne, ale stale nic...noci mate tazke, tiez sa niekedy prebudi s placom...tak neviem veru, cim to je....aj ja kojim a skusam davat malemu uz cokolvek...fotky mate krasne...mala je uplne carovna a tie topanocky...bomba 🙂🙂🙂

mirka2010
27. okt 2012

@emamichaela aj my mame za sebou prisernu noc...uplne ta chapem ze si uz urcite vycerpana...aj j som niekedy uz uplne bez energie...ale vari bude lepsie...a s tym kojenim chces uz prestavat, alebo preco si kojila len rano a vecer? ja kojim rano a potom okolo piatej a na noc a v noci dva krat...mala kolko krat v noci papa? a dik za typ...Kolia je moj oblubeny film, vykladam si nohy a idem si to kuknut 🙂

mirka2010
27. okt 2012

@tamaska nooo, aj pre nas je to dilema veru....nas ma este aj o dva tyzdne meniny...takze my toho rozhodnovania budeme mat viacej...ale na meniny swom rozhodnuta nejake kocky, alebo nejaku ucelnu hracku...Vianoce...hmmm, este neviem,,,ale na case nad tym poriadne rozmyslat

mirka2010
27. okt 2012

@mihouk ahojky, tak ako sa mate? ako ste stravili sobotu? my sme boli u nasej frajerky Stelky, troska si dnes jeden druheho nevsimali...ale co uz, aj take dni maju 🙂

emamichaela
27. okt 2012

@mirka2010 kojit chcem do roka. Len cez den chcem obmedzit, aby aj volaco zjedla. Budem asi kojit rano a vecer a na spanie. V noci kojim priemerne 2 krat. Dam vediet, ako bude tuto noc. Dufam, ze sa vyspime.

larosa
27. okt 2012

dnes prvý úraz- teda včera- letela ako keby ju naháňali, zrazu sa jej šmykli ruky a narazila pusou na zem...v ústach cumeľ, tak to ten jeden zúbok vydržal, ale krv tiekla aj tak, ranu sme nenašli....našťastie na to rýchlo zabudla 🙂

@tamaska kúpili sme jej smart trike, ale ešte sme sa nerozhodli, či pod stromček alebo na narodeninky 🙂 a tiež máme doma toho dosť 😀 asi dokúpime niečo drevené...a fisher price medvedíka, hrniec a riekanky by som chcela, tak dám typy babke 😉

no my darčeky riešime na celý prvý týždeň nového roka 😀 začíname oslavami- 2.Saška meniny, 4. Amali narodky a 6.Tonka meniny 😵 muž sa smial, že keď budú dospelé budú piť celý týždeň 😀

@martinak8 @tamaska @zuzky1104 @zapka21 @kajkovajanka @matul inak baby čo tak stretko po dušičkách? štvrtok v stonožke?

jankaja
28. okt 2012

@tamaska my plánujeme pod stromček normálne drevené sánky, riadne veľké, nech sa pomestíme a nejaké hračky k tomu, asi vkladačky alebo niečo hudobné. Na 1. narodeniny sme objednali hojdaciu kravičku (ako koník, len kravička). Teda aspoň dúfam, že bude na narodeniny, lebo mm všetko, čo kúpim Natálke na "neskôr", jej posúva hneď. A potom aby som vymýšľala ďalej. Svokra plánuje na Vianoce kočík pre bábiky - zdá sa mi to skoro, ale neprotestovala som, veď k tomu dorastie. Moja mama dá oblečko, ktoré som si objednala a ona ho zaplatila, lebo hračiek určite dostane fúru, aj tak toho už máme veľa a nemám pocit, že by sme mali mať všetko, čo je v hračkárstve. Mám synovca staršieho o 2 mesiace, tak sa snažíme aj so sestrou kupovať podľa možnosti tak, aby nemali všetko rovnaké, t.j. aby sa na návšteve mohli zahrať s niečím iným, ako doma 🙂
@samada toho psíka máme, kupovali sme teraz v októbri na meniny, je super, Natálka ho má rada 🙂

jankaja
28. okt 2012

@martinka8 aj ty sánky, aj my sánky 😀 Už si nejaké pozerala? Ja som zatiaľ rozhodnutá pre sánky od Lukasport, som si ich našla na nete, asi tieto a ohrádku k tomu: http://www.lukasport.sk/sk/detail/sanky-drevene...
Len ich budem musieť už asi aj objednať, nech ich do Vianoc isto máme 🙂

mimuska2
28. okt 2012

@tamaska ja by som chcela kupit ten spievajuci nocnik z dracika fisher price a nejaku kuchynku 😀 na narodeninky asi nejake zlato bud nausnice alebo retiazku 🙂

tamaska
28. okt 2012

kočky Ďakujem za tipy 🙂) kľudne pridávajte ďalej... ja musím nakúpiť aj za babky :P. Sánky, kuchynku máme, psíka dostala na meniny je super.A niekedy mám pocit že sa s ním staršia hraje viac :D.... juj to bude dilema.
@larosa kde ste kupovali smart trike? No a január Ti nezávidím 🙂 a čo sa týka stretaka, my ideme na dušičky pod Tatry, ale mužík sa ešte nerozhodol kedy presne.
@martinka8 oslavu asi len v kruhu rodiny alebo to spojíme so Silvestrom 🙂))))))