icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

kajkovajanka
28. okt 2012

@martinka8 kraaasni ste boli 🙂 😎 a super, ze Lili to vsetko tak dobre zvladla , princeznicka mala 🙂

kajkovajanka
28. okt 2012

@zuzulienkaaaa veru tak, aj nasa beki siaha na vsetko, co sa da. obyvackovy stolik je jej oblubeny, presne na nom vidiet, ze kam dosiahne 😀 (veci su minimalizovane a zoskupene uplne v strede 😀 ). .. a ja som predvcerom asi nestihla k Beki dojst vcas, ked sa dostala ku kvetinacu, lebo na dalsi den som jej v plienke medzi nadielkou objavila list z toho kvetu 😲 😀

kajkovajanka
28. okt 2012

@wisinka ejha ako Enya uz vyrastla od leta, co sme sa videli naposledy, kocka je z nej uz velika 🙂

kajkovajanka
28. okt 2012

@tamaska ani mi len nenapadlo nad takym rozmyslat, ze darceky pre Beki 😀 .. hrackarstvo dostava od vsetkych naokolo 😀 😀 (ale ozaj mi to vobec nenapadlo , som ja ale matka 😀 😀 )

tamaska
28. okt 2012

@kajkovajanka noo ja asi každý rok o takom čase začínam dumkať, že čo pod vetvičku. Staršia si vybrala, že lyže... 😀 tatkovi neviem čo...ale Eliške neviem vôbec čo ani pod stromek ani k 1 narodeninám.... máme doma toho dosť.takže naháňam tipy..

mirka2010
28. okt 2012

@emamichaela ja neviem, tiez mi uz hovoria ze to mam obmedzit, ale ked kojenie je tak kraaaasne 🙂 uvidim, mozno sa poradim s dr aky ma na to nazor...takze do roka chces kojit a potom to stopnes? prejdes na um?

mirka2010
28. okt 2012

ahojte, tak ako deticky znasaju posun casu? ja som sa malemu snazila to posunut cez den, ale uvidime aka bude noc!

larosa
28. okt 2012

@tamaska kúpili sme ho na bazoši, nechcela som nový, lebo čo som čítala názory mamičiek, tak ním neboli vemi nadšené, tak som nechcela nový za toko euráčikov 😀 inak stál len 25€ a je v super stave, tá pani mala dokonca odloženú aj krabicu a všetky sáčky 😵 som veľmi nadšená, ak nebude dobrý, tak mi to aspoň nebude ľúto 😉 a tiež máme kopec vecí po dievčatách...kočíky máme asi 3-4, sánky, boby, ešte aj kolobežku trojkolesovú...akurát by sa nám zišiel nový fusak, ale to by asi nebol dobrý nápad 😀 no a Tonke by sa tiež zišli nové lyže, ale na Vianoce dostanú playstation a nejaké somarinky 🙂 oni ešte obe veria na Ježiška, tak pokrúžkujú v letákoch a niečo vyberieme aj na meniny 🤐

larosa
28. okt 2012

@mirka2010 u nás posun asi dobre, nejako som to nevnímala, až kým si nenapísala 🙂 šla spať ako obyčajne, teda pred ôsmou....

larosa
28. okt 2012

@mirka2010 keď ste obaja spokojní s kojením, tak neprestávaj, aj pre mňaa bolo kojenie pri starších krásnym- poležkali sme oddýchli, teraz pri Amálke som sa nevedela dočkať kedy prestanem...stále sa nevedela poriadne najesť, stále ju niečo zaujímalo, potiahla 2x a poobzerala sa a zasa 2-3x a zasa sledovala čo je okolo...a to som sa tak tešila ako si udeme spolu vegetiť pri kojení a chcela som aspoň do roka... nech vám to vydrží čo najdlhšie 😵

mirka2010
28. okt 2012

@larosa dakujeme velmi pekne...urcite by som chcela aspon do roka a pol maleho kojit...je to pre nas naozaj tak krasne...a su to momenty len a len nase...preto si zatial ani neviem predstavit ze by som ho nekojila...aj ked viem, ze to raz pride....takze vy ste takto super zvladli posun? ja mam pocit, ze maly to tiez celkom fajn zvlada,len neviem vobec aka bude noc...vy ako spinkavate?

tamaska
28. okt 2012

@larosa Nikolka mala len trojkolku bez vodiacej tyče, ale ma strašne hnevá že na skoro všetkých sú pedále na prednom kolese,tak sa nevedela poriadne zaprieť a pedálovať 😖 Ale pokukám nejkú motorečku na odrážanie 😀

larosa
28. okt 2012

@mirka2010 spí dosť dobre, konečne v noci neje, takže sa dá 🙂 cez deň spí 2x po hodine a pol...
@tamaska no my sme mali trojkolku, tiež bez tyče a s pedálmi na prednom koliesku, pekne čakala na Amy v pivnici, ale asi pred mesiacom umrela 😀 asi na starobu- prezretý plast.....inak Tonka na nej vôbec nebicyklovala, lebo nevedela, ale Sašena bola na nej ako drak, to je dosť rozdielne pri deťoch, a ten trike to bude asi len na tlačenie.....jednu starú motorku máme u našich a máme tam aj autíčko odrážadlo, ale tiež už starne...

jankaja
29. okt 2012

@mirka2010 no my sme mali včera dosť zlý deň, malá sa zobudila o 5:39 starého času, teda 4:39 nového času 😒 Ale cez deň sme to nejako ponaťahovali a šla spať ako zvyčajne pred ôsmou, ale to už bola dosť unavená. Ale skôr z toho, že sme posunuli vychádzku o 1,5 hodiny skôr, lebo to by sme sa už prechádzali za tmy. No a dnes sa zobudila o 5:08, ale našťastie ešte zaspala, vstávali sme o siedmej. Takže dnes by sme problém už snáď mať nemali. A keď áno, no, budeme si musieť zvyknúť.
Sneeeeeeeeeeeeeh 😀

kajkovajanka
29. okt 2012

@tamaska @monky978 aj u nas spi Beki v postielke, aj v noci, aj cez den (vynimocne aj v kociari vonku, ale teraz to uz velmi nehrozi). manzel sa boji dat ju k nam do postele, aby ju nezapucil a ja to ani velmi nechcem, aby sa na to naucila. ale nezaspava sama (momentalne je obdobie zaspavania v autosedacke 😀 , hojdame ju chvilku a hned zaspi).
a @monky978 , aj u nas je celkom velky krik, ked Beki obliekame. rukavy su dost zle, mikina, sveter tiez,ale veterovka je uplne nestastie 😀 . a nepolezi ani chvilku, takze aj zapinanie dupaciek alebo pyzamka je masaker 😝

mihouk
29. okt 2012

@mirka2010 Ahojky, mali sme dost "ubehany" vikend, teda iba ja. Ta fajna crevna viroza presla vsetkych iba mna nie, takze si uzivam. Nasadila som si Actimel, tak sa modlim aby pomohol, inak mi uz nic nie je, ale je to otravne. Aj upratovanie som musela zrusit, lebo nechcem aby sa nakazili, predsa su to uz strasi ludia.
A vcera sme behali po obchodoch, lebo mm ide na nejaky galavecer a nema lakovky k smokingu. Popritom sme pokupili Tilke nejake nohavice, take super " nasraky" volne, lebo som jej vcera obliekla uzke rifle a normalne mi revala, tak sme nabehli do obchodu a prezliekli ju a bola spokojna. Maximovi snehulky, lebo do skolky potrebuje a na gumaky uz je zima a to je pritom naj anglicka zimna obuv. 😝
Tilka uz veselo stvornozkuje, na to ze to nerobi ani tyzden, ide jej to velmi dobre, ziadne cuvanie, pekne ide tak kam potrebuje.
S kojenim by som na tvojom mieste neprestavala, ak vam to obom vyhovuje. Ja ako tento tyzden poriadne nemozem jest, tak to vidim na mlieku a som z toho nestastna, v piatok v noci som nemala dost mlieka a Tilka mi revala a ja skoro s nou ☹ ☹ ale nutim sa jest uz len kvoli nej, aj ked sa mi vobec nechce.

Darceky som este nerozmyslala, ale asi nejaku babiku handrovu velku a nejake hry pre Maxima. Sme za to, aby dostali 2-3 darceky max, lebo prve Maximove Vianoce sme mali asi milon darcekov a ako sme vecer zacali rozbalovat, tak sme skoncili na dury den na obed a chudak tomu vobec nechapal, co sa deje a uz to nebolo o tom vianocnom pocite. Druhe Vianoce bol chudacik chory, takze jeden darcek si rozbalil vecer a druhy rano, ale tesil sa velmi a minuly rok tiez sa tesil z dvoch darcekov a nezorptilovalo ho milion inych veci, mohol sa venovat tomu co dostal. Ved aj tak v priebehu roka dostava kopec hraciek a nas dom vyzera ako predajna hraciek, my totiz mame vsetko!!! 😝

emamichaela
29. okt 2012

@mirka2010 no moj plan je, ze potom prejdeme na UM. Si myslim, ze ked uz bude naozaj vsetko papat, tak to moje mliecko uz nebude treba. Cim dlhsie by som kojila, tym horsie by som sa odhodlala skoncit a Ema ani nehovorim. Nechcem, aby bola na mne az moc zavisla. Aj do vlastnej izby ju chcem potom dat. Ked prejdeme na UM a bude lepsie spat, tak poputuje do svojej izbicky. Viem, ze to asi znie strasne, ale my sme sa s muzom tak dohodli a jed bude vacsia, cca 2-3 roky, tak ju chcem skusit dat na noc povarovat babke. Ved uvidime.

zapka21
29. okt 2012

@larosa hehe, prvy stvrtok v mesiaci... mohlo by nam to vyjst 🙂

bboossoorka
29. okt 2012

ahoj babeny....chodim tu každi den ale nemam kedy odpisat....mm mal 3tt hnisavu anginu,,,,chytila to mala mali a teraz ja....kolobeh života ☹ ked už bolo malemu kus lepšie tak prišli stolički....no chvalime sa teda že mame hore 6zubkov a dole 4....čiže mame desat mesiacov a desat zubkov....ale vam poviem neviem ako zvladneme očne...... ☹ vianoce????,mala už pisala ježiškovi.....korčule na lad malovatka barbinkua ešte dopisuje...malinkemu asi kupime hojdačku na doma.....a prvy ročik?????,ja si myslim že mi ani nebudeme ni kupovat bo podostva kopec hračiek veci od dedkovcov a tak dalej......ved od nas dostava stale.....čo sa tika kojenia tak mi kojime vždi pred spanim,po spani a cucka i ked len chce....proste zavislak na mamkinom mliečku,,,,a nechcem sa vzdat ved on sa sam odstavi ked bude chciet.......hovorime mama tata baba dede.....sofiu vola jaja.......pekne chodime popri všetkom,,,,,,štvornoškujeme všade a zvladneme už i 28schodov hore na poschodie....heheh kym sa nestrepeme.....tak baby ja som na vas nezabudla len keby sa dal zastavit čas a chodit tu častejšie.......držte sa mi 🙂

jankaja
29. okt 2012

@mihouk šikulka, Natálka sa rozhodla si to podeliť, štvornožkuje len na gauči a na posteli a na plávajúcej podlahe sa plazí 🙂 S mm dúfame, že začne štvornožkovať všade, ale zatiaľ sa jej teda nechce 😉

@bboossoorka želám, nech ste už zdraví, už ste si užili všetci dosť. A to je pravda, aj malá dostáva a dostane kopu hračiek a aj tak sa hrá najradšej s vecami, ktoré majú káblik: momentálne najobľúbenejšie - dali sme jej k súkromnému používaniu staršiu klávesnicu od PC - tá sa jej mimoriadne páči 😀

mihouk
29. okt 2012

@bboossoorka Pekny kolobeh chorob, skoro ako u nas. Niekedy mas pocit ze to nikdy neskonci. Ved aj dnes rano Tilka sopli, ale tipujem zubky, lebo sa nam prerezava jednotka. Vy ste ale pekny zubaci 😉 Tak nech uz ste zdravucky a toho casu nech je viac.
@jankaja U nas plazenie nehrozi a asi ho vynecha, ta vasa Natlaka je pekne sidlo. A presne ako pises, hraciek milion a u nas najoblubenejsi je nabyjacka na laptop, hlavne ked sa hraje Maxim, tak preco mu to nevytahovat???? On jej potom hovori Tilka co jobis??? Toto nee Tilka!!! A takto to ide dookola. 🙂

emamichaela
29. okt 2012

@jankaja nasa tiez stvornoskovala len na malom koberci v obyvacke. Ostatne mame plavajucu a tam sa plazila. Teraz dosla na to, ako udrzat stabilitu na plavajucej a uz stvornozkuje aj tam, len jej to ide pomaly, tak ked sa ponahla, prejde zas na plazenie 🙂))

martinka8
29. okt 2012

@larosa my ideme vo stvrtok smer Tatry tiez, takze ja az ked tak buduci stvrtok mozem 🙂

larosa
29. okt 2012

@tamaska
@martinka8
@zapka21 ženy šak vy čitac neznace....po dušičkách, šak to daľši tydzeň 😀

zapka21
29. okt 2012

@larosa ta zena, ja neznam kaľendaru teraz 🙂 som nevedela, ze tento stvrtok je uz november 😀

tamaska
29. okt 2012

@larosa oki,tak to už budeme určite doma 🙂 tak sa rada pridám

mirka2010
29. okt 2012

@larosa fiiiha, tak to ti krasne spinkava.,..aj ja chceeeeem 🙂 v noci je nas maly casto hore, papa sice dva krat ale je proste hore aj niekolko krat...no kojene babo...🙂 a cez den ma jeden spanok hodinu a pol a druhy len tristvrte hodinku...a o ktorej ju dava spinkavat?

mirka2010
29. okt 2012

@jankaja no, tak to ste riadne skoro buntosili...dufam, ze sa vam to upravi...nas maly mam celkom pocit tfuj tfuj tfuj, ze posun zvlada normalne...posunula som mu denny spanok aby mu to vyslo na noc a nebolo to vobec narocne...dnes tu bola taka fujavica,ale musela som ist do mesta na postu tak sme sa brodili a malicky spinkal pod igelitom ako taky eskimak...aj u vas bola taka zima...do coho malu obliekas, mate overal?

larosa
29. okt 2012

@mirka2010 asi som to zakríkla, lebo dnes spala len málo 😝 moje dievčatá-staršie- už od pol roka v noci nevstávali, teda a to som ich kojila- dala som im čaj a v cca 7-8 som k nim už vôbec nevstávala, tak teraz na to len nostalgicky spomínam 😀 ráno ide soať okolo 9tej, najneskôr o 10tej, ale to už je veľmi zlá- minule pospala do jednej asi od 10:30 😵 a poobede ide spať ako jej vyhovuje, keď vidím, že ťahá ucho, zíva 🙂

mirka2010
29. okt 2012

@mihouk 🙂🙂🙂 vy mate vsetko???? tak to by sme vas radi navstivili 🙂 maly by sa aspon pohrabkal v inych hrackach ako ma on...my ich nemame nejako moc...vyberame mu skor ucelne a rozvijajuce hracky bud na jemnu motoriku, ale premyslanie...ale aj tak sa najradsej hra s papierovymi vreckovkami a ma taku krabicku v stole s ktorou sa vie tolko vyhrat, ze sa nestacim cudovat...takze mala uz krasne 4nozkuje??? no to je radosti, vsak? a stavia sa uz o nabytok? u nas dnes bolo priserne pocasie, aj napriek tomu sme presli cele mesto a povybavovali sme si co sme mali...ale taka zima nastala, ach jaaaaj...u vas je zima so snehou asi nie moc obvykle, vsak?