Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
ajojte babulky nejako nestiham boli sme pobehat cintoriny a tak.mala ma sopliky.a este sa vcera dala sama chodit presla celu kuchynu ale zistila som ze nevie padat.rovno sa spusti a tak padne na hlavu.a vy co noveeeee???
@mirka2010 stvronozkujeme uz veselo a cim dalej, tym rychlejsie 😀 , a uz ruckuje okolo gauca, stola (veru, rohy 😝 ) a sem-tam sa uz aj prechytava zo stola ku kreslu napriklad (su blizko seba). a podla toho, aku ma Beki naladu, tak si daco porobim, ked je samostatna, vie sa pohrat, lozi si, skuma - to ju len sledujem jednym ockom, ze kde je a co tam robi, to je super 🙂 , ale niekedy ma take dni, ze mrnci v kuse a stale za mnou lozi. ked sa na chvilku zastavim, v momente ju uz mam vylezenu na teplakoch a uz na mne visi a mrnci 😀, vtedy neurobim vobec nic 😝. a uz sme si mysleli, ze ide dalsi zubok, lebo minuly tyzden aj horsie spala v noci a aj cez den bola velmi mrncava a kuskala vselico, ale zatial nic. stale mame len dva spodne 🙂. a uz hovori mama a myslim si, ze uz zacina spajat to slovo somnou 🙂. snazim sa za kazdym na to zareagovat, aby si to naucila. a na ocka sa zatial iba usmieva, "o" zatial nehrozi 😀
baby kosicanky, chceli by sme vo stvrtok prist, ked nebudeme chore 🙂 , tesim sa 🙂
tak utekala som s malou radsej k dr lebo mi zacala grckat soplik a kaslat. ☹ uz sme doma a malinka ako keby ani nebola chora uz vyvadza 😀
@mihouk beha sama ale iba par krokov.no sama sa nepostavi a ani neposadi. ☹ nestvornozkujeme a asi ani nebudeme. 😀 svagor ma o 5tyzdnov starsieho a ked pozrem co vsetko vie tak mi to dojde ako by bolo mladsia o 3 mesiace ☹ ale nasa zasa toho narozprava,uz sa jej podarilo skomolit aj kokot 😢 😀 dala som ju na fb jak sa rozculovala na malinku hracku
@mimuska2 Aj nasa uz blaboce, vacsinou mama a baba 😀 Dnes som ju nasla pod postelou, som myslela ze ju odtial nedostanem, ale kym som zpbrala telefon, tak uz bola napol vonku a samozrejme uz mala v ruke kablik od nabijacky, ako keby potrebovala viac energie????
No a na obed ked a napapala, tak vystartovala pod Maximov stolik a uz aj zuzlala salam, no nekaslem ja na jej vyzivu, ked ma takto sabotuje????
@tamaska
@zuzulienkaaaa dakujem za info. a kalendar je naaaadherny 🙂 dakujem za inspiraciu, idem sa pomaly do toho pustit 🙂
Ženičky prosím vás o radu. Je tu niekto, čo dáva súčasne UM a ešte aj dojčí? Lebo mne idú strašne na nervy tie naše slávne noci,, keď sme hore cca každú hodinu a zaspíme iba na prsníku. Skúšali sme dať iba čaj, alebo uspať na rukách, no pobudili sme isto pol paneláku. Keď dám nutrilon, hoci mlieka mám dosť, tak potiahne aj 4 hodiny vkuse. Ale ak jej ho budem dávať pravidelne každú noc, pomaly ale isto prestanem kjiť úplne a to ja nechcem. Cez deň a večer jej moje mlieko akoby stačilo, ale tá noc, no hrôza. ☹ Rieši tu niečo takého????Dík
@samada ahoj, my sme zacali s bebou, lebo chodim do skoly a niektore dni cez den nemozem kojit, lebo nie som doma. zacali sme s tym v auguste. koncom septembra som kojila uz len vecer, v noci a rano (cize 3-4x). ale vecerne kojenie uz mala nechcela, tak sme to zrusili a kojim uz len v noci a rano (2-3x). bebu davame rano, niekedy cez den a vecer pred spanim. vidim rozziedl v tom, ze moje mlieko ju uz nezasyti, maximalne tak na hodinu, pricom beba na dve hodiny (aj desiata, obed, olovrant a kasa jej vydrzia na dve hodiny). takze moje denne kojenie asi fakt nema zmysel. najprv som sa obavala aj ja, ze ked zacneme s bebou,t ak mala uz vobec nebude chiet pit, ale nebolo to tak. tesila sa na "mliecik" vo flasi, ale tesila sa aj na "cuc". myslim, ze rozoznavala tie pojmy a teda aj tie deje samotne. az pred dvomi-tromi tyzdnami stratila zaujem o vecerne kojenie. davame jej podvecer kasu, tak mozno ozaj nebola az taka hladna. a citove vazby nahradzame mojkanim, pusinkami, hranim sa, tak myslim, ze toto je tiez ok. a to nocne a ranne kojenie by som chcela vydrzat co najviac kvoli protilatkam.
cez den pomedzi kojenie papate aj prikrmy? mozno preto sa zda, ze jej cez den tvoje mliecko staci. a neviem, do kedy chces kojit, ale myslim, ze ked budete vecer davat nutrilon, zo dna na den kojenie neprestane odmietat. ja si myslim, ze deticky su uz vacsie a uz vidia rozdiel medzi flaskou a prsnikom, myslim, ze kojenie pre nich uz nie je velmi o strave ale o vztahu. alebo mozno skuste davat nutrilon kadzy druhy den, aby sa mala nenaucila, ze staci, ked si trosku pocucka, aj tak pride poriadna strava :D. neviem, ci som ti pomohla, skusenost mame len taku. (inak, moj manzel bol take babatko, ze do roka k nemu svokrovci vstavali v noci aj 20krat. potom raz ochorel, asi horucky mal a doktor povedal, ze ziadna krupicka na veceru, ze suchar a caj. oni boli vydeseni, ze co to bude za noc. a bola to prva noc, ktoru prespal celu a odvtedy spal celu noc stale 🙂 ).
@kajkovajanka keď mne je strašne ľuto prestať, ani jedno dieťa som takto dlho nekojila, je to super pocit, ale či to stojí za to? Asi už ju tak nezasýti, skôr sa veru iba skľudní. A tak čo, aj tak dosť cicíkala 😀
@mihouk no veru, za cele mesiace nic a zrazu kazdy den nieco...ach moje zlaticko..ja viem ze to k rastu patri a bude aj horsie, ale je mi to luto ked tak placka...vcera si zavrzol prsteky do zasuvky na kuchynskej linke..to vymysla poriadne...ale ked on je vsade...ja sa ani nestihnem obzriet a uz je niekde ine...najviac sa bojim rohov na stoliku a potom co mame na obyvacej stene tie uchytky na suflikoch, tie su poriadne ostre...takze musim byt neustale pri nom...tak ste mali peknu prechadzku? Maximkovi sa asi velmi paci, ked sa moze vozit...aj u nas je vela takych mamiciek co tlacia babatko a vozia starsieho surodenca...na jednej strane prakticke, na druhej namahave...a plany na vikend mate ake? my mame krasne pocasie, urcite pojdeme niekde von...ale idem teraz varit...tak sa uz tesim 🙂
@samada ahoj, ja UM vobec nedavam aj ked mame noci tiez priserne...je to tak...kojene deti su proste casto hore...aj ja mam pocit, ze cez den maly vydrzi podstatne dlhsie ako v noci...ale na um nepojdem...takze neviem podarit...len naozaj ak nebudes uz ani v noci kojit asi o mliecko prides...
@kajkovajanka presne ako aj Marosko...o vobec nie je este v jeho slovniku...ale mamamama to uz myslim, ze spaja so mnou,...lebo pouziva to slovo hlavne ked sa na mna sapa, alebo chce byt pri mne...mozno si to zatial namyslam, ale mam naozaj pocit, ze uz vie ze mama to som ja 🙂 a ucim ho, ja som mama a ty si Marosko 🙂 a uz robi tany-tany....my sa ideme na nom upucit....hlavne reklama na orange kozi, kuzi, kuzuka...to ked zacne, tak nas maly je ako na diskoteke 🙂 aj Marosko je niekedy samostatny...aj si porobim, ale presne ma aj take dni, ze je len a na mne zaveseny....🙂
@samada ahoj no ja uz nekojim ale riesila som to iste co ty red dvoma mesiacmi. Davam aj davala som na striedacku s kojenim babylove z dm stoji 5 eur a som s nim maximalne spokojna....maly sa budi raz za noc okolo tretej na mlieko ale dva krat sa "zabudol" a raz spinkal do pol siestej a raz do pol piatej 🙂))
@1234lubka tak tyto nasi mm....vidis?chlapi 🙂🙂🙂 no nevadi, ja skusim poriesit s mojim a ty so svojim, oki? dnes sme boli na navsteve u jednej nasej kamosky, ktora ma o mesiac viac ako my a predstav si, ona uz chodi!!!! sa mi az verit nechcelo...taky drobec a uz si beha...Marosko od predvcera pekne aspon za rucicky chodi, ale ze by napriklad udrzal rovnovahu sam, tak to este vobec nie...vy ste ako na tom?
@mirka2010 oooooch nestras s chodenim!!!!!! chvalabohu ze este nechodi staci ze lozi ako divy a vsade sa chce postavit :DDDoci z nehi nemozem spusti :D s tymto sa neponahlam, matko este nevie robit krociky ked o vodim za rucicku ale popri nabytku ako som ti uz pisala sa vie pohnut 🙂 ci musi mat doma veselo ked jej take male drobatku uz chodi :DDD nam ide vsetko trosku neskor ale mne to vobec nevadi 🙂 prevalil sa ked mal cez 5 mesiacov...sam si sadol ked mal skoro osem, tak to islo rychlo plazenie, stvornozkovanie a postavenie....:D keby mi zacal este aj chodit tak to by som asi uz ja "nerozchodila" :DD
@mirka2010 reklama na kozi kuzi kuzuka je aj u nás obľúbená, a ešte všetky reklamy na O2, kde sú tí modrí "pandrláci", to sa odkladá akákoľvek iná činnosť a nasleduje sústredené pozeranie 😀
My sa ešte len pár dní staviame na nôžky, no ale noc bola hrozná, vždy, keď sa zobudila, sa postavila, o pol druhej už nechcela spať, nakoniec zaspala po asi 3/4 hodine. A teda každú noc sa budí min. 4 razy.
Baby aky mate nazor na ovcie kiahne v takomto malom veku? Mne sesterka pisala, ze maju, nech sa prideme nakazit, ze aspon to budeme mat za sebov, ale ja sa toho desim. Neviem, ci zbytocne, ale este sa mi zda na to malinka. Noci mame priserne, lebo nam idu ocne zuby a este kishne do toho si fakt nechcem ani predstavit.
@emamichaela no môj názor je úplne laický, ale teda zdá sa mi to skoro. Keď bude chodiť do škôlky, nech sa nakazí, keď to tam niekto zavlečie, ale takto umelo... nie, nenechala by som ju.
Čaute baby. Ja nič nestíham. Chodím do práce už vyše týždňa na pol siedmu ráno a maličkú dávam babkám. Nech si aj oni užijú. Vlastne v práci aj relaxujem 😀 ... ale keby nám tento týždeň nešli zúbky. Horné dvojky nám išli a som dve noci spala cca dve hodiny. A ráno robiť. No masaker. Ale už je to lepšie a dvojky sú na svete. A mamina sa vrátila na svoju povodnú váhu tým čo sa nabehám v robote.
Za chvíľku asi začneme konečne štvornožkovať, alebo sa posadí. Keď je na štyroch, tak si začala dávať kolienka konečne pod seba... takže sme už na dobre ceste. A neplazí sa ako ranený vojak, ale už konečne hýbe aj nohami pri plazení.
Ja idem na Vianoce dať babkám obrazy s malou. Kúpim si rámy v Ikea a dám vytlačiť veľké fotky. A Monike neviem čo kúpim. Mám toho veľa čo by som... ale nejak to rozhodím aj medzi babky. Musím určite kúpiť stoličku na kŕmenie, lebo ju kŕmim v kočíku a ten je stále špinavý. A nebaví ma ho stále čistiť. Aj fusak musím kúpiť. Ešte neviem aký... a ešte veľa toho, len ma teraz nič nenapadá. Ok budem končiť, lebo som v práci a nemám čas... aj ten by som si kúpila 😝
Píšte, pravideľne si Vás čítam a zas keď sa vyskytne trochen času, tak píšem.. papa
@jankaja tiez mam ten nazor, len sa pytam aj na vas. Lebo mi niekedy ludia hovoria, ze som na Emu az moc opatrna. Mysim si zvyknut, ze uz nieje babatko. Dakujem, za nazor! Peknu slnecnu nedelu prajem! 🙂

@mirka2010 No pozeram ze Marosko je uz poriadny chalanisko ako sa patri. Maxim si na prve narodeniny rozrazil obocie a nohy ma stale samu modrinu, na to sa neda nic ine iba zvyknut.
My sa mame celkom fajn, dnes som nadavala, lebo sme isli von a bolo krasne slniecko svietilo a za 20min zacal taky lejak, tak som utekala domov, len kym sme prisli tak som dola mokra ako mys. Tilka bola zababusena v kociku a Maxim sa viezol na kociku (potvora uz nechce ani chodit, iba by sa vozil a nie je to sranda tlacit ich oboch) tiez zababuseny. Iba ja som sa zmykala ked sme prisli, ale Maxim mi utieral kocik, taky bol zlaty aj ked pouzil uterak z kupelne 🙂