icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

martinka8
8. nov 2012

@mirka2010 gratulujem ku zubku 🙂 Tak myslim ze uz vsetci mame zubate deticky 🙂
@mimuska2 mrzi ma ze je takto chora, uzdravte sa rychlo 🙂 a urcite ju nedaj o tyzden ockovat, aj keby uz bola fit, je to velmi skoro po chorobe. A aj my ideme az po roku sa ockovat 🙂
@kajkovajanka super fotky, normalne ma mrzi ze som zabudla fotak dnes, tesim sa z tej spolocnej, to asi larosa fotila nie? A ani neviem kedy si zachytila totho mojho rebrikolozica :D :D :D

Dakujeme baby za stretko, super bolo, dufam ze o mesiac dalsie 🙂

mirka2010
8. nov 2012

@mimuska2 moja zlatuckaaaaa...no musi byt podarena...ze jaaaj tata, no by som z toho bola uplne namakko...su uzasne tie nase deturence...vsak? toto je tak krasne obdobie...naozaj, neviem ci len mne sa to tak zda, ale tym ze uz su tak komunikativni, vedia uz prejavit lasku, radost, hnev...tak mne sa toto neskutocne paci...a ten nas maznos...ked sa mi tuli, mazna sa so mnou..ja by som sa normalne roztopila od lasky ake je to nadherne...a malej je ako???

mirka2010
8. nov 2012

@martinka8 dakujeme velmi pekne...no veru, konecne aj my uz nejaky mame...lebo asi sme s Maroskom posledni...🙂

mirka2010
8. nov 2012

@mihouk jaaaaj, to muselo poriadne boliet...no tak tohto sa bojim ja priserne...lebo Marosko niekedy tak vymysla na prsniku, ze mi ho len perami stlaci a uz to priserne boli...uvidim, dufam, ze bude k maminke ohladuplny....dnes som akurat citala o odstavovani babatka od kojenia, kupujem si ten casopis Mama a ja, neviem ci ho poznas...a tam odporucaju deti kojit az do dvoch rokov...vsade nieco ine na toto pocuvam....ale v jednom sa zhoduju, ze je to velmi narocne...tak som zvedava veru...ako to bude u nas s tym nasim maznosom...lebo ten zacina byt len na mne nalepeny, uz aj ocko ked ho berie na ruky zacina plakat...vasa Tiluska to tiez robi?

zuzulienkaaaa
8. nov 2012

@mimuska2 keď Ti povedala, že na kontrole sa dohodnete na očkovaní, mala pravdepodobne na mysli, že si dohodnete termín...tretia dávka hexa vakcíny sa očkuje medzi 11.-12.mesiacom

zapka21
8. nov 2012

@matul @martinka8 Baby, takze plavanie zajtra BUDE, 8.30 aj 10.45 🙂

mabel1981
8. nov 2012

@mirka2010 ahoj Mirka no aj ja som zvedava kedy kupime tu autosedacku, lebo kym sa mi s mm rozhybeme a rozhodneme, tak nam to dlhsie trva 😠 ale ak ju kupime tak ti dam urcite vediet, lebo aj ten nas drobec je tam uz dost natesno, ale mi az tolko s nim necestujeme. Jaaaj moja a co sa vam stalo na aute dufam, ze ste v poriadku. To stretko by sme aj mohli dat buduci tyzden, ake je to pekne, ked sa babi z Kosic takto s detickami stretavaju a oni sa prehraju a mamicky sa porozpravaju 🙂 . A gratulujem vam konecne k prvemu zubku.

mabel1981
8. nov 2012

@mimuska2 to mi je luto, ze mala je taka chorucka, chudatko moje, skore uzdravenie. Ja by som tiez malu urcite este nedala ockovat, to ockovanie ma este cas. A hlavne ked je teraz taka chora, kym sa da dokopy, tak to bude dlhsie trvat, aj nas maly mal len sopliky a mal ich vyse mesiaca

mabel1981
8. nov 2012

@kajkovajanka no kraasne fotky mate, tie vase deticky su krasne, ako sa pekne pohrali spolu, skoda len ze byvame tak daleko a nemohli sme sa aj my ku vam pridat 🙂 🙂 🙂

tamaska
8. nov 2012

@kajkovajanka je ďakujeme za foto

bolo super, mne Eli zaspala v električke a spala cez tri hodiny v kočíku 😀 😀 😀

kajkovajanka
8. nov 2012

@mabel1981 nikdy by mi nenapadlo, ze sa nas tak takom celoslovenskom(+ miestami zahranicnom) fore stretne tolko vela z jedneho mesta 🙂

zapka21
8. nov 2012

Caute kocice z Kosice @larosa @tamaska @kajkovajanka @matul @martinka8 @elviska666 @lennusska 🙂 sice sklonovanie NULA BODOV, ale aspon sa to rymovalo 😀 Pridavam aj ja fotecky (the best of), ak ich chcete vsetky, poslem vam ich mailom, len mi napiste vasu e-mail adresku do IP 🙂 (@matul @kajkovajanka - vy nemusite, vase mam 😀)

elviska666
8. nov 2012

bolo supeeeeeer! 😀 kocky moje fotky najdete v mojom albume,posielame so Zoenkou pusinky a snad sa coskoro vidime zas 😉

mimuska2
8. nov 2012

@martinka8
@mirka2010
@zuzulienkaaaa dakujeme vam kocky moje dufam ze budeme coskoro fit.nechapem tomu ockovaniu citala som ze to ma byt okolo 15m.zda sa mi to skoro.
chora je strasne ale energia je stale 100percetna 😀 pusti sa ma a ide sama a len padne.velmi sa jej paci ked moze sama chodit 😀

zuzulienkaaaa
8. nov 2012

@mimuska2 ....v 15.mesiaci je očkovanie MMR (mumps, osýpky, rubeola), ale to, čo by vás najbližšie malo čakať je to tretie preočkovanie hexa vakcíny...dúfam, že budete čím skôr fit, ale každá súdna lekárka nebude očkovať, pokiaľ je dieťa choré...ak by sa o to pokúšala, tak požiadaj o odklad, je to Tvoje dieťa, máš na to právo 🙂
a hlavne by sa to malo robiť až v 11-12.mesiaci....my sme až na december (to budeme mať 11 mesiacov)...akurát ja stále zvažujem, či to očkovanie vôbec chcem...ach jaj....

držím palčeky+

kajkovajanka
8. nov 2012

@mimuska2 joj, aj ja som citala, ze az dychat nemohla malicka 😒 , och... nech sa cim skor uzdravi 🙂 ... a sikovnica, ze uz sama chodi 😎 😎 .. myslis, ze pomohlo choditko?

lennusska
8. nov 2012

Kočky a čo sme sa všetky zgrupli do fotky to kde nájdem? 🙂

1234lubka
8. nov 2012

@mirka2010 och ma porazi :DD ze mi mame urcite viac:D ach :DDDDDDDDDDDDDD

zapka21
8. nov 2012

@lennusska Leni, neviem, ktorym fotakom to bolo fotene (mojim nie), baby urcite este pridaju dalsie foto.

lennusska
8. nov 2012

@zapka21 ok, ja si teda počkám 😀

kajkovajanka
8. nov 2012

@lennusska myslim, ze @larosa-in fotak bol

mimuska2
8. nov 2012

@zuzulienkaaaa no ja vobex neviem co teraz uz davnejsie som chcela zmenit lekarku a asi to aj urobim.
@kajkovajanka vies co choditko ten pavuk urcite nie lebo pokial bola v nom sama krok nechcela urobit ale ked som ju viac davala na to interaktivne tak to isto pomohlo tam sa naucila mat trosku istotu aj bez toho ze si hned moze sadnut.stacilo dva dni pauza od pavuka 🙂

monky978
8. nov 2012

@mimuska2 čítam, že maličká je chorá... prajem skoré uzdravenie. To muselo byť pre teba strašné 😢 a aj pre ňu. Držím Vám palčeky. A prosím ťa, určite neočkuj minimálne mesiac... potiahni to na tých 12 mesiacov, nech je úplne fit a telíčko sa môže vysporiadať s vakcínou. Ty si matka a ty rozhoduješ za svoje dieťa. Ak ťa bude tlačiť... ty máš zodpovednosť za maličkú a ty najlepšie vieš kedy je ok. A príp. nech jej spraví CRP vyšetrenie ak by sa ti to nezdalo... veľa zdravíčka maličkej buchtičke.

monky978
8. nov 2012

@mirka2010 noc bola v norme.. tak ako vždy. Nejak jej to neublížilo. A vy sa ako mávate? My stále sa len plazíme a plazíme. Ešte si sama ani nesadla. Vo všetkom sme také brzdičky 😝 ale však sa dočkám... Dnes a zajtra mám voľno a potom zas do práce... už začínam byť dosť unavená. Som si dnes pokaždé s malou ľahla. Ani prstom som nepohla. Monička som prestala kojiť cez deň úplne... lebo však babky ju nenakoja a tak už som to aj nechala. Tak sa kojíme iba večer a v noci a nad ránom. A vyzerá to tak, že aj pomaly skončíme... Babky malú učia také všelijaké hovadinky. Krútiť ručičkami a spievajú jej pri tom. A ukazovať aká je veliká. No moc jej to nejde, ale však to bude ako vždy. Hustíme to do nej a po niekoľkých dňoch to zrazu spraví. Som ju naučila, že na otázku kde je lampa mi ukazuje lampu na strope. Už som to skúšala aj na pošte, v obchode... funguje to.. no taká hovadina. Ani neviem na čo jej to bude. Tak ma to len napadlo 😝 lebo som vééééľmi kreatívna matka 😀

mimuska2
8. nov 2012

@monky978 dakujeme velmi pekne si velmi mila.dufam ze bude lepsie no zatial nic lespdie ☹

monky978
8. nov 2012

@kajkovajanka nezobudila.. nakoniec to vyriešil pes o piatej 😀 ale bola vyškerená ako slniečko... taká bola vyspinkaná do rúžovučka.

Kočky koľko vám detičky spapajú? Ja mám pociť, že malá nejak veľa zje. Ona schaluje dva poháriky od malej tatarky hellmans. Tá má 225 ml. Takže krát dva. A to na raňajky, obed a večeru. Desiatu a olovrant má ovocie 180 ml. A pupok má teda riadny. Nemôže jej to ublížiť? Som niekde čítala, že dieťa si určí samé koľko chce. To keď nechce mi vie dať aj jasne najavo. Letí všetko z lyžičky na mňa a okolo 😅

mirka2010
8. nov 2012

@mabel1981 dakujeme velmi pekne za gratulaciu 🙂 je to pre nas naozaj velky den 🙂 ano je to tak, super ze sa kocky z Kosic takto stretavaju, nam by to tiez vela dalo, keby sa nas viacero postretalo...ale mozeme to zacat my a mozno sa niekto dalsi prida 🙂 uvidime 🙂 mozeme si aj zavolat...len cez vikend nie, bude oslava Maroskovych menin, budeme tu mat svokru cely vikend, takze to by sme nemali cas...ale potom urcite ano 🙂

mirka2010
8. nov 2012

@monky978 🙂🙂🙂to je mileee🙂 nas maly tiez reauguje, ze ziza...ale este nevie ukazat ze je tam 🙂 ale teraz na kazde zvieratko robi hav, hav...a dnes na prechadzke kazdy psik pocul ako nas maly havka...no bol uzasny 🙂 mame sa dobre, tuk, tuk, tuk uz aj chapem, preco sme mali soplik po dva dni, ved mu zubok vysiel 🙂 myslim, ze toto je zatial najkrasjie obdobie, vie ma postiskat, tulka sa mi, bozkava ma...proste citim sa ze len ja som jeho maminka, laska najvacsia...a on moja!!!! 🙂 takze mala sa este nestavia na nozicky, nechodi popri nabytku? urcite o chvilocku bude....a na otazku, kolko maly zje za den...tak rano kojim, potom nejake ovocie na desiatu...na obed zje jednu taku davku ako helmans flaska, potom na olovrant jogurt, alebo vyziva, na veceru krupica, alebo puding, ale viac ako 70ml nezje...a potom kojim a v noci dva krat....

mirka2010
8. nov 2012

@zuzulienkaaaa ahojky, my mame to ockovanie takto o mesiac a to bude mat maly 10 mesiacov a tri tyzdne...presne podla ockovacieho kalendaru, tak nas davaju...ale naozaj neviem, tieto ockovania su pre mna postrachom cislo jedna...a hlavne MMR...ty ides dat MMR?

mirka2010
8. nov 2012

@mimuska2 tak velmi malej prajeme aby bola co naskor fit 🙂 ale ked je hrava, tak je vsetko v poriadku...to tretie ockovanie my ideme mat o mesiac a v 15 mesiaci je to MMR....akurat som teraz pisala, ze neviem ci ho dame...ty das?