Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@kajkovajanka
@tamaska baby, v com robite kolaze? Ja len v Picmonkey
@kajkovajanka @tamaska perfektne baby :D podobate sa hehe
@mirka2010 Jaj tak vy sa chytate oslavovat, no super, nech vam aspon to pociasie vyjde. Neviem ako vychadzas so svokrou, ja som rada ked sa nasich oslav nezucastnuje, lebo chodieva k synovcovi a prebera tam organizciu a to ja nemusim. Synovcovi dokonca aj darceky rozbalila, akoze pomaha, ale co uz......to je na dlho a ina tema. 😝 😝 😝
Na vikend neplanujeme nic extra, ja idem zase upratovat ako kazdu sobotu, mm doliel material na pristresok, tak ho dufam tento vikend dokonci (asi ano, lebo sa mu nechce fajcit na dazdi 😝 😝 😝 ) a momentalne u nas byva kamos s priatelkou, lebo prisli na zimu do UK a nejak im nevyslo ubytko, tak zatial su tu, ale je to super, aspon nie som sama cely den a dnes aj navarili a obaja maju skusenosti s detmi a Maxim ich zboznuje.
Dnes Maxima v skolke pokusal iny chlapcek, zevraj sa hadali o hracku. Nie som z toho velmi nadsena, aj ked si uvedomujem ze deti medzi sebou superia, ale aj po 3 hodinach mu bolo vidno odtlacky zubov a aj teraz vecer to ma cele cervene. Musel ho teda poriadne kusnut, chudacik moj maly, uvidim ake to bude mat zajtra, ale ked sa toto stane este raz, tak narobim bordel. Ked tak sledujem tie deti, tak niektore su poriadne divoke, hracky maju vselijakych bojovnikov (maju taky box, kde prinesu oblubenu hracku a potom o nej hovoria), neviem, ale ja som radsej ked je Maxim jemny, ako keby sa mal bit a robit zle inym. 😖
@kajkovajanka jak krásne ty vieš skloňovať 😵
@tamaska ciiii, ved vazne jak cez kopirak 😀 😀
@mirka2010 stále to celé zvažujem....už som aj bola rozhodnutá že už nedám vôbec očkovať...ale čo mám kamošky lekárky a dôverujem im v tom, že očkovanie nepropagujú, lebo ich "sponzoruje" nejaká farma firma, tak mi hovorili, nech si to ešte zvážim...že v nemocniciach toho vidia kopu, že je tu kopa migrantov človek fakt nemôže vedieť, čo sa kde na neho nalepí...a že mladšia generácia pediatrov už ani poriadne nevie ako mumps či osýpky vyzerajú a tak to často nevedia dobre zdiagnostikovať....a že sa potom celý priebeh choroby môže skomplikovať...
ale aj nemusí...myslím si, že naša malá môže pokojne prekonať osýpky aj bez očkovania...otázka je, či nenastanú nejaké vážnejšie komplikácie...
a s MMR ja mám ešte aj etický problém, vakcína je vyvinutá na potratových ľudských plodoch...ale tak to už je na inú debatu a asi ani nepatrí tá debata sem...
ešte mám kamošku a jej sestra s manželom robia v labáku vo švajčiarsku, fakt šikovní ľudia, genetici....tam sa veda točí na inej úrovni ako u nás...tak som ich cez kamošku poprosila, aby si pozreli tie pre mňa najzávažnejšie argumenty proti očkovaniu, nech skúsia zvážiť pomer rizika a benefitov....ja nie som zdravotník, tak sa mi to ťažko objektívnejšie hodnotí...tak dosť aj čakám, ako sa oni vyjadria...môžem dať potom keď tak vedieť...poprosila som ich, aby si to skúsili preštudovať než pôjdeme očkovať tretiu hexu
@tamaska aké farby si použila? predpokladám že čiernu fixku na textil a čo tie zvyšné? asi tiež na textil, ale všetko sú to fixky, alebo aj farby? ja takéto vecičky tiež vyrábam, ale farby mi už vyschli, už ich mám x rokov...tak zostarli... 🙂
@zapka21 ja tiez v Picase 3. ale nemam tam asi take moznosti ako Zuzka
@kajkovajanka cez kopirák som si obkreslila obrys s čiernou fixou na textil obtiahla a potom som vyfarbila farbami na textil.
@zuzulienkaaaa farby na textil art nerchau - toto bola moja prvotina a mám doma iba tri farby 😀 😀 😀 tak budem musieť dokúpiť väčšiu škálu farieb.
@kajkovajanka prečo myslíš že nemáš ?
@tamaska hm, ale vlastne ked nad tym tak premyslam teraz, asi mam (to rozhodenie fotiek som mala na mysli). len som to do teraz nepouzivala, lebo zvyknem davat viacero fotiek a nedobre mi to takto rozhodilo. tak dakujem za podnet k zamysleniu 😀
a ten kopirak som myslela vas tri 🙂 . ale ten macko je prekrasny 🙂
@larosa ved som predsa nejaka slovencinarka (buduca) 😀
@kajkovajanka juj ja trubka 😀 😀 😀 neprečítam poriadne. Inak moja mamča by tiež zapadla, len nemám poriadnu fotku 😒
@zuzulienkaaaa super tak potom napis aby sme vedeli 😀
@mimuska2 som rada, ze noc bola lepsia 🙂 , ale to vrackanie, och 😒
@kajkovajanka moc sa ta choroba nepolepila a trva to od minuleho piatka a ide len k horsiemu uz som zufala.

@kajkovajanka rukavice treba, len Beki ráta asi s veľmi tuhou zimou 🙂))