Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@janulka007 no moj hlavne da da ta ta.....a ked ho nieco zaujme tak krici uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :DDDD
@janulka007 nasu raz osvietilo a opytala sa: baba de je havo? 🙂 ale inak len jednoslovne. Mama, tata, baba, havo, deje, eeej, a havo ava ava av ( havo hav hav hav) 🙂 takze zatial nic moc. Ale spieva si 🙂 ked pocuje peknu pesnicku aj tani tani robi. Dnes sa naucila tap tap tapusky 🙂 ale len robit, nie hovorit.
@monky978 gratulujem 🙂 teraz to uz pojde rychlim spadom bude sa staviat vsade....moj matulik sa mi raz postavil ku chrbtu ked som zametala schmatla som ho za zadocek a na chrbte som ho dvihla a zacala som bohat po kuchyni..ten sa skoro do*ral od smiechu :DDD odvtedy stale ked som scupena a zametam sa ku mne po styroch rozbezne a lezie mi na chrbat :DDD
@verushkokav ja uz nekojim a na ranajky mu davam len mliecko...asi tak za hodinku potom mu dam vyzivku do ktorej mu nastruham piskotky nech sa viac nasyti a v poslednom case zboznujr chlebik...nstriem masielkom nakrajam na kococky a on papka....ale ed mu dam do pusy vypluje poobzera si a spapka :D musim mu dat do rucky aby si do pusky strcil sam 🙂)
@kajkovajanka no ja svojmu davam len bazalku oregano petrzlenovu vnat alebo rascu....u nas to tiez nevedia pochopit ze mu davam "zbrndy" bez chuti......a ze solit mu nechcem a oregano mu dam...ved oregano je bilinka...a nedam mu toho zase vela len aby zavonalo...a hej este mu davam rosicku cesnaku v prasku niekedy ale samozrejme to este povarim nech sa ten cesnak trochu vyvari....unavuju ma uz tie reci...normalne mam pocit akoby m vsetci davali najavo ze ja som mlada mam prve decko tak logicky som blba a neviem co mu dat,,,,to minule skonstatovali ze je hladny tak mu mam dat kavenku...no nic lepsie ako kavenka asi neexistuje,,,ked som mu dala z oblozeneho chlebika zltok tak ma zjazdili ze je to plne cholesterolu ze som mu mala dat radsej bielok ...no co ti budem rozpravat...
@1234lubka jeeej to su dobre rady. Nabuduce povec, ze take chudobne pohostenie, ze on je zvyknuty na rizek v jednej ruke a veternik v druhej 🙂 inak cholesterol je aj dobry, potrebny pre telo, nech si vygooglia 🙂
@mirka2010 ahoooj pezeram ze vas asi trapia zubenky...nebooj... moj v poslednnom case sa v noci budi s taky strasnym placom ze az skoror kazdu hodinu...normalne mu dam nurofen je lepsie ako panadol-vravi nasa dr....dufam ze uz nam vyjdu tie horne jednotky lebo uz mam nerv....maly krasne spinkal od pol osmej do tretej dali sme mliecko a spinkal dalej do siedmej...a teraz..ooooooch....dufam ze dnesna noc m´bude lepsia....som zvedava kedy bude spat celu noc.....dva krat sa zabudol a spinkal raz do pol siestej a raz do pol piatej ale ja som sa aj tak sama od seba o tretej zobudila :DD zvyk :P
@emamichaela sak som im povedala ze male deti potrebuju cholestreol na stavbu kosti lebo rastu rychlo len nam dospelim co uz nerastieme je nadbytocny...tak na mna pozerali jak telata....ooooch uz normalne dakedy nemozem z tych ludi.....sa smeju ze sa roadim "knihami"....no ja sa skor riadim zdravim rozumom....myslim ze nesom na hlavu ked som svojmu synovy ked mal 5 mesiacov nechcela dat halusky s kapustou....och....no co ti poviem :DDDD
@1234lubka jeeej. Ja by som adi povedala, ze teraz jedol, nech mu to zbalia s doma by som mu to zozralaaaa 🙂 potom, ze furt priberam 🙂
@emamichaela :DD myslim ze by ma prekukli:D ne viem on aj ked sa neviem ako napapka a ukazes mu korku chleba tak po nej skoci akoby tyzden nejedol :DD tak t bolo aj tam na navsteve som mu odlomila z chlebicka atak ho bastil ze az vsetci usudili ze je hladny ze kavenka je lepsia ako chlebik....joj.....:D on je podla nich stale hladny ale ked mu davam jest tak podla kazdeho neche....to keby som mala skoncit s papanim po kazdom otoceni hlavicky tak---on proste ked papa tak stale vsade pozera vsetko chce chytyt do rucicky....nesedi ako prikovany a neotvara usta ako robot...stale sa myka ale pritom vsetko spapa:D ale spinava som aj ja az za usami....:D
@emamichaela pocuj kedy sa narodila tvoja mala? pezeram ze ma 9 mes a tri tyzdne ako moj matulik :D matko sa narodil 29,1 🙂 v nedelu ako jeho mamka 🙂
POMOC PROSIM, je tu niektora z vas ktorej babatku dali tu infikovanu vakcinu? My sme ju totiz dostali a ja neviem co robit kedze dr nas odbila stylom ze malemu by sa to prejavilo hned keby mu nieco bolo. Ale ja neviem co sa ma prejavit a hlavne ako. Na toto mi uz neodpovedala. V tv som to nesledovala ale minule mi znama povedala ze to bolo v tv a ze tie problemy sa ukazu neskor. Som z toho nestastna lebo mam strach... ☹
@1234lubka aj ja davam malej bylinky no ja davam este plus bazalku a rozmarin a tiez na mna pozeraju ci som normalna. NO a my uz inak pobehujeme asi mesiac ale rozpravat sanam akosi nechce. A zubky este nemame ani jeden 🙂) a ked nam lekarka pozerala na dasienka tak vravela ze asi tak skoro ani nebudu 🙂)
@ibajeho moja ju nedostala, ale poznam jedno babo co ju dostalo. Ja ti poviem iba moj nazor... maleho iba pozoruj a hlavne sa upokoj. Ak nie je chory, alebo sa nejak zvlastne nesprava, tak v podstate nemas ani co riesit. Neda sa povedat co sa moze stat. Vies ono sa moze nieco stat aj s dobrou vakcinou. Nielen s infikovanou. Kedze vakciny su vyrabane pre vsetkych rovnako a kazde babo je jedinecne, tak aj na neinfikovanu vakcinu moze jedno dieta reagovat dobre a ine ju proste nemusi zvladnut. Hlavne pokoj a ziadna panika. Alebo je chory, ci nejak sa divne sprava?
@monky978 ako on dostal len to prve ockovanie do oboch noziciek. Tie dalsie uz nie, ziadne ine. My sme od zaciatku nechceli ockovat ale babky nas donutili volako. To je uz teraz jedno, len proste ja teraz neviem som to totiz vobec neriesila lebo som verila dr ze keby nieco bolo tak by to uz bolo. Ale hovorim ta znama ma vystrasila s tym ze to sa prejavi az neskor. Tak ho teraz stale pozorujem jak hysterka a ked nieco robi nove tak proste neviem ci je to normalne spravanie alebo nie. Vies to je take ked ti niekto nasadi chrobaka do hlavy a ty si zacnes vsimat veci ktore by ta predtym absolutne nenapadli a zacnes tomu verit. Proste cele zle 😢
@mimuska2 ahojky, tak ako dopadla kontrola??? uz je mala uplne v poriadku? no veru je to tak, rastu neskutocne rychlo tie nase lasky...a naozaj, kazdym dnom si uvedomujem, ze ako sa maly meni z toho malickeho babatka na take zlate komunikaticne dietatko, ze nam z neho rastie plnohodnotny clovek...a aj to, ze je s nim uz uplne ina komunikacia, sranda, dava spatnu vazbu...no nieco uzasne 🙂
@ibajeho takto to neber... keby to je moja mala, tiez by ma to urcite stvalo a mala by som strach.. Takze plne chapem ako sa citis. A to ockovanie bolo pred pol rokom... oprav ma ak nie. Tak to je uz dlha doba od vtedy. Ohrozeny na zivote z nej urcite nie je. Citala si si pribalovy letak od vakciny? Tam su vselijake neziaduce ucinky a tie su tam ci je vakcina v poriadku alebo nie je. Ale to uz tu moc zachadzam mimo temu. Tak sa upokoj kvoli malemu a nemas podla mna ani co riesit, lebo vsetko bude urcite v poriadku. Kazde babo je ine, tak ani moc neporovnavaj. Je to tazke, ale klud.
@mabel1981 tak aka bola dalsia noc???? ja uz s tymto spanim sa u maleho nevyznam...zacina poriadne spekulovat!!! aj ked, druhy zubok sa prerezal a spinkal lepsie...ale zacina vymyslat poriadne aj doobedny aj poobedny spanok...dnes vecer zaspat ani nahodou a to isiel do postielky o pol deviatej a o stvrt na desat este spokojne blabotal v postielke 😀 😀 😀 😀
baby, tak tie choroby u nas nemaju konca. jednak mam v nemocnici teraz otca, ☹ a adamko bol jeden den v skolke po troch tyzdnoch a dnes mi tu vracia doma.. takze zase ho nechavam doma. mna uz asi porazi z toho vsetkeho, s kubkom sa tiez nevyspim, budi sa na papanie kazde tri hodky a place v noci - boli ho to cikanie. Dnes sme boli na kontrole na chirurgii, tak vraj to chce cas a repikove sedacie kupele stale. Moc ma v poriadku, zapal uz tiez nema v krvi,..tak uvidime ako v pondelok dopadne vysetrenie u nefrologa.
@monky978 Marosko zatial nehryzie, takze aj kojenie je zatial v pohode 🙂 tuk, tuk, tuk...ten druhy zubok ma uz prerezany, takze aj posledne dve noci boli lepsie...to zaspavanie neviem co sa tak meni, lebo dnes to bolo uplne strasne...on bol vzdy nauceny tak, ze mi zatvoril ocka este na prsniku, ked sa odstavil a ja som si ho ĺaskala, kym krasne zaspinkal,prelozila som ho do postielky a buvkal...ale teraz neviem co je taky rozkokoseny 🙂 mozno len nejaka faza, uvidime 🙂 inak, samozrejme, aj ja mam niekedy chvilky kedy moja trpezlivost je uplne na hranici ovladania a vtedy zvysim aj hlas a samozrejme nie je to vzdy o jednotvarnom spravani...len vydrzim asi dlhsie 🙂 a to ze si nemala skusenost predtym, tak je uzasne ako sa skvelo o malu staras...ja som s detmi cely zivot...uz od malicka som chodila pre deti z detskych domovov robit programi, potom pocas skoly, ci strednej, ci vysokej neustale nejake akcie, hravala som babkove divadlo pre deti, robim uz 16 rokov certa v Skanzene u nas v MT a tym padom deti su cely cas okolo mna...takze to ako to zvladas je uplna parada 🙂🙂🙂
@1234lubka no veru, tento druhy zubok nas poriadne potrapil...ale uz je von, takze boli dve relativne dobre noci, tuk, tuk...takze ty das Nurofen? pocas noci? alebo uz pred spinkanim das? ja neviem, asi je to tak lepsie, aby sa maly netrapil...naozaj, keby sa dalo si to s nimi vymenit, vsak? a kde ste sa stratili na tak dlho? co inak mate nove?
@kajkovajanka ahojky 🙂 ja malemu tiez jedlo vobec nesolim, ani nekorenim...jedine do polievocky dam vyvarit petrzlenovu vnat a do druheho jedla pridavam olivovy olej.inak, ja ked ochutnam co malemu navarim, normalne sa cudujem ake su to skvele chute, ze ja vlastne ani take prave chute jedla nepoznam,kedze su osolene, okorenene...takze zatial my takto....samozrjeme, tiez bojujeme s otazkami typu,preco mu nesolis? preco mu nedas sladke? no nedam a solit nebudem kym bude takto v pohode papat 🙂
@monky978 no tak akoze mi uz "vravime" na take nove veci ze "so to je" a "de je" ked nieco hlada...teraz zacala múúúúúúúúúúúúkat ked vidi kravicku a robi "iaaaa" na somara 😀 neskutocny progres, mam pocit ze som len teraz rodila a uz to zacina stebotat 😀
@ibajeho tu je oficiálny list o stiahnutí šarže, ktorý poslala farmaceutická firma GSK , ktorá vyrába Infanrix (hexa vakcínu) slovenskému štátnemu ústavu pre kontrolu liečiv....podľa neho nie je potrebné preočkovávať, iba "sledovať" detičky a prípadné nežiadúce účinky....trocha ma prekvapilo že vaša pediatrička chce preočkovávať, to by som fakt nerobila
http://www.sukl.sk/buxus/docs/Bezpecnost_liekov...
ak je pravda, k čomu sa GSK priznalo, vo výrobnom prostredí sa zistila kontaminácia baktériou Bacillus Cereus, ktorá môže u ľudí vyvolať nezávažné a spontánne odoznievajúce infekcie pochádzajúce z jedla.
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/news/gsk-ku-stia...
ale ako Ti písala Monika, očkovanie vo všeobecnosti, aj "nekontaminovanou" vakcínou môže u niektorých detičiek prebehnúť v poriadku a u niektorých mať viac či menej závažné dôsledky....osobne sa domnievam, že tá kontaminovaná by sa prejavila možno nejakou hnačkou ešte vtedy....myslím, že samotnej kontaminácie sa teraz už obávať nemusíš...
google našiel 🙂 , že:
Bacillus cereus – vyvoláva nevoľnosť, malátnosť, zvracanie. Inkubačná doba je pol hodiny až l hodina po požití kontaminovanej potraviny. Ochorenie má rýchly priebeh, najčastejšie odznie po 6-24 hodinách. Hnačkový Bacillus cereus vyvoláva hnačkové ochorenie sprevádzané bolesťami brucha, vodnatou hnačkou s pocitom nevoľnosti. Inkubačná doba je 8-16 hodín po jedle. Intoxikácia môže trvať 1 deň i viac dní. Pretože intoxikácie vyvolané baktériou Bacillus cereus majú krátky klinický priebeh, mnoho prípadov je nehlásených.

@janulka007 Moja povie iba mama. A aj to iba vtedy keď ma svoj deň. Niekedy si len tak džavoce. A tvoja niečo už rozpráva?