icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

1234lubka
22. nov 2012

@janulka007 no z nicoho nic nereve ale ked sa tesi tak to vyska ako divy :DDD len aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa krici na cele hrdlo :DDD

mabel1981
22. nov 2012

dievcata chcela som sa vas opytat, ako casto chodite k dr. do poradne, ja som bola naposledy 4.10. a teraz sa mam ohlasit az koncom decembra alebo v januari na ockovanie tou tretiou vakcinou. Ta nasa dr. je otras ☹

mihouk
22. nov 2012

Ahojte babule, ani neviem kedy som tu bola naposledy, nejak sa nedalo. Najprv sme mali navstevu skoro 2 tyzdne, potom sa nam pokazil internet a posledne dni sa chystam, lebo v sobotu ideme na 2 tyzdne na Sk. Uz sa tesim, konecne sa aj o mna bude niekto starat (maminka 🙂 ) a ja nebudem musiet varit. Len ja nenavidim balenie a chystanie a teraz k tomu este aj vianocne darceky 😝 😝 😝 😝
Vam sa ako dari, dufam ze deticky posluchaju, objavuju vsetko okolo a nie su chorucke.
My trochu soplime, ale asi nam ide uz 8my zubok. Tilka je vsade a hrozne rada vsetko vytahuje zovsadial a potom si sadne do stredu a skuma. Uz som ju aj nasla na prvom schode, ale stale vedie sprchovci kut, ked ma sancu, tak je tam a uz sa cvachce.
@mirka2010 Ako sa dari??? Marosko dufam poslucha 😉 😉 😉 😉
@mimuska2 super ze ste uz zdravucki, uz bolo nacase. Videla som video, je taka podarena!!!! 😀 😀 😀 😀 😀

mirka2010
22. nov 2012

@1234lubka ahojky, ja mam tiez pomenej casu, ale pre mna je konik takym odreagovanim a hlavne obrovskou pomocou, ked sa mozem takto s vami mamickami porozpravat o tom co nas spolocne spaja🙂 takze vzdy si aspon takto vecer a doobeda najdem troska casu a popisem si 🙂 a velmi rada 🙂 ano,mame uz aj druhy zubok...ale to prerezavanie, ach, to noazaj stalo za to!!!! chudatenko moje male, naozaj to dost zle prezival ale co narobime...a ma priserny soplik, takze sa aj s tym moc trapime...tvoj maly mal soplik pri prerezavani zubkov?

mirka2010
22. nov 2012

@zuzulienkaaaa ahojky,dik za info, uz som cakala ze aky bude zaver od tych tvojich kamosov, takze vidis, nakoniec je lepsie dat zaockovat...ja som sa pytala nasej kamaratky, je lekarka,ale tym ze je na materskej uz so 4 babom, tak este nerobila...je vsak dost zblehla a ich druhy syncek je autista...takze hned som sa pytala, ci sa to zacalo objavovat prave po MMR ockovani...povedala, ze tym ze je to okolo 15-18 mesiaca, kedy sa autizmus prejavuje a vtedy sa aj ockuje, ze sa to teda prejavilo...ale chodila so syncekom do ZA do specialnej skoly, kde to rozoberali s mamickami a vsetky sa zhodli, ze tolko o tom co precitali, nastudovali, ze to nema vplyv...teraz co ma stvrteho chlapca, tak ockovanie odmietala, bala sa velmi...a naposledy co sme spolu volali, tak jednoznacne povedala, ze ockovat da a vsetky povinne,lebo kym nebol do roka ani raz ockovani,tak bol casto chory, stale len nieco liecili,ako mal prvu davku ockovania, potom druhu,odvtedy nebol chory ani raz...takze len tolko tato skusenost....

mirka2010
22. nov 2012

@mimuska2 tak super...tesim sa s vami...urcite je to super pocit, ked uz ziadne lieciky a mala je uz v poriadku...🙂 my s Maroskom sa mame az na ten priserny soplik uplne super...je s nim proste taka sranda,tak som s nim rada,neviem sa ho stale nabazit,taky je uzasny...a pusinku je ma, objima, tulko moj milovany...ked robi tany, tany, tak sa ideme na nom popucit...🙂 uz rozmyslam,akeho Mikulasa mu pripravim, ty budes co riesit?

mirka2010
22. nov 2012

@mabel1981 ach, chudatenko male, tiez si s tymi zubkami vytrpi...my sme mali tiez zlu noc...maly bol strasne nepokojny, ale asi zo spolika co ma...proste ja mu vecer pred spanim odsajem,teda to co mu ide, vacsinou je to malo...a potom ako si lahne a zaspinka,tak sa mu to pusti a strasne ma plny nostek, neda sa mu dychat, no velmi mi je to luto, neviem co s tymi soplikmi robit...dnes mi volala dr ze poradnu s ockovanim co sme mali mat 4.12 nam chce prelozit na pondelok a ja ze ockovat nebudeme urcite,kedze maly ma sopliky, tak chcem tam zajtra skocit, tak nam spravi aj poradnu, ale Monika,my sme od konca augusta ziadnu poradnu nemali...takze ani my casto do poradne nechodime....

mirka2010
22. nov 2012

@jankaja tak to uplne presne viem, co ti mala robi...lebo Marosko robi podobne veci, len nema to uplne kazdy den...proste objavuje sa to, ale nie ze uplne kazdy den...ale ked ma ten den,kedy len mama, mama, tak naozaj ani na meter odist, ked musim ist na wc, dam ho do ohradky a poviem ze idem na wc, ako ten krici, az place...ach, sa mi ani vycikat neda 😠 😠 😠 a tiez ked vstane ci v postielke, ci v kociku, tak hned ma musi mat pri sebe, lebo inak placeeeee....mava tiez momenty, ked vobec ani k manzelovi nechce ist...ale potom ho on stale pokusa a nakoniec ide...ale pri starkych mu to trva podstatne dlhsie...no co uz,lasky nase...na druhej strane je to krasne, ked nam davaju najavo tolku lasku, no nie?

mabel1981
22. nov 2012

@mirka2010 som si myslela, ze ci sa nechodi do poradne kazdy mesiac. Chudacik Marosko ma sopliky 😠 , no my sme si ich naposledy uzili skoro mesiach 😠 uz som bola z toho zufala, ked nevies ako mas tym nasim drobcekom pomoct. Inac na wc, ja ked idem to je strasnee, maly hned za mnou leti, a ked trosku ze privrem dvere, tak to spusti taky rev, ze az 🙂

zuzky1104
22. nov 2012

@larosa @martinka8@tamaska@kajkovajanka@ babenky, my vo stvrtok, na toho Mikulaska neprideme, Julca ide do skolky sa fotit s Mikym a si po balicek, a poobede dojde dedo, a aj so svagrinou s balickami, tak chcem im akoze nieco prichystat a tak, sak viete o com "tocim" 😀 , skoda , ze tento prvy stvrtok vysiel prave na Mikulasa, aspon pre mna, jasne, ze malej Livii je to sum a fuk v 10mesiacoch kde jaky Mikulas, no Julca to je uz ine cafe 😉 taze tak babenky , teda my skor nie ako ano

mimuska2
22. nov 2012

@mihouk dakujem no ale ktore myślis? 🙂 no aj ja som velmi rada ze sme uz ok. 🙂
@mirka2010 ani neviem co s mikulasom asi kupim kukuricne chrumky ovocie a nejaku ovocnu presnidavku.´to je asi vsetko co ma zatial napadlo 😀 teraz je nimi nadherne obdobie 🙂

larosa
22. nov 2012

@zuzky1104 nebuď zdochlina a priprav si večer dopredu 😠 ...alebo urob koláč v mikrovlnke za 10min, nejaký šalát a nakrájaj k tomu chlieb a je to 😀 a myslíš, že tie dve hodinky doobeda ťa spasia? stav sa, že aj tak nič nestihneš, len budeš ľutovať, že si mohla ísť 😎 premysli ešte raz postup, máš čas...

larosa
22. nov 2012

@kajkovajanka dátum podľa potreby doladíme 🙂

larosa
22. nov 2012

@1234lubka raz sme mali taký, že "nápad", že by sme mohli bývať s dedkom a babkou 😀 že fakt blbý nápad to bol 🙂 určite by sa nedožili tohto veku 🙂 im vadí totálne všetko, takže návšteva raz za mesiac a stačí im aj deťom...no so svokrou by to bolo 😝

mirka2010
22. nov 2012

@mihouk ahojkyyyy, no veru som ta tu vyzerala, ze kde si tak dlho???? takze idete na SK? nooo, az na to balenie...ale to raz dva spravis a budes sa len vytesovat ze budes tu 🙂 ja skor neznasam vybalovanie a pranie a ukladanie vsetkeho...to je pre mna veru horsie...takze uz 8 zubok mate??? Marosko ma uz dva a tie noci to keby si citala dozadu moje spravy, tak to je kazdy jeden len o tom, ake zle noci mame...vam Tiluska ako spinka? inak aj Marosko ma priserny soplik, bojujeme s tym uz par dni...a je to tazke, lebo vobec mu to neprechadza....tak stastnu cestu...a tesime sa na spravicky od vas 🙂

emamichaela
22. nov 2012

@1234lubka ja som prisla uz v stredu 🙂 ale na vyvolavanie porodu, ked sa nedarilo, tak ju v sobotu p 11:17 vybrali 🙂

mirka2010
22. nov 2012

@mabel1981 no ja uz davno som zistila ze do poradne sa nechodi kazdy mesiac...teda ja neviem ako ste chodili doteraz, ale my sme chodili zo zaciatku asi dva krat kazdy mesiac a potom uz pomenej...no Marosko veru soplikuje a poriadne...jemine ako ten neznasa odsavanie, ten tak palce ako keby sme ho tyrali...tak mi ho je luto...potom mu stekaju v noci a nemoze poriadne dychat, je z toho nervozny a ak do toho citi este aj dasienka ze ho bolia...tak moje si veru vytrpi....ale dufam, ze coskoro sopliky prejdu a dame konecne to stretko 🙂

mirka2010
22. nov 2012

@mimuska2 my uz sme mu kupili taku modru cizmicku...takze niecim ju isto naplnime...mozno len nejaku hracku dame...a hlavne chcela by som aby videl aj Mikulasa...🙂 urcite niekde pojdeme a potom som zvedava ako bude reagovat, ked uvidi mna ako certa...lebo ja ho robim pre deti uz vela rokov v Skanzene a minuly rok, ked som bola tehotna, tak som nemohla a kedze je to tradicia a sme tam partia co chodime tolke roky, pojdem tento rok uz urcite...a mm za mnou s malym pride...tak to si neviem predstavit ze ako bude na mna reagovat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

martinka8
22. nov 2012

@larosa super napad, u nas plati vsetko, aj stvrtok, len treba preverit ci v MC nebudu mat nejaku mikulassku akciu.... abxy sme sa tam nedotrepali zbytocne. A ta narodeninova oslava uplne super, V AIDE je pekny kutik....🙂 uz sa tesim na oslavu, ale musi nas prist doooost aby to stalo za to 🙂

kajkovajanka
22. nov 2012

@mabel1981 my sme boli 8.10. a mame ist 30.11.

mabel1981
22. nov 2012

@mirka2010 my sme chodili asi kazdy mesiac, a som si myslela ze do roka by sa malo chodit kazdy mesiac. No to aj Filipko neznasa odsavat si nostek, ten sa tiez chudacik az zachadzal co pri tom plakal, chudatka nase male. Dufajme, ze sa rychlo vyzdravite a uz konecne dame to stretko 😉 . Ozaj Mirka a kedy budes robit toho Mikulasa, teda certa? do toho Skanzenu moze ist hocikto, ci si to musis neako zajednat? Neviem si ta predstavit ako certa 😀 😀 😀

mabel1981
22. nov 2012

@kajkovajanka dakujem za info, ako sa inac mate s Beki? ako zvladas skolu?

larosa
22. nov 2012

@martinka8 zatiaľ je mikuláš 2. a 3. 12. nič viac 🙂

jankaja
23. nov 2012

@kajkovajanka dávam zvolenský smotanový biely a dochucujem detskou výživou. Ešte som sa neodhodlala dávať ochutené, predsa len tá výživa je vhodnejšie dochucovadlo pre také malé dieťa 🙂 A teda chutia nám veľmi 🙂
No a čo zostáva ockovi, tvrdí, že keď som unavená, som strašne nevrlá a zlá, tak mu nič iné neostáva, buď sa bude meniť alebo bude terčom tej zloby 🙂
@matul táto noc bola lepšia, do polnoci síce bola asi 3 krát hore, ale potom potiahla do 3/4 na 6. No a odvtedy teda už nespí, ale nie je to také hrozné. Čo iné než vydržať, raz to prejde 🙂

jankaja
23. nov 2012

@mirka2010 u nás práve v poslednom čase Natálka nemá nejaký problém ísť k niekomu inému, keď máme napr. návštevu alebo niekde sme. Ale potom sa zasa vráti na chvíľu ku mne a tak si to strieda. Na mne visí podstatne viac, keď sme samé doma 😒

matul
23. nov 2012

@larosa @martinka8 @tamaska @zuzky1104 @kajkovajanka @zapka21 @elviska666 babenky, my asi na to spolocne rande neprideme... Uz skoro 2 tyzdne sa liecime z toho posledneho a este nie sme fit a radsej nebudeme riskovat opat taketo hromadne akcie (nechcem byt prehnane uzkostliva, ale este do toho roka by som chcela ju trosku uchranit chorob, ak sa bude dat) a hoci za nase deticky vieme dat ruku do ohna, ze budu zdrave, aby tam vsak zase niekto cudzi nedoniesol smrkajuce decko, ako minule ☹

zuzky1104
23. nov 2012

@larosa vies, ze som aj ja tak rozmyslala, ze mohla by som nejako zaimprovizovat, lebo uz teraz mi je to luto, fakt! No skusim to este sama so sebou 😀 prehodnotit, urcite tam nebudem len dve hodky ako sa poznam vobec sa mi totiz od Vas nebude chciet 😉

elviska666
23. nov 2012

@larosa ok,my prideme...a bude to prebiehat ,ako naposledy,ci to bude nejak Mikulassky ladene? 😀

kajkovajanka
23. nov 2012

@mabel1981 dakujeme, celkom to ujde 🙂 , vcera som objavila treti zubok 😀 , hornu dvojku. a mame teraz trochu problemy s Bekinym nechutentstvom do jedla (myslim si,z e je to kvoli zubkom), tak sme vcera skusili puding na olovrant (normalne s kravskym mliekom a trochu cukru) a dnes na ranajky chlebik s maslom , a chutilo 🙂. a co sa tyka skoly, kym sa este netreba ucit na skusky, da sa to, to "iba" citam knihy a pisem seminarky (studujem slovencinu a francuzstinu ucitelstvo), ale mam pocit ze v kuse dookola. vcera som jednu dopisala a dnes idem dalsiu, to potrebujem v ppondelok odovzdat a potom dalsiu na slovensku literaturu. a ked to budem mat, musim rychlo precitat francuzsku knihu a urobit seminarku aj z toho a potom je skuska z francuzskej lexikologie 19.12.. .. 😝 😅 😲 ... som zvedava, ze kedy vymyslim a poriesim darcek pre manzela 😝..
a vy sa mate ako? zubkov uz predpokladam mate niekolko, ze? 🙂 ako to zvladate?

mimuska2
23. nov 2012

@mirka2010 no tak to je krasne my pojdeme na mikulasa na nozicky 😀 a potom pojdeme na vianocny kamion.