icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

wisinka
29. nov 2012

@1234lubka tak v presove netusim kde su okrem maxu 🙂 a ci tam vobec 🙂 a prideme 19.12, tak mozeme spachat nieco 🙂

1234lubka
29. nov 2012

@martinka8 vy ste vobec nepouzivali postielku? mala spinkala v kociku? ci s vami? niekde som citala ze deti ktore spinkaju z rodicmi su pokojnejsie vyrovnanejsie a vraj nemaju v dospelosti nadvahu...a do pol roka spanok z rodicmi vraj predchadza SIDS...ja som nasho davala stale do postielky akurat prvy mesiac spal v kociku....az teraz som si ho zacala brat ku sebe ked je velmi nepokojny v noci...nechce sa mi stale vstavat ku nemu....

1234lubka
29. nov 2012

@wisinka no aj som este v ziadnom nebola ale jedno by malo byt na slovenskej a jedno pri kauflande pi unicotexe...:P urcite sa nejako dohodneme 🙂

1234lubka
29. nov 2012

@wisinka aj maxe je? to som teda riadna tava ze o tom neviem :D musim tam skocit ked budem u nasich....dva minuty od maxu

tamaska
29. nov 2012

@mirka2010 ďakujem. áo už prespíme celú noc / klop, klop ide spinkať o 21,00 a zobudí sa prvý krát okolo 6,30 na papanie a potom ešte pospinká cca 2 niekedy aj 2,5 hodinky takže vstávame okolo 8,30 -9,00 hádam nám to vydrží 😉
Ale sú noci kedy sa zobudí aj skor, ale väčšinou jej stačí dať dudlík a spinká ďalej.

wisinka
29. nov 2012

@1234lubka no ja praveze neviem ci je, viem ze tam je nieco kde mozes deti odovzdat, ale to asi nase babatka nezahrna 🙂

kajkovajanka
29. nov 2012

@wisinka dakujeme 🙂 , uplne, ze len topanockami asi nie, ale uz dlhsie obchadza nabytok a stavia sa o vsetko, ale az ked sme jej dali topanyz s pevnou podrazkou, tak ked som ju zacala skusat nechat stat, tak postala. predtym si hned sadala alebo ju naklanalo.

kajkovajanka
29. nov 2012

@mirka2010 kroky este nie, boji sa. aj za ruku jednu sa nepohne, len za dve ked ju drzime 😀

wisinka
29. nov 2012

@kajkovajanka pozor na chrbat 🙂 Enya este vobec nevie udrzat stabilitu. no ma svoj cas. 😀

kajkovajanka
30. nov 2012

@wisinka nenutili by sme ju k tomu, keby sama nezacala. nic nerobime nasilu, vzdy len to, co nam ukaze Beki, ze uz vie. a na tej fotke ma obute len papucky s makkou kozenou podrazkou a celkom jej to ide. chodit okolo nabytku zacala sama , tak preto skusame postat par sekund 🙂 . a Enya je uz taka velka oproti tomu, co sme sa videli v auguste. aj ked na fb pozeram fotky, zlatucka je 🙂

kajkovajanka
30. nov 2012

@tamaska krasny spanok 🙂 , rozumiem tomu, ze preco si hladas nejake aktivity 😀 😉 . a ked vam ten bedmintom vydrzi do buduceho leta, pridala by som sa k vam 😀 (to uz budem mat hadam po skole)

1234lubka
30. nov 2012

@wisinka jaaaj ano si napisala ze nevies cio tam nieco take je..ja citam rychlo a potom mi kopa veci ujde :DD nio hej na odlozenie tam je nejaky kutik

kajkovajanka
30. nov 2012

@martinka8 blahozelame Lili k dnesnemu vymesaciu 😀 🙂 a @tamaska a aj Eliske k jej vcerajsiemu vymesaciu 😀 🙂

mirka2010
30. nov 2012

@1234lubka a preco sa snazite mat jeden spanok denne??? ja skor sledujem Maroska, ako si sam pyta spanok a podla toho to aj robim...stale krasne zaspinka o tej stvrtej a je jasne ze vydrzi potom dlho do vecera, ale na to sme si uz zvykli...proste mame uz tento rezim a vsetci sme nan nauceni 🙂 inak vcera sme sa vybrali na prechadzku, swvietilo slniecko a nakoniec sme tak zmokli...teda ja...nemam kapucnu na bunde, len sal som si dala na hlavu, prisla som k nasim a tieklo zo mna az, az....a tak malicky plackal za maminkou??? juuuuj, viem si predstavit, ti ho muselo byt velmi luto a to bol v postielke? sa tam sam asi zobudil vsak? mozno preto sa tak zlakol....

mirka2010
30. nov 2012

@tamaska jeeej, to mate naozaj prenadherny spanok...takze maminka si urcite cela spokojna a plna energie, vsak? my mame niekedy take priserne noci, ze ja som uplne vycucnuta a nic sa mi ani nechce...ale co uz, ja maleho tak lubim, ze vsetko vydrzim...a potom cez den ako spinka?

mirka2010
30. nov 2012

@kajkovajanka aj tak je to sikulka velka 🙂 nas maly zase za jednu rucicku rad chodi...celkovo si to uzivam, ze sa mu uz chce bezkat...lebo sme na to celkom dlho cakali, on by len 4nozkoval...aj teraz, sice si rad pobezka, ale potom o chvilku uz len na 4 🙂 no zlaty je 🙂

tamaska
30. nov 2012

@mirka2010 Eli je dobrý spinkáč, na obed si dá 2 hodinky a pred večerom okolo 17,30- 18,00 ešte cca 30 min. MAli sme aj my noci kedy som bola každé 2 hodky hore, ale už spí pekne.

mirka2010
30. nov 2012

@tamaska tak to je naozaj dobry spac...🙂 aj ja chceeeeem 🙂 hlavne tie noci...cez den aj Marosko vie pekne pospinkat, aj ked vcera dal len 40 minut na obed co spava hodinu a pol...ale co uz, nie je to kazdy den 🙂 uvidime ako dnes...a potom spinka tiez este o stvrtej tak 30 minut....ale tie noci, uffff....ale raz za dva tyzdne mame aj my nocku za odmenu 😀 😀 😀 😀 😀

1234lubka
30. nov 2012

@mirka2010 noo moje zlatinko sa musel zobudit a nkto ku nemu neprisiel ho pomojkat 🙂 bolo mi ho luto to hej...no preto chcem prejst na jeden spanok lebo on ten pobedny potom natiahne a nechce ist spinkat a v noci je to katasrtrofa,,,teraz sme uz tretiu nic bez nocneho krmenia....zobudi sa to ano ale viem ho ukludnit bez toho aby som mu robila mliecko...ako aano ked vidim ze je unavenucky tak ho dam pospinkat...jasne nemucim ho len sa to snazim trosku natahovat a zlucit do jedneho....vcera spinkal od pol jedenastej do jednej.....potom poobede som sa ho snazila ulozit o strvtej---no bezvysledne....a vcer od pol siestej juz som videla ze je unaveny...snazila som sa ho udrzat nazive ale pred siedmou odkvecol :D v noci sme bli asi tri krat hore ale pkene som ho stale uspala...a spinkal do pol siedmej....ach jjee to muselo byt neprijemne ked ste takto zmokli...ta tiez velmi dazdniky nenosim...ale kapucne mam :P skoro na kazdej bunde dnes idem do mesta som tam ansla sekac cisto pre deti..tak idem mrknut co tam maju dufam ze najdem nejake pekne kusky

1234lubka
30. nov 2012

@mirka2010 mirka a to sa ti tak casto budi? a ko s placom? musis mu dat mliecko? ci len pomojkat?

zuzky1104
30. nov 2012

Baby, kde by som take nieco mohla v Kosiciach zohnat? Nestretli ste sa s tym niekde 😉?
http://www.dobrydarek.sk/?page=katalog&type=3&k...

tamaska
30. nov 2012

@mirka2010 neboj aj to príde,hlavne nech má spokojných ľudí okolo seba . Mne prvá dcérka pekne spinkala od 5 mesiaca Eli až od 10 ale ani do 10 to nebolo také hrozné.
@kajkovajanka Ďakujem, len dúfam že ma to hľadanie aktivity nedoženie do práce ako pri Nikolke, ale túto Materskú by som si chela užiť asi do konca.
@martinka8 Lili posielame božtek k 11 mesiačikom 😉 😉

tamaska
30. nov 2012

@zuzky1104 a u Vás na luníku I v domácich potrebách nemajú niečo také? na nete som to nikde nenašla - ako dostupné.

martinka8
30. nov 2012

@tamaska
@kajkovajanka dakujeme pekne ku gratulacii 🙂 O mesiac mame rok, to je neuveritelne 🙂
@mirka2010 aj my zase hrozne spime :( uz som zase hotova. Vcera som si cez den s nou aj trochu pospala. Inac ked tak citam tvoje prispevky my mame celkom zladene deticky, Lili vstava medz siedmou osmou, chodi spat okolo desiatej-jedenastej, na taku hodinku a pol az dve a potom okolo tretej stvrtej to uz len tak na polhodinu max. hodinu. Aj vy spite rovnako vsak????

martinka8
30. nov 2012

@tamaska neskutocne ti zavidim tie noci 😅

martinka8
30. nov 2012

@1234lubka v postielke spala do piateho mesiaca, odvtedy spi len s nami na posteli (so mnou) a postielku uz vobec nepouzivame. A som takto spokojna. Potom som citala jednu knizku - snazila som sa ju aj tu zdielat ale nepodarilo sa mi) Koncept kontinua, doporucam (ak by si chcela viem ti ju poslat mailom), a od vtedy som presvedcena ze postielku urcite nepotrebujeme, a pri druhom dietati budem zvazovat ci vobec budeme kupovat kocik.... uvidime.

rebecca2006
30. nov 2012

@martinka8 pee nás bola postieľka úplne zbytočná investícia, pri jedno aj pri druhom bábätku.. ja si proste neviem predstaviť, že bz som vstávala na nočné dojčenie, preliezla na druhý koniec izby, vzbrala malú z postieľy, nakojila, uspala, uložila aspala ďalej..., Moja jediná šanca na aké také vyspatoe je mať bábo pri sebe, pritúli sa a spinká.. prežijeme tak aj fakt zlé noci.... ako teraz, keď jej zas rastie zub.. trochu problém je, že aj straší synček ešte chce spať s niekým, tak niekedy so ako sendvič, Esti spredu a Maťko zozadu.. ale mne je tak koráásne teplúčko aj bez periny 🙂 ono je to o tom, čo komu vzhovuje a mne to vzhovuje takto 🙂

martinka8
30. nov 2012

@rebecca2006 presne moja reč 🙂 milujem spat so svojim dietatom. A aj ked ich bude 5 tak budeme spredu zozahu, dhora zdola..... grupaaak 🙂 Ja som ani prvych 5 mesiacov nefungovala normalne. lebo hned na zaciatku som dala postielku uplne k mojej posteli a priecinok som dala prec, takze som sa pre nu vzdy len natiahla na kojenie. Ale nakoniec skoncila uplne v mojej posteli.

kajkovajanka
30. nov 2012

@martinka8 naozaj neuveritelne, ako rychlo to zbehlo, nechapem 😨 😅

kajkovajanka
30. nov 2012

@mirka2010 uz ste sa stretli s @mihouk a s deturencami? lebo ak mate stretko este pred sebou, nezabudnite na nas a na fotodokumentaciu 😉 😀, som velmi zvedava 🙂 🙂