icon

Januárové detičky 2012

lilly2711
2. máj 2011

Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀

mirka2010
12. dec 2012

@mihouk tak to ti verim, ze si vycerpana,....je to namahave aj to cestovanie, aj velkovo vybocenie z normalu, pre deti to je urcite tiez zatazujuce...ale isto ste mali aj krasne chvile...ved s rodinou je to najkrajsie byt, no nie? a to mm chce pozerat domy tu na SK? ale naozaj si myslis ze by ste si tu uz nezvykli???preco??? ja viem, tazsie sa tu zije, ale doma je doma 🙂

larosa
12. dec 2012

@zuzky1104 áááááááááále zuzuška, dve piškoty, trocha krému a poťah si môžeš aj kúpiť 😀 alebo urobíš z cukríkov marshmallow a Juli ti pomôže, to bude radosti 😀

larosa
12. dec 2012

@zuzky1104 inak sa liečte, o týždeň vo štvrtok si urobíme pekné Vianočné stretko 😉

mirka2010
12. dec 2012

@zuzky1104 ano, konecne sme spravili vcera rozhodnutie, ze a dost, ideme ju kupit!!! lebo to sa uz inak nedalo, stale sme len spekulovali a spekulovali...a tato Romer je sice dost draha, ale verim proste v jej kvality a to ze je tak pohodlna a polohovatelna pre babo to je zaklad 🙂 a ty si stale chora??? tak ti prajem skore uzdravenie 🙂

mihouk
12. dec 2012

@mirka2010 Urcite by sme si zvykli, ale bolo by mi luto ze uz nie sme v UK, lebo tu sa mi narodili deti a tu sme doma. Nikdy sme s mm na Sk spolu nezili spolu. Je mi luto, ze si nemozem len tak odskocit za kamoskami, ale na druhej strane by som sa asi hadala s mamou, lebo mi hrozne zasahovala do vychovy, ale teeraz som nad tym iba mavla rukou, ved je to len na chvilku. Este to nie je vo mne, ze sa chcem vratit, ja by som radsej keby si nasiel robotu a museli by sme sa stahovat kazde 3-4 roky. Asi som divna co?
Ale bolo aj dobre, boli sme na Vianocnych trhoch a na obede v hoteli kde sme mali svadbu. Stretli sme sa s ludmi ktorych sme nevideli uz roky, len dni boli akosi kratke a my sme sustavne nestihali a meskali. A ja tak nenavidim ked sa meska 😝 😝 😝 😝

mihouk
12. dec 2012

@mirka2010 A ako sa paci Maroskovi v sedacke???? Ja si Tilku vo vajicku neviem ani predstavit, uz by som ju tam nenarvala, aj ked vahovo je este v pohode. Myslim ze penazi netreba lutovat, lebo som citala ze na autosedacke netreba setrit a radsej si kupit mensie vahove rozhranie, lebo su lepsie ako tie od narodienia po 36kg. Ved urcite vies, posledne tyzden si toho urcite vela prestudovala 😀 😀 😀

mirka2010
12. dec 2012

@mihouk veru je to tak...nastudovali sme toho tooooolko ohladom toho a veru myslim ze sme sa rozhodli pre tu najlepsiu aku sme sa mohli....aj podla testov, aj celkovo 🙂 verim, ze mu v nej bude pohodlne a hlavne bezpecne tuk tuk tuk...inak Marosko je este vo vajicku celkom v pohode..neviem asi je to take vacsie a konfortnejsie vajicko, lebo naozaj je mu stale dobre...a do tych 13 kg myslim ze by v pohode v nom aj vydrzal....
a vies, to ze ste uz v UK zvyknuti, to uplne beriem...jasne vsak aj vase deticky sa tam narodili, je to pre nich krajina kde sa narodili a kde su zvyknuti..ale clovek nikdy nevie...a s tym stahovanim...hmmmm, ja som taky domased, najradsej pri mojich rodicoch a to ze mozem byt s nimi ked je uz aj Marosko to je pre mna to najdolezitejsie!!!!

mihouk
12. dec 2012

@mirka2010 Ja zniem tak hnusne, ale uz som si za tych 8 rokov zvykla byt na vsetko sama, teda s mm. Rada nasich uvidim, ale ked som s nimi dlho, tak to nerobi dobrotu, lebo oni cakaju tu poslusnu dcerenku co mali a ja som uz sebestacna mamina 😒 A druha vec je, ze ked sme s mm na Sk, tak sa vzdy viac hadame, aj ked tentoraz to uz nebolo kvoli svokre 😝
A 😝 ruku na srdce na Slovensku je nenormalne draho, isli sme do McDonald-u a za kecup si pytali 20centov, skoro ma vystrelo. Slovak zarabajuci 300eur si ho musi kupit a Anglican zarobi 900eur a moze sa v nom vykupat, je to na hlavu, ale McDonald a firmy podobne vedia ze na Slovensku im to prejde. My sme napriklad uplne prestali chodit do Sarbucks-u, lebo uctovne nevykazovali ziaden zisk uz niekolko rokov a az teraz sa im na to prislo, tak ich bojkotujeme. Viem ze my to nezmenime, ale aspom mam dobry pocit, ze nepodporujeme nepoctivych, kedze my si tie dane a vsetko zaplatit musime. Zniem ako nejaka aktivistka, ale neboj nie je to s nami az take hrozne a dokonca sa aj sprchujem 😀 😀 😀 😀 😀

martinka8
12. dec 2012

@zuzky1104 tak ked zvladas piect cesta a polevy... tak mas aj na tortu kocka 🙂 ja som naozaj na uplnom pekarenskom dne :D

martinka8
12. dec 2012

poradna dnes, normalne neverim, som myslela ze uz ma urcite 10kg, taka je takza, fuuuu.... a ma len 8 960g, keby som nestala aj ja pri tej vahe tak neverim. A 72cm. Takze mame drobceka. Dr. povedala ze sme na spodnej hranici....a pritom Lili sa zda ze je taka fajna buchticka.... hehe nechapem.
A dnes ideme preberat byt, juch tesim sa, takze od zajtra sa stahujeme.... fuuuuuu..... dufam ze to do Vianoc zmakneme.

mimuska2
12. dec 2012

@mirka2010
@larosa no teraz uz mu nepomozeme.je to pre celu nasu rodinu tragedia ☹

mimuska2
12. dec 2012

@martinka8 sranda nevyzera ze by bola take drobatko 😀 my mame asi uz aj 12 😀 hlavne ze je zdravucka 🙂

kajkovajanka
12. dec 2012

@mihouk aj Beki robi cmuk 😀 . velky cmuk je, ked sa na mna nacapi s otvorenymi ustockami, chyti ma za vlasy a za ucho a taha a robi veeeeelkyyy cmuk 😀 😀 😀 . a potom mame rychly cmuk, to znamena,z e sa len tak jemne dotkne ustockami otvorenymi mojho lica a potom sa smejeme 😀 . vsake je to zlatucke, ked take drobciatka davaju pusinku 😵 😵

kajkovajanka
12. dec 2012

kosicanky, uz mam nachystany mini darcek na nase vianocne stretko 😀 (a vmestila som sa do 2 eur 😀)

mirka2010
12. dec 2012

@mihouk ty si pripad 🙂🙂🙂 jasne ja ta uplne chapem...ja som zila rok a pol v usa, tak viem aky je svet von...mam dve najlepsie kamaratky zijuce dlhodobo v uk a tiez o ich zivote co to viem a chapem, ze sa ti nechce ist do tejto drazoby...ja sa vobec ludom necudujem, ze chcu byt mimo tohto tu...ale ja zase chcem byt s rodinou...my sme proste velmi sudrzna rodina, mame sa navzajom velmi radi a tym padom byt mimo by bolo nieco priserne pre obe strany...a co darceky na vianoce,mas uz vsetky?

mirka2010
12. dec 2012

@martinka8 jeeej, to ma krasnu vahu...Marosko ma uz 10200, ale predsa len je to chalan 🙂 takze mas doma krasnu slecnu...vy uz ste mali to tretie ockovanie??? my ideme v utorok ☹ ☹ ☹ ☹

1234lubka
12. dec 2012

@mirka2010 ale ja som ti pisala ale asi mi tam neskocil zavinac tak ti neukazalo upozornenie, alebo si to prehliadla ved sa stane tak co 🙂 som sa ta pytala ze kolko asi cca stoji take profesionalne fotenie....chcela by som Matulinkovy dat urobit nejake pekne fotky lebo ja mam taky blby fotak ze dost dlho drzi blesk a matik mi skoro vzdy zmurkne....tak z v poslednom case nemam poriadnu fotku stale ma zavrete oci alebo polootvorene...alebo kym ten fotak blby cvakne tak sa otoci a podobne....chcelo by to novy :D...ja si po sebe malo citam tak to potom aj tak vyzera ze neviem co som vlastne napisala :PP,...ja vlastne nerada citam z pocitaca bolia ma s toho oci vsetko len tak bleskovo preletim, polovica z toho co sa tam pisalo mi ujde :D nie nas budu ockovat az v po novom roku ked pojdem do poradne....asi by mali teda :DD myslim ze doktorka nieco spominala ze nabuduce uz bude na nas zla 🙂 mame velmi milu pediatricku, tak pekne vie robit okolo tych deti, tak milucko sa prihovara..raz sme boli u inej lebo nasa mala dovolenku....no to teda dopadlo NKDY VIAC ku tej druhej nepojdem ani keby neviem co....bola hnusna odmerana, mna zprdla za kazdu blbost...lebo som si presne nepametala nazov sirupu aky matko bral a ze som nevedela ze o nieje proti kaslu ale len na utlmenie ci co....a ze ako ze neviem co moje decko berie..Matik plakal pri nej ako keby mu neviem co robila...pri nasej je zlatucky tichucky....och no taka som od nej isla rozhodena ze som pol cesty mala zatiahnutu rucnu brzdu :DD

kajkovajanka
12. dec 2012

@larosa mozem ta o nieco poprosit? keby si niekde u Cinana videla take tie malicke sponky (pukacky), ale bez zvieratiek a inych blbosticiek, len cisto malicke sponky, mozes mi niekolko prosim kupit? lebo ja ich naozaj neviem najst ani u Cinanov 😀

1234lubka
12. dec 2012

@mirka2010 no ja som bola "von" akurat v ceskej republike prvykrat ked som mala 20, bola som tam 3 mesiace s toho som tri krat bola doma.---potom sme boli z Matkom v Plzni 4 mesiace v kuse....no ceska republika ale uplne iny svet....doma je doma...nieje to tu ruzove ale....je to tu doma....vsetko poznam kazdy kut kazdu dieru na ceste....ale keby uz bola situacia neunosna tak urcite by sm,e zvazili zahranicie....minimalne mm....ale ja by som urcite casom isla aj z Matkom za nim....
@mihouk mas pravdu je tu vela veci na hlavu....a ked pocujem v spravach ze napr. minule uz skor bolo ze na slovensku v blave vam u kadernika za 40 eur vlasy ostrihaju vysusia a nafarbia a v parizi by vam zato ani neumyli vlasy....skvele nie? porovnavat pariz a bratislavu....a podobne...my tu drieme chudobu vecsina slovenska zije na pokraji biedy....keby nemali byty z komunizmu alebo podedene tak neviem ako by to bolo...z 300-500 euroveho platu vezmi hypoteku zariad byt kupo auto zi ako clovek oblec sa obuj sa najedz...maj dieta...no neviem ale mne to akosy nevychadza...este podotknem ten super rodicak 217 aj z rodinnymi pridavkami....mama ma tri sestry a keby babka nenapisala svoj dom na moju mamu tak neviem kam by sme sa podeli...a po podnajmoch sa predierat....no fakt tento stat je cely postaveny na hlavu....mali by sa starat o svojich hlavne mladych ludi aby im pomohli a nie tam grekom behom minuty poslat miliardy....nechcem sa tu teraz hrat na chuderku zijeme si celkom fajn su ludia co sa maju ovela horsie ale je to kusa na hlavu...presne si to vystihla tym mcdonaldom.....ale musime aj tak nejako zit 🙂 clovek si zvykne na cokolvek :P

mirka2010
12. dec 2012

@1234lubka hmmm, asi je mozne,ze mi spravu neukazalo,lebo ja si rada s tebou pisem 🙂 🙂 🙂 🙂take profi fotenie moze stat rozne...zavisi od toho kkolko fotiek chces a tiez u koho si to das spravit...ja ti napisem taky prehlad..v photoshopoch kde sa daju aj vyvolat fotky aj dat sa odfotit cca 15-20 zaberov moze stat okolo 50 euro...potom su taki fotografi ako my, ze fotime bud u niekoho doma, ale u nas doma...a tu v MT sa to pohybuje od 30-50 az 70 euro tak za cca 30-50 fotiek...ale to su uz aj upravovane, retusovane fotky...urcite to vsak stoji za to, lebo mat take profi fotky su krasne a su nadhernou spomienkou pre vas aj pre vaseho maleho, ked uz bude velky 🙂 no a co sa tyka tejto situacie tu na Slovensku to mas uplnu pravdu...je to tu tazke a narocne...ale co uz, kazdy ma moznost vyberu...to je ako s pracou...ja tiez ucim a mohla by som robit nieco ine...mozeme ist byvat niekam prec, ale jednoducho tak ako som pisala mihouk mam tu rodinu ani sa odtialto nepohnem...a mozno je to aj tym ze uz som si zazila svet, vela pocestovala, nielen ameriku, ale predtym tiez hodne, takze ja som si odcestovala a teraz uz by som len doma bola 🙂

emamichaela
12. dec 2012

@mimuska2 po pohrebe by mala ist asi k mame aspon na nejaky cas a niekto by mal ist popratat maleho veci prec. Boze! Je to strasne !!! Zivot je niekedy strasne kruty.

1234lubka
12. dec 2012

@mirka2010 no ja som len trochu to cesko 🙂)) a na slovensku sme boli akurat v prievidzi...sme pracovali 7 mesiacov a potom prisla ta blba kriza a bolo po agenture tam sme skvelo zarobili...v 2008 100sk na hodinu...super tam bolo len sme sa museli vratiti domkou...aj sa mi tam normalne zdalo cudne ze tam vsetci rozpraval tak po slovensky :DD ja som studovala dva mesiace na technickej fakulte tu v presove...no nemala som velmi podmienky na ucenie ale nechcem to rozoberat....potom som bola pred dvoma rokmi prijata na manazment externe...no ale zase som sa dostala do takej zivotnej situacie ze to nevyslo....teraz uz konecne sa vsetko celkom ukludnilo...aj som uvazovala ze by som si podala prihlasku na nejaku skolu ale nieco lacnejsie ako ten manazment :P keby som si nasla nejaku obstojnu pracu..uvidime no co zivot prinesie...to fotenie no aj som si tam myslela ze tak cca nejako to stoji...skusim sa popytat znamych...kmotra sa tak boli fotiti...no uzasne fotky fakt...namiesto 50 dali 20 lebo mali znameho ale aj za tych 50 by to stalo za to....taku fotku si pekne vytlacis zaramujes a zavesis na stenu ako krasnu pamiatku.... 🙂 urcite by som nieco take chcela...kamos moj foti ale on nema zoadne kulisy ani atelier nic len ma dobry fotak chodi na disky a svadby fotit, aj na mojej nas fotil...skusim este jemu zavolat...chcem vies teraz este kupit malemu z tesca nejake chutne vianocne oblecko ved este daju nejaku zlavu, zatial mam len dupacky ale este mu nieco prikupim nech mame pekne fotky z nasic prvych vianoc 🙂)

mirka2010
12. dec 2012

@1234lubka tak ak mas chut studovat, tak chod!!! ja mam skoly vyse hlavu...po VS som si este 2 dorabala jeden predmet a popritom tolko seminarov za sebou...uf,nechcem skolu ani vidiet...aj ked stale sa pohravam s doktoranskym studiom, ale mne sa nechce ani na primacky ucit...ale tak ako si aj ty napisala, uvidime co bude a co zivot prinesie 🙂 to fotenie je naozaj o tom, ze aj ked si zaplatis, tak ja proste som uplne vsetkymi ZA, len nech ma rodina pamiatku...fotku proste mas na cely zivot a za to sa oplati niekedy priplatit...a prve Vianoce su predsa tak vynimocne, tak o to viac 🙂 aj ja dufam, ze daju este nejaku zlavu v Tesco a kupime este nieco...aj ked mam uz pre Maroska take body co je ako kosielka s motylikom z HM a je to proste uuuuzasneeee....len potrebujem este jedno slavnostne oblecko...lebo mame tri udalosti..vianoce, prvy rocik a potom o tyzden ideme na svadbu...takze musim povymyslat 🙂

mihouk
12. dec 2012

@1234lubka Sranda ja som minule tiez rozmyslala nad kadernikom, ze ta moja ma skoro take ceny ako v Ba v centre a to je len zakladne umytie-strihanie-vyfukat dovi dopo. Moj mm je zdravotna sestra a ja som robila v kancli, takze asi by sa nam zilo velmi tazko, ale mame plan, tak mozno sa raz vratime, lebo nema zmysel sa vracat a zivorit, musi sa nam to oplatit. 😉
@mirka2010 Nestras s Vianocami, v piatok mi ma este len prist balik s SK, takze budem prat a upratovat. Asi aj nejaku vyzdobu hodim, uz som si kupila stuzky na ven iec na dvere. Darceky ideme nakupovat v nedelu, nech to mame z krku a este na nejake cakam, lebo su v poste. Uz ich nebude vela, lebo celu ostatnu rodinu sme vybavili na SK, tak pohodicka. Len si musim napisat poriadny zoznam co napupit a naplanovat co a kedy varit.
Som zabudla ze vy aj fotite. Ja som bola dost sklamana z fotenia co sme boli v auguste. Urobili nam asi 300 fotiek na CD a mala som problem vybrat 20 na upravenie. Potom sme museli na ne cakat 7tyzdnov na upravu ale dali nam to iba do farebna, cierno-biela a sepiova, Tilka mala na jednej fotke slinku a vobec ju nevyretusovali a to nehovorim o mojich 20kg 😝 Za to vsetko si vypytali 70eur. Ked som videla ich robotu na FB, tak som bola trochu sklamana, lebo by sa s tym dalo viac pohrat a nie len sucho nafotit a hotovka. Ako fotky su dobre, ale uz k nim nepojdeme. Neterka sa zacina venovat foteniu a jej fotky su porovnatelne, nechcem zlahcovat, ale s dobrym fotakom sa daju robit skvele veci, tak buduci rok ju schmatnem a donutim ju fotit nas. Aj upravu bude musi zvladnut rychlejsie, lebo ju jej mama pritlaci k mmuru 😀 😀 😀 😀 Zase aka skoda ze ste tak daleko

zuzky1104
13. dec 2012

@martinka8 myslela som puncovu a citronovu polevu z prasku a vody 😀 😀
a vy sa stahujete? kde? a preco?

mirka2010
13. dec 2012

@mihouk no veru, keby ste boli blizsie, tak by sme vas urcite s radostou pofotili 🙂 teraz v sobotu ideme fotit oslavu prvych narodenin, to bude krasne 🙂 a v nedelu mame jedno vianocne fotenie, medzitym chceme pofotit aj Maroska, nech aj on ma krasne vianocne fotocky 🙂 inak ja nemam vobec ziadne darceky...malemu jeden,ale dnes sa mu chystam kupit knizky, on ich proste miluje a vie sa s nimi prehrat viac ako s akoukolevek inou hrackou 🙂 obracia strany, cita, robi pri tom take zvuky, ze som z neho uplne hotova 🙂 a nasim este,bratovi, jeho priatelke, svokre nastastie uz mame...manzelovi prisiel vcera 🙂tak to pomaly odbuda,ale chytila som sa poriadne upratovat, chcem aj ja mat vsetko take vyblistane, krasne a vyzdobene 🙂 stale vsak uvazujeme ze aky stromcek,...minuly rok sme mali zivy, ale tento rok naozaj uvazujeme nad umelym...vy dodrziavate vsetky nase slovenske tradicie na Vianoce?

martinka8
13. dec 2012

@zuzky1104 no zuzka myslim ze my by sme sa mali stretnut a napiect tie torty spolocne hahahahah :D :D :D ked dame sily dokopy mozno z toho aj nieco bude.
A ano stahujeme sa, kupili sme byt, vcera sme ho boli prebrat.... a teraz nas to caka fuuuuu..... mm v praci az do vikendu, takze kym Lili spala zacala som coto balit, ale pravdupovediac som z toho akurat dostala panikuuuu.... mame tolko veci ze to v zivote neprenesieme. Teraz tam idem trochu poupratovat aj s Lili, umyt okna a tak... to bude prdel, dufam ze sa mi nieco podari spravit. Je to hrozne ked ju nemam kam dat ani na poldna, som ako bez ruky, ked ju musim stale vlacit. Och... 🙂 Ale neva, tesim sa, dufam ze to do Vianoc stihneme.

mimuska2
13. dec 2012

tak zienky je po pitve a zistilo sa ze maly zomrel na zapal pluc.ked snim bola u dr ze je choty tak ona jej povedala ze je zdravy.podali na nu trestne stihanie a sobotu je pohreb

zuzulienkaaaa
13. dec 2012

@mimuska2 fú...tak to je riadne zanedbanie starostlivosti od tej lekárky....ach, to je snáď neskutočné, čo sa môže stať... človek ide k lekárke a dúfa, že ona spraví pre dieťa to najlepšie...mali by jej vziať titul, aby sa toto už nikdy nestalo...opatrujte sa, myslím na vás+

kajkovajanka
13. dec 2012

@mimuska2 ty brdo, brutal ... 😲 😲