Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@1234lubka sanky ideme objednat take ine...lebo tieto mam pocit su take zahnute a my chceme tu klasiku...ale uz sme zohnali, este komunikujeme s predavajucim a vari do Vianoc pridu 🙂 inak dnes som malemu este chcela kupit ucime sa riekanky od Fisher price a si predstav su vypredane v All toys...ja tomu nerozumiem...vska su Vianoce, predsa mohli ratat s tym ze ludia budu viac takychto veci kupovat...ach, ach...ale pobehali sme uuuuplne vsetko a parada, este par veci a mozeme davat darceky pod stromcek...🙂 malemu na veceru stredrovecernu dame polievocku, salatik a uvidim, ci aj masko...u nas sa moze uz hydina po vyjdeni prvej hviezdicky na oblohe, tak asi mu troska dame...a inak, to mate super takeho farara...my sme mali tiez perfektneho co nas oddaval, aj maleho nam krstil a je to farar syn mm kolegyne a faru ma od nas asi 250km a prisiel aj kvoli sobasu aj kvoli krstinam...a chystas sa mat opat biele saty? ci v akom style to bude?
@zuzulienkaaaa
@larosa
@emamichaela mamicky a nas maly si dnes vyskusal 19tky zimne topanky, bola u nas jeho frajerka co ich nosi a normalne zuril ze co som mu to dala na nohy, plakal, bol nespokojny...tak ja neviem, mate s tym nejaku skusenost? papucky este nenosi, on celkovo na nozickach je rad, ale este moc nechodi, aj tak mu mam davat papucky? co myslite?
@mirka2010 pomaly, sem-tam na par minut si zacni skusat, ked s tym ma problem. my sme zacali, az ked Beki zacinala stat a to uz asi bolo neskoro, lebo VSETKO si vyzuva. ideme po ulici, mam ju na rukach a zrazu len buch, otocim sa a cizma v strede chodnika 😀 😀 . mozno, keby sme zacali skor, tak by si asi lepsie zvykla. a my sme v dome uplne najnizsie, cize u nas je dolezite, aby nebola len tak v ponozkach. inak by mi to nevadilo, keby sa tak casto (zakazdym 😀 ) vyzuvala
zajtra na nas myslite o pol 11je pohreb.dufam ze to tam vydrzim ☹ napisem ked dojdeme domov
@mirka2010 no aj ja som chcela klasiku ale nevadi....hlavne ze splnia svoj ucel 🙂 no ta svadba..ked sa k tomu dostaneme co dufam ze hej tak chcela by som mat biele saty ale lemn take klasicke nejake spolocenske, urcite nie svadobne :D a to len tak v tichosti....my, svedkovia, rodicia...babky mozno..len tak 🙂 najradsej by som bola keby sme to dali dokopy s Matkovym rocikom 🙂 ja malemu na stedry vcer chcem normalne rybku urobit, samozrejme bez kosticiek, aj salatik ale nie z majonezou ale s bielym jogurtom....aj bobalky mu dam ale bez maku lôen take z mlieckom 🙂 inac to ucime sa riekanky to myslis taky ako ..hmm ako to popisat..taka hracka s cdckom akoby ? lebo take sme kupili matkovej krstnej synkovy na rocik mali to vtescu za 11,90 ale po cesky....tak si stacila stredok sa roztocilo cdcko a zacalo spievat riekanku :P
@1234lubka Tato je z BA a okolia, oni mavali sosovicovu kyslu. Ja a mama sme vzdy na veceru mali kapustnicu a bracho s tatom sosovicovu a po veceri, ked sme dorozbalovali a dosla na nas mlsna, tak sme si to vymenili 🙂 Prijemne spomienky.
Inak neviem ake budeme mat Vianoce, lebo Maximovi naj kamosi maju kiahne a on ma momentalne teplotu a nejake vyrazky, len neviem ci su to kiahne, alebo reakcia na nieco, lebo on ma taku citlivu kozu. Uvidime zajtra ci sa mu to rozsiri 😒 A co som sa nedozvedela, ze kto nemal este kiahne moj mm, ak sa to potvrdi, tak sa veeeeeelmi tesim.
@mimuska2 Vy uz behate???? Ved ste stale robili to co my a takto ste nas zradili. My nebehame, my len zerieme, nesmejte sa, zacina to byt vazne. Dnes zjedla cely banan a ked som prinesla veceru (maso, zemiaky, zelenina), tak jej som dala zeleninku, nech si sama papka a ta potvora isla k Maximovmu stoliku aby mu kradla zo zemiakov a ked jej to on zobral, tak vreskot. Ona je uplne diva za jedlom, je to normalne????
@mimuska2 Zajtra na teba a tvoju rodinu velmi myslim, bud silna a drzte sa 😢
@mirka2010 no to je len zvyk. Trochu to chce cas. Skus ho nejak zabavit, ked ho obujes. Ja tak robim copik na hlave. Musim ju zabavit, aby si ho netrhala a potom zabudne a pohoda. Inak nasa nosi botky uz dlho. Mne sa to velmi pacilo, tak je zvyknuta 🙂 uz mame asi 9 parov 🙂 xixi.
@mirka2010 my sme asi pred dvoma týždňami kupovali zimné zateplené čižmičky nad členok, lebo už mi omšu neobsedí v kočíku, chce sa prechádzať po kostole, takže už bolo treba dačo teplé na nohy...sandálky máme 20tky, tak zimné som vzala 21tky, ...treba skúšať, zavisí od výrobcu, mala som v ruke jedny 22ky, ktoré boli menšie ako tie 21tky, ktoré sme napokon kúpili....
tiež bola zo začiatku nespokojná, pár ich na vyskúšanie zvládla, no keď sme skúšali asi štvrté, tak už spustila mrnkot na celý obchod 🙂
máme také, čo sú vpredu na dva suché zipsy a naboku ešte na normálny zips....moja skúsenosť - nech sa dajú čím viac poodopínať, lebo napchať jej tam tú nohu dá zabrať....už si na ne pomaly aj zvykla...a hlavne má vždy teplú nožičku, keď ju doma vyzúvam...
@mirka2010 ja som začala asi na 6-7mesiacov a aj tak sa často vyzuje, v noci spí len bosá...tak len skúšaj, on si zvykne postupne 🙂 a keď bude behať ani si nevšimne, že má niečo na nohách...inak my máme snehule až 21, dlhé sú ale len ako 20- podľa topánočiek, a má vysoký nárt, tak som rada, že konečne nejaké obula, lebo chodíme už aj vonku 🙂
@zuzulienkaaaa no aj my beháme po kostole 😀 keď ju nechám v kočíku, tak veľmi kričí 😉 ale najčastejšie tancuje, ľudia spievajú, organ hrá a ona tancuje 😀
@mimuska2 och, drzte sa ☹ . uprimnu sustrast ☹ ☹ . och, keby slo o moje dieta, ja by som nezvladla tam ist ☹ ☹ ☹
@zuzulienkaaaa @larosa unam Beki zasa v kostoje jasa nad svetlami 😀 . a tiez by pochodovala a vobec neobsedi. ale my chodime len prvu nedelu v mesiaci, lebo vtedy je pozehnanie deti vpredu pri oltari 😵. a Beki si naposledy uz sla po svojich cez ceeeely kostol 😀
@zuzulienkaaaa Ahoj,už som myslela,že len môj malý hryzie postieľku,ale vidím,že nie 😀.Mám pocit,že si niekedy pomaličky odjedá z postieľky,o chvíľu v nej bude diera.....Už my odhrýzol aj z varešky a kocky som mu tiež zobrala,lebo ich zje 😉
@kajkovajanka no ved to, mne dr praveze odporucala, aby maly bol doma len v ponozkach...a teraz ked je cas na topanocky ani za svet ich mat na sebe...capacky mu nevadia...na ne je zvyknuty,ale normalne topanocky naozaj ani citit...stale ma sice cas na klasicke topanky, on vlastne este vobec nechodi,len doma popri nabytku, ale aj tak...ako si zvykne potom? tak neviem ci som neurobila chybu, ze som mu ich nedavala skor.
@mirka2010 ked uz chodi okolo nabytku, uz by si mal podla mna zvykat aj na normalne pevne topanocky. to uz je ozaj iba otazka tyzdnov 😉
a inak uz sme doma s pohrebu.katastrofa nikto to nezvladal.sestrenica bola pod silnymi liekami takze cely cas hladkala tu malinku truhlu a az pri jame to nezvladla ☹ ked som ju objala tak mi stale dookola hovorila davajte velky pozor na malu prosim ☹ mali sme sa velmi radi vzdy hovorila ze ma ma radsej ako svoje sestry.nemohla som sa ni pri nej nadychnut nevedela som co povedat len som ju hladkala po tvari a len mrzi ma to velmi ☹ na nic som sa nezmohla.drobcek bol taky nadherny ☹
@mimuska2 ☹ ☹ ☹ ☹
@poly1 mne už prehrýzla aj kábel od notebooku....fakt treba pred ňou všeeeetko schovávať, inak sa jej to dostane pod zub a koniec 🙂
@1234lubka nieee, to ucime sa riekanky je od Fisher price a je to akoby taky motylik ktoremu otvaras kridelka a v tom su basnicky a v strede ako ma telo ma tri moznosti a uci ta to riekanky, spieva, pocita sa mi zda...a stoji to v akcii 19,90...len uz to nikde nemaju...este skusim zajtra obvolat dracik...no a ta vasa svadba...isto to bude krasne...a ak by ste to naozaj spojili aj s maleho rocikom, tak to budete mat prenadherny den 🙂 my celkovo ryby moc nejeme, takze malemu asi tiez neurobim...salat samozrejme bude bez majonezy, este to!!!!! normalne mozno aj bez jogurtu, mozno s troskou...a k tomu masko...alebo este sa rozhodnem...a polievocku spravis?
@mimuska2 ach, boze!!!!! tolko som na vas myslela...verim, ze to muselo byt nieco priserne...a na tvoju sesternicu myslim tolko...ach, chuda...neda sa ani opisat, co musi prezivat...co si preziva a co este bude...na cely zivot to bude mat v sebe, ze to najdrahsie stvorenie jej muselo odist a ona si to musela prezit ako si prezila... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
@emamichaela tak skusime nieco poriesit...🙂 vari nieco s tym vymyslime...ale dievcatka su mozno ine...tento nas chlapcurik vymysla s kadecim, veru!!!! kupime pod stromcek nejake krasne papucky a budeme skusat 🙂 ty si uz na Vianoce nachystana? lebo ja mam pocit ze vsetko na poslednu chvilu idem riesit...vsak ako vzdy!!!!
@zuzulienkaaaa tak presne take sme skusali...take co sa dali rozopnut uplne aj kvoli zipsu a v predu mali suchy zips, paradne...ale mne sa zdali strasne tazke...boli z ortoprotetiky...takze kvalitne len tazke...mozno prave to mu vadilo...nas Marosko este nechce az tak moc chodit, ani za rucicky...velmi rad 4nozkuje a za rucicky len niekedy...za to doma je stale len na nohach..takze nam zimne netreba, lebo ked sme von, tak je zababuseny, nevyzaduje si chodit a na doma poriesim nejake papucky a uvidime 🙂
@larosa ved to, ze ak chodite uz aj vonka, tak to je ine...nas maly este vobec...no dievcatka su sikovnejsie...🙂 maly je zvyknuty na capacky...ale na doma nam dr vyslovene odporucila aby mal len tie ponozticky s protismykovymi prvkami a ze topanocky az ked bude chodit...ach, kto sa ma v tom vyznat????
@kajkovajanka kupime...jednoznacne kupime uz na doma nejake dobre, nech ma pevnu nozicku 🙂
@mirka2010 ahoj. No prave balim darceky 🙂 zboznujem to. Som sa tak rozbehla v darcekOvani, ze som aj susedinemu chlapcekovi kupila FP krokodila, taky xylofon 🙂 tak balim a balim. Malej som kupila lego duplo a toho hovoriaceho pdika tiez od FP. Nechcem jej toho vela kupovat, lebo aj od rodiny toho veeeela dostane. Stromcek uz mame na balkone. Aj napecene uz mam a tento rok som aj nove ozdoby na stromcek a obrus na stol a sviecky kupila, aby vsetko absolutne ladilo. Tento rok sa naozaj veeelmi tesim na Vianoce. Uz nech je to tu! Budeme mat rodinne Vianoce. Babky aj dedko pridu k nam. 🙂 mama prinesie kapra, ja spravim salat a svokra polievku a nikto nebude mat stres a nahanacky 🙂 mala bude papat s nami kapra a salat bez majonezy a mozno trochu polievky a samozrejme oblatku 🙂 vsetko nacancam, malu vypbliekam, sviecky zapalim, stromcek zaznem, koledy potichucky pustim a urcite aj zaspievam a bude. Mam vystudovany operny spev, tak bude ocuvat cely barak a babky budu plakat 🙂
@mimuska2 Moja myslela som na teba, muselo to byt hrozne pre vsetkych, toto by sa nemalo stavat. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
K tomu jedeniu, u nas by pes dlho nevyrdzal, Tilka a Maxim su tyrani a svokrinho tak stvali, ze by som sa ani nedivila keby ich pokusal. Tilka mu normlane tahala usi a chlpy mezdi ocami a ten pes nic, ale urcite po nasom odchode spal niekolko dni. Dnes som jej dala na obed velke cestoviny a kusky kurata a nech si dama papa a div sa svete pohodicka, ale ked jej mixuje a necham kusok, tak ju napina. Takze odteraz papa sama. 🙂
@zuzulienkaaaa Nasa tiez obhryza nabijacky a som zistila (dala som to olyzat mm), ze ked je to v elektrike, tak jej to dava slabu elektriku a to sa jej paci, neviem ci je toto normalne.
@emamichaela Fuuu dala by som ti aj viac lajkov a normlane sa k vam nanominovala, zie to super.
My sa dnes trapime, Maxim ma cely den 39-40 teploty, ziadne vyrazky sa mu nevyhodili, vlastne okrem tej teploty mu ani nic nie je. Paralen mu vobec nereaguje, tak davame ibuprofen a ten trochu funguje, dufam ze dnesna noc bude uz lepsia. Nenavidim ked su deticky chodre. 😢

@jankaja Moja mala nosi clenkove papucky, mame Superfitky...snurovacie, aby mala pevnu nozicku, kedze uz chodi.