Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@mirka2010 moja zlata, moc myslim na vas a hlavne na Maroska, nech mu tie horucky uz rychlo prejdu. Ja som tiez strasne vystresovana, ked ma maly taketo vysoke teploty, a tiez si vzdy poplacem, ze radsej by som to zobrala na seba. Tiez mi az srdce drasa ked musim malemu odsavat nostek a on tak strasne moc pri tom placka, ach boze... My sme este ani neboli na ockovani, lebo zastihnut tam nasu dr to je umenie, som jej volala tyzden pred sviatkami a jej tam nebolo a teraz je drobec chori, tak neviem kedy budeme ockovani... To su fakt nezodpovedny rodicia, ked vedeli ze mate prist s takym malym na navstevu a vas dopredu neupozornili, ze su tam kaslajuce deti, ja to tak neznasam, aj nam sa to uz stalo...Silvester dopadol v celku fajn, aj sme do tej polnoci trosku pospali ale v celku fajn.
@larosa perfektné 🙂
to si vyrobila, alebo niekde našla nápad?
@rebecca2006 uplne sme neodstavili, hoci kojim uz len rano jeden krat. ale mala pije bebu 3, 1-2 krat denne. ale rozmyslam nad uplnym odstavenim, lebo ma to uz zacina celkom boliet 😝. ale neviem sa odhodlat, lebo rano, ked ledva otvaram oci, dat si malu k sebe, nech sa napije hned, ked je hladna, je najlahsie.. neviem si predstavit vyrabat bebu v takom stave 😝.. ale asi to uz coskoro tak bude 😨
baby, prajem všetkým krásny a šťastný nový rok, nech nám detičky rastú a robia radosť 🙂
@mirka2010 želám skoré uzdravenie, musí to byť strašné, ja by som bola tiež hotová, keby mala Natálka také teploty ☹
@martinka8 krásne tortičky, aj my sa už pomaly chystáme na oslavu, dnes idem kúpiť dáke dekorácie a sviečku, tak dúfam, že budem úspešná. A tortu sme tiež objednali, ja som si netrúfla ju upiecť sama 🙂
@kajkovajanka Natálka s cudzími problém nemá, ale zasa začala "cvičiť" s nami, keď sa jej niečo nepáči, taký rev spustí, že až 😒
@1234lubka na nočník nedávame, ani žiadny nemáme zatiaľ. Kdesi som čítala, že dieťa je psychicky pripravené začať sa pýtať najskôr v 18-tich mesiacoch, tak to zatiaľ veľmi neriešime. Aj keď posledné dni by som bola veľmi rada, keby už vedela aspoň kakať do nočníka, lebo sa nám podarilo tak sa prekakať, že až. Jeden deň som ju musela prezliekať 3 krát, čo sme boli zakakaní až na chrbte 😀 Vtedy som si pomyslela, že toto by sa nám na nočníku nestalo 😉
@mabel1981 ja tiež varím malej extra, chutí jej, tak zatiaľ nie je dôvod to meniť. Akurát sa chystám rozdeliť večeru na 1. a 2., aby mala aj niečo iné ako mlieko. Asi jej niečo nechám z obeda a dám na 1. večeru a pred spaním mlieko. Len mi to akosi časovo nevychádza, lebo olovrantuje až o piatej a o siedmej už ideme kúpať, po kúpaní mlieko a spať. Aký časový harmonogram (približný) máte vy?
@larosa vsetko najlepsie Amalke k prvym narodeninkam 😵 😵 😵
@jankaja to mate dobre, ze sa neboji cudzich ludi, je to dost neprijemne, stale sa obavat, ze znova spusti plac. a potom aj ti ludia su z toho taki trosku vedla, ze sa ich boji 😒
@mirka2010 ako na tom ste dnes? Dúfam, že už lepšie.. Diayepam som dávala tak asi pri 38,5. Po odčítaní, takže 39 rektálne...Inak re mňa bola strašne dobrá škola života tá nemocnica- aj keď samyrejme to nikomu neprajem, ale sestričky ma naučili ako merať teplotu, ako yrážať ao dostať do dieťatka liečiky... Čo sa yábalov týka, ano to samo o sebe nebezpečné nie je, len ich treba dávať správne- a hlavne ne vtedy, keď má dieťatko studeé končatiny, vtedy centraizuje obeh, takže sa yápaby nesmú. Ale vraj je u menších dieťatek lepšie ich poutieraž vlhkou špongiou alebo utierkou a nemchať ich, ne ch samé "yschnú" je to tyv sponging. Ja som tiež yábaly nedávala, alev nemocke to inak nešlo, mali sme 40 nereagujúce na antipyretiká, dostával aj chladen infúyie- a tak sme dávali yábal od payušiek dole na 5 min- a to 4x po sebe, plienka do vlažnej vody. Reval ako tur, aj tiež ale sestričky do mňa hučali, že musím byť silná a "neflákať to".
inak my dnes strašná noc, od 02?00 bola hore a 20 min... porayí ma.. ráno som je urobila Sunar, ale len na to v tej fľaši poyerala... tak ja už neviem...
@mihouk to je presne tak, že je strašne fajn byť iba s Maťkom, je úplný parťák, a ja sa mu ani nedivím, že je doma hotový- EStreka je tery hroyná, musím sa venovať len jej, a pritom skoro nič nespí ale MM chodí domov o 19,00, tak fakt nemám čas byť len s ním, je mi to strašne ľúto.... Neviem sa dočkať, ke´D Esti bude strašia a bude sa s Nou aspoŇ trochu dať...Ak sa podarí, tak pjdeme na 2-3T na východ, a tam mi mamina pomôže, postráži ESti a ja budem aspoˇm chvíľu len s nm... A potom fakt dúfam že ôjdeme do tej škôlky...
@kajkovajanka mne by neprekážalo kjiť ríáno- večer aj do 4r, ale fakt nevládyem to nočné dojčenie, ja to proste nechápem, prečo ja usím mať takých ceckoyávislákov, či ja ro,bím nejakú chybu a tie deti si pokayím ☹ fakt neviem, proste Esi bola spočiatku taká dobrá v noci a od pol roka len oršie a horšie.... aj v postieľke nespí, len pri mne... ja som si myslela, že yubz, ale to bz imch musela ať 500 ☹
@larosa a ostatne baby kosicanky, co poviete na oslavu 25.1.? to je piatok. a je to iba moj navrh, ktory zohladnuje moje skusky (11.1., 15.1., 21. alebo 24.1. a 29.1.) a aj nezarucujem, ze 100% prideme (ale jasne, ze toto by som si nechcela nechat ujst). ale samozrejme, ze sa prisposobujeme vacsine 🙂
@mirka2010 aj ja som povodne chcela ten hraci ale ked som videla kolko stoji tak ma to preslo :D a ssternica vravela ze ked dietatko podrastie ze bude vydumovat a liat tam vodu aby hral :D no neviem keby nebol taky drahy tak by som ho kupila aj ja...mama mu kupila taky obycajny za 2,50 :D klasika🙂 aj matko plakal stale na nocniku ale vcera som ho posadila a sedel :P ja som tiez chcela cakat na spravny moment ale tu u nas vo vedlajsej dedine je skolka kde beru uz od dvoch rokov deticky ale musia byt odplienkovane....tak len tak som chcela oskusat a podarilo sa 🙂)) mama vravela ze nam davala do nocnika trochu teplej vody lebo mozno ti place preto ze je prenho stueny..predsa s holou dupinkou tam sada 🙂
@mihouk ja mam niekedy pocit ze matko kym 5 krat nepovala po zemi tak nezje...par pyziciek sje a potom sa vrti kruti bucha mi do ruky ze nechce ale ked mi spadne na zem tak berie do pusy....aj mne pride niekedy zbytocne solit alebo korenit...niekedy mam pocit ze jem korenie alebo sol namiesto jedla.....
@mabel1981 ved aj ja som to strasne prezivala ked mi pospal hodinu v noci tak to bol uspech a to aj tak az nadranom ked uz bol vysileny od plakania....strasne to bolo....ane je to velka radost ked som videla ze si urobil svoju pracicku do nocnicka 🙂 matkovy akosi prestava chutiti co mu urobim neviem preco ved tam davam bilinky a ma to dobru chut...aspon teda podla mna najprv papal vsetko zaradom ako srotovnicek :§ teraz sa to akosi pokazilo....zje par lyziciek a dost...ale zo zeme ked poriadne povala tak popapa...alebo piskotku alebo chrumku mi este nikdy neodmietol....robi mi to trosku starost ked si niesom isla ci sa fakt napapal..
@rebecca2006 U nas je to presne tak isto. Tilka nespi, dnes za cely den pospala iba hodinku. Vcera ma sokovala, lebo si schrupla 3 hodky, ale dnes ani za svet. A najhorsie, ze to dieta ani von nechce poriadne spat. Isli sme na prechadzku, lebo som videla ze je uz total KO, hned zaspala a o hodinku hore, ine deti v kocikoch spia a spia, ale ona je moc zvedava. Dnes jej idem namontovat bok postielky, lebo vcera vecer vymyslala do 10:30 a napokon som to vzdala a isla spat aj ja. Ked bude mat bok, tak ju tam mozem nechat nech sa uspi a nemusim davat pozor ci nespadne z postele. Taky je plan, ale tipujem, ze sa jej to pacit nebude a bude kriku a kriku 😅 😅 😅 😅 Maxim dnes ide po 3 tyzdnoch spat k sebe, lebo aj toho uz mam dost a uz si moc na seba zvykli a v posteli vymyslaju, jaj tak sa netesim, lebo to znamena, ze budu skoro vstavat. Teraz vstavaju okolo 9tej, co je super, ale buduci tyzden mam skolku a to by nebolo dobre, keby bol unaveny. Drz palce, zajtra tu asi budem vyplakavat.
Ja sa chystam k nasim v juni asi na take 2-3tt, ale este o tom nevedia, rozmyslam ze dam Maxima do slovenskej skolky, nech sa trochu nauci lepsie po slovensky.
@mirka2010 Ako ste na tom dnes, ja len dufam ze lepsie. Ja s mamou vychadzam dobre, niekedy sice si lezieme na nervy, hlavne ked sme doma, lebo ona by sa rozdala a ja jendnak na to nie som uz zvyknuta a na druhej strane, chcem aby aj ona mala pokoj a nie len okolo nas behat. Volavame si aj 2x za den, aj dnes sme riesili blbosti na Skype asi 40min a takto tam len v pozadi lezal a krutil hlavou 😉 Ale nevychadzam so svokrou, ona hrozne ziarli na nas vztah s mamou, ale mama je len jedna, tam je toho viacej, ale co narobim, niekedy ma to mrzi, ale chyby sa stali na oboch stranach. 😒 Ty mas aku svokru????
@mihouk no, dnes mi poobede nespla vôbec, ukladala som ju hodinu, už som na nervy, dopoludnia spala hoďku.... 😢 😢 😢mne vonku spí len vtedy ak nechcem abz yaspala hehe
@rebecca2006 Napodobne, vzdy vsetko robi opacne. Ozaj, tiez ma vsetko radsej ked je to Matkove, lebo Tilka berie Maximovi vsetko co moze, vcera dokonca mu slohla dzus vo flaske a tymi zubami si to otvorila a uz aj cucala. Na co vsetko si pri nej musim davat pozor je neuveritelne, Maxim bol pri nej iba pohoda-lahoda. 🙂
@mihouk hej a to som si myslela, že druhé dieťa bude kĽudné....
@mihouk inak presne ako píšee, chce všetko Maťkove, Maťkove jedlo, pitie, hračky.... ja som sa tešila, že budem mať dievčatko, že nakúpime bábiky, kočíky, bude ma česať.... hm, zatiaľ sa hrá s autíčkami a vláčikmi a bába šla oblúkom do koša....no a s tým jedlom je to ťažké, čoraz menej chce jesť "svoje", dnes som robila kurací perkelt s kolienkami, tak so jej musela dať. aj som sa bála, aby jej z neho niečo nebolo lebo síce nebol moc solený a bolo v ňom len trochu červenej papriky a rasce, ale redsa en, nebola to bábovská strava.. ale dla som jej len trošku na tie kolienka a prášila to tak že len.... no a minule mu stiahla polku jupkovskej cherrykolz, som si mzslela, že ma porazí.. ani som si nevšimla, kedy mu ju potiahla...
@martinka8 blahoželám Lili a krásna bola, aj malá, aj tortička 🙂
@mirka2010 no, až teraz čítam, ako ste nachztali na ávšteve, no ja ,to fakt ne chápem taký prístup, ja som na to super háklivá, maťomá imunodeficit, tak dávam poyor ako sa dá... vždy, ke´d má niekto prísť kunám, volám tesne pred tým, že " a ste zdraví, nesoplia deti? až sa cítim trápne.. ale tiež sa mi stalo, že dala susedka sznčeka ku nám sa pohrať, malý dojde, hrajú sa po hodinku a yrayu poyerám, krpec pod nosom sviečka, a ja sa pýtam: MIlanko a ty máš soplíky? a on že, áno, teta, ako hrom 🙂 strašne osm sa vtedz nahnevala na jeho maminu mali sme 2 dni pred alergologický vyšetrením , Maťko musel byť úúúplne ydravý. Ale v zásade pre ňu sople neboli choroba, rozumiem, v škôlke ich majú všetci, tak prečo bz neposlala sznčeka pohrať sa k susedke? 😖 Skoro ma piclo... a také story som zažia viackrát.... ☹
@rebecca2006 och, masaker, az nemam slov 🤐
je iba devat hodin, ale uz som taka unavena 😝, boli ma hlava a alternacie v spisovnej slovencine su este predomnou 😝 😝 😝
dakujeme vsetkym za pochvalu
@rebecca2006
@1234lubka ja uz nevarim pre malu, teda varim menej slane a nekorenene, ale varim normalne, pre nas a ona to papa. Tiez zacala spekulovat strasne vymyslat, Nieco som jej uvarila, nechcela to pluvala, potom som rychlo varila nieco ine, aj to mi plula.... tak som sa na to vykaslala. Co urcite stale zje su cestoviny s bambinom, sama si napichuje na vidlicku (s tym jej trosku pomaham) ale sama si dava do pusy, tak sa z toho tesi. Ale inac je to spekulant uz riadny..... vsetko nove co jej dam hned vypluje....potom ju musim nejako presvedcit aby to ochutnala, a ked sa mi to podari tak to niekedy zje.... ale meni sa to riadne, niekedy zladovala vsetko co som jej dala :(

@martinka8 jeeeeeeeeeeeeeeeeeej,. to su krasne fotky...len to naj este raz k prvemu rocku...a ake krasne torticky ste mali!!!!!!!