Januárové detičky 2012
Ahojky budúce maminky - čakateľky na január 2012. Keďže zatiaľ takúto tému nikto nezaložil, dovoľujem vás sem pozvať. Mám termín 1.1. 2012 a teším sa na ďalšie, aby sme spolu prežili naše tehu 😉 😉 😉
Tak šup-šup sem.... 😀 😀 😀
@mihouk ďakujeme za blahoželanie 🙂 no ja mám umývačku riadu asi 7rokov, ale ešte aj to sa mi nechce 🙂 proste pratať kuchyňu neznášam 😝 tak to robí muž, dnes umyl ešte aj linku 🙂
@kajkovajanka @martinka8 ďakujeme kočky 😵
@zuzulienkaaaa vyrobila som všetko okrem body, to som kúpila 😀 chcela som pôvodne sovičkovú oslavu, normálne som z nich paf, tak sa mi páčia 🙂 tak som našla na nete obr. sovy a urobila som aj sovovú tortu 🙂 dodám foto...
@monky978 vsetko najlepsie Monicke k prvemu rocku 😵 . ako sa mate? dlho si tu uz nebola
@kajkovajanka Noc bola celkom dobra, kedze Tilus nespala cez den viac ako hodinu, tak zaspala okamzite ani si nevsimla, ze som ju prelozila do postielky. V noci sa zobudila na kojenie a 1x som ju prelozila spat, ostatne som zaspala skor ako ona 😝 Maxim skusal a vyjednaval, ale nakoniec isiel k sebe do postele s tatinkom a este hnodnu chvilku som pocula cez monitor ako mu nadsene rozprava 🙂 a rano sa zobudil o 8mej, co je super. Takyto priebeh som teda necakala, ved uvidime dnes....
@mirka2010 Ako???? Povedz ze lepsie 🙂
@monky978 VSETKO NAJLEPSIE K NARODENINKAAAAM MONIKA!!!! CMUK
@mihouk super, že ste sa dobre vyspali...
mňa dnes asi porayí, cesta na východ naplánovaná, Estri na pondelok očkovanie- opakovane prekladané, podotýkam, a sznátor ráno vstane s plným nosm... no to som yvedavá, čo sa y toho vuvŕbi, ak schytal nádchu, tak očkovanie yasa odkladáme, a do KE neôjdeme... ja viem, sú to len sople., ale cestovať lakom so sopľavými deckami sa mi teda nechce..... oj, držte palce, nech nemá nádchu, len nejaký /upchatý/ nos- aj keď asi je to len moje ybožnéprianie... a to som chcela, abz mi h dr odporučil do škôlkz, že mu ič nie je...... 😢
@rebecca2006 och to je hrozne takto stale chore deticky. MY planujeme druhe nejako tak podobne s cca 3 rocnym odstupom, ale ked citam tie vase choroby aj s @mihouk a ostatnymi mamickami s podobnym vekovym rozdielo,niesom si ista ci som na toto pripravena, teda ci to zvladnem. Lili bola chorejsia len raz v podstate a to teraz, a to este ani nemala nikdy nejake vysoke horucky, v podstate to ma stale zo zubov.... a to som z nej nervozna, ked je hnusna a umrncana, mam problem ju zvladat, a ked budu taky dvaja..... tak to fakt neviem, drzte sa maminy, a klobuk dole 🙂
@martinka8 Asi by sme sem nemali pisat o tych nasich starsich detoch, lebo vas odradzame. Ja som bola hotova, ked Tilka ako 4mesacna dostala prve antibiotika a tu ked dostanes ATB, tak to uz je sila. Ale dkoktor (poliak) mi povedal, ze druhe deti su skor chore, ale potom viac odolne a to ze su stale chory, tomu sa nevyhnes, len my mame viac clenov domacnocti, tak to dlhsie trva kym nas to vsetkych obehne 😝 Ale mat dve a viac deti je super, tie prve 2 roky si ich vypiplas a potom uz je to pohoda. Ja by som prijala este jedno, ale na to uz je trochu neskoro. Takze este rocik a sup na to!!!! 😀 😀 😀 😀
@mihouk neboj neodradzate 🙂 budem to musiet nejako zvladnut, ja by som tiez prijala aj tri, ale neviem ci stiham..... (vekovo), u teba je preco uz neskoro? Kolko mas rockov, ak to teda nieje tajomstvo. To by som teda aj ja bola dost nestastna v 4 mes. antibiotika a este v GB ako pises, my sme tam mali ATB z domu (pre istotu), kedze mam bratrancov lekarnikov, vzdy sme boli dobre zasobeni liekmi na vsetko a ordinovali sme ich anglicanom 🙂 Kamoska (anglicanka) mala asi zapal moc. ciest,.... dr. jej nariadila paracetamol, nejaky caj a lezat..... odo mna dostala ATB a do troch dni bola fit :D A plodit zacneme asi v lete uz... teda taky je povodny plan, lebo clovek nevie ako dlho to zase bude trvat.... uvidime, ci si to este do leta nerozmyslime :D
@martinka8 Ja mam 31, takze tiez to vekovo nevychadza. My sme sa o Tilku snazili asi 2 mesiace, ja som si nebola ista ci chcem dalsie, Maxim mi stale pripadal malinky, tak som to odkladala asi 6mes.
S tymi liekmi mi na jednej strane vyhovuje, ze nedavaju ATB na vsetko, ale niekedy paracetamol nepomoze. Poznala som jednu pani z roboty a tu liecili asi rok na mocovy zapal a mala posledne stadium rakoviny, nie ze by to malo nejaky zmysel, lebo so starymi sa nic nerobi, ale aj tak to bolo divne.
@martinka8 joj, to som nechcela vás plašiť. hm, vidš, a ja ani nemm pocit, že sme chorí nejako extra často.... teda, tie sople u straších fakt nie sú "choroba"- predsa len, vedia aj nos vyfúkať, aj sa statonejšie držia, aj vedia povedať, že ich bolí hrdielko, čo e ich nebolí nič... na druhej srane, človek s nimi iac behá aj po kolektívoch, shoppingoch, hracích centrách, a tak, takže aj častejšie schytajú... takže úotom to vyzerá tak, že ochorie jeden, potom o 3 dni malá, otom o ďalšie dni manžel a ptokm schytám ja a pekný mesiac ya nami....my sme ešte vo fáye, že to mám veľmi náročné, veľa odľa mňa závisí od vekového rozdielu, od strašieho dieťatka- môj Maťko je napríklad odľa mňa trochu "poyadu"., je naviazanejší na rodičov, menej pripravený na kolektív, skôr bol taký jedináčik....a nebol veľmi samostatný, ke´dsa Esti narodila, z nášho hľadiska bz bolo lepšie čojaviem ešte rok počkať- ale už sme nechceli vymýšľať kvôli veku.. a podarilo sa na prvý šup.- čakali sme, že to nebude hne´d a bác.. tak potom už nebolo kedy riešiť, že či á.no, alebo neskôr..... dúfam, že tpo bude lepšie o pol rka.....musíme vydrťaž- každopádne, s Maťkom to bolo veľmi ťažké cca do roka a pol a ptom už len epšie a lepšie....teraz sa sním dál, vzpiplaný je, už sám ide na yáchod, s oblečením terab pomôcť., naje sa sám, sám sa pohrá.... takže tak...
jaj a aby som ťa ovybudila, MM som stretla po roypadnutom dlhodobom vzťahu keď som mala 30, v 33 sa nám narodila Martinko, a ESti v 36.... MM má ešte o 5 rokov viac, takže ste mladiceeeee
no, my sa pridávame do klubu teplotujúcich ☹ , Natálke sme práve namerali 37,7, tak dúfam, že to vyššie nebude a rýchlo sa toho zbavíme
a vsetkym detickam co som premeskala prajem vseeeeeetko len to najkrasnejsie k prvemu rocku.
@mabel1981 Monika, dakujeme velmi pekne...no vcera som si uz myslela, ze teplota je na ustupe, cely den sa drzal a na vecer zase 38, ja uz som bola totalne zufala, uz 5 den a vobec som tomu nerozumela, ze preco cely den nic a potom teplota...dnes ten isty priebeh, ale uz sa naozaj modlim, nech uz vecer nema teplotku,laska moja milovana, je to nieco strasne...taky bol zase z toho mrzuty, stale, ale naozaj stale na mne prisaty...ani na kusok som sa nemohla pohnut od neho...ale ja keby aj co bolo, tak ho budem drzkat, len nech v tej chorobke citi, ze ako moc ho lubim...a maly vas ma sopliky??? teploty ale nie??
@jankaja
@kajkovajanka
@rebecca2006
@mihouk ahojte kamosky nase🙂 vcera som ani nepisala, lebo som vecer ostala uplne hotova...proste cely den nic, ani zvysena teplota a o osmej zase 38...tak uz som bola v koncoch...proste robi vela aj psychika, lebo uz sme boli s mm tak radi, ze uz je to na ustupe a zrazu toto...tak len verim a modlim sa, aby sa to nezopakovalo aj dnes...hlavne, vobec som nevedela, co robit, ci uz atb nasadit,alebo pockat este...ale nenasadila som, zrazali sme teplotu a o 4 rano nemal, tak odvtedy som uz nic nedala...uvidime, ako dnes vecer, ale verim, ze uz to bude ok tuk, tuk, tuk 🙂 🙂 🙂 dakujeme ze na nas myslite 🙂
@1234lubka ahojky, no vsetko je mozne,ale ja mam skor pocit, ze on place, ze si nie je isty na com sedi..taky vyplaseny mi prsiel, vsak budeme skusat dalej...jasne, ze aj my by sme coskoro chceli nocnikovat, je to paradna vec, cim skor tym lepsie 🙂 a inak ja som hraci kupila za necely 6 euro, takze dobra cena 🙂 a ozaj maly ti uz chodi sam??ci este za rucky??? topanocky pre neho mas ake???
@mirka2010 ahojky nic nove iba mame dva noe zubky 😀 uz je to lepsie snazime sa 🙂 teraz mame take krasne obdobie z malou stale sa uci nieco noe a uz je to supe ked si sama chodi po byte nemusime stale za nou chodit sama sa zdvihne o vsetko kraasne sa hra sama alebo so psom takze vpoho a vy ako co nove
@rebecca2006 tak to ti verim, ze ta to nastvalo...len vies, ja mam pocit, ze niekedy si o mne aj rodina uz mysli, ze som extremne pedantna na to, aby maly nieco nenachytal...ale teraz na to uz budem mat poriadny argument...lebo naozaj tieto teploty a vsetko s tym okolo spojene, tak to budem este viac opatrna...ja to proste nechapem, ze ako mozu byt niektore mamicky take neohladuplne,...ja viem, ze dieta sa ma stretavat aj s virusmi, ale aby na to potom takto doplatilo??? ved to je prilis velka dan za to, no nie? ta matka z tej navstevy ma 5 deti, urcite su pod chvilou chore, tak ona to proste neriesi...a hlavne kazde jedno z nich kaslalo, cize ona s tym bola stotoznena a uz na dalsie dietatko nemyslela...uz nikdy viac...kazda jedna navsteva ci pojdeme niekam, ci budu mat prist k nam...jedine zdravi!!!!
@mimuska2 ahojky, tak som rada, ze sa tesis z malej a s priatelom sa to ukludnilo??? alebo ako je to teraz s vami??? mas veru pravdu, toto obdobie s nasimi laskami je tak krasne...ja sa z maleho nejdem tiez vytesit...uz vie poslat aj pusinku, indiana sa naucil, zvieratka opakuje...a v kukulienke ma vie doplnit kukuku, no ja by som ho zjedla od lasky 🙂
@mihouk ach moja, ja a moja svokra..to je na dlhu story 😉 😉 😉 😉 v celku ona ma ma rada, ale zaciatky boli velmi tazke...vela veci na mne kritizovala, ale ja som sa nedala a vobec som si to nepripustala...teraz uz ani slovko na mna nepadne...a tym ze sme spolu velmi malo, tak raz za mesiac a pol, tak tym padom nic zvlastne sa nedeje...aj ked ked uz nieco pride, tak to stoji za to a dokaze nas to pekne nastvat a riesime to potom peeeeekne dlho...ale presne ako si napisala, mama je len jedna a to ziadna ina zena nedokaze taky vztah nahradit!!!
@mimuska2 doteraz nič a teraz sme namerali teplotu, tak uvidíme, aký to bude mať priebeh. A áno, chodíme k Slávikovej, ale dúfam, že najbližšie za mesiac na poradňu pôjdeme, že toto vybojujeme sami doma 🙂 To je super, že Sophie už tak krásne chodí, Natálke sa nechce, ešte tak popri nábytku čo-to prejde, ale zatiaľ iné neskúša. Ale sme radi, že štvornožkuje o 106, aspoň si krásne posilní všetky svaly, kým sa pustí do chodenia 🙂
@mirka2010 dúfam, že dnes večer už bude ok, 5 dní je dosť, ja by som bola tiež na nervy z toho 😒

@rebecca2006 U nas dnes kralovali bryndzove halusky, teda Tilka mala bez bryndze a ako ich jedla ( a to jedla svoje 15min predtym), potom sa pustila aj to Maximovych, ten bryndzu nelubi, teda nic biele. Tilka lubi vsetkooooooo. Nam dnes dosliel oneskoreny Jezisko, Maxim dostal vlacik a mala si vidiet tu radost v Tilkinych ociach, normalne vyskala, aj Maxim sa tesil, ale ona.... ona dostala babiky a z tych som sa vytesovala zase ja, dala im sice pusinky, ale vlacik..... co budem vysvetlovat, poznas. 😀 😀 😀 😀
@larosa VSETKO NAJLEPSIE K NARODENINKAAAAM AMALKA!!!!! CMUK